Ingrid bergmans väg 9, 2tr Gamla Filmstaden
Gamla Filmstaden

Ingrid bergmans väg 9, 2tr

En av Gamla Filmstadens bästa 3:or på lugn gata med balkong i söderläge och populär förening!

Såld

En av Gamla Filmstadens bästa 3:or på lugn gata med balkong i söderläge och populär förening!

Varmt välkomna till Ingrid Bergmans väg 9 och Filmstadens kanske mest välplanerade 3:a!

Här bor du i en ljus tillvaro och hög standard med ett genomgående golv i ekparkett, ljusa väggar, elementskydd och ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare den genomgående planlösningen och stora fönsterpartier åt två väderstreck till stor del utan insyn. Bostaden disponeras över ett totalrenoverat kök med exklusiv känsla där du bl.a. finner ljusgrå stilrena luckor med mässingsdetaljer, en vacker slitstark kompositstenskiva i naturtroget marmorutförande samt ett platsbyggt vitrinskåp med god förvaring. I köket finns gott om plats för ett stort matbord och det är byggt i halvöppen planlösning mot ett väl tilltaget vardagsrum. I vardagsrummet bjuds det på stora sällskapsytor, spröjsade fönster, möjlighet till en mängd olika möbleringsalternativ. I anslutning till vardagsrummet finns en hörna/alkov med ett stort fönster med spröjs som erbjuder mängder av användningsområden, lekyta, läshörna, arbetsrum eller extra rum, här finns möjlighet att sätta in glasdörrar för den som vill. Vidare i lägenheten finner du en fantastisk södervänd och rymlig balkong mot innergård, det största sovrummet med plats för dubbelsäng och god förvaring i form av walk in closet/klädkammare, det andra sovrummet har ett trevligt fönster mot föreningens välskötta och grönskande innergård, rymligt och stilsäkert badrum med badkar, vägghängd WC, tvättmaskin och torktumlare från 2021. Allt vävs ihop av en ordentlig hall med platsbyggda garderober, till lägenheten hör även ett källarförråd.

HSB BRF Kasematten i Solna är en äkta förening som äger marken och bildades 2001. Föreningen består av 85 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Lägenheterna är fördelade på storlekar mellan 1-6 rok och belägna på adresserna Ingrid Bergmans väg. Gamla Filmstadens trevligaste innergård med planteringar, sittplatser och avskildhet. I ena utkanten av innergården finns en lekplats med sandlåda och gungor. I föreningen finns det även två tvättstugor, cykelförråd samt barnvagnsrum. Trots föreningens relativt unga ålder är belåningsgraden (lån/kvm) endast 4630kr tack vare flitig amortering. Föreningen disponerar även över 32 parkeringsplatser i garage.

Gamla Filmstaden är ett av Solnas mest populära områden. Här bor ni i en tät och lummig stadsdel med anor från förr. Ni befinner er på svensk filmhistorisk mark då man här under åren 1919 och 1970 spelade in 440 SF filmer och var under den tiden världens modernaste filmstudio. Längs smala gator byggs husen i hela kvarter, med en sida öppen mot de grönskande gårdarna och gatorna är döpta efter stora skådespelare och regissörer. Gamla Filmstaden är ett levande område såväl på dagtid som kvällstid. Här och runtom i Råsunda finns en egen biograf, restauranger, affärer, kaféer, gym, pubar med mera och ändå är området väldigt lugnt och ostört. Gör gärna ett besök till Regissörsvillan ett stenkast från bostaden, som med en rekommendation i White guide serverar högklassig mat och har en mycket välbesökt uteservering sommartid. Ett stenkast från bostaden ligger tunnelbanestationen Näckrosen och från Råsundavägen går buss 515 in till Odenplan flera gånger i timmen. Motionsslingorna kring Råstasjön och Lötsjön där även vacker natur och rikt djurliv kan upplevas ligger nära till hands. Här finns gröna ängar perfekta för lek, solning och grillning.

Visa mer
Slutpris

6 510 000 kr

Ansvarig mäklare

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.