Farmors Backe 3 Håbo-Tibble/Kyrkbyn
Håbo-Tibble/Kyrkbyn

Farmors Backe 3

Ljus, rymd och arkitektoniska utropstecken!

BUDGIVNING PÅGÅR

Ljus, rymd och arkitektoniska utropstecken!

Remarkabel villa på charmiga Farmors Backe i hjärtat av Håbo-Tibble kyrkby. Villa med generös takhöjd och fina sällskapsytor såväl utomhus som inomhus. Härligt, påkostat poolområde med smarta förvaringslösningar. Nyrenoverat kök med rymlig matplats intill. Vardagsrum i entresol med vitlaserat ryggåstak. Allrum i entréplanet samt lyxigt inrett badrum med bastu. Välkommen till ett unikt och lantligt beläget område där du njuter av naturen och lugnet samtidigt som barnen har kompisar att leka med. Till Stockholms centrala delar åker ni på under 40 minuter!

Visa mer
inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 6 995 000 kr
 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 173 kvm + 20 kvm biarea
 • Byggnadsår: 2004
 • Område: Håbo-Tibble/Kyrkbyn, Upplands-Bro
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Tibble Kyrkby 2:26

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

27 Jun 17:30 - 18:15
Varmt välkommen!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Henrik Björkman

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Farmors Backe 3

 • Naturen inpå knuten
 • Generös takhöjd
 • Pool
 • Bastu
 • Terrass i söderläge

Beskrivning

Välkommen till huset med Håbo-Tibbles mysigaste adress! Farmors Backe för tankarna till en pittoresk gränd på Skansen och det ligger nära till hands att prata om Bullerby-känsla. Farmors Backe 3 är ett av kyrkbyns mest remarkabla hus med arkitektoniskt dramatiska uttryck utan att göra avkall på det som gör livet bekvämt. De flesta husen i kyrkbyn är uppförda under sent 1970-och 1980-tal. Farmors Backe är byggt 2004 med hög byggnadsteknisk standard. Golvvärme i nedre plan. Högt i tak med vitlaserat ryggåstak som upplevs från hall, kök och vardagsrum. Unika Håbo-Tibble Kyrkby ligger på landet med härliga omgivningar och naturen inpå knuten. Kyrkbyn ligger strategiskt, ca 8 km från Bro och på ca en halvtimmes bilresa når man Arlanda. Fiber är indraget. Närmaste bad ligger vid den kommunala badplatsen vid Vallbyvik där Sigtuna ses på andra sidan. Förskola finns i byn samt vid omtyckta Tjustaskolan.

Visa mer

Poolområde

Påkostat poolområde med stort pooldeck med gott om plats för matbord, solstolar och loungegrupp. Smart ordnade förrådsutrymmen och maskinrum för pooltillbehör som filter,och pump mm. Snygg och passande utomhusbelysning.

Visa mer

Kök

Kök och matplats med slående takhöjd och ett fantastiskt, spröjsat fönsterparti från golv till tak. Köket är nyrenoverat med inredning i kallgrå ton och snygga handtag i rostfritt. Påkostande bänkskivor i Carraramarmor samt köksö med integrerad, underlimmad ho , förvaring och vinkyl. Även den större diskhon är underlimmad. Kyl och frys i fullhöjd. Integrerad induktionshäll. Spisfläkt med snygg kåpa i rostfritt. Diskmaskin. Köket renoverade 2018.

Visa mer

Matplats

Generös matplats där ni får plats med ett riktigt stort bord där ni kan samla vänner och familj. Matplatsen har utisikt över poolområdet samt altandörr. Ljusa väggar och vitlaserad spont i tak som har integrerade spotlights.

Visa mer

Allrum

Loungedel som idag används som TV-hörna. Ljusa väggar och trägolv. Integrerade spotlights i taket. Allrummet målades om 2021.

Visa mer

Badrum

Lyxigt badrum i generös storlek med bastu. Väggkakel i mattsvart i kombination med grått i matt finish. Klinkergolv i svart samt kompassros. Snygg dubbelkommod med handfat från Kvik. Inbyggd dusch med glasdörr. Glasdörr även till den fina bastun. Snygg handdukstork i stilren design.

Visa mer

Hall

Hall med garderobssystem och ytterdörr med glasparti. Ljusa väggar och golv med stora plattor i skiffer.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum med utsikt över entrésidan och praktisk förvaringslösning. Väggar i vacker grå ton och fin heltäckningsmatta i grått.

Visa mer

Sovrum 2

Stort sovrum som ligger avskilt i huset. Vy över tomtsidan och pooldäcket. Stilren garderobsvägg med vackra handtag. Väggar i mättad grå ton coh snygg heltäckningsmatta. Sovrummet renoverades 2021.

Visa mer

Walk-in-closet

Fin walk-in- closet som inreddes 2021. Ljusa väggar och fin heltäckningsmatta i grått. Väggfast inredning.

Visa mer

wc/Tvätt

Praktisk kombinerad tvättstuga och gästtoalett. Väggfasta skåp och arbetsbänk i laminat. Ljusa väggar och vackra , oktagonformade klinkerplattor på golvet. WC. Handfat.

Visa mer

Vardagsrum

Spatiöst sällskapsrum med lljusinsläpp från tre väderstreck. Vardagsrummet ligger i entresol med räcke mot köksdelen vilket gör att det naturliga ljuset flödar fritt. Ljusa väggar i vitlaserad spont som också sitter i taket. Integrerade spotlights.

Visa mer

Sovrum 3

Drömmigt sovrum med utgång till balkongen via skjutbart glasparti. Trappa till ett mysigt loft där barnen kan dra sig undan för en lugn stund eller hänga med en kompis. Väggar i grå ton och passande heltäckningsmatta i grått.

Visa mer

Balkong

Underbar balkong under tak ligger i västerläge med fri vy över hustak och åkrar. Njut av kvällssolen från din alldeles egen utkiksplats mot världen. Gott om plats för soffgrupp och dagbädd.

Visa mer

Sovrum 4

Sovrum med ingång från vardagsrummet och fönster i tvä väderstreck. Väggar i grått och heltäckningsmatta i passande kulör.

Visa mer

Terrass

Terrass i söderläge med utgång från vardagsrum i övre plan. Utsikt över tomt och de vackra arkitekritade husen intill.

Visa mer

Övrigt

Utomhusförråd bakom huset 2017.
Ny interiör(duschdörr, handdukstork och badrumsskåp) i badrum
Renovering/ombyggnad av tvättstuga/WC 2018.
Nya innerdörrar 2018.
Ny elcentral 2018.
Pool, altan och samtliga tillbehör monterades sommaren 2019.
Byte frånluftsvärmepump 2019.
Byte balkonggolv och nya räcken på båda balkongerna uppe sommaren 2020.
Utomhusbelysning byttes sommaren 2020(endast nya lampor uppsatt).
Nytt sovrum och loft tillbyggt uppe våren 2019.
Spotlights i stora taket är utbytt till LED. Strömbrytare och eluttag 2021.
Nyinstallation luftvärmepumpar 2021.
Pannrum/förråd i huset som nås från utsidan byggdes våren 2021(med ny ytterdörr till den ingången).
Utomhusbelysningen styrs via appen Plejd.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Tibble Kyrkby 2:26
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
173 m² + 20 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
752 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
BYGGNADSÅR
2004 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Vatten/avlopp
Samfällt vatten och avlopp

Ekonomi

Utgångspris
6 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,741%
TAXERINGSVÄRDE
3 617 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 552 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 600 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
41 304 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
12 300 kr/år
Renhållning
2 235 kr/år
Kommentar
Hemförsäkring tillkommer. I samfällighetsavgiften ingår V/A och vägunderhåll.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
55 839 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Eon
Elleverantör
Stockholms elbolag
Elförbrukning
26 052 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-05-30
Energiprestanda primärenergital
92 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
51 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:10 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:11 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:6, Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:7, Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Tibble Kyrkby GA:8
Planbestämmelser
Byggnadsplan Detaljplan

Allmänt om området

Håbo Tibble Kyrkby är ett mycket spännande och unikt bostadsområde. Området är från 1200-talet och nyare bebyggelse har tillkommit under flera perioder: 1978-79 och 1989-1990 och senare delen av 1990. Syftet har varit att ha alla generationer i byn för en trevligare miljö. Samtliga hus har ett eget personligt uttryck och huvuddelen är ritade av arkitekt Sven-Olof Nyberg. Husen är visuellt mycket vackra och unika. Håbo Tibble Kyrkby har under de senaste åren genomgått ett generationsskifte, och fler som är växt upp här har återvänt och vill nu ge sina egna barn samma uppväxt med Bullerbykänsla.

Övrigt

I Håbo-Tibble har ett rikt utbud av aktiviteter där finns en aktiv idrottsförening som erbjuder fotboll, gymmix, yoga, Bamsegympa med mera. Det finns elupplyst motionsspår, tennisbana och flera fotbollsplaner. Du har knappt 4 km till Mälarbad (kommunalt bad Vallbyvik), har man båt kan man åka över till vackra Sigtuna på bara några minuter. Flera golfklubbar och ridskolor finns i närheten.
Håbo-Tibble förskola ligger på Gråbovägen 8 och vänder sig till barn mellan 1-5 år och förskolan är uppdelad i fem avdelningar (fyra och femåringarna har sina lokaler i Tjustaskolan).
I charmiga Tjustaskolan går förskoleklassen samt klass 1-5, det finns även fritidsverksamhet. Skolan ligger på en tomt med anor från början av 1800-talet. Den allra yngsta skolbyggnaden byggdes till 1996 med en stor fin gymnastiksal.
Det är endast 3 mil till Arlanda och 4,5 mil in till Stockholm, nära till busshållplats som tar dig till Kungsängen station.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.