Råsundavägen 101, 4tr Gamla Råsunda
Gamla Råsunda

Råsundavägen 101, 4tr

Fantastisk 3:a med perfekt planlösning högt upp i huset!

Kommande

Fantastisk 3:a med perfekt planlösning högt upp i huset!

Unikt tillfälle att förvärva en fantastisk trerummare i omåttligt populära projektet Råsunda 101. I denna fantastiskt planerade lägenhet med öppen planlösning finner du en väldigt hög standard på alla materialval samt det exklusiva köket från Ballingslöv. Den allmänna interiören består av målade väggar i stilrena kulörer och en fantastisk 3-stav ekparkett genomgående i hela lägenheten som ett av lägenhetens tillval. Vidare fortsätter den smakfulla färgsättningen med ett modernt, vitt kök från Ballingslöv med integrerade vitvaror från Siemens i rostfritt utförande. Köket känns påkostat med en ljus bänkskiva i kompositsten som även pryder en bit upp påväggen upp till överskåpen. Rymligt badrum i direkt anslutning till hallen med mörkt klinkergolv och större, vita kakelplattor som pryder väggarna, utrustat med golvvärme, takdusch samt tvättmaskin + torktumlare. Du finner även två rymliga sovrum placerade mot innergård med en med stor walk in closet/klädkammare och utgång till södervänd balkong mot lugn innergård. Allt detta tillsammans med den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som också har utgång till fransk balkong mot Råsundavägen gör detta till en av projektet allra bästa 3or.

I Brf Råsunda 101 bor du i anrika gamla kvarter fast med modern bekvämlighet. Du finner garage i huset som du når med hissen ner, övernattningslägenhet och en stor gemensam takterass med fantastiska vyer över Solna samt en gemensamhetslokal med kök att hyra. I Råsunda bor du i ett fantastiskt läge med närhet till allt! Stråket med dess restauranger, bageri, närservice, olika gym, naturområden längs med Råstasjön och Lötsjön samt shopping i både Solna centrum och Mall of Scandinavia. Utanför dörren går buss 515 som tar dig till Odenplan på nolltid, du har även tunnelbana, tvärbana samt pendeltåg i närheten av bostaden.

Kontakta mäklare Joakim Wihlbäck vid intresse/mer information 0708122244

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 75 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Avgift: 3 788 kr Inkl värme och kallvaten. Obligatoriskt tillägg om 220kr/m för Telia Triple Play (Bredband, tv och telefoni)
  • Förening: Brf Råsunda 101
  • Byggnadsår: 2019-2021
  • Område: Gamla Råsunda, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Joakim Wihlbäck

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Råsundavägen 101, 4tr

  • Södervänd balkong mot innergård
  • Stora sociala ytor
  • Högt upp i huset
  • Perfekt planlösning

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Joakim Wihlbäck

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 788 kr, Inkl värme och kallvaten. Obligatoriskt tillägg om 220kr/m för Telia Triple Play (Bredband, tv och telefoni)
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
75 m² förvaltarens information
Andel i förening
1,03 %
Allmänt om lägenheten
LÄGE I HUSET
Våning 4 i hissen, då huset är byggt i souterräng är det som våning 3 från Råsundavägen och våning 4 från innergård.

KABEL-TV / INTERNET
Föreningen är ansluten med Telia Triple Play som levererar bredband, tv och telefoni.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd

FÖRENINGENS GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam takterass med festlokal, övernattningslägenhet, cykelrum, barnvagnsrum och ett källsorteringsrum.

Föreningen

Namn
Brf Råsunda 101
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
113 lägenheter, 5 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, med krav om minsta ägarandel 10 %.
Allmänt om föreningen
Råsunda 101 ligger på ett av Råsundas mest eftertraktade lägen och har allt från små och yteffektiva bostäder om två rum och kök till större lägenheter om fem rum och kök. Merparten har minst en balkong eller uteplats, med en stor gemensam takterrass högst upp i kvarteret.

Överlåtelseavgift 2,5% av prisbasbeloppet debiteras köparen. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet betalas av pantsättaren.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har beslutat om att höja avgiften med 5%, höjningen sker eventuellt vid årsskiftet. (2022-11-21)
Tv och Bredband
Föreningen har ett gruppavtal för Telia Triple Play (Bredband, TV, Telefoni) som avser samtliga bostadsrätter. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månaden tillkommer på månadsavin.
Gemensamma utrymmen
- Takterass med festlokal utrustat med pentry
- Övernattningslägenhet som går att hyra för 400kr per dag/dygn
- Källsorteringsrum
- Cykelrum, barnvagnsrum, rullstolsförråd
Parkering
Föreningen har garage i två plan med totalt 64 parkeringsplatser för bil. Av dessa är 9 med laddstolpe för elfordon. 4 platser är avsedda för rörelsehindrade varav en med laddstolpe. Det finns även 4 platser för MC. Hyran för en vanlig P-plats är 1 500 kr/månad, ett fåtal "trånga" P-platser för mindre bilar 1 000 kr/månad, P-plats med laddstolpe 2 100 kr/månad medan hyran för en MC-plats är 500 kr/månad. Det är kö både till vanliga P-platser och till P-plats med laddstolpe. Anmälan till kö för garageplats kan göras fr o m medlemsinträdet, dvs det datum som står på blanketten för medlemsansökan och som innebär att föregående bostadsrättshavares medlemskap upphör och den nya innehavarens medlemskap startar, normalt sett tillträdesdagen.

I övrigt råder boendeparkering i området via Solna Stad. Kostanden är 400 kr/månad alternativt 1 000kr/kvartal. Vänligen läs mer på www.solna.se
Övrigt
Till varje lägenhet tillhör ett förråd med nätgaller i källaren. Förrådens storlek är beräknad på antal rum som lägenheten har. Ett rum motsvarar cirka 1 kvadratmeter förråd.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Viss förstärkning av skalskyddet har genomförts vår och sommar 2022 genom montering av brytskydd på dörrar till garage och källarförråd. Ett projekt om inglasning av balkonger mot innergården pågår samt ett som avser utökning av antalet laddstolpar i garaget.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2019-2021
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 600 kr/år
vatten
1 530 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 530 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Kommentar
Beräkning enligt schablon, VA står för beräknad kostnad för varmvatten/år.
Energideklaration
Utförd 2022-03-04
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
73 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Bostaden har ett mycket centralt läge i Gamla Råsunda med det mesta ni behöver inpå knuten. Råsunda erbjuder ett brett utbud av restauranger, kaféer, frisörer, butiker och mataffärer inom ett nära räckhåll. Dessutom finns gamla Filmstaden med dess utbud av bra restauranger och en "egen" kvartersbiograf! I er närhet finns ett gemytligt och lugnt villaområde samt motionsslingorna kring Råstasjön och Lötsjön, där även en vacker natur och ett rikt fågelliv kan upplevas.

Till Solna centrum kan ni promenera på ca 10 minuter. Solna centrum är en stor inomhusgalleria med bl.a. en uppsjö av butiker, flera banker, två apotek och ett systembolag. Till Sundbybergs mysiga stadskärna är promenadavståndet endast ca 15 min.

I Gamla Råsunda bor man med Arenastadens puls och kommunikationer på bekvämt avstånd. Här finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum. Här finner ni även Sveriges Nationalarena Fridens.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationsmöjligheter för dig som åker kommunalt.

Tunnelbana: Promenadavstånd till tunnelbana, station Näckrosen (två uppgångar) som går mot Fridhemsplan och Centralen (ca 10 min restid) i ena riktningen samt mot Kista och Akalla i den andra riktningen. Även Solna centrums tunnelbane station är inom promenadavstånd.

Buss: Stenkast från busshållplatsen vid Råsundavägen där busslinje 515 går till Solna station och Odenplan och i andra riktningen till Sundbybergs station. Bussen avgår 4 gånger i timmen och har en restid om ca 15 min in till city.

Pendeltåg: Det är även nära till Solna pendeltågsstation, ca 12 minuters promenad. Därifrån tar ni er på ett ögonblick till Karlberg (S:t Eriksplan) och Stockholm city.

Tvärbana: Tvärbanan åker från Solna station mot Sundbyberg och vidare mot Alvik. De närmsta hållaplatserna finnes vid Solna station och vid Solna Centrum.

Närservice

Till Solna centrum kan ni promenera på ca 5 minuter och till Sundbybergs mysiga stadskärna är promenadavståndet endast ca 10 min. I Solna Businesspark finns ICA-Maxi med allt vad en stormarknad kan erbjuda. Mall of Scandinavia med all tänkbar bekvämlighet finns runt knuten.

Parkering

Här råder Solnas boendeparkering till en kostnad av 1000kr/kvartal alternativt 400kr/månaden.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.