Järvavägen 10, lott 53 Ulriksdal
Ulriksdal

Järvavägen 10, lott 53

Välskött och charmig kolonistuga i lugnt läge!

Kommande

Välskött och charmig kolonistuga i lugnt läge!

Kommande försäljning, närmare vår/sommar.

Nu har du den unika möjligheten att förvärva en fantastisk kolonilott med tomt om ca 225 kvm där du kan leva din egen sommardröm med odling, gemenskap och avkoppling. Ett grönskade paradis med med lika nära till bad och naturområden som som till stadens puls och kommunikationer. Den mysiga och välskötta stugan på ca 20 kvm är i fint skick och väl omhändertagen, stugan säljs med vissa inventarier och mycket redskap. Här får du plats med både matgrupp, säng/bäddsoffa och övrigt möblemang. Du har även möjlighet till att bebygga tomten med ett växthus.

Kontakta Fastighetsmäklare Joakim Wihlbäck 0708122244 vid intresse

Visa mer
Järvavägen 10, lott 53 Järvavägen 10, lott 53 info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 2 rum
  • Boarea: 20 kvm säljarens information
  • Område: Ulriksdal, Solna
  • Fastighetsbeteckning: Ulriksdal 2:3, Arrenderätten 53
  • Arrende: 3 375 kr/år

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Järvavägen 10, lott 53

  • Fantastisk stuga
  • Lugnt läge
  • Säljs med utvalda inventarier och redskap
  • Bebyggd med pergola
  • Snabbt tillträde möjligt!

Trädgård

Denna fina lott bjuder på många odlingsmöjligheter och här är det bara fantasin som sätter gränser! Odla t.ex. potatis, morötter, kål, bär, tomater, ärtor, rabarber och blommor i mängder eller håll det enkelt och njut av tillvaron.

Det finns ett äppelträd och buskar i form av vinbär, krusbär, smultron,jordgubbar, hallon och rabarber.

Utemöbler (bord, stolar och hammock), grillen och trädgårdsredskap såsom gräsklippare, vattenslang, handredskap ingår i köpet. Det finns också möjlighet att uppföra ett växthus på lotten.

Omgivning

Idylliskt beläget i Ulriksdals slottspark ligger detta härliga sommarparadis. När sommardagarna blir för varma promenerar du enkelt till Edsviken för ett svalkande dopp. I området finner du vackra och härliga Slottsträdgården Ulriksdal som är ett populärt utflyktsmål och blivit en inspirationskälla för hem och trädgård där du kan hitta ett av landets förmodligen bredaste utbud av trädgårdsväxter. För den golfintresserade finns FairWay Golf Ulriksdal i Solna alldeles i närheten.

Förening

Allmänt om Kvarnvretens koloniträdgårdsförening.

Kvarnvretens koloniförening är beläget naturskönt vid Ulriksdal. Alldeles i närheten av stugan finns istället två toaletter. Det finns även en dusch som försörjer hela området samt en vattentoalett med septiktank och två kem toaletter med vatten toa för föreningens medlemmar. Föreningen har också en samlingslokal samt ett gästrum som går att hyra. Gemensamt förråd finns där du kan låna dem trädgårdsredskap som kan komma att behövas. Uppe vid övre parkering så finns ytterligare två kem toaletter för dem som bor på övre halvan av området.

Kolonistugan kan nyttjas för boende under tiden av 1:a april - 15:e oktober, samt sporadiskt nyttjande på helger eller jämförbar ledighet. Kolonistugan får inte bebos på annan tid och får ej användas som permanentbostad.

Statens fastighetsverk är markägare.
För att antas som medlem i föreningen ska man stadigvarande bosatt inom kommunerna: Solna, Sundbyberg eller Sollentuna och själv, make/maka eller sambo inte har arrende- eller nyttjanderätt till annan kolonilott.

Medlem är skyldig att erlägga inträdesavgift om 4000 kr, årsavgift om 2500kr, extra uttaxering eller annan avgift enligt årsmötet beslut och styrelsens anvisningar
Arrendeavgiften uppgår till 3375 kr/år för lotten och påslag ges med 250kr/tillfälle då man missar att delta i vår- och höststädning i området.

Önskar du att finansiera köpet genom ett lån, kan du inte använda kolonilotten som säkerhet. Arrende är lös egendom och avser inte köp av fastighet. Prata gärna med din bank för mer information och förslag på alternativa säkerheter

Hitta hit

Kommer du från Sollentunavägen, fortsätt till parkering nr 2 som ligger i korsningen Järvavägen/Fasangårdsvägen.

Kommer du från Järva krog, stanna vid första parkeringen på höger sida som ligger i korsningen Järvavägen/Fasangårdsvägen.

Parkera bilen längs med Fasangårdsvägen, gå genom grinden och följ kartan, på visning kommer extra skyltning visa vägen.

Ring mäklaren på 070-812 22 44 om du ej hittar.

Visa mer

Pergola

Härlig pergola med kvällssol och gott om utrymme för utemöbler eller sittgrupp för den som vill.

Visa mer

Allrum

Härligt allrum med väggar och tak i vitoljad furu som ger ett fräscht intryck. Just nu möblerat med stor hörnsoffa som egentligen är två sängar med inbyggd förvaring undertill.

Visa mer

Kök

Praktiskt trinettkök med alla de nödvändiga bekvämligheterna matchas snyggt med de vita skåpluckorna och handtag i mässing. I anslutning till köket finner du matplats och fönster som skänker vackert ljusinsläpp och utsikt för frukostmackan.

Visa mer

Sovdel

Idag möbleras stugan med en praktisk sovdel i anslutning till kök och allrum. Sängen och hörnskåp ingår i försäljningen.

Visa mer

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Joakim Wihlbäck

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Kommande försäljning, närmare vår/sommar.

Nu har du den unika möjligheten att förvärva en fantastisk kolonilott med tomt om ca 225 kvm där du kan leva din egen sommardröm med odling, gemenskap och avkoppling. Ett grönskade paradis med med lika nära till bad och naturområden som som till stadens puls och kommunikationer. Den mysiga och välskötta stugan på ca 20 kvm är i fint skick och väl omhändertagen, stugan säljs med vissa inventarier och mycket redskap. Här får du plats med både matgrupp, säng/bäddsoffa och övrigt möblemang. Du har även möjlighet till att bebygga tomten med ett växthus.

Kontakta Fastighetsmäklare Joakim Wihlbäck 0708122244 vid intresse

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Ulriksdal 2:3, Arrenderätten 53
UPPLÅTELSEFORM
Arrende
BOENDEFORM
Fritidshus
Antal rum
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea
20 m² säljarens information
Tomtarea
225 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direkt El
Byggnadstyp
Fritidshus
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Plintar
Utvändigt plåtarbete
Plåt
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
2013 Tak bytt
2016 Komposter bytta och uppgraderade
2017 Målning av hus, fönster och pergola
2017 Stenkista utbytt
2019 Persienner restaurerade

Ekonomi

TOMTRÄTTSAVGÄLD
3 375 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,45%

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
4 500 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
2 500 kr/år
Övrigt
1 450 kr/år
Kommentar
Övrigt står för allmänningens arrendeavgift, Väg/samfällighetsavgift står för årsavgift till föreningen. Arrendeavgiften indexeras.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 450 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person

Allmänt om området

OMRÅDET
Nya Ulriksdal är en helt ny stadsdel i Solna. Här bor du bara ca 10 minuter från city, vilket gör det enkelt att både arbeta och bo här. Här finns ett rikt fritidsutbud med närhet till Igelbäckens naturreservat, Överjärva Gård, Ursviks motionsanläggning, hundklubbar, golf och mycket mer. Under andra kvartalet planeras även ett flertal caféer, skönhetssalonger och frisörer i området. Gångavstånd (ca 200 meter) till Hemköp vid Ulriksdals pendeltågsstation. I Ulriksdal bor ni nära stadens puls men granne med underbara naturområden. Mycket barnvänligt område.

För mer info besök Ulriksdals hemsida: http://www.ulriksdal.nu/

Kolonistugan finns i ett underbart läge med närhet till mängder av utflyktsmål och grönområden. Inom gångavstånd nås bl.a. Brunnsviken för bad och äventyr på sommaren och skridskoåkning om vintern, Hagaparken för picknick i det gröna eller ett besök på Fjärilshuset. Överjärva Gård är ett populärt utflyktsmål som erbjuder fårhage, marknader, café m.m. Solna C och Kista C nås enkelt via bil eller buss. Alternativt via promenad/cykel om ca 5 km till de båda.

I närheten ligger också Ursviks motionsanläggning med löp- och skidspår med olika längd och några av spåren är även upplysta. Det är även promenadavstånd till fina promenad- och joggingvägar runt fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön. För den golfintresserade ligger Ulriksdals golfklubb endast 500 meter bort.

Områden runt omkring Ulriksdal som t.ex Frösunda, Järvastaden, Ritorp och Ursvik är i dag under ständig bebyggelse vilket innebär att Ursvik i framtiden kommer att betraktas som en central och om möjligt ännu mer attraktiv stadsdel i Solna.

Kommunikation

KOMMUNIKATIONER
Kommunalt tar man sig enklast till stan genom en promenad om ca 200 meter till Ulriksdals pendeltågsstation där det tar ca 10 min till Stockholm city. Ett flertal busslinjer finns att välja på bland annat mot Solna C och Brommaplan. En ny busslinje finns även som går mellan Kista och Universitet via Silverdal. Du tar dig lätt till Arlanda via buss från Järva krog. För den som åker bil ansluter man enkelt till E4an och även E18 som tar dig till en uppsjö av olika destinationer.

Närservice

I närheten finns ett rikt utbud både för liten och stor, med fantastiska Överjärva gård med hästar och caféer samt Ulriksdals slott och Ulriksdals golfklubb. På andra sidan Enköpingsvägen har man även Arenastaden med Mall of Scandinavia samt nationalarenan. Mall of Scandinavia är skandinaviens största köpcentrum med en enormt utbud av butiker, restauranger, biografer och mycket mer.

Parkering

PARKERING
Föreningen disponerar 46 garageplatser inomhus och 12 platser utomhus. All administration gällande parkeringsplatser sköts av Apcoa (fd Europark) via http://www.apcoa.se/ eller 08-556 306 70.

Annars hänvisas medlemmar istället till att söka boendeparkering. Tillstånd om boendeparkering kan sökas hos Solna kommun, en förusättning för detta är att den sökande är folbokförd i kommunen och är registrerad ägare till det aktuella fordonet. Månadskort kostar 300 kr, det går också att köpa ett säsongskort som gäller 3 månader till en kostnad av 750 kr. För mer info se: www.solna.se

Övrigt

BARNOMSORG
Kommunala förskolor i området:
- Fridensborgs förskola
- Fröets förskola
- Gläntans förskola
- Igelbäckens förskola
- Ringens förskola
- Rågens förskola
- Sagolandets förskola
- Taurus förskola
- Tellus förskola
- Tunets förskola

Fristående förskolori området:
- Agnesbergs förskola
- Andante förskolor Törnbacken
- Barnens Montessori Akademi Carl Malmstens väg
- Barnens Montessori Akademi paviljongen
- Glädjens förskola
- Lingontuvans förskola
- Månstrålens förskola
- Ulriksdals förskola

Kommunala öppna förskolor:
- Mittpunktens öppna förskola

Fristående öppna förskolor:
- Kyrkans öppna förskola

Fristående pedagogisk omsorg
- Annikas familjedaghem
- Familjedaghemmet Röda Tåget
- Therese familjedaghem

Grundskolor:
- Bergshamraskolan kommunal grundskola - förskoleklass - åk 9
- Ingridskolan fristående grund- och gymnasieskola för elever med Aspergers syndrom
- Svedenskolan - fristående skola för barn och ungdomar med autism, Aspergers syndrom och autismliknande tillstånd.
- Ulriksdalsskolan kommunal grundskola - förskoleklass - åk 9

ARENASTADEN MED MALL OF SCANDINAVIA
Sveriges nya nationalarena är på plats och invigdes under hösten 2012. I anslutning till denna kommer en hel Arenastad att byggas och allt detta på kort och bekvämt avstånd. Arenastaden blir Nordens främsta destination för evenemang, shopping, arbete, boende och rekreation. En helt ny och unik stadsdel med bland annat Sveriges nya nationalarena för fotboll och andra evenemang, ett av Skandinaviens största shoppingcenter med Nordens största SF-biograf, Stockholms högsta hotell och omkring 10 000 arbetsplatser samt 2 000 bostäder tar sin plats i Solna. Hotellet och viss del av infrastrukturen kom att stå klart redan under år 2013. Tunnelbanan är i framtiden även planerad att ha en station här. Runt om i Solna byggs det en hel del vilket skapar arbetstillfällen och behov av att köpa bostäder. Detta kombinerat med den låga kommunalskatten gör att Solna i framtiden kommer att få en ännu starkare plats i Stockholmsområdets hjärta.

SOLNA UTNÄMND TILL SVERIGES BÄSTA KOMMUN ATT BO I
Solna blev under 2014 utnämnt till att vara landets bästa kommun att bo och att leva i efter Stockholms kommun. För mer info se länk: http://www.fokus.se/bastattbo/har-ar-det-bast-att-bo-2014/

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Trädgård

Omgivning

Förening

Hitta hit

Övriga bilder