Wiboms Väg 5 Västra Skogen
Västra Skogen

Wiboms Väg 5

Välplanerad 5:a belägen högt upp i huset

Till salu

Välplanerad 5:a belägen högt upp i huset

- Sällan till salu
- Gavel-lägenhet
- Stor balkong i sydväst
- Milsvid utsikt
- Omtyckt adress
- Fullutrustat och modernt kök
- Stambytt badrum med smakfull interiör
- Gäst-WC
- Klädkammare
- Förråd

Varmt välkomna till denna optimalt planerade 5:a belägen på Wiboms väg. Här bor ni i en lägenhet som disponeras över en välkomnande entré med goda förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar, vardagsrum med en av tre utgångar till bostadens väl tilltagna balkong i sydväst, fullutrustat kök med smakfull interiör, matplats, fyra stycken sovrum, helkaklat badrum med golvvärme, gäst-WC samt klädkammare. På Wiboms väg bor ni med närhet till kommunikationer (Tunnelbanan & buss) och grönområden. För mer information kontakta ansvarig mäklare, Andreas Wahlgren.

Visa mer
Wiboms Väg 5 Wiboms Väg 5 info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 4 995 000 kr
  • Boarea: 108 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 5 rum
  • Våning: 5 av 7, hiss finns
  • Avgift: 6 667 kr Inkl. Värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband (250/250mbit/s
  • Förening: HSB Brf Bofinken i Solna
  • Byggnadsår: 1967
  • Område: Västra Skogen, Solna
Utgångspris

4 995 000 kr

Visningar

28 Maj 11:30 - 12:00
Varmt välkomna!
Ansvarig mäklare

Andreas Wahlgren

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Wiboms Väg 5

Vardagsrum

Balkong

Kök

Matplats

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum

Gäst WC

Entré

Visa mer

Övriga bilder

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Andreas Wahlgren

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Andreas Wahlgren

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

- Sällan till salu
- Gavel-lägenhet
- Stor balkong i sydväst
- Milsvid utsikt
- Omtyckt adress
- Fullutrustat och modernt kök
- Stambytt badrum med smakfull interiör
- Gäst-WC
- Klädkammare
- Förråd

Varmt välkomna till denna optimalt planerade 5:a belägen på Wiboms väg. Här bor ni i en lägenhet som disponeras över en välkomnande entré med goda förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar, vardagsrum med en av tre utgångar till bostadens väl tilltagna balkong i sydväst, fullutrustat kök med smakfull interiör, matplats, fyra stycken sovrum, helkaklat badrum med golvvärme, gäst-WC samt klädkammare. På Wiboms väg bor ni med närhet till kommunikationer (Tunnelbanan & buss) och grönområden. För mer information kontakta ansvarig mäklare, Andreas Wahlgren.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 667 kr, Inkl. Värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband (250/250mbit/s
Antal rum
5 rum + kök
Boarea
108 m² förvaltarens information
Våning
5 av 7, hiss finns
Andel av årsavgift
0,3116 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Bofinken i Solna
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
426 lägenheter varav 1 hyresrätt, 17 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, under förutsättning att samtliga delägare bor permanent tillsammans i bostaden.
Allmänt om föreningen
Föreningen är skatteklassad som en äkta bostadsrättsförening och bildades 1963. Föreningen består av 426 lägenheter, en hyresrätt samt 17st kommersiella lokaler.

Överlåtelseavgiften är 2,5% av basbeloppet och debiteras säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp per pantsättning debiteras pantsättaren.

Föreningen har krav på att enskild medlem ska vara medlem i HSB Stockholm, kostnad för medlemskap i HSB tillkommer. För mer information se: http://www.hsb.se/medlemskap/medlemsvillkor

Besök gärna föreningen hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/bofinken
FÖRENINGENS EKONOMI
I samband med beslutet om renoveringen beslutade styrelsen 2019 om en höjning av avgiften med 5%. Samma beslut fattades av styrelsen 2020, 2021, och 2022. Senaste höjningen med 5% gäller från den 1/1 2023. I dagsläget har styrelsen inte beslutat om några kommande avgiftshöjningar (2023-02-17)
Tv och Bredband
Ett analogt och digitalt grundutbud av TV-kanaler från Tele2 finns tillgängligt för alla i ett antennuttag. TV-kanaler utöver basutbudet beställer enskild medlem från Tele2 och debiteras enskilt. Bredband (256Mb) via Telenor ingår i månadsavgiften.
Gårdsplats
Välskötta innergårdar, omgjorda för ett par år sedan med gott om bänkar och bord för de som vill vistas utomhus och nya lekplatser.
Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar förfogar över tvättstugor i varje byggnad, en gemensam grovtvättstuga, barnvagns/cykelförråd samt källarförråd.

Föreningslokalen Holken finns i Wiboms väg 10, NK. Lokalen används för gemensamma aktiviteter i föreningen och kan även hyras av medlem efter överenskommelse. Lokalen är möblerad och rymmer max 75 personer. kostnad 200kr/tillfälle.

Brf Bofinken har två möblerade gästrum för övernattning som kan hyras av medlem. Gästrummen finns i Wiboms väg 8, ÖK. Kostnad 250 kr per rum och natt.

Medlemmar som önskar utföra mindre snickeriarbeten kan göra detta i föreningens hobbylokal som är belägen på källarplanet i Wiboms väg 17.
Parkering
I området råder boendeparkering via Solna Stad i området till en kostnad av 400 kr/mån alternativt 1000 kr/kvartalet. Läs mer på www.solna.se
FÖRSÄKRING
Föreningen har inget kollektivt bostadsrättstillägg, enskild medlem måste ha detta tillägg på sin privata hemförsäkring.
Övrigt
Varje lägenhet disponerar förrådsutrymme. Punkthus har förråd i källare. Lamellhus har förråd på vind och i källare.

Föreningen har upphandlat en enhetsmätning för hushållselen. Detta innebär ett mer fördelaktigt avtal för de boende, samt att föreningen står för abonnemangsavgiften och endast förbrukningen debiteras de boende. Elkostnaden läggs på månadsavgiften och aviseras första månaden i varje kvartal. Vid överlåtelse gör ej föreningen någon avräkning utan det är upp till säljaren och köparen att reglera hushållselen. Ta kontakt med Techem för att be dem göra en avläsning av elen.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2019-2020 Tilluftsfläktar
2018-2019 Hissar
2018 Takomläggning papp på lamellhus
2017 Målat om portar och trapphus.
2017 Återställning av markytor
2016 Nya antikorrosionssystem för värmesystemets radiatorkrets
2016 Ny grillplats bakom Wiboms väg 5.
2015 Ny VVC Pump
2015 Byte av termostater och ventiler på värmeelement.
2014-2015 Byte av tappvattenledningar
2014 Byte av kulvertledningar i mark
2014 Renovering av belysning till LED
2014-2015 Relining/byte av dagvattenledningar
2011-2016 Stambyte
2011 Nytt låssystem
2008/2009 Renovering av samtliga tvättstugor
2000 Fasadrenovering

KOMMANDE RENOVERINGAR
2022-2027 Föreningen har påbörjat en omfattande renovering med byte av fönster, balkonger, samt betong- och putsfasader. Renoveringen påbörjades i april 2022, och beräknas vara färdig 2027. Det första huset, Wiboms väg 8, förväntas vara färdigrenoverat i mars 2023. Renoveringen av Wiboms väg 12 påbörjades i oktober, medan Wiboms väg 10 beräknas påbörjas i mars 2023.
2023 Sophantering

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
4 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,708%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 230 kr/år
Försäkring
2 028 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 258 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Kommentar
Enligt schablon
Energideklaration
Utförd 2018-12-20
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
120 kWh per kvm och år

Kommunikation

Lätt att ta sig in till Stockholm innerstad.

Från bostaden når du på en kortare promenad tunnelbanestationen Västra skogen med två linjer och tät trafik som på 4 minuter tar dig till Fridhemsplan eller till T-centralen på 7 minuter.

På Armégatan trafikerar den populära linjen 507 till Odenplan och buss 152 till Liljeholmen. Från Solnavägen trafikerar flertalet bussar bland annat linje 67 till Skansen.

Väljer du att cykla eller gå så finns det gång- och cykelstråk längs vattnet som sträcker sig från Sundbyberg, via Huvudsta, ända in till city. Med en kort cykeltur på 7 minuter når du Rörstrandsgatan i Vasastan med med utbud av härliga caféer och restauranger.

Med bil kommer du snabbt ut på E4:an och det tar ca 5 min till Stockholm city via Pampaslänken. Kommunalt tar det ca 7 min till T-centralen och 4 min till Fridhemsplan med Tunnelbana (station Västra skogen har två linjer och tät trafik mot T-centralen). Tunnelbanan finns inom gångavstånd, både Västra skogen och Huvudsta. Solnas närtrafik (buss) nås ute på Huvudstagatan.

Närservice

Västra Skogens attraktiva plats vid Ulvsundasjön och strandpromenaden mellan Ekelundsbron och Huvudsta Gård är eftertraktad. I Västra skogen erbjuds närhet till idylliska grönområden och stadens puls är kännbar. På gångavstånd nås omtyckta Pampas Marina och pampiga Karlberg. En mix av nytt och gammalt som möts i en trevlig kompott. För den som är ute efter mer puls finns Huvudsta Centrum i närområdet där matvaruaffärer, apotek och restauranger erbjuds. För ett ytterligare större utbud av närservice finner den som söker fantastiska Solna Centrum på bekvämt avstånd.

I Västra Skogen finns en välfylld Coop butik med generösa öppettider och en uppskattad asiatisk restaurang. För den träningsglada nås flertalet gym på optimalt avstånd från Västra Skogen. Är man sugen på en trevlig promenad eller en frisk löprunda finns Huvudstas härliga strandpromenad. Vi kan varmt rekommendera en fika paus på Cafe båthuset!

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vardagsrum

Balkong

Kök

Matplats

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum

Gäst WC

Entré

Övriga bilder

Gyllene Porten utsikt

Gyllene porten vid Ulvsundasjön

Hufvudsta gård

Café Båthuset med strandbad

Café Båthuset, Solna Seglarskola

Café Båthuset

Närhet till Karlbergssjön och Karlbergs Slott

Närområdet

Pampas Marina

Ulvsundasjön

Västra Skogens T-bana