Hackholmssundsvägen 9 Bro/Ådö
Bro/Ådö

Hackholmssundsvägen 9

Gedigen villaklassiker i lantligt läge nära Mälaren nära Bro Hof!

Till salu

Gedigen villaklassiker i lantligt läge nära Mälaren nära Bro Hof!

Välkommen till Villa Hackholmsnäs och ett underbart, lantligt läge med vidsträckt utsikt över åkrar och skog och där Mälaren glittrar i fonden. Här njuter du av storslagen natur, rikt djurliv och den ljuvliga tystnaden. Gedigen villa från kvalitativa Götenehus, anno 1990 på stor tomt om hela 2928 kvm. Fina gräsytor och vacker naturtomt mot skogen i skön harmoni. Optimal planlösning med stora sällskapsytor och fyra rymliga sovrum. Det stora påkostade köket från Vedum erbjuder gott om arbetsyta, ett eldorado för den matlagningsroade! Köket med intilliggande matplats är perfekt för mingel och umgänge med vänner och familj. Mellan kök och vardagsrum ligger en förhöjd eldstad i puts med glas mot såväl matsal som vardagsrum, vilsamt för alla sinnen. Tre uteplatser nås från övre plan, två terrasser och en stenlagd altan som ligger i anslutning till köket, Två lyxigt inredda, nyrenoverade badrum varav ett med bastu. Allrum i entréplanet med stora fönster och putsad eldstad. Synnerligen goda ekonomiutrymmen med tvättstuga, stor verkstad samt förråd/skafferi. Garage, Huset ligger i högt läge och har plats för 2-3 bilar på den stenlagda parkeringsplatsen. Fiber finns indraget via ComHem. Välkommen till idyllen!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 7 995 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 178 kvm + 20 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1990
  • Område: Bro/Ådö, Upplands-Bro
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Ådö 1:105
Utgångspris

7 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Hackholmssundsvägen 9

Beskrivning

Gedigen och välbyggd villa från Götenehus från 1990. Villa Hackholmsnäs ligger i högt och i privat läge, helt utan insyn. Huset har genomgått stora renoveringar 2021 med två nya badrum, nyrenoverad WC, nytt kök, nytt golv i vacker vitlaserad ekparkett och nymålade väggar i harmonisk färgskala. Värmepannan byttes 2020. Tomten erbjuder såväl fina gräsytor som en del naturtomt. Bakom huset finns underbara skogsområden och nuvarande ägare har vittnat om att ätbara skatter finns i riklig mängd. Det är bara att ta med svamp-och bärkorgen ut! Garage om ca 40 kvm ligger på den nedre delen av tomten och ytterligare bilplatser finns intill huset. Separat förrådshus finns också.
På cykelavstånd finns Tammsvik som har ett erkänt bra kök och sommartid ordnas grillkvällar vid poolen. Bra vardagsservice i centrala Bro samt vid Fliesbergshuset. Närmaste skola och förskola är Jensen Education. Har du häst finns ett flertal privatstall såväl i Bro som i Kungsängen. Ridskola finns i Bro och center för ridning av Islandshästar finns i Ekeby i närheten av Säbyholm. Gillar du golf har du kommit rätt! På kort bilavstånd finns välrenommerade Bro Hof, Bro Bålsta GK och Sofielunds pay & playbana.

Visa mer

Kök

Välskräddat och påkostat kök från Vedum i tidlös men modern, mättad Dalablå kulör med läderlindade skåphandtag. Vitrindelar för finporslin och glas. Bänkskiva i komposit med underlimmad diskho och integrerad spishäll. Kyl och frys i fullhöjd. Diskmaskin. Snygg spisfläkt med kåpa i rostfritt utförande. Generös matplats med plats för många kring bordet. Ljusa väggar och golv med vitlaserad ekparkett. Integrerade spotlights i tak. Utgång till stenlagd uteplats.

Visa mer

Loungedel

Invid kök och med utgång till en av husets altaner ligger en ombonad loungedel med upphöjd eldstad i puts. Integrerade spotlights i taket och ljusinsläpp från tre väderstreck. Perfekt plats att slå sig ned på för att planera helgmiddagen.

Visa mer

Matplats

Generös matplats invid kök. Ljusa väggar och vitlaserad ekparkett. Fin kontakt med vardagsrum via intilliggande mingelytor.

Visa mer

Vardagsrum

Fantastiskt sällskapsrum som flödar av naturligt ljus via stora fönster i vackert burspråk med vy över trädtopparna. Väggar i ljusgrå ton och även här återfinns det fina parkettgolvet i vitlaserad ek. Vardagsrummet ligger i fin kontakt med kök, matplats och loungedel som delas av med en upphöjd eldstad i puts med glas åt två håll. Vitmålat trappräcke.

Visa mer

Badrum

Nyrenoverat badrum i tidlöst utförande. Helkaklade väggar med vita plattor i skön kombination med glaserad mosaik i en ton av fudge i duschen. Golv med vackra kalkstensplattor. Duschväggar i klarglas. Stor kommod med dubbla handfat i modern design. Spegel med snygga belysningsarmaturer. Stilrent badkar minimalistisk stil. WC.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum med utsikt över altanen. Garderobsystem med skjutbara spegeldörrar. Väggar i ljusgrå ton och golv i vitlaserad ek. Utgång till altanen.

Visa mer

Sovrum 4

Sovrum med utgång till den stora altanen. Väggar i ljusgrå ton och golv i vitlaserad ek.

Visa mer

Altaner

Mäktiga altaner i högt, fritt läge med utsikt över landskapet. Här ryms solstolar, loungegrupp och matmöbel. En av altanerna nås från loungedelen intill kök och två har utgång från sovrum 3 och 4. Access finns även från husets baksida.

Visa mer

Allrum

Härligt rum där ljuset flödar genom stora fönster som vetter mot trädgårdssidan. Rummet har hög flexibilitet vad gäller möblering och fungerar lika bra som arbetsplats som sällskapsrum. Trappa till övre plan samt ingång till sovrum 1 och 2, duschrum och WC. Putsad braskamin med lucka i gjutjärn. Ljusa väggar och vacker parkett i vitlaserad ek.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum som ligger i ogenerat läge. Väggar målade i mild grå ton och golv med vitlaserad ekparkett.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum med utgång till stenlagd uteplats. Väggar i mild, ljusblå ton och golv i vacker vitlaserad ekparkett. Putsad murstock med fina avställningsnischer.

Visa mer

Duschrum

Smakfullt inrett, nyrenoverat duschrum med ingång till bastu. Väggkakel i klassiskt vitt med accenter i sandfärgad ton. Golv i vacker kalksten. Duschvägg i klarglas. Ljusinsläpp via ljusgård.

Visa mer

WC

Nyrenoverad WC med väggkakel i vitt och golv i milt sandfärgad sandsten. Handfat med kommod. WC.

Visa mer

Hall

Tambur med gott om plats för ytterkläder och förvaring. Ljusa väggar och golv i vitlaserad ek. Fönster mot husets södra sida.

Visa mer

Uteplatser

Stor stenlagd uteplats finns med utgång från sovrum 2, här sitter ni under en grön eklund, ett naturligt "tak" där solens strålar spelar mellan grenarna. En fin trappa leder upp till ytterligare en uteplats med nylagd stensättning. Följ solens gång eller sök vilsam skugga under varma sommardagar.

Visa mer

Exteriör

Tilltalande villa med ljus putsfasad, valmat tak med generösa takutsprång och stora altaner. Stilenlig stenläggning på uppfarten som löper längs husets östra del.

Visa mer

Verkstad

Praktisk verkstad med ingång som ligger smidigt nära parkeringsplatsen. Arbetsbänkar och förvaring i förråd/skafferi.

Visa mer

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med ingång från verkstad och allrum. Plastmatta. Ljusa väggar. Tvättmaskin. Torktumlare. Ny panna från 2020.

Visa mer

Övrigt

Huset renoverades fackmannamässigt under sommaren 2021:
• Ytterdörr, och fönster är målade utvändigt och invändiga
• Samtliga innerdörrar är nya (med undantag av tvättstugan och förrådet)
• Plattorna utomhus är omlagda på framsidan
• Plattorna på baksidan är nya
• Förrådet har nymålat fönster och dörr
• Duschrummet i nedre plan är helt nyrenoverat med kakel och mosaik, ny duschvägg och
blandare. Golvet är av kalksten.
• Nytt golv i bastun, kalksten.
• Nytt aggregat i bastun
• Renoverad WC i nedre plan (ny WC och kommod med spegel från Vedum
• Väggarna är tvättstugan är målade
• Golv och väggar i groventrén/arbetsrummet är målade
• Trappan är nymålad
• Samtliga golv i entré, vardagsrum och alla sovrum är nya (Khärs)
• Alla väggar är spacklade och målade
• Badrummet på övervåningen är nyrenoverat med kakel, klinker och mosaik, nya blandare och ny
kommod från Vedum
• Nytt kök från Vedum med nya vitvaror
• Alla dörrfoder och lister är nymålade
__________________________________________________________________________________________________

• EVP installerade NIBE, värmepumpen 12/3-2020
• Garaget målades av Lars Asp måleri 2011-05-12. Huset målades av samma företag 2011-09-29.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Ådö 1:105
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
178 m² + 20 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
2 928 kvm
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
BYGGNADSÅR
1990 
Byggnadstyp
Enplanshus i souterräng
Fasad
Puts
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Utgångspris
7 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,933%
TAXERINGSVÄRDE
4 063 000 kr (Taxeringsår 2018)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 610 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 135 000 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
28 596 kr/år
Renhållning
2 348 kr/år
Kommentar
Hem/villaförsäkring tillkommer. Septiktanken töms 1 ggn/år. Tanken delas med grannen på nummer 7. Sophämtning varannan vecka.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
30 944 kr/år
Nätbolag
Eon
Elleverantör
Eon
Elförbrukning
19 505 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2021-09-15
Energiprestanda primärenergital
137 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
76 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
E

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Ådö GA:3
Förmån: Officialservitut Väg, 0139-88/23.1
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde

Omgivning

Allmänt om området

Välkommen till natursköna Ådo, en halvö omgiven av Mälarens vatten och med storslagen natur. Åk båt ut på Norra Björkfjärden som erbjuder genuin Mälarskärgård. Här hittar du öar och kobbar att lägga till vid. Ådö präglas av den underbara naturen, vidderna och fantastiska platser. Här finns herresätet Ådö Säteri samt anrika Tammsvik. Till Thoresta går det att cykla och många är de som vittnar om utmärkta kök. Här kommer du nära ett rikt djurliv och det är bara att gå rakt ut i svampskogen. Närmaste bad är barnvänliga Björknäs med bryggor och hopptorn.

Närservice

Bra vardagsservice finns i Bro C där Ica, apotek, florist, frisör och Faruks berömda grill finns. Nära centrum finns också en aktivitetspark med skateboardramper och utegym. Simhall och bibliotek finns i det renoverade Brohuset.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.