Brotorpsvägen 4 Järvastaden
Järvastaden

Brotorpsvägen 4

Välplanerad hörn 3a med rikligt ljusinsläpp, högt läge & balkong i väst!

Kommande

Välplanerad hörn 3a med rikligt ljusinsläpp, högt läge & balkong i väst!

Varmt välkomna till populära och barnvänliga Järvastaden och denna fantastiska 3a i hörnläge i med fönster i 2 väderstreck och stor balkong i soligt västerläge.

Nu har ni chansen att flytta in i denna stilrena & väldisponerade bostad som erbjuder en öppen, social planlösning och ett rikligt ljusinsläpp. Här erbjuds två rymliga sovrum, ett stort och modernt badrum med alla de bekvämligheter man kan önska sig samt generösa fönsterpartier. Lägenheten har vackra ytskikt med genomgående parkettgolv i ek samt tapetserade och vitmålade väggar. Tillhörande lägenheten har du en generös balkong med kvällssol i ett högt läge och en underbar utsikt över trädtopparna.

Brf Stensötan är belägen mitt i Järvastaden och består av 105 bostadsrättslägenheter och 3 st lokaler i två hus med tillhörande gemensamhetsutrymmen. Det är en stabil och välskött bostadsrättsförening med friköpt mark och en god ekonomi. I föreningen har du uppskattade hyresgäster i form av ett gym, en frisör samt en skönhetssalong.

Järvastaden är ett populärt och lugnt område som erbjuder flertalet kommunikationsmöjligheter där du har närhet till både buss, pendeltåg via Ulriksdals station samt tunnelbanestation i Hallonbergen. Du tar dig lätt och smidigt till arenastaden där du både finner nationalarenan samt Skandinaviens största köpcentrum Mall of Scandinavia. Alldeles runt knuten finner du en ICA butik samt gym och flertalet restauranger. Här bor du ca 10 minuter från city och har ett rikt fritidsutbud med närhet till Igelbäckens naturreservat, hundklubbar och mycket mer.
I Järvastaden bor ni nära stadens puls men granne med underbara naturområden. Inom en snar framtid kommer Järvastaden att vara en av Stockholms största stadsdelar med sina ca 4 500 lägenheter. Mycket barnvänligt område med flertalet dagis, förskolor och skola.

Denna kvadratsmarta och välplanerade lägenhet är perfekt för den som vill bo i en optimal 3a i ett trevligt område med närhet till allt du behöver.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 69 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 4 av 5, hiss finns
 • Avgift: 3 621 kr Inkl. Värme, kallvatten, bostadsrättstillägg samt ett förråd. För varmvatten tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/månad. För Bredband, TV och Telefoni tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 116 kr/månad
 • Förening: Brf Stensötan i Järvastaden
 • Byggnadsår: 2013-2015
 • Område: Järvastaden, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Hampus Häggström

Hampus Häggström

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Brotorpsvägen 4

 • Stor balkong i högt västerläge med sol eftermiddag och kväll.
 • Hörnlägenhet som flödar i ljus.
 • Öppen och scoial planlösning mellan kök och vardagsrum.
 • Stort och modernt badrum
 • Väl tilltagna sovrum

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum i öppen och social planlösning med kök. Vardagsrummet erbjuder en lättmöblerad atmosfär, väl tilltagna fönsterpartier med ett svårslaget ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

Kök

Fullt utrustat kök med stor matplats och öppen tillvaro med vardagsrum. Maskinparken består av hel kyl och frys, inbyggd mikro i väggskåp, inbyggnadshäll med induktion, fläkt, varmluftsugn samt en integrerad diskmaskin. Vidare erbjuds vita skåpsluckor, snygga slitstarka köksbänkar, vitt kakel. Ytskikt bestående av ekparkettgolv och vitmålade väggar.

Balkong

Stor balkong väl belägen i väst med sol eftermiddag och kväll. Nås från vardagsrum. Fri utsikt över trädkronorna.

Badrum

Stort och mycket fräscht badrum där den helkaklade tillvaron sammanfattas av neutrala färgsättningar, dusch med vikbara glasväggar, tvättställ med kommod, stor spegel med inbyggd belysning, WC samt en tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och förvaring i form av två överskåp.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring om så önskas. Målade väggar och ett vackert ekparkettgolv.

Sovrum 2

Sovrum med vitmålade väggar och ekparkettgolv. Inbyggd förvaring finns i dubbla garderober. Rummet används idag som hemmakontor.

Entré

Rymlig och möblerbar entré där den ljusa tillvaron genast sätter en fantastisk prägel. Hallen erbjuder inbyggd förvaring i dubbla garderober och städskåp. Ytskikten består här av vitmålade väggar samt en ljus ekparkett som sträcker ut sig över hela lägenheten.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Hampus Häggström

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Hampus Häggström

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 621 kr, Inkl. Värme, kallvatten, bostadsrättstillägg samt ett förråd. För varmvatten tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/månad. För Bredband, TV och Telefoni tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 116 kr/månad
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
69 m² förvaltarens information
Våning
4 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,9679 %
Andel av årsavgift
0,96792 %

Föreningen

Namn
Brf Stensötan i Järvastaden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
105 lägenheter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja med krav om minsta ägarandel om 10%
Allmänt om föreningen
Brf Stensötan består av 105 bostadsrättslägenheter och 3 st lokaler i två hus med tillhörande gemensamhetsutrymmen. Föreningen deltar i en gemensamhetsanläggning tillsammans med fastigheten Stensötan 2, dvs Brf Backsötan med parkeringsplatser, gemensam innergård och garage.

Överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av ett prisbasbelopp och betalas av förvärvaren.
Pantsättningsavgift tas ut med 1 % av ett prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Besök gärna föreningens hemsida www.brfstensotan.nu
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget finns inga beslut gällande kommande avgiftsändringar (2022-11-14)
Tv och Bredband
Föreningen har ett gemensamt avtal med leverantören Tele 2. Hastighet för internetuppkoppling är 100/100 Mbit/s, digitalt startutbud för TV samt IP-telefoni. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 116 kr/månad. Högre hastighet och fler kanaler kan tecknas individuellt av medlemmen genom att kontakta Tele2.
Gårdsplats
Gård med lekplats och grönyta ingår i gemensamhetsanläggning med Brf Backsötan.
Gemensamma utrymmen
Barnvagnsrum i respektive trapphus samt möjlighet att ställa cykel på avsedda ytor i garaget eller i cykelställ på innergården finns.
Parkering
Föreningen har 63 st garageplatser för 800 kr/månad, 19 st garageplatser med laddbox för 800 kr/månad, 6 st parkeringsplatser utomhus för 400 kr/månad samt 6 st MC-platser i garaget för 300 kr/månad. I dagsläget finns det lediga garageplatser samt lediga MC-platser, för parkeringsplats står 5 personer i kö och för garageplats med laddbox står 7 personer i kö. (2022-11-14)

För att kunna använda laddboxen måste hyresgästen teckna eget avtal med Eways för individuell mätning och debitering av elförbrukningen.
FÖRSÄKRING
Föreningens fastighet (inkl. bostadsrättstillägget) är försäkrade hos Brandkontoret. Enskild medlem behöver inte teckna ett bostadsrättstillägg till sin privata hemförsäkring.
Övrigt
Till varje lägenhet hör ett vinds- eller ett källarförråd.

För varmvatten tillkommer en obligatorisk schablonbaserad kostnad baserat på lägenhetsytan.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Fastigheten är byggd 2013-2015 och är inte i behov av några renoveringar.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2013-2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
6 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 000 kr/år
Energideklaration
Utförd 2017-12-21
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
70 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Här bor man ca 10 minuter från city och har samtidigt ett rikt fritidsutbud med närhet till Igelbäckens naturreservat, Ursvik, hundklubbar och mycket mer.

I området finns två matbutiker, flera restauranger, gym mm. Inom gångavstånd nås Brunnsviken för bad och äventyr på sommaren och skridskoåkning om vintern eller Hagaparken för picknick i det gröna eller ett besök på Fjärilshuset.
Överjärva Gård är ett populärt utflyktsmål som erbjuder fårhage, marknader, café m.m. Ursvik med sin fina skidåkning under vintertid och löpning somartid. Solna C och Kista C nås enkelt via bil eller buss, alternativt via promenad/cykel om ca 5 km till de båda. Det är även promenadavstånd till fina promenad- och joggingvägar runt fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön. För den golfintresserade ligger Ulriksdals golfklubb ca 500 meter bort.

I Järvastaden bor man med Arenastadens puls och kommunikationer på bekvämt avstånd. Här finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum.

Kommunikation

Kommunalt tar man sig enklast till stan från Ulriksdal station där det finns pendeltåg (10 min till city). Buss 505 i området tar er bland annat till just Ulriksdal men även Solna C och Hallonbergen med tunnelbana. Från samma hållplats går buss 540 som tar er lätt och smidigt till pendeln (ca 10 min till city), Bergshamra, (T-bana) och Universitetet där T-banans röda linje ansluter mot stan (ca 9 min). Nattbussen är tänkt att inom kort, åka igenom Järvastaden. Idag finns hållplats ute på Enköpingsvägen.

För dig med bil så tar du dig snabbt och enkelt ut på E18, E20 och E4.

Närservice

Välsorterade ICA-nära med generösa öppettider nås på minuters promenadavstånd. På bekväma avstånd finns även Hemköp, Stora Coop och Willys. Järvastaden erbjuder en mångfald av förskolor samt skola upp till åk 6. Högstadieskola finns i Ulriksdal.

Parkering

Övrigt gäller Solna stads boendeparkering till en kostnad av 400 kr/mån alternativt 1000 kr/kvartal. Mer info finns på www.solna.se

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.