Trappgränd 4, 1,5 tr Råsunda
Råsunda

Trappgränd 4, 1,5 tr

Fantastisk sekelskifte anno 1912!

Kommande

Fantastisk sekelskifte anno 1912!

Välkommen till denna smakfulla sekelskifteslägenhet i hjärtat av Gamla Råsunda. Här bor ni på en lugn återvändsgata i ett insynsskyddat läge. Lägenheten är väl belägen i vacker fastighet från 1912 i ett fantastiskt läge. Bostaden präglas av sina charmiga detaljer såsom hög takhöjd, vackra fönster och parkettgolv. Här bor ni i en solid och bra förening med en vacker innergård. Gillar man att kombinera småstadskänsla med närhet till tempo så är detta rätt adress!

Här har du i ett rofyllt område nära till restauranger, affärer och vackra promenadstråk. Här finns oslagbar kommunikation med t-bana, pendeltåg, tvärbana och bussar. Du har Råstasjön, Friends Arena och Mall off Scandinavia bara en promenad bort.

Visa mer
Trappgränd 4, 1,5 tr Trappgränd 4, 1,5 tr info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Boarea: 41 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 1.5 rum
 • Våning: 1 av 4
 • Avgift: 2 135 kr Inkl. värme, kall- och varmvatten. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för kabel-tv, bredband och telefoni.
 • Förening: Brf Porten 4
 • Byggnadsår: 1912
 • Område: Råsunda, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Ebba Henriksson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Trappgränd 4, 1,5 tr

 • Sekelskifte & högt i tak
 • Optimal planlösning
 • Möjlig 2:a
 • Stabil förening
 • Attraktivt läge i Gamla Råsunda
 • Nära kommunikationer, service och grönska

Allrum

Fantastiskt allrum med härligt ljusinsläpp genom de vackra spröjsade fönstrena. Här finns det gott om plats för soffmöblemang, dubbelsäng med nattduksbord och läshörna.

Kök

Här möts du av ett stilsäkert kök där köksluckorna går i vitt. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys och spis. Kvar i köket finns det rymliga originalskafferiet. Här finns gott om plats för matbord.

Badrum

Stambytt badrum där den helkaklade interiören sammanfattas av neutrala färgsättningar, spegelskåp, handfat, dusch, WC och en kombinerad tvätt- och torkmaskin.

Hall

Välkomnande entré som leder dig in i till bostadens samtliga rum. I hallen finns goda förvaringsmöjligheter. I hallen finns även plats för arbetshörna för den som önskar.

Fasad

Välkommen hem! Här bor ni i en av de vackraste fastigheterna i Råsunda. Föreningen har en mysig innergård som kan användas av föreningens medlemmar.

Visa mer

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Ebba Henriksson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Ebba Henriksson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Välkommen till denna smakfulla sekelskifteslägenhet i hjärtat av Gamla Råsunda. Här bor ni på en lugn återvändsgata i ett insynsskyddat läge. Lägenheten är väl belägen i vacker fastighet från 1912 i ett fantastiskt läge. Bostaden präglas av sina charmiga detaljer såsom hög takhöjd, vackra fönster och parkettgolv. Här bor ni i en solid och bra förening med en vacker innergård. Gillar man att kombinera småstadskänsla med närhet till tempo så är detta rätt adress!

Här har du i ett rofyllt område nära till restauranger, affärer och vackra promenadstråk. Här finns oslagbar kommunikation med t-bana, pendeltåg, tvärbana och bussar. Du har Råstasjön, Friends Arena och Mall off Scandinavia bara en promenad bort.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 135 kr, Inkl. värme, kall- och varmvatten. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för kabel-tv, bredband och telefoni.
Antal rum
1.5 rum + Kök
Boarea
41 m² förvaltarens information
Våning
1 av 4
Andel i förening
2,09578 %
Nettoskuldsättning
170 727 kr

Föreningen

Namn
Brf Porten 4
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
32 lägenheter varav 1 hyresrätt
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, med minsta krav på ägarandel om 5%.
Allmänt om föreningen
Brf Porten 4 är en äkta bostadsrättsförening som består av 32 st lägenheter varav 1 st är hyresrätt.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1%/pant av gällande basbelopp debiteras låntagaren.
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget planeras en avgiftshöjning av styrelsen, höjningen förväntas hamna omkring 5-10%. Beslut om exakt höjning sker under hösten. Den planerade höjningen träder i kraft vid årsskiftet. (2022-06-30)
Tv och Bredband
Fiber via Bahnhof.
Kabel-TV via Tele2, Tv Bas HD – 24 kanaler, bredband 200/50 Mbit/s samt fast telefoni Bas. Obligatoriskt tillägg 280 kr/mån.
Gemensamma utrymmen
Det finns en gemensam lokal som kan bokas av medlemmar för övernattning eller festligheter. Lokalen är utrustad med toalett, dusch och kök med diskmaskin. Kostnaden för att hyra är 200kr/dygn. (Övernattningslägenheten/Föreningslokalen kommer under 2022 vara utlånad till flyktningar från Ukraina.)

Även en större uteplats med bord och stolar för ca 8-10 personer.

Föreningen har en tvättstuga med 2st tvättmaskiner, 1st torkrumlare samt 1st mangel och ett separat torkrum. Det finns även ett cukelrum i anslutning till Ryttargatan.
Parkering
I området råder boendeparkering. Avgift ca 1 000 kr/kvartal alternativt 400 kr/månad.
För mer info se www.solna.se.
Övrigt
Till alla lägenheter ingår ett källarförråd, av så kallad “nätbur”.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
GJORDA RENOVERINGAR:
2003 – Stambyte kök och badrum
2003 – Totalrenovering av fastigheten inkl. elstigar
2007 – Byggnation av balkonger
2008 – Innergården rustades upp
2008 – Målning av taket
2009 – Renovering av råvinden
2009 – Byte av tvättmaskiner i gemensam tvättstuga
2011 – Vindsutrymme ombyggt till lägenhet
2012 – Omfattande renovering pga en läcka på en terrass
2013 – Utbyte av samtliga kodlås
2014 – Renovering av föreningens lokal
2016 – Renoverade alla fönster inkl. byte till energiglas
2017 – Målning av fönster i gemensamma utrymmen
2017 – Stamspolning
2017 – Investering i modern taksäkerhet
2018 – Renovering av ytterdörrar
2019 – Renovering av gång med byte till gatsten
2021 – Ommålning av trapphus och byte av brevlådor, tidningshållare och anslagstavlor
2021 - Ommålning av tvättstuga
2022 - Relining / byte av samtliga avloppsstammar i källarplanet
2022 - Renovering av takterrass till följd av av vattenskada.

PÅGÅENDE / KOMMANDE RENOVERINGAR:
2022 - Projekt för utbyte av uppvärmningssystem, skall bytas till Fjärrvärme. Projektet påbörjas under V.31

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1912
Uppvärmning
Pellets och Olja
Fönster
2-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 100 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Enligt schablon
Energideklaration
Utförd 2020-03-16
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
167 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Är du på jakt efter en mäklare i Råsunda? Det självklara valet är Svenska Mäklarhuset i Solna. Våra mäklare är lokala, sedan 1996 har vi förmedlat fantastiska bostäder i Råsunda. Svenska Mäklarhusets fastighetsmäklare är målmedvetna och kända för att ständigt sätta sin professionella prägel på varje enskild affär.

Solnas pärla, Råsunda, är det området fler av våra mäklare även väljer att kalla för hem. Troligen har du stått i kön på ICA samtidigt som din lokala mäklare. Oavsett om du är ute efter en drömsk sekelskifteslägenhet med stor potential eller en pampig tvåplansvilla vid Råstasjön har våra fastighetsmäklare förmedlat ett flertal. Titta på våra kommande försäljningar i Råsunda och känn dig som hemma. Ta även en titt på våra andra bostadsområden och våra lokala mäklare i Solna

Kommunikation

Med kort promenad från lägenheten når du tunnelbana vid Solna centrum eller Näckrosen. Det finns även tvärbana, bussar samt Pendeln att tillgå.

Närservice

Som boende i Råsunda finns det mesta ni kan tänkas behöva inpå knuten. Råsunda erbjuder ett brett utbud av restauranger, kaféer, frisörer, butiker och mataffärer inom kort promenadavstånd. Dessutom finns gamla Filmstaden med dess utbud av bra restauranger och en "egen" kvartersbiograf i området!

För den som uppskattar natur finns härliga motionsslingorna kring Råstasjön och Lötsjön, där vacker natur och ett rikt fågelliv kan upplevas. Till Solna centrum kan ni promenera på knappa 10 minuter. Solna centrum är en stor galleria med en uppsjö av butiker, restauranger, flera banker och apotek. Arenastadens puls och kommunikationer finns på knapp gångavstånd. Här finns Westfield Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största köpcentrum. I gallerian huserar över 200 butiker och restauranger, 3700 parkeringsplatser och Sveriges mest moderna biograf. Intill Westfield Mall of Scandinavia finner ni även Sveriges Nationalarena Friends.

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allrum

Kök

Badrum

Hall

Fasad

Övriga bilder