Storvretsvägen 83 Skogås
Skogås

Storvretsvägen 83

Trevlig 3a med perfekt planlösning och inglasad balkong!

BUDGIVNING PÅGÅR

Trevlig 3a med perfekt planlösning och inglasad balkong!

På Storvretsvägen 83 väntar denna trevliga och perfekt planerade lägenhet. Fina sällskapsytor, inglasad balkong samt stora fönsterpartier med utsikt över naturen är vad som utmärker bostaden. Här finner ni ett trevligt kök med matplats som går att duka upp för cirka 6 personer, två rymliga sovrum, helkaklat badrum, toalett, ett ljust vardagsrum samt en klädkammare. Den fina inglasade balkongen ligger med ett härligt sydvästläge - här njuter du alltså av eftermiddags- och kvällssolen! Omtyckt förening som tillhandahåller tvättstugor, föreningslokal samt källarförråd. Ytterligare positiva faktorer är att de även äger marken samt har en låg belåningsgrad.
Här bor man med närhet till Skogås centrum som erbjuder bland annat livsmedelsbutik, apotek, Systembolaget, café, bibliotek och frisör. Ett stenkast från bostaden finner ni naturområden med flera trevliga promenadstråk samt sjön Drevviken som under sommartid erbjuder ett flertal badstränder, och under vintern en plogad skridskobana om vädret tillåter. Från Skogås tar man sig enkelt med pendeltåg till Stockholm central på cirka 20 minuter. Goda bussförbindelser finns även mot bland annat Farsta centrum från vart man kan ta sig vidare med tunnelbana.
Välkommen hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 2 095 000 kr
  • Boarea: 88 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 1 av 3
  • Avgift: 4 160 kr Inklusive värme och vatten. Observera att hushållsel debiteras utöver månadsavgiften genom månadsvisa förskott och kvartalsvis avräkning av föreningen.
  • Förening: Brf Porten
  • Byggnadsår: 1967
  • Område: Skogås, Huddinge
Högsta BUD

2 290 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Storvretsvägen 83

Välkomna!

På Storvretsvägen 83 finns denna trevliga 3:a. Här bor man med närhet till goda kommunikationer, service och natur!

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med plats för att hänga av ytterkläder. Här finns även en garderob med skjutbara spegeldörrar där gott om utrymme finns för förvaring. Till lägenheten hör även ett källarförråd för den som önskar ytterligare förvaringsmöjligheter.

Visa mer

Kök

Trevligt kök som kan nås både från hallen och från sovrum 1. Här har man bra förvaringsutrymme i över- och underskåp samt god bänkyta. Framför det stora fönsterpartiet skapas en trevlig matplats med utrymme att duka upp för flertalet gäster. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl och frys, diskmaskin, spis med keramikhäll, samt fläkt.

Visa mer

Sovrum 1

Ljust och rymligt sovrum i ett rofyllt läge fritt från insyn. Här har man en fantastisk utsikt över trädtopparna utanför. Plats finns för större säng och tillhörande nattduksbord. Utrymme finns även för förslagsvis en byrå. Utgång till balkongen.

Visa mer

Klädkammare

Från sovrum 1 nås den uppskattade klädkammaren där det finns både lådor, hyllplan och hängare vilket förenklar klädförvaringen.

Visa mer

Sovrum 2

Även detta sovrum är ljust och generöst i storlek. Yta finns här för förslagsvis en våningssäng, skrivbord, garderob samt valfritt annat möblemang.

Visa mer

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med stort fönsterparti längst ena väggen vilket gör bostaden riktigt ljus och trivsam och bidrar till en trevlig atmosfär. Plats finns här för soffgrupp, bord och förslagsvis tillhörande mediemöbel. Utrymme finns även för skrivbord och kontorsstol för den som önskar.

Visa mer

Badrum

Rymligt och helkaklat badrum med fönster som vetter ut mot naturen utanför. Badrummet är utrustat med wc, badkar, handfat, spegelskåp med belysning ovantill, tvättmaskin samt handdukstork. Klinkergolv och kaklade väggar.

Visa mer

Toalett

Toaletten har grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Här finns wc, handfat och spegelskåp.

Visa mer

Balkong

Från sovrum 1 nås balkongen där gott om plats finns för bord och stolar samt växter för den med gröna fingrar. Balkongen är inglasad och blir som ett extrarum, här kommer många timmar att spenderas!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 160 kr, Inklusive värme och vatten. Observera att hushållsel debiteras utöver månadsavgiften genom månadsvisa förskott och kvartalsvis avräkning av föreningen.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
88 m² Föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,3804 %
Andel av årsavgift
0,38 %

Föreningen

Namn
Brf Porten
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
254 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Porten är ligger i Skogås i Huddinge kommun och består av 254 lägenheter. Husen är byggda i början av 1960-talet och har fungerat som bostadsrättsförening sedan 1967/1968. Föreningens fastighetsunderhåll svarar Sorunda VVS Teknik AB för som tillhandahåller fastighetsskötartjänst där 3 fastighetsskötare är tillgängliga måndag till fredag. Den ekonomiska förvaltningen handhas av Finnhammars Revisionsbyrå AB och den tekniska förvaltningen tillhandahålles av Fastighetsägana.

Som boende i Brf Porten har man tillgång till gemensam tvättstuga. Det finns fyra vanliga tvättstugor och en grovtvättstuga. Dessa finns i portarna 35, 57, 67 och 91 och i port 57 finns också en grovtvättmaskin.
Information om månadsavgiften
Inklusive värme och vatten. Observera att hushållsel debiteras utöver månadsavgiften genom månadsvisa förskott och kvartalsvis avräkning av föreningen.
Tv och Bredband
Via Tele 2.
Parkering
Följande information är från föreningens hemsida:
Brf Porten har gemensam parkeringskö med Brf Grannporten. Föreningarna bestämmer avgiften för parkering efter överenskommelse sinsemellan. Från 1:a april 2020 är hyresnivåerna:
Markparkering och parkering på p-hustak utan motorvärmare 250 kr/månad
Markparkering och parkering på P-hustak med motorvärmare 350 kr/månad
Parkering inne i kallt P-hus utan motorvärmare 450 kr/månad
MC-parkeringsplats i kallt P-hus 250 Kr/månad

Brf Porten har även ett begränsat antal varmgarage under fastigheten som endast föreningens medlemmar får hyra. Kön hanteras av Brf Portens fastighetsskötare och avgift är 650 kr/mån.

Gästparkeringar finns på tre platser inom området. På båda sidor om nedre parkeringshusporten, vid infarten på vägslingan vid port 91 och ovanför transformatorhuset vid ståltrappan. Totalt finns 20 gästparkeringsplatser i området. All gästparkering sker mot betalning i betalautomat eller via SMS.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2014-2015 - Relining av avloppsstammar
2015 - Tilläggsisolering av husets vindar
2017 - Termostatventiler radiatorer och fuktsäkring
diskbänksskåp.
2017 - Byte av belysning i P-hus
2017 - Byte av portar till varmgarage.
2018 - Renovering av alla trapphus och trapphuskorridorer samt
byte till energisnålare belysning
2019 - Brandtätning av genomföringar i brandcellsväggar
2019 - 2021 Byte av friskluftsventiler
2019 - Renovering av lekplatsen 37-39
2021 - Byte av 2 undercentraler
2021 - Utbyte av radiatorer

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

utgångspris
2 095 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,811%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
7 368 kr/år
Försäkring
1 986 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 354 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Kommentar
Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på leverantör och förbrukning. Lägenheterna har inte egna elabonnemang. Hushållsel debiteras genom månadsvisa förskott och kvartalsvis avräkning av föreningen.
Energideklaration
Utförd 2018-11-15
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
120 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Skogås är ett trevligt område rikt på både skog och natur med fina strövområden samt flertalet badplatser. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhall, padelbana, tennisbana, badmintonbanor och fotbollsplaner.

I Skogås finns ett flertal skolor: Mörtviksskolan, Edboskolan, Skogåsskolan och Vretskolan. Det finns även ett gymnasium: Östra gymnasiet. Det finns flera kommunala och enskilda förskolor i närområdet.

Kommunikation

I Skogås centrum finns det pendeltåg som tar cirka 20 minuter in till Stockholm City. Från Storvretsvägen eller Skogås Centrum går även buss mot bland annat Farsta centrum från vart man kan ta sig vidare med tunnelbana. I Skogås finns även bra bussförbindelser mot bl.a. Länna, Huddinge och Haninge.

Närservice

I Skogås centrum finns bland annat två välsorterade livsmedelsbutiker, apotek, bibliotek, frisör, caféer och restauranger. Här finns även postombud, gym, trafikskola och en kyrka. En kvart från Skogås med antingen buss eller bil tar man sig även till Farsta Centrum som är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, banker, spelbutiker, begravningsbyrå och postcenter. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.