Viktor sjöströms väg 3 Gamla Filmstaden
Gamla Filmstaden

Viktor sjöströms väg 3

Fin 2:a med stor uteplats och optimal planlösning i populärt område!

Kommande

Fin 2:a med stor uteplats och optimal planlösning i populärt område!

Kommande försäljning, kontakta fastighetsmäklare vid intresse!

Fantastisk 2:a med stor uteplats som vetter mot föreningens populära innergård och många av årets månader ger ett extra vardagsrum, njut här i goda vänner lag av grillmöjligheterna eller den stora ytan med plats för både matbord och sittgrupp. Denna otroligt välplanerad bostad disponeras över ett fullutrustat kök i öppen planlösning mot ett väl tilltaget vardagsrum med plats för soffa, matbord och TV-möbel. Lägenheten har flertalet fönsterpartier som skänker trevligt ljus och gott om förvaring.

Gamla filmstaden är ett av Solnas mest populära områden. Här bor ni i en tät och lummig stadsdel med anor från förr. Ni befinner er på svensk filmhistorisk mark då man här under åren 1919 och 1970 spelade in 440 SF filmer och var under den tiden världens modernaste filmstudio. Längs smala gator byggs husen i hela kvarter, med en sida öppen mot de grönskande gårdarna och gatorna är döpta efter stora skådespelare och regissörer. Gamla Filmstaden är ett levande område såväl på dagtid som kvällstid. Här och runtom i Råsunda finns en egen biograf, restauranger, affärer, kaféer, gym, pubar med mera och ändå är området väldigt lugnt och ostört. Gör gärna ett besök till Regissörsvillan ett stenkast från bostaden, som med en rekommendation i White guide serverar högklassig mat och har en mycket välbesökt uteservering sommartid. Ett stenkast från bostaden ligger tunnelbanestationen Näckrosen och från Råsundavägen går buss 515 in till Odenplan flera gånger i timmen. Motionsslingorna kring Råstasjön och Lötsjön där även vacker natur och rikt djurliv kan upplevas ligger nära till hands. Här finns gröna ängar perfekta för lek, solning och grillning.

Varmt välkomen att kontakta Joakim Wihlbäck 0708122244 vid intresse!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Boarea: 42 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 1.5 rum
 • Våning: 0, hiss finns
 • Avgift: 3 202 kr Inkl. Värme, VA, Digital-TV, Bredband 100 Mbit, Bostadsrättstilläggsförsäkring
 • Förening: Brf Rival
 • Byggnadsår: 2006-2008
 • Område: Gamla Filmstaden, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Joakim Wihlbäck

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Viktor sjöströms väg 3

 • Stor uteplats med grillmöjlighet
 • Välskött brf
 • Optimal planlösning
 • Populära filmstaden

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 202 kr, Inkl. Värme, VA, Digital-TV, Bredband 100 Mbit, Bostadsrättstilläggsförsäkring
Antal rum
1.5 rum + kök
Boarea
42 m² förvaltarens information
Våning
0, hiss finns
Andel i förening
0,38041 %
Andel av årsavgift
0,48 %

Föreningen

Namn
Brf Rival
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
134 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägandeskap accepteras.
Allmänt om föreningen
Föreningen Brf Rival är en sk. "äkta" bostadsrättsförening. Denna består av 134 bostadsrättslägenheter, 1 styrelselokal samt 1 gästlägenhet i två flerbostadshus.
I föreningen finns även tvättstuga, cykelrum, barnvagns- och rullstolsrum.
Föreningens adress är Viktor Sjöströms väg 3, 5, 7, 9, och 11 samt Edvin Adolphsons väg 6, 8, 10 och 12.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen (för 2016: 1182,50 kr inkl. moms). Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp per pant debiteras pantsättaren (för 2020: 473 kr inkl. moms).

HEMSIDA:
- Besök gärna föreningens hemsida för mer information.
http://www.brf-rival.se
Information om månadsavgiften
Inkl. Värme, VA, Digital-TV, Bredband 100 Mbit, Bostadsrättstilläggsförsäkring
FÖRENINGENS EKONOMI
Inga planer att ändra avgiften. (2021-04-14)
Tv och Bredband
Trådbundna nätverksuttag i alla rum.
Digital-TV via Comhem där grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband via Comhem där 100 Mbit fiberoptiskt bredband ingår i avgiften.
Gemensamma utrymmen
TVÄTTSTUGA Föreningen har en väl tilltagen tvättstuga som bokas genom hemsidan.
ÖVERNATTNINGSLÄGENHET Föreningen har en övernattningslägenhet som bokas genom hemsidan. Kostar 300 kr/natt och har utrymme för 4 bäddar.
Cykelrum samt barnvagns- och rullstolsrum
Parkering
Föreningen disponerar 59 garageplatser som går att hyra för 800 kr/månad. För närvarande kö. 5 platser är försedda med elbilsladdare.

Boendeparkering inom Filmstadens område köps av Aimo Park, avgift 750kr/kvartal. Utanför området finns också gatuparkering med rabatterat pris för boende 400kr/m eller 1000kr/kvartal, se www.solna.se
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat fastighetsförsäkring med Trygg Hansa. Denna fastighetsförsäkring inkluderar bostadsrättstillägg och avskrivningselimineringsskydd. Fastighetsförsäkringen omfattar inte skador på ytskikt i din lägenhet som t.ex. golv och väggar men föreningen har även tecknat en gemensam tilläggsförsäkring för bostadsrätt som täcker skador som du som bostadsrättsinnehavare svarar för, t.ex. ytskikten i lägenheten. Du behöver därmed inte teckna en egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt.
Övrigt
Föreningen har installerat gemensam el i alla lägenheter. Detta innebär att föreningen står för kostnaden för ett gemensamt abonnemang för alla lägenheter. Lägenhetsinnehavarna tecknar inget eget elavtal. Den löpande elkostnaden debiteras respektive lägenhet efter faktisk elkonsumtion/ förbrukning. Den gemensamma upphandlingen minskar den enskilde bostadsrättsinnehavarens abonnemangskostnad/ anslutningsavgift och ger bättre pris på den upphandlade elen. 3-fas el är indraget.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
GJORDA RENOVERINGAR
2018 Bytte ut vattenrör
2018 Stammar spolades
2020 Omfattande renovering av gården som har innefattat bla. ny gräsmatta, nya buskar och växter samt plattläggning av gångar.

Föreningen ingen kommande renovering förutom att de kommer att fortsätta arbeta med och underhålla renoveringen/uppfräschningen av innergården, där de bl a lagt stenplattor i de gamla grusgångarna och planterat nya buskar och gräs. Föreningen har ett projekt på gång där fönstren i föreningen målas om och renoveras, vilket ingår i underhållsplanen.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2006-2008
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2022-01-19
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
103 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Gamla filmstaden är ett av Solnas mest populära områden. Här bor ni i en tät och lummig stadsdel med anor från förr. Längs smala gator byggs husen i hela kvarter, med en sida öppen mot de grönskande gårdarna. Gamla Filmstaden är ett levande område både på dagtid och kvällstid. Bostäder blandas med arbetsplatser, gammalt med nytt. Här finns biografer, restauranger, affärer, kaféer med mera.

Ni kommer också bo invid motionsslingorna kring Råstasjön och Lötsjön där även vacker natur och rikt djurliv kan upplevas. Här finns gröna ängar perfekta för lek, solning och grillning. Råsunda erbjuder också ett brett utbud av restauranger, caféer, frisörer, butiker och mataffärer.

Till Solna centrum kan ni promenera på ca 10 minuter. Solna centrum är en stor inomhusgalleria med bl.a. en uppsjö av butiker, flera banker, två apotek och ett systembolag.

I Gamla Råsunda bor man med Arenastadens puls och kommunikationer på bekvämt avstånd. Här finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum. Här finner ni även Sveriges Nationalarena Fridens.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationsmöjligheter för dig som åker kommunalt.

Tunnelbana: Kort gångavstånd om 2 minuter till tunnelbana, station Näckrosen (två uppgångar) som går mot Fridhemsplan och Centralen (11 min restid) i ena riktningen samt mot Kista och Akalla i den andra riktningen.

Buss: Nära busshållplatsen vid Råsundavägen där busslinje 515 går till Solna station och Odenplan och i andra riktningen till Sundbyberg station. Bussen avgår flera gånger i timmen och har en restid om ca 15 min in till city. Busslinje 505 avgår nere på Sjövägen och går i ena riktningen mot Solna Centrum och i den andra riktningen mot Ulriksdals pendeltågsstation. Bussen avgår flera gånger i timmen.

Närservice

Gamla Filmstaden är ett levande område både på dagtid och kvällstid. Här finns biografer, restauranger, affärer, kaféer med mera. I Filmstaden har ni närhet till ICA Skogsbacken.

Parkering

Övriga boende hänvisas till områdets boendeparkeringar. Kort för boendeparkering inom Filmstadenområdet ca 750 kr/kvartal och köps via Q-park.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.