Strandvägen 15 Kungsängen/Strandvägsområdet
Kungsängen/Strandvägsområdet

Strandvägen 15

Enplanshus i gavelläge på första parkett intill Mälarens glittrande vatten

Till salu

Enplanshus i gavelläge på första parkett intill Mälarens glittrande vatten

Sällsynt tillfälle att förvärva ett enplanshus i enastående läge med fri utsikt över Mälaren och den fint anlagda sjöparken. Strandvägsområdets karaktäristiska hus på attraktiv adress är sällan till salu. Genomtänkt planlösning och tidstypiska detaljer gör att form och funktion går hand-i-hand. Dubbelgarage och intilliggande ekonomiutrymmen. Fin, plan trädgårdstomt med allsköns grönska och planteringar. Här bor ni centralt med pendeltåget och centrum en kort promenad bort. Båtmarina finns i närområdet.

Visa mer
inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 9 695 000 kr
 • Antal rum: 4 rum
 • Boarea: 134 kvm
 • Byggnadsår: 1969
 • Område: Kungsängen/Strandvägsområdet, Upplands-Bro
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Kungsängens Kyrkby 2:197
Utgångspris

9 695 000 kr

Visningar

22 Maj 14:00 - 14:45
Öppen visning, varmt välkommen!
Håll dig uppdaterad
23 Maj 17:45 - 18:15
Öppen visning, varmt välkommen!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Henrik Björkman

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Strandvägen 15

 • Slående sjöutsikt!
 • Enplanshus
 • Attraktiv adress
 • Dubbelgarage
 • Nära naturen
 • Gångavstånd till pendel

Beskrivning

Med Mälaren i fonden ligger en naturtavla som ständigt förändras med väder och årstid. Du kommer aldrig att tröttna på vågornas lek över vattenytan eller det magiska ljuset över ett spegelblankt vatten. Kombinera detta med ett centralt läge där pendeltåg går med kvartstrafik mot Stockholms centrala delar och ni har det bästa av två världar. Arkitekt Rolf Thies har ritat husen som är några av Kungsängens verkliga landmärken. Med en stark prägel av 60-talets moderna formspråk och det sjönära läget är dessa hus både eftertraktade och beundrade av många. Stor altan i absolut bästa solläge och bara ett stenkast från stranden. På Strandvägen 15 finns fina detaljer bevarade såsom takljuskupoler, fondvägg med hyllor i jakaranda, köksluckor och garderobsdörrar i teak och ett vackert kanadensiskt fönster på gavelsidan. Stora panoramafönster i vardagsrummet och generöst glasparti vid matplatsen. Öppen spis med kåpa i blankpolerad koppar. Sovrum med generöst ljusinsläpp via stora fönster. Fin trädgård med atriumgård, gräsytor, körsbärsträd och allsköns blommor och grönska. Från huset är det en kort promenad till pendeltåg som med kvartstrafik som tar er till Stockholms centrala delar på ca 27 minuter. I centrum finns bra vardagsservice, trevliga caféer, restauranger, fisk-och skaldjursdeli, frisörer, systembolag, deli, florist och det fina Kulturhuset med bibliotek. I nyrenoverade Villa Skoga finns livsstilsbutiken 2808, Petjos Café, barberare och skönhetssalong

Visa mer

Vardagsrum

Sällskapsrum med generösa ytor och stora panoramafönster där ni betraktar årstidernas skiftningar med Mälaren i blickfånget. Utgång till altanen. Öppen spis i sandsten och vacker kåpa i blankpolerad koppar. Fondvägg med integrerade hyllor i jakaranda.

Visa mer

Altan

Upphöjd altan i optimalt solläge och fri utsikt mot Mälaren. Här finns plats för både loungegrupp, solstolar och matbord.

Visa mer

Matplats

Matplats intill arbetskök och med semiöppen planlösning mot vardagsrum. Stora fönsterpartier mot entrésidan samt kanadensiskt fönster med skjutglas och en bred ram i teak. Heltäckningsmatta och ljusa väggar.

Visa mer

Kök

Arbetskök med goda ytor för matlagning och avställning. Ljusinsläpp via öppning i taket och fönster ovan arbets-och diskbänk. Skåpluckor i teak med tidstypiska handtag. Rostfri diskbänk. Bänkskiva med Perstorpsskiva. Vinylgolv. Väggar i ljust, gul ton. Spis med häll. Spisfläkt. Kyl och frys i fullhöjd. Diskmaskin.

Visa mer

Sovrum 1

Stort och lättmöblerat sovrum med badrum en-suite. Två stora fönster som vetter ut mot tomten och Tibbleviken. Ljusa väggar och grå heltäckningsmatta. Fondvägg med ekbeklädnad och hyllor.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum med utsikt över atriumgården och badrummet nås även från detta sovrum. Stort och högt placerat fönster. Ljusa väggar och heltäckningsmatta.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum med vy över entrésidan. Stort och högt placerat fönster. Ljusa väggar och heltäckningsmatta.

Visa mer

Hall

Stor entré med kapprum i inre hall. Glasparti samt överljus vid ytterdörr. Heltäckningsmatta och ljusa väggar. Gästtoalett i anslutning till kapprum. Tapet i retrostil i grönt och lila. Handfat. WC.

Visa mer

Exteriör

Husen i området är till stor del byggda i funktionell, tidstypisk modernism. Stilen präglas av ljus, luft och funktion vilket villan på Strandvägen 15 är ett lysande exempel på. Här förstärker funktion och estetik varandra på ett sätt som skapar en stilren och harmonisk helhet. Ljusinsläpp via öppningar i taket vid kök/matplats och över den generöst tilltagna altanen med en fantastisk utsikt över Mälaren. Stora panoramafönster som ger en svårslagen vy inifrån huset. Fasaden är en kombination av sandstenstegel och trädetaljer i teak som passande accent.

Visa mer

Tomt

Fin, plan trädgårdstomt med fina gräsytor och atriumdel med rabatter.

Visa mer

Badrum

Badrum från byggnadsåret med ljusinsläpp från takljuskupol. Två handfat och stora speglar. Badkar. Duschvägg i frostat glas. Bidé. WC. Väggkakel i mild gul ton samt fondvägg i brun och svart kulör. Klinkergolv i svart kulör.

Visa mer

Tvättstuga

Tvättstuga med plats för klädvård och förvaring med ho i rostfritt. Tvättmaskin. Torkskåp. Garderob. Våtrumstapet och plastmatta.

Visa mer

Passage

Passage med plats för klädvård och förvaring i linneskåp och städskåp. Ingång till tvättstuga och klädkammare. Smart plats för hemmakontor, syplats eller barnens läxläsning. Ljusa väggar och heltäckningsmatta.

Visa mer

Garage

Stort dubbelgarage med ingång till rymligt förråd samt pannrum. Fräscht skick med vitmålade väggar och målat golv. Utgång till tomtsidan från förrådsdel.

Visa mer

Övrigt

Välkommen till Kungsängen och Upplands-Bro, en expansiv kommun med fantastiska områden. Här upptäcker ni slott och herresäten, guldkrogar på landet, gamla kyrkor och hästgårdar. I kommunen ligger fyra sjöar och fem kommunala bad om ni inte finner er egen privata badvik! Här är fastigheten för dig som uppskattar ett boende i naturskön, Mälarnära miljö men som vill ha smidig pendling mot Stockholm och Arlanda. Pendeltåget går med kvartstrafik och restiden är under 30 minuter. Unik miljö med gårdar, slott och levande jordbruk finns på cykelavstånd på Lennartsnäshalvön med omnejd.
Flertalet stall finns i Kungsängen Gårdarna Ensta, Ålsta och Skälby och Lennartsnäs är privatstall. Ridskola finns i Bro vid infarten till Eriksberg och Aspviks koloniområde.
Örnäs Gård driver verksamhet med Islandshästar och är vackert beläget vid Örnässjön som är ett naturreservat. Här finns ridskola, ridkurser och ridläger på alla nivåer och ett stort utbud av välutbildade hästar. Instruktörerna har utbildning för att instruera alla ryttare, oavsett nivå.

Golf spelar du på Kungsängens GK, Bro Hof, Bro Bålsta Golfklubb eller på Sofielund som är en Pay & playbana.
Galoppbanan Bro Park ligger i Bro och här driver välkända kockarna Brydling en uppskattad restaurang med ekologisk inriktning.
Kulinariska upplevelser fås även på Thoresta Herrgård, Villa Aske, Gällöfsta, Lejondals slott och Tammsvik.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Kungsängens Kyrkby 2:197
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea
134 m² taxeringsinformation
Tomtarea
665 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja
Övrigt
-Arkitektritat
-Slående utsikt
-Enplanshus
-Attraktiv adress
-Dubbelgarage
-Öppen spis
-Bergvärme
-Vacker trädgård
-Centralt läge

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
1969 
Byggnadstyp
1-plansvilla
Fasad
Sandstenstegel
Fönster
2-glas
Tak
Alkorplan takduk (2021)
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ekonomi

Utgångspris
9 695 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,741%
TAXERINGSVÄRDE
5 863 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 264 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
785 000 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
26 623 kr/år
VA
5 854 kr/år
Renhållning
6 777 kr/år
Kommentar
Elkostnad avser uppvärmning samt hushållsel. Hemförsäkring tillkommer.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
39 254 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Eon
Elförbrukning
12 718 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-04-22
Energiprestanda primärenergital
125 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
69 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
E

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Byggnadsplan Vattenskyddsområde

Omgivning

Allmänt om området

I Kungsängen bor ni med närhet till stora friluftsområden med stigar och motionsspår. I anslutning till detta finns en barnvänlig badplats vid Lillsjön. I närområdet ligger också Kungsängens golfklubb, som flertalet gånger hållit i Scandinavian Masters. I kommunen finns två golfklubbar till: Bro Bålsta och Bro Hof Slott.

Kommunikation

Här finns utmärkta kommunikationer mot Stockholms central med tåg mestadels varje kvart. Resan till storstadens puls tar endast en knapp halvtimme! Nattbussar trafikerar Kungsängen övrig tid.

Närservice

I Kungsängens centrum finns ett bra utbud av butiker och service. Här finner ni livsmedelsbutiker, skönhetssalong, apotek, frisörer, damekipering, restauranger och bemannade banker.
Vårdcentral och systembolag finns också.

Övrigt

I de centrala delarna av Kungsängen finns förskolorna Bergshöjden, Grottan, Ekbacken och Blåsippan. I Tibble finns Klockarängen. Det finns också möjlighet att välja familjedaghem.
Skolor med förskoleklass- åk 5 är Bergaskolan, Lillsjöskolan och Ekhammarsskolan (åk 6-9).
I övrigt, se kommunens hemsida för mer information om barnomsorg och skolor www.upplands-bro.se. Gymnasieskola finns, Upplands-Brogymnasiet.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.