Ekilla by 4 Bålsta/Ekilla
Bålsta/Ekilla

Ekilla by 4

Unikt läge med dubbelgarage och sagolik trädgårdstomt i natursköna Ekilla by!

Till salu

Unikt läge med dubbelgarage och sagolik trädgårdstomt i natursköna Ekilla by!

Välkommen till denna fina enplansvilla med dubbelgarage om 137+30 kvm samt en komplementbyggnad om ca 79 kvm (dubbelgarage+uthyrningsdel+förråd). Ett exceptionellt läge med hörntomt längst in på den lilla gatan i en rogivande miljö. Lantlig idyll endast 5 km till Bålsta C och ca 2 min till påfarten E 18. Genomtänkt planlösning och fina sällskapsytor. Stort vardagsrum med matsalsdel och bra plats för soffgruppen. Mitt i rummet finns den rejäla täljstenskaminen (från välrenommerade Tulikivi) för härliga vinterkvällar. Förläng sommaren i det väl tilltagna uterummet som har plats för rejäla loungemöbler och volyminösa växter. Den omges av den nybyggda altanen med stora ytor för grillkvällar i goda vänners sällskap. Stort kök med fönster i två väderstreck. Här finns bra plats för köksbordet och bra med förvaring och arbetsytor. Två helkaklade badrum och tre bra sovrum. Praktisk tvättstuga med grovingång. Tillträdet är flexibelt!

Missa inte denna chans när läget får avgöra!

Önskas privatvisning, kontakta Kenneth Viinikka, telnr:076 32 33 505.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 5 495 000 kr
 • Antal rum: 5 rum
 • Boarea: 137 kvm + 30 kvm biarea
 • Byggnadsår: 1998
 • Område: Bålsta/Ekilla, Håbo
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Ekilla 1:24
Utgångspris

5 495 000 kr

Visningar

9 Okt 11:30 - 12:15
Välkommen på visning!
10 Okt 17:00 - 17:45
Välkommen på visning!
Ansvarig mäklare
Kenneth Viinikka

Kenneth Viinikka

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ekilla by 4

 • Dubbelgarage
 • Sagolik trädgårdstomt med växthus
 • Uthyrningsdel/generationsboende
 • Stort inglasat uterum
 • Rejäl täljstenskamin
 • Närhet till populära Ekillabadet
 • Bullerbykänsla
 • Naturen alldeles runt hörnet

Exteriör/Allmänt

Njut av livet på landet med bullerbykänsla för på denna lilla gata bor endast ett fåtal familjer men ändå så nära Bålsta centrum. Det tar knappa 8 minuter att köra in till Bålsta Centrum som erbjuder ett bra utbud av service, restauranger och butiker och endast ca 2 km till påfarten E18 som tar dig endera Stockholm eller endera hållet Enköping/Västerås. Här bor ni med naturen i omedelbar närhet. Mycket populära Ekilla badet finns bara ca 450 meter bort med naturreservatet Ekillaåsen där ni kan uppleva flera trevliga strövstigar och uppleva det vackra landskapet från åskullarna. I Bålsta finns allt ifrån alpin skidbacke med liftar till padelbanor, ridskolor , bowlinghall och nu står den nya skateparken klar intill centrum. Fiber är indraget!

Visa mer

Tomt

Sagolik trädgårdstomt om dryga 2000 kvm. Familjen har på ett mycket omsorgsfullt vis tagit hand om tomten som dessutom smyckas ut med den fina bergsknallen och flaggstången som ger tomten dess karaktär och utstrålning. Här finns ett stort växthus om ca 16 kvm och intill det så finns odlingslådor med ett praktiskt och smart självbevattningssystem. Intillligande finns även 3 blåbärsbuskar (amerikanska), gul hallon buske, havtorn samt en mycket stor björnbärsbuske som växer så det knakar. Vid entrésidan välkomnas ni av en mycket fin och välvuxen silverpil, klotpil och ett äppelträd som förgyller entrésidan samt ger ett bra insynsskydd. Även djävulsbuskar och flera sorter av pioner förgyller tomten.

Visa mer

Altan

Stor nybyggd altan i bästa söderläge. Här kan ni sitta och njuta till solen och den fantastiska tomten allsköns träd buskar och planteringar som formligen sprakar av färg och form.

Visa mer

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum med härliga fönsterpartier för naturligt ljusinsläpp. Mitt i vardagsrummet ståtar den fina och rejäla täljstenskaminen (ca 1750 kg) som är mycket uppskattad av familjen som bor här nu. Den används flitigt under vinterhalvåret, inte bara för myskänslan utan framförallt att kunna hålla nere uppvärmningskostnaderna. Rymlig matsalsdel intill täljstenskaminen med plats för det stora sällskapet när gästerna knackar på.

Visa mer

Uterum

Uppskattad och påkostat uterum om ca 30 kvm. Här har man valt "vår/höst paketet" för att förlänga somrarna. Skjutdörrarna är av dubbla glas. Golvet är isolerat och beklätt med snyggt ekparkettgolv. Taket är beklätt av den grövre tjockleken med kanalplast Så bjud in ljuset och vännerna! Njut av sillen och kräftorna! Ta vara på vår- och sensommarkvällarna, oavsett hur solen hettar, regnet piskar eller snålblåsten viner där utanför.

Visa mer

Drönarbilder området

Här omges ni av ett vackert landskap med skogar och åkrar i mysiga Ekilla by som andas Bullerbykänsla.

Visa mer

Kök

Rymligt kök med fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats för förvaring bakom antikgröna luckor/vitrin och bra med arbetsytor och matsalsbordet. Vitt kakel ovan nyslipad/oljad bänkskiva. Kyl och frys i fullhöjd från kvalitativa BOSCH. Diskmaskin från Whirlpool, integrerad ugn från Electrolux och induktionshäll med fläkt från Electrolux . Ingång till tvättstugan som även nås utifrån huset.

Visa mer

Sovrum 1

Stort sovrum med fönster ut mot baksidan. Här finns en praktisk garderobsvägg för gott om förvaring. Snyggt parkettgolv i ek och ljusa tapeter.

Visa mer

Badrum 1

Helkaklat badrum med vitt kakel och golvet är försett med terrakottafärgat klinker. WC, handdukstork, handfat med kommod och matchande spegel. Regndusch och svängbara duschväggar av glas. Golvvärme!

Visa mer

Sovrum 2

Rymligt sovrum med snyggt parkettgolv och ljusa tapeter. Fönster mot entrésidan.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum med fönster mot entrésidan. Snyggt parkettgolv i ek och ljusa tapeter.

Visa mer

Badrum 2

Helkaklat badrum med schackmönstrad klinker i klarblått och vitt. Även kaklet går i samma kulörer. WC, handfat med kommod. Regndusch och svängbara duschväggar av glas. Golvvärme!

Visa mer

Garage

Det här något för garageälskare. Stort värmeisolerat dubbelgarage med en motordriven garageport och stenlagd uppfart. Väl tilltagna golvytor och bra med plats för garageinredning verktygsmaskiner osv... Härifrån når ni det rymliga förrådet (ca 12 kvm) som även kan nås från en dörr utifrån.

Visa mer

Uthyrningsdel

Trevlig uthyrningsdel om ca 23 kvm. Perfekt möjlighet till generationsboende eller dryga ut inkomsten med att hyra ut den. Ni välkomnas av en hall med golvvärme och gott om förvaring i form av flera garderober och ingång till den helkaklade badrummet med golvvärme, duschkamin, WC och handfat med kommod och spegel. Kök med kyl/frys, spis med fläkt. Förvaring bakom vita köksluckor. Vardagsrum med sovalkov som vetter ut mot den fina trädgården.

Visa mer

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med grovingång. Tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare, centraldammsugare, tvättho, våtrumsmatta och målad väv.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kenneth Viinikka

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kenneth Viinikka

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Ekilla 1:24
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 3 - 4 sovrum
Boarea
137 m² + 30 m² biarea Säljaren uppmätning enligt norm SS021053
Tomtarea
2 038 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Uterum och en nybyggd altan som även omgärdar uterummet.
Bilplats
Dubbelgarage samt plats för fler bilar framför och intill garage
Tomt
Växthus, flaggstång och odlingslådor med ett praktiskt självbevattningssystem.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1998 
Byggnadstyp
1-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
2-glas isolerkassetter
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Lecasten
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk FTX
RENOVERINGAR MM.
Huset ommålat 2020. komplementbyggnaden ommålat 2011. Ny altan 2022.
Övriga byggnader
Dubbelgarage, uthyrningsdel och förråd samt stora skjul under tak med bra plats för trädgårdsredskap, trailers osv. Gott om plats intill skjulet med exempelvis husbilen/vagnen eller båten.

Ekonomi

Utgångspris
5 495 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
33,061%
TAXERINGSVÄRDE
2 757 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 875 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 262 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
24 000 kr/år
VA
3 274 kr/år
Renhållning
3 083 kr/år
Kommentar
Ca 500 kr/år för vägunderhåll.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
30 357 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
e-on
Elleverantör
Skellefteå kraft
Elförbrukning
10 250 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-08-03
Energiprestanda primärenergital
105 kWh per kvm och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Officialservitut Avlopp, 03-90:764.1
Förmån: Officialservitut Väg, 03-90:764.2
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde

Allmänt om området

Härligt öppet jordbrukslandskap i rik kulturbygd. Idel öppna avslappnande vyer över åkerlandskap och lägre kullar samt mälaren. Här finns även möjlighet att hyra båtplats. Här finns gott om stall och ridanläggningar med ridhus. Flera golfbanor finns i området. Folkhögskolan Biskops-Arnö finns på kort avstånd med bibliotek, matsal, vandrarhem och förskola. Här anordnas det diverse aktiviteter dit de som bor närmast alltid är välkomna!

Kommunikation

Området har bra kommunikationer med buss som trafikerar området. Härifrån finns möjlighet till bra bussförbindler till Uppsala, Arlanda, Bålsta och Enköping. På morgnar och eftermiddagar när pendlingen är vanligast går buss med 1/2 timmes trafik. Andra tider samt helger något glesare.

Närservice

Bålsta centrum med tillgång till all service ligger ca 5 km bort. Här finns mysigt inomhuscentrum med diverse butiker och restauranger. Förskolor och skola från lågstadium till gymnasium finns även det i Bålsta samt friskola Potencia.

Parkering

Stor uppfart framför dubbelgaraget med plats för många bilar både framför garaget och intill.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.