Villa till salu på Häggebyholmsvägen 7 i Håbo/Häggeby
Håbo/Häggeby

Häggebyholmsvägen 7

Enplansvilla med sagolik sjöutsikt i natursköna Häggeby!

BUDGIVNING PÅGÅR

Enplansvilla med sagolik sjöutsikt i natursköna Häggeby!

Mycket fin enplansvilla från Anebyhus med generösa sällskapsutrymmen och underbart läge med fri vy över Mälarens vatten. Genomtänkt färgsättning och mycket fint skick. Ryggåstak med generös takhöjd och braskamin. Vattenburen golvvärme i hela huset. Två helkaklade badrum varav ett är nyrenoverat. Snyggt och välutrustat kök. Snyggt inredd, separat tvättstuga. Markiser i grått sätter pricken över i mot den rödmålade fasaden. Trevlig tomt med stora altanytor där ni både kan sitta under tak eller njuta av sjöutsikten på husets framsida. Bekvämt boende i lantligt läge med överkomliga avstånd till serviceutbud och aktiviteter. Varmt välkommen att uppleva Häggebyholmsvägen 7!

Visa mer
inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

Häggebyholmsvägen 7 Häggebyholmsvägen 7 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 5 995 000 kr
 • Antal rum: 5 rum
 • Boarea: 148 kvm
 • Byggnadsår: 2004
 • Område: Håbo/Häggeby, Håbo
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Värsta 3:3

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Häggebyholmsvägen 7

 • Sjöutsikt
 • Smakfullt inrett
 • Bergvärme
 • Enplanshus
 • Två badrum
 • Golvvärme

Beskrivning

Välkommen till en omsorgsfullt renoverad enplansvilla från 2004 från kvalitativa Anebyhus. Mycket fint skick och strålande sjöutsikt över vacker Mälarskärgård. Det här är huset för dig som söker ett bekvämt boende i lantlig miljö med hagar, åkermark och natur runt knuten med smidig access till landsvägen som tar dig till Bålsta och E18 på ca 15 min. Området präglas av lantlig charm och skiftande bebyggelse. Vackra och charmiga Häggeby Kyrka ligger i närområdet och är byggd på 1100-talet. Kyrkan är speciellt populär för dop och bröllop. På cykelavstånd finns stall med inackorderingsmöjlighet och ridanläggning. Golf spelar du på Friibergh eller på någon av Upplands-Bros banor där Bro Hof är den mest framstående.

GJORDA RENOVERINGAR:
Köket totalrenoverades september 2015.
Tvättstuga renoverade September 2015.
Parkettgolv (ca 100 kvm) byttes ut till ett mörkt ekparkettgolv från kvalitativa Kährs. I samband med byte av golv sattes nya golvlister in och alla väggar målades hösten 2021.
Badrum en suite totalrenoverades hösten 2021.
Service av golvvärmesystem gjordes augusti 2023.
Ny vattenpump + hydropress installerades hösten 2022.

Vardagsrum

Fantastiskt fint sällskapsrum med tydlig, vilsam loungekaraktär. Här landar ni efter en lång dag och njuter av stillheten och den sprakande elden i braskaminen. Ryggåstak i hög höjd med integrerade spotlights. Stort, skjutbart fönsterparti som leder ut till altanen under tak. Väggar målade i gråbeige ton som accentueras fint av vita snickerier och den vackra, mörka ekparketten. Rummet är lättmöblerat och ligger i fin kontakt mot matplatsen.

Matplats

Matplats som flödar av ljus via stort fönsterparti med vackert överljus i halvmåneform. Plats för ett större matbord där ni samlar vänner och familj. Ryggåstak med generös höjd och integrerade spotlights. Väggarna är målade i mjuk gråbeige ton med sidenmatt finish.

Kök

Snyggt och välutrustat kök med inredning i ljusgrå ton och påkostade bänkskivor i kvarts-sten. Inredningen har spegelfronter och den grå kulören accentueras fint av blanka skålhantag i rostfritt. Kakel i rektangulär form som satts i halvförband. Generös köksö som erbjuder ytterligare arbetsyta och plats för avställning. I köksön finns integrerad ho och kran samt gott om förvaringsmöjligheter undertill. Integrerad diskho och spishäll med induktion. Inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. Vinkyl. Diskmaskin. Stilren dubbelkyl- och frys från SMEG. Väggarna är målade i mjuk gråbeige ton med sidenmatt finish.

Hall

Hall med gott om plats för ytterkläderna. Väggar i gråbeige ton och sandfärgade klinkerplattor. Dubbeldörrar i svart med glaspartier.

Sovrum 1

Lättmöblerat sovrum med utsikt över entrésidan. Väggar målade i beige ton.

Duschrum

Duschrum med fönster och helkaklade väggar. Duschplats med avdelare i glasbetong. Vita väggplattor i kombination med multifärgade dito och golvplattorna är blå. Praktisk avställningsyta samt inkaklad spegel. Integrerade spotlights i taket. Vägghängd WC. Handfat med kommod. Handdukstork.

Sovrum2/Walk-in-closet

Sovrum som inretts till lyxig walk-in-closet med gott om inredning. Ljusa väggar

Sovrum 3

Välkommen till din privata hotellsvit med badrum en suite och egen klädkammare! Sovrum som ligger helt ogenerat med fönster i två väderstreck och utblick mot den lugna trädgården. Väggar i fin gråbeige kulör.

Badrum

Ibland räcker superlativen inte till...Vilket drömbadrum! Mycket möda har lagts på skapa ett badrum med hög estetik och funktion som kommer att kännas modernt under lång tid. Badrummet bär influenser från tropiska breddgrader med sina lugna färger och rena linjer. Smakfullt väggkakel i sandfärgad ton som även återfinns på golvet vilket ger ett helgjutet intryck. Det exklusiva badkaret står centrerat i bortre delen av badrummet och det finns dusch med duschväggar i klarglas. Skålhandfaten från Bali vilar på en stilren kommod i mörkt trä. Integrerande väggblandare till såväl handfat som badkar förhöjer intrycket ytterligare i sin moderna design och mattsvarta kulör. Fina specialbeställda fönsterjalusier. Vägghängd WC. Integrerade spotlights i taket.

Sovrum 4 / Arbetsrum

Rum med ingång från tvättstuga med altandörr. Rummet nyttjas idag som hemmagym och kontor med skulle fungera lika bra som ett ytterligare sovrum. Väggar målade i beige ton och golvet är vitt.

Tvättstuga

Fräsch och rymlig tvättstuga med gott om förvaringsmöjligheter, avställningsyta och utrymme för klädvård. Stilren skåpinredning och arbetsbänkar i ljus laminat med integrerad ho i rostfritt. Väggar målade i grått. Klinkergolv i off-white.

Tomt

Fin tomt i ogenerat läge med altaner där ni kan följa solens gång eller dra er tillbaka i skuggan under varma sommardagar. På entrésidan finns en altan som löper längs husets södra gavel och knyter an längs tomtsidan till uteplatsen under tak. Här växer allsköns grönska såsom stäppsalvia, blodfläder, vallmo, pionbuske, rosbuske, Jättedaggkåpa, funkia, samt vildhallon och krusbär. Fina, höga odlingslådor att sätta lökar eller jordgubbar i finns invid altanen. En fin syrenhäck växer mot grannens tomt.

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Marie-Louise Lindgren

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Mycket fin enplansvilla från Anebyhus med generösa sällskapsutrymmen och underbart läge med fri vy över Mälarens vatten. Genomtänkt färgsättning och mycket fint skick. Ryggåstak med generös takhöjd och braskamin. Vattenburen golvvärme i hela huset. Två helkaklade badrum varav ett är nyrenoverat. Snyggt och välutrustat kök. Snyggt inredd, separat tvättstuga. Markiser i grått sätter pricken över i mot den rödmålade fasaden. Trevlig tomt med stora altanytor där ni både kan sitta under tak eller njuta av sjöutsikten på husets framsida. Bekvämt boende i lantligt läge med överkomliga avstånd till serviceutbud och aktiviteter. Varmt välkommen att uppleva Häggebyholmsvägen 7!

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Värsta 3:3
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 3 - 4 sovrum
Boarea
148 m² taxeringsinformation
Tomtarea
1 184 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
2004 
Byggnadstyp
1-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
VENTILATION
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning och tilluft via ventiler

Ekonomi

Utgångspris
5 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 287 kr/år
KOMMUNALSKATT
33,058%
TAXERINGSVÄRDE
2 971 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 261 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 887 500 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
20 688 kr/år
VA
1 202 kr/år
Renhållning
3 382 kr/år
Kommentar
Hemförsäkring tillkommer. Elkostnad avser uppvärmning samt hushållsel och inkluderar samtliga avgifter för nät, skatt och eltrafik. Säljaren har fiber via Bahnhof: 100/ 100 Mbit till en kostnad om 1407 kr / kvartal. VA avser slamtömning
DRIFTKOSTNAD TOTAL
25 272 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Eon
Elförbrukning
10 595 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2023-08-28
Energiprestanda primärenergital
88 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
49 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Håbo Värsta GA:1
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsanläggning, 03-IM1-89/23855.1

Allmänt om området

Underbart, lantligt område med närhet till Mälaren och storlagen natur. Mysig bykaraktär med skiftande bebyggelse i det böljande landskapet. Närservice finns i Slottsskogen på under 10 minuters bilväg. Smidig access till landsvägen som tar er till centrala Bålsta, Sigtuna på ca 20 minuter. Till Arlanda är det också mycket överkomlig väg.

Övrigt

Område med fin dynamik som består av både äldre och nybyggda hus. Här bor man lugnt och familjevänligt nära skog och natur och det Mälarnära läget erbjuder många badplatser och möjlighet till fiske. Bussförbindelse finns mot såväl Bålsta som inom övriga Skokloster.
I Slottsskogen finns både förskolor och öppen förskola samt skola.
Från området tar resan med bil ca 25 minuter till Bålsta centrum och ca 50 minuter till Stockholm city. Till Arlanda tar det ca 35 minuter. Buss går mot Bålsta och Bålsta station och härifrån går pendeltåg mot Stockholm, fjärrtåg mot Stockholm och Göteborg samt bussar till bland annat Arlanda, Uppsala och Enköping.
Häggeby ligger vackert med närhet till naturen, Mälaren, promenadstråk och skogar med svamp och bär.
Skokloster Hälsocenter driver ett dygnsöppet gym i Slottsskogen och Bålsta gymnastik erbjuder motion för alla åldrar i Slottshallen i Slottsskogen. Det finns även en nystartad fotbollsförening, Skokloster IF, med fotboll för barn och vuxna. Vintertid drar Skokloster sportklubb skidspår i Skokloster när det finns tillräckligt med snö.
Macken vid Skokloster slott har både bensin och enklare livsmedel samt café och restaurang med rättigheter.
Familjeläkarna finns i Skokloster och har en mottagning i Slottsskogen.
I Slottsskogen finns fritidsgården Slottsgården.
Tempo finns i Slottsskogen och erbjuder bl.a. dagligvaror, ett visst utbud av varor från Apoteket och paketutlämning. Thairestaurang och gatukök finns också.
Bålstadoktorn och Familjeläkarna finns i Skokloster och har mottagningar i Slottsskogen.

I Bålsta tätort finns service, affärer och restauranger och i Gamla Bålsta centrum finns flera restauranger, frisörer, tandläkare och butiker. Här finns bland annat restaurang, caféer, Systembolag och apotek. Också tandläkare, vårdcentral och äldreboende finns i anslutning till centrum.
I Slottsskogen finns både förskola samt skola.
I Bålstas centrala delar finns ytterligare och kommunala och privata förskolor, och två öppna förskolor. Det finns även flera skolor för förskoleklass till årskurs 6 eller 9 samt ett gymnasium, Fridegårdsgymnasiet.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Beskrivning

Vardagsrum

Matplats

Kök

Hall

Sovrum 1

Duschrum

Sovrum2/Walk-in-closet

Sovrum 3

Badrum

Sovrum 4 / Arbetsrum

Tvättstuga

Tomt