Järvavägen 10, lott 97+105 Solna
Solna

Järvavägen 10, lott 97+105

Dubbla kolonilotter på stor tomt i perfekt läge!

Kommande

Dubbla kolonilotter på stor tomt i perfekt läge!

Nu har du den unika möjligheten att förvärva en fantastisk, dubbel kolonilott med tomt om hela 490kvm där du kan leva din egen sommardröm med odling, gemenskap och avkoppling. Ett grönskade paradis med lika nära till bad och naturområden som till stadens puls och kommunikationer. Den mysiga och välskötta stugan på ca 20 kvm är i fint skick och väl omhändertagen, fina möjligheter till övernattning och ett härligt ljusinsläpp. Här får du plats med både matgrupp, säng/bäddsoffa och övrigt möblemang. Det finns möjlighet att bygga en pergola och ett växthus. Det finns två stora äppelträd och ett plommonträd på tomten och du finner även mängder av vackra blommor samt bärbuskar som: svarta vinbär, röda vinbär och hallon.

Denna stuga ligger högt upp i området och har nära till både parkering, toalett och förråden med gemensam trädgårdsutrustning. Säljs med en stor del inventarier där allt för trädgården lämnas kvar.

Kontakta Fastighetsmäklare Joakim Wihlbäck 0708122244 vid intresse!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 2 rum
  • Boarea: 20 kvm säljarens information
  • Område: Solna, Solna
  • Fastighetsbeteckning: Ulriksdal 2:3, Arrenderätten lott nr 97+105

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Joakim Wihlbäck

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Järvavägen 10, lott 97+105

  • Dubbla lotter
  • Unikt läge
  • Möjlighet att bygga pergola och växthus
  • Säljs med vissa inventarier och redskap
  • Två stora äppelträd och ett plommonträd

Stuga

Idylliskt beläget i Ulriksdals slottspark ligger detta härliga sommarparadis. När sommardagarna blir för varma promenerar du enkelt till Edsviken för ett svalkande dopp. I området finner du vackra och härliga Slottsträdgården Ulriksdal som är ett populärt utflyktsmål och blivit en inspirationskälla för hem och trädgård där du kan hitta ett av landets förmodligen bredaste utbud av trädgårdsväxter. För den golfintresserade finns FairWay Golf Ulriksdal i Solna alldeles i närheten.

Visa mer

Trädgård

Denna fina lott bjuder på många odlingsmöjligheter och här är det bara fantasin som sätter gränser! Odla t.ex. potatis, morötter, kål, bär, tomater, ärtor, rabarber och blommor i mängder eller håll det enkelt, njut av tillvaron och skörda ur de befintliga bärbuskar som finns: svarta vinbär, röda vinbär, hallon, krusbär.

Det finns även två stora äppelträd och ett plommonträd på lotten, lotten kan bebyggas med ett växthus och pergola för den som vill.

Visa mer

Förening

Allmänt om Kvarnvretens koloniträdgårdsförening.

Kvarnvretens koloniförening är belägen naturskönt vid Ulriksdal. Alldeles i närheten av stugan finns två toaletter. Det finns även en dusch som försörjer hela området samt en vattentoalett med septiktank och två kemtoaletter för föreningens medlemmar. Föreningen har också en samlingslokal samt ett gästrum som går att hyra. Gemensamt förråd finns där du kan låna de trädgårdsredskap som kan komma att behövas. Uppe vid övre parkeringen så finns ytterligare två kemtoaletter för dem som bor på övre halvan av området.

Kolonistugan kan nyttjas för boende under tiden 1:a april - 15:e oktober, samt sporadiskt nyttjande på helger eller jämförbar ledighet. Kolonistugan får inte bebos på annan tid och får ej användas som permanentbostad.

Statens fastighetsverk är markägare.
För att antas som medlem i föreningen ska man stadigvarande vara bosatt inom kommunerna: Solna, Sundbyberg eller Sollentuna och att du själv, make/maka eller sambo inte har arrende- eller nyttjanderätt till annan kolonilott.

Medlem är skyldig att erlägga inträdesavgift om 4000 kr, årsavgift om 5000 kr, extra uttaxering eller annan avgift enligt årsmötet beslut och styrelsens anvisningar
Arrendeavgiften uppgår till 11320 kr/år för lotten och påslag ges med 250 kr/tillfälle om man missar att delta i vår- och höststädning i området.

Önskar du att finansiera köpet genom ett lån, kan du inte använda kolonilotten som säkerhet. Arrende är lös egendom och avser inte köp av fastighet. Prata gärna med din bank för mer information och förslag på alternativa säkerheter.

Visa mer

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Joakim Wihlbäck

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.