Färnebogatan 64 Farsta
Farsta

Färnebogatan 64

Fantastisk 3:a med utsikt över trädtoppar!

Kommande

Fantastisk 3:a med utsikt över trädtoppar!

Välkomna till denna 3:a ett stenkast bort från Farsta centrum med hiss i huset. Bostaden har genomgående smakfulla materialval och ett rikligt ljusinsläpp. Det fantastiska burspråket, köksön samt balkongen ger bostaden ännu mer karaktär och bidrar med en trevlig hemkänsla. Tilltalande planlösning med härliga sällskapsytor, 2 rymliga sovrum och gott om förvaringsutrymme. För den som önskar ytterligare möjlighet till förvaring finns även ett källarförråd som hör till lägenheten. Köket är smakfullt renoverat och badrummet går i en neutral färgskala. Trevlig balkong med vacker utsikt där många timmar kommer att spenderas!

Bostaden ligger i en välskött och omtyckt bostadsrättsförening. Här bor man med 5 minuters promenadavstånd till populära Farsta centrum med allt ifrån butiker, mataffärer, caféer och restauranger. I Farsta centrum finns även bland annat vårdcentral, postcenter samt sommartid också en trevlig torghandel med blommor och frukt. Centrumet erbjuder mycket bra kommunikationer i alla riktningar. Man tar sig t.ex. med tunnelbana till Stockholm central på cirka c:a 20 minuter. Det finns också bra bussförbindelser till bl.a. Högdalen, Huddinge och Haninge.

Här har man närhet till sjöarna Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad och vintertid skridskoåkning om vädret tillåter. I området finns även möjligheter till fritidsaktiviteter såsom simhall, tennisbana och fotbollsplan. För den som är naturälskare ligger Ågesta friluftsområde i närheten med skid- och motionsspår och natursköna strövområden.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Boarea: 77 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 4 av 9, hiss finns
  • Avgift: 4 386 kr Inklusive värme och vatten
  • Förening: Brf Lisö 1
  • Byggnadsår: 1959, Nybyggnadsår
  • Område: Farsta, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Anneli Cederlund

Anneli Cederlund

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Nina Eklund

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Färnebogatan 64

Vardagsrum

Trevligt vardagsrum med plats för större soffgrupp och mediamöbel. Burspråket är en fantastisk del av bostaden som utöver dess charm även bidrar med ett gott ljusinsläpp och en fin utsikt.

Visa mer

Balkong

Från vardagsrummet nås balkongen där det bjuds på härliga soltimmar och utsikt över Farstaängen. Här finns ett färdigmonterat hopfällbart väggbord och gott om plats för stolar samt växter för den med gröna fingrar. Här kommer många timmar att tillbringas!

Visa mer

Kök

Det smakfullt renoverade köket kan nås från både vardagsrum och hall. Här lockas man till matlagning vilket förenklas genom god arbetsyta och bra förvaringsutrymme i över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spis och ugn. Tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ges möjlighet till stora sällskapsytor med plats för flertalet gäster. En trevlig detalj är köksön som bidrar till en härlig atmosfär.

Visa mer

Sovrum 1

Ljust sovrum i ett rofyllt läge fritt från insyn. Här finns plats för större säng och nattduksbord. Yta finns även för förslagsvis en byrå.

Visa mer

Sovrum 2

Även detta sovrum vetter mot trädtoppar. Nuvarande ägare använder rummet som ett kombinerat gästrum samt kontor. Plats finns för säng, nattduksbord och valfritt annat möblemang.

Visa mer

Hall

Välkomnande och rymlig hall med mycket utrymme i garderober och städskåp. Golvet pryds av en enhetlig parkett som är genomgående i hela bostaden förutom badrummet.

Visa mer

Badrum

Stort badrum som går i en neutral färgskala med grått golv och vita väggar. Badrummet är utrustat med dusch med vikväggar, toalett, handfat med kommod samt spegelskåp. Tvättmaskin och torktumlare ingår inte vid köp av bostaden.

Visa mer

Klädkammare

Praktisk klädkammare med plats för såväl kläder som för övrig förvaring. För den som önskar mer förvaringsutrymme finns även ett källarförråd som hör till lägenheten.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anneli Cederlund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anneli Cederlund

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 386 kr, Inklusive värme och vatten
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
77 m² Föreningens information
Våning
4 av 9, hiss finns
Andel i förening
0,014007 %

Föreningen

Namn
Brf Lisö 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
80 lägenheter varav 18 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Lisö 1 är en bostadsrättsförening med 80 lägenheter varav 18 är hyresrätter (vilket är väldigt positivt för föreningens långsiktiga ekonomi, då dessa säljs av föreningen, när de blir vakanta). Föreningen består av två punkthus med adresserna Färnebogatan 62 samt Färnebogatan 64. Husen byggdes 1958 och ägs sedan juni 2010 av Brf Lisö 1. Föreningen äger marken vilket är en positiv faktor för föreningens långsiktiga ekonomi, detta är relativt ovanligt inom Stockholms län där de flesta flerfamiljshus är uppförda på mark upplåten med tomträtt (vilket innebär en löpande, stigande hyra för marken).
I föreningen finns en gemensam tvättstuga samt gemensamma cykelrum. Föreningen har soptunnor utanför entrén på nedre botten samt en miljöstuga där det går att slänga bland annat grovsopor, gamla batterier och TV-apparater.
Tv och Bredband
Kabel-TV Leverantör är ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Fiber finns indraget, man väljer själv leverantör.
Parkering
I föreningen finns det 48 parkeringsplatser samt ett garage. Föreningen hyr endast ut parkeringsplats till de boende. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna med ca 3 personer i kön.
FÖRSÄKRING
Försäkring till fullvärde för byggnaden har föreningen tecknat hos Trygg Hansa, i avtalet ingår styrelseförsäkring (information hämtad från föreningens årsredovisning 2019).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Följande information är hämtat från bl a föreningens årsredovisning 2019.

Utförda:
Stambyte 2014/2015.
Undercentral 2012
Hissar 2016
OVK 2017
Ommålning och renovering av trapphusen, entréplan och våningsplan 2019
Renovering av föreningslokalen 2019
Arbete med brandsäkerhet i husen (ej täta dörrar till källare och trapphus har bytts ut, och alla lägenheter som inte haft säkerhetsdörrar har fått sådana) 2019
Låssystem 2020
Våtrumsskydda ventilationssystem 2020
Fönsterbyte samt renovering av balkongdörr/fönster vid balkong 2020/2021 (redan gjort i den aktuella lägenheten)

Planerat:
Dränering samt renovering av p-platser 2020
Takrenovering 2021

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1959
Kommentar BYGGNADSÅR
Nybyggnadsår
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 800 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 800 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Observera att driftkostnaderna varierar utifrån förbrukning och val av leverantör samt antal personer i hushållet.
Energideklaration
Utförd 2020-01-30
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
159 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Farsta är ett lugnt och trevligt område i södra Stockholm som är beläget mellan sjöarna Magelungen och Drevviken och som för de flesta av oss är känt för sitt stora och trevliga köpcentrum som invigdes 1960 och återinvigdes 2010 efter renovering och upprustning. Området är rikt på både skog och natur med fina strövområden. Det finns flera badplatser och bra fiske på gång- och cykelavstånd. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhallar, tennisbanor, badmintonbanor och fotbollsplaner. I närliggande Ågesta friluftsområde finns dessutom skid- och motionsspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hålsbana samt brukshundsklubb och natursköna strövområden.

Kommunikation

Farsta Centrum erbjuder mycket bra kommunikationer i alla riktningar. Du tar dig t.ex. med tunnelbana till Stockholm central på cirka c:a 20 minuter. Det är också bra bussförbindelser till bl.a. Högdalen, Huddinge och Haninge. Från Farsta strand, som endast ligger en tunnelbanestation från Farsta Centrum går pendeltåg mot Stockholm samt Västerhaninge/Nynäshamn. Resan till Södra station tar cirka 16 minuter och till Stockholm central c:a 18 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen dig bekvämt till och från såväl Stockholm city som Handen och vidare till Nynäshamn.

Närservice

Farsta Centrum är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger en viktig knutpunkt för de boende i området men också för de invånare som bor på södra delen av Stockholm. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, banker, spelbutiker, begravningsbyrå och postcenter. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt. Med andra ord erbjuder Farsta Centrum alla tänkbara varor och tjänster som man rimligtvis kan behöva.
Läs mer på http://köpcenter.com/farsta-centrum.
Vad gäller förskolor och skolor så finns c:a sextio förskolor i Farsta och 16 grundskolor.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.