Länna

Sjöviksvägen 44

Charmig småvilla anno 1923, i vackert lantlig kulturmiljö med sjönära läge.

SÅLD

Charmig småvilla anno 1923, i vackert lantlig kulturmiljö med sjönära läge.

Välkomna att låta er förföras av denna charmiga småvilla anno 1923 - perfekt för den lilla familjen, eller som fritidsboende. Högt belägen längst in på återvändsgata och med skogen inpå husknuten. Stor, friköpt trädgårdstomt inramad av frodig grönska, fruktträd, bärbuskar, vackra perenner och med ett kuperat läge intill järnvägsspåret.
Denna pärla är i behov av lite kärlek och omtanke, så kanske att en ny ägare är händig med hammare och spik?
Från den välkomnande inglasade altanen utanför entrén kommer du in i en hall och vidare till vardagsrummet. Direkt till höger om hallen finns ett rum som använts som sovrum. De många fönstren fyller huset med ljus och när skymningen väl fallit är det mysigt att elda i den vackra öppna spisen. Här finns fantastiska målningar som sägs härstamma från husets förste ägare. Från vardagsrummet kommer vi ut till det mycket trivsamma köket med lantliga snickerier. Bakom köket finns en separat wc. Groventré på gaveln med trappa upp till vind samt ned till källaren. På vinden finns ett litet isolerat kryp in som tidigare fungerat som gästrum. I huset källarvåning finns verkstad med snickarbänk, pannrum, tvätt/duschrum, bastu samt förrådsutrymme.
Ca 200 meter från huset finns badplats och båtbrygga. Här känns det som om man är på landet fast man bara är 20 minuter med bil från stan. Området klassas som särskilt värdefull kulturmiljö vilket borgar för att det även framöver kommer bevaras. Runt husknuten finns skog och ängsmark som bjuder på bär, svamp samt fina promenadstråk. Detta hus klassas som helårsbostad tillsammans med fåtal andra i området, och därmed finns möjlighet till en eventuell till-, om- eller nybyggnad. Regler för storlek på tillbyggnad och nybyggnad är inte förutbestämd utan prövas vid ansökan för detta.
Ser fram emot att träffa er på visning! Hjärtligt välkomna!

Visa mer
COVID-19
Slutpris

3 300 000 kr

Ansvarig mäklare

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Anneli Cederlund

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.