Grågåsvägen 7 Ekolsund
Ekolsund

Grågåsvägen 7

Villa från kvalitativa Hjältevadshus i Mälarnära Ekolsund!

Till salu

Villa från kvalitativa Hjältevadshus i Mälarnära Ekolsund!

Rymlig familjevilla med idylliskt läge i Mälarnära Ekolsund. Huset är otroligt energisnålt om hela 197 kvm i två fulla plan på stor tomt om 4135 kvm i sjönära läge. Huset är utrustat med solcellspaneler vilket har gjort att nuvarande ägare har kunnat sälja el vilket ger 0 kr i elkostnad! Huset inrymmer 6 rum varav 4 sovrum där ett ligger i entréplanet. Två helkaklade, smakfullt inredda badrum. Laddstolpar till bil finns. Till service och butiker i Enköping respektive Bålsta är det en bilfärd på ca 20 minuter. Förskola finns i närområdet. I närområdet har samfälligheten egen badplats och det finns möjlighet till båtplats. Välkommen till ett område i kulturhistorisk miljö med storslagen och unik natur inpå knuten.

Visa mer
inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

Grågåsvägen 7 Grågåsvägen 7 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 5 995 000 kr
 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 197 kvm
 • Byggnadsår: 2010
 • Område: Ekolsund, Enköping
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Ekolsund 1:108
Utgångspris

5 995 000 kr

Visningar

26 Mar 12:30 - 13:15
Öppen visning, varmt välkommen!
27 Mar
Välkommen att boka in dig!
Ansvarig mäklare

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Grågåsvägen 7

 • Extremt energisnålt
 • Vattenburen golvvärme
 • Dubbelgarage
 • Sjönära
 • Helkaklade badrum
 • Båtplats

Beskrivning

Stiligt Hjältevadshus om 197 kvm på stor tomt. Stort dubbelgarage, ett Eldorado för bilentusiasten med gott om plats för hobbybilen, fyrhjulingen och snickarbänken. Garaget har ingjutna värmeslingor som kan kopplas på om så önskas. Två laddstationer för laddning av bilar. I huset finns två helkaklade badrum, ett i varje plan. I övre plan finns också ett allrum/TV-rum. Tre rymliga sovrum med ljusinsläpp från två väderstreck och ett sovrum i entréplanet. Vardagsrum med braskamin och dubbeldörrar till den gigantiska altanen. Rymligt arbetskök med fina arbets-och avställningsytor. Praktisk tvättstuga med grovingång från husets gavelsida mot garage. Härlig stor, tomt med gräsmatta som omgärdas av en uppvuxen Tuja-häck. Här finns också äppel-, päron- och bigarråträd. Rymlig grusplan på entrésidan med plats för många bilar, husbil, hästtrailer, båt och/eller husvagn. Öppen fiber finns.

Vardagsrum

Fint sällskapsrum med generösa fönsterpartier och ljusinsläpp från två väderstreck. Här njuter ni av värmen från den effektiva braskaminen som också höjer mysfaktorn rejält. Utgång till den stora altanen via altandörrar i helglas. Ljus tapet och parkettgolv.

Kök

Härligt kök med mycket goda arbetsytor och fint ljusflöde från stora fönster mot entrésidans gårdsplan. Vit skåpinredning med vitrindel. Bänkskiva i massiv ek med integrerad diskho. Inbyggnadsmikro och inbyggnadsugn. Integrerad induktionshäll. Spisfläkt med kåpa i snygg design. Kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Svart stavmosaik ovan arbetsbänkar. Parkettgolv. Integrerade spotlights i taket.

Matplats

Matplats i öppen planlösning mot kök och vardagsrum. Ljus tapet och parkettgolv.

Hall

Hall med trapphus till övre plan och fint ljusinsläpp via fönster på vardera sida om ytterdörren. Klinkergolv i grå ton. Väggar med tapet i gråmelerat. I inre hall ligger parkettgolv.

Sovrum 1

Stort och lättmöblerat sovrum, bra placerat intill duschrummet. Fri utsikt över tomtsidan. Mörka tapeter med mönster. Parkettgolv.

Duschrum

Helkaklat duschrum med fönster. Väggkakel i vitt och klinkergolv i grafitgrå ton med accent i samma kulör. Vikbara duschväggar i frostat glas. Handfat med kommod. Handdukstork.

Tvättstuga

Smart planerad tvättstuga med separat ingång från husets gavelsida mot garage.

Allrum

Allrum med fönster i två väderstreck och sjöglimt. Utgång till balkong som vetter mot husets entrésida. Ingång till klädkammare. Ljus tapet och parkettgolv.

Sovrum 2

Fint sovrum med fönster i två väderstreck. Tapet i ljusgrått med fondtapet i diskret mönster. Parkettgolv.

Sovrum 3

Sovrum med utsikt över husets tomt-samt gavelsida. Integrerad klädkammare och fönster i två väderstreck. Väggar pigg kulör samt parkettgolv.

Sovrum 4

Rymligt och lättmöblerat sovrum med vy över husets gavel-samt entrésida. Integrerad klädkammare. Tapet i gråmelerade nyanser samt svartvit fototapet som fond. Parkettgolv.

Badrum

Stort, helkaklat badrum med duschhörna samt vackert badkar på tassar. Vitt väggkakel med mosaikdekorer i pärlemorlyster. Klinkergolv i mellangrå ton. Värmeslingor är skönt för kalla fötter. Handfat med kommod. Stor spegel med passande ljusarmaturer i modern design.

Området

Välkommen till ett sjö-och naturnära område med överkomlig pendlingsväg mot Stockholm, Enköping och Arlanda. Här lever ni i samklang med naturen och kan följa naturens växlingar på nära håll. Bada om sommaren och åk skidskor och skidor på vintern. Intilliggande Sjöängen som arrenderas av Enköpings kommun av Ekolsunds Byalag och här anordnas aktiviteter året om som tältläger, våffeldagen, svamputställning, Valborgsbrasa och nationaldagsfika. Vid Sjöängen finns en fin sandstrand och vintertid är det perfekt för skridskoåkning. Byalagets syfte är att främja och värna om medlemmarnas gemenskap och bidra till en trevlig boendemiljö i Ekolsund med omnejd. Det finns ett antal båtplatser för medlemmar som så önskar. Det kostar 200 kr/ år att bli medlem i Ekolsunds Byalag, vilket är ett krav för att få båtplats.
På Ekolsunds Slott och Wärdshus kan man bl.a äta middag, julbord, övernatta eller boka en champagneprovning. Det går också att hålla sitt bröllop här vilket är mycket uppskattat! Den som är träningssugen kan träna med PT i Canalladan eller parken.
Ekolsund med omnejd bär på en lång och rik historia och socknen har nämnts så tidigt som 1307. Det finns en mängd fornminnen och runstenar. Vid vackra Hjälstaviken får fågelentusiasten sitt lystmäte vid en av Sveriges finaste fågelsjöar och ett av Uppsala läns mest besökta naturreservat. Området ligger mellan Bålsta och Ekolsund här rastar tusentals flyttfåglar både höst och vår.
I Enköping finns väl utbyggd service och rikt utbud av butiker. Till centrala Enköping är det ca 2 mil. Det går också att ta sig till Bålsta där det finns bra vardagsservice i centrum. Strax utanför Bålsta finns en alpin skidbacke och golfaren kan ta sig till Enköpings Golfklubb samt vid Friiberghs herrgård. Närmaste förskola är Ekolsunds förskola, en mindre privat förskola med barn från 1-6 år. Förskolan har en stor fin trädgård och skogen ligger alldeles intill. Skolbuss går till området.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Marie-Louise Lindgren

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Rymlig familjevilla med idylliskt läge i Mälarnära Ekolsund. Huset är otroligt energisnålt om hela 197 kvm i två fulla plan på stor tomt om 4135 kvm i sjönära läge. Huset är utrustat med solcellspaneler vilket har gjort att nuvarande ägare har kunnat sälja el vilket ger 0 kr i elkostnad! Huset inrymmer 6 rum varav 4 sovrum där ett ligger i entréplanet. Två helkaklade, smakfullt inredda badrum. Laddstolpar till bil finns. Till service och butiker i Enköping respektive Bålsta är det en bilfärd på ca 20 minuter. Förskola finns i närområdet. I närområdet har samfälligheten egen badplats och det finns möjlighet till båtplats. Välkommen till ett område i kulturhistorisk miljö med storslagen och unik natur inpå knuten.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Ekolsund 1:108
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
197 m² taxeringsinformation
Tomtarea
4 135 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
2010 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Isolergrund
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ekonomi

Utgångspris
5 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 287 kr/år
KOMMUNALSKATT
33,308%
TAXERINGSVÄRDE
3 547 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 797 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 700 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
17 832 kr/år
VA
11 117 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
1 000 kr/år
Kommentar
Hemförsäkring tillkommer.
Kilowattförbrukning per år: 11 615 kWh (exkluderat elbilsladdning) / 17 059 kWh produktion från solpaneler
Elkostnad 2022 elhandel: 17 832 kr
Elkostnad 2022 elnät: 9 520 kr (säljaren har 3x25 A dvs, dyrare abonnemang för att kunna ladda två elbilar med full effekt samtidigt)
Intäkt 2022 solceller: 23 464 kr + 8 251 kr skatteavdrag egen produktion
TOTAL nettokostnad 2022: -4 363 kr (dvs intäkt)
Säljaren har av sin totala elförbrukning använt 36% till att ladda sina elbilar vilket inte bör härledas till husets elkostnad då det kanske inte kommer att användas på samma sätt av en ny ägare. Vill man bryta ut endast huset, dvs exklusive elbilsladdning ser det ut som nedan:
Elkostnad 2022 elhandel (exkluderat bil laddning): 11 412 kr
Elkostnad 2022 elnät (exkluderat bil laddning): 6.093 kr (Då har vi 3x25A dvs dyrare abb för att kunna ladda 2 elbilar med full effekt samtidigt)
TOTAL netto kostnad 2022: -14 210 kr (dvs intäkt)
Nuvarande ägare har Bredband2 som leverantör, 338kr / mån, 250/250 Mbit hastighet
DRIFTKOSTNAD TOTAL
29 949 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Eon
Elförbrukning
11 615 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2014-05-14
Energiförbrukning
50 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Avtalsservitut Båtplats Mm
Last: Avtalsservitut: Båtplats Mm, 03-IM1-39/112.1
Planbestämmelser
Detaljplan Nybyggnadsförbud

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.