Rösaringvägen 10 Bro/Säbyholm
Bro/Säbyholm

Rösaringvägen 10

Unik bostadsrätt i kulturhistorisk miljö intill sagolik natur och Mälaren på gångavstånd!

Kommande

Unik bostadsrätt i kulturhistorisk miljö intill sagolik natur och Mälaren på gångavstånd!

Magnifik och spatiös bostadsrätt i absolut nyskick och en sal med en takhöjd om exceptionella 7 meter! Taket har synliga bjälkar och fackverk. Det naturliga ljuset flödar mjukt via de tidsenliga småspröjsade fönstren. Kök och sällskapsrum i öppen planlösning där den naturliga samlingspunkter är den väl tilltagna köksön. Plats för ett riktigt stort matsalsbord där ni samlar vänner och familj. Entresolplan i semiöppen planlösning med möjlighet till TV-rum, kontor, ateljé eller ytterligare sovrum. Två sovrum finns i entréplanet. Två kaklade badrum i sober stil samt stor separat WC/tvättstuga. Området präglas av det natur-och Mälarnära läget, de vackra husen i nyromantisk stil och de fantastiska äppellundarna. Bra bussförbindelser till Bro där pendeltåget tar er mot Stockholms centrala delar. Närmaste skola är Campus Jensen som nås på under 10 minuter med bil. Bussen passerar också. Förskola finns i Säbyholm.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 169 kvm föreningens information
  • Antal rum: 5 rum
  • Våning: 1 av 1
  • Avgift: 7 190 kr I avgiften ingår värme, vatten, internet, och parkering
  • Byggnadsår: 1910
  • Område: Bro/Säbyholm, Upplands-Bro

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Rösaringvägen 10

Sal

Ståndsmässig sal med magnifika detaljer och 7 meter i takhöjd. Genom de vackra fönsterpartierna med spröjs spelar ljuset vackert. Unikt innertak, öppet till nock med synligt fackverk och takbjälkar. Ekparkett på golvet och ljusa väggar som accentuerar det vackra taket på ett utmärkt sätt. Trappa till entresolplanet. Flexibla möjligheter till möblering och plats för såväl matsals-som sällskapsdel.

Visa mer

Beskrivning

Känn historiens vingslag i underbara Säbyholm, en idyllisk, Mälarnära oas med fantastiska naturområden runt knuten. Säbyholms imposanta huvudbyggnad ligger i hjärtat av området och bär tydliga spår av den nationalromantiska stil som rådde 1910 då byggnadens uppfördes. Den vackra tegelfasaden med sitt höga tegeltak, de kantiga burspråken, den kraftiga naturstensockeln och balkongräcken i smide är är tydliga markörer på stilen för tiden.
Fönstren är småspröjsade för att efterlikna medeltida teknik och i dem spelar ljuset särskilt vackert över rummen. Fasaden är milt ockrafärgad och när solen går ner ser huset ut att nästan glöda.
Bostaden har en slående takhöjd och präglas av ljus, rymd och spännande detaljer. Genomgående ekparkettgolv och ljusa, målade väggar. Stor, rundad port som tidigare var öppning mot intilliggande lägenhet har stängts igen men bevarats och är en verklig "centerpiece" i rummet.
Brf Säbyholms Herrgård består av 12 lägenheter avsedda för bostadsändamål och föreningen tillåter juridisk person som köpare. Bilplatser finns i anslutning till entrén. Källarförråd finns

Visa mer

Kök

Nytt, platsbyggt kök med inredning från Picky living i mättad lindblomston och passande bänkskivor i massiv ek. Generös köksö med induktionshäll som har integrerad spisfläkt. Ho i svart komposit och snygg blandare. Mindre ho i samma utförande finns på köksön. Snyggt kakel i rektangulär form med fasade kanter, satt i halvförband. Arbetsyta på motstående sida med inbyggd varmluftsugn och förvaring i under-samt överskåp. Köket ligger i fin kontakt med sällskapsytor och här finns utrymme för ytterligare förvaring om så önskas.

Visa mer

Matplats

Matplats som rymmer ett riktigt stort sällskap med generösa intilliggande mingelytor och sällskapsdel. Här finns plats för ytterligare förvaring om så önskas. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Visa mer

Historik/Området

Områdets huvudväg leder med vacker utsikt över nejden och Mälaren, genom en vacker Lindallé, till Säbyholm. Vägens namn är Rösaringvägen, vilket kommer från Rösaring, en gammal kultplats från bronsåldern och kommunens högsta punkt. Mycket spännande finns att läsa om platsen Säbyholm och Säbyholms Gård. Här fanns under 1300-talet en gård som uppfördes av väpnaren Olof Haraldsson, vars son, sedemera häradshövding i Bro, också bodde. Under 1600-talet ägdes Säbyholm av M.N Posse och på 1800-talet huserade ätterna Taube, Tamm, Sparre och Lagercrantz här. År 1909 omvandlades byggnaden till internatskola för obemedlade barn av filantropen Magna Sunnerdahl. Man erbjöd utbildning inom jordbruk, trädgård, hushållsarbete och barnavård m.m. Under 1960-talet såldes skolan till Landstinget. Området med dess elevhem började utvecklas till bostadsområde 2013.

Som boende i området kan man enkelt njuta av natur och friluftsliv i och med närheten till skogen och Mälaren. Här lever du i samklang med naturen och upplever dess uttryck i färg och form på nära håll. Känn doften av äpplen i de vackra äppellundarna och se solens lek i Mälaren om sommaren. Ingenstans lyser stjärnorna lika starkt på det midnattsblå himlavalvet...ta en kvällspromenad och se Orion spänna sin båge mot Säbyholmsviken. Hittar du till Trollstupet, finner du en sandstrand mitt i skogen.
I området finns en omtyckt förskola. Boende i området använder växthus för odling och samkväm. Gångvägar finns och här strövar man enkelt mellan husen i byn. Vackra Låssa kyrka med anor från 1100-talet ligger med fri vy över åkrar och skog. Här anordnas konserter och julotta. Kyrkan är speciellt populär för bröllop och dop.
På ca 10 minuters bilväg från området finns tre välrenommerade golfbanor: Sofielund, Bro-Bålsta samt mästerskapsbanan Bro-Hof.

Visa mer

Sovrum 1

Stort, lättmöblerat sovrum med två vackra småspröjsade fönster och djupa fönsternischer. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum med intilliggande WC/tvättstuga. Vy mot den lugna innergården. Vackert spröjsat fönster. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Entresolplan

Entresolplan med underbart ljusinsläpp och vy över sal och kök. Två generösa studioutrymmen som kan delas av för ytterligare sovrum, användas som bibliotek, lounge eller ateljé. I mitten ligger kaklat duschrum med WC och ingång från två håll.

Visa mer

Badrum

Badrum i entréplanet med helkaklade väggar med plattor i vitt och golvklinker i grå ton. Duschvägg i helglas, Handfat med kommod. WC.

Visa mer

Duschrum

Nytt duschrum i övre plan med ingång från två håll. Halvkaklade väggar med plattor i vitt och klinkergolv i grå ton. Handfat med kommod. Badrumsskåp med spegel. WC.

Visa mer

WC/Tvätt

Separat Wc intill sovrum 2. Helkaklade väggar. Klinkergolv. Handfat med kommod, WC. Tvättmaskin och torktumlare

Visa mer

Hall

Hallgång med plats för förvaring och möblemang. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Radhus
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
7 190 kr, I avgiften ingår värme, vatten, internet, och parkering
Antal rum
5 rum
Boarea
169 m² föreningens information
Våning
1 av 1
Andel i förening
0,67 %
Andel av årsavgift
14,056 %

Föreningen

Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme, vatten, internet, och parkering

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Bostadsrättsradhus
BYGGNADSÅR
1910
Fönster
2-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,741%
Pantsatt
Nej

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person

Omgivning

Allmänt om området

Välkommen till Säbyholm och vackra naturen med möjlighet till ett aktivt uteliv i kombination med goda allmänna kommunikationer.
Från Säbyholm är det är ca 4,3 km till Bro centrum och affärer, pendeltåg och buss. I centrum finns ett inomhusbad med äventyrsdel. Som boende i området har man förutom naturstränder, fina bad på Ådö, Smidö och vid Lejondalssjön. På Smidö finns sommaröppen kiosk med lättare maträtter, fika och godis.

I kommunen finns fyra golfbanor med vackra Bro Hof Slott som nummer ett, högt rankad även internationellt. Ett annat alternativ för golfaren är Bro-Bålsta GK som är Annika Sörenstams hemmabana. I kommunen finns fyra marinor som tar hand om allt från små snipor till stora segelbåtar. I december 2011 invigdes Kungsängens nya IP, en storsatsning på ny utomhusarena med bl.a. fotbollsplan och bandyplan. En fotbollshall i Bro är också nyligen invigd. Den ligger bara ett stenkast från Gamla Bro.
På Bro Park kan man gå på hästkapplöpning eller äta en god måltid i restaurangen. På vintern finns stora möjligheter att åka skidor på längden och skridskor på sjöisarna för den som uppskattar vintersporter.

Närmaste skola är Härneviskolan med verksamhet från förskola till åk 5. För de äldre barnen i åk 6-9 finns Broskolan vid Bro centrum.

I Bro centrum finns Brohuset med gemensam entré till bibliotek, sporthall och simhall med äventyrsdel. I centrum finns också annan vardagsservice: bl.a. bank, vårdcentral, välsorterad närbutik och restauranger. Strax öster om Bro finns Hällkana friluftsområde med både badplats och motionsspår.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.