Rudviken

Blomgatan 20

Renoveringschans högt upp i huset i hjärtat av Rudviken!

Renoveringschans högt upp i huset i hjärtat av Rudviken!

Varmt välkommen till en av Solnas mest välplanerade 2:a! Ljus och mycket trevlig lägenhet med chans att skapa ditt drömhem. Öppna ytterdörren och möts av en öppen bostad i ett insynsfritt och lugnt läge. Bostaden disponeras över ett stort och luftigt vardagsrum, ett rymligt sovrum som rymmer stor säng och garderober, separat kök med goda arbetsytor samt plats för matbord. Från köket når du den stora balkongen med plats för mindre soffgrupp eller cafémöbler. Helkaklat badrum med bekvämligheter som härlig duschhörna, golvvärme och handdukstork. Genomgående fint ljusinsläpp via flertalet fönsterpartier längst med hela lägenheten. Tack vare grönskande träd utanför fönster och balkong är lägenheten i princip insynsfri och genomsyras av en magisk känsla! Här erbjuds ett trivsamt boende med låga boendekostnader tack vare en låg avgift om endast 2 118kr i en ekonomiskt välskött förening. Finns 2st tvättstugor i trapphuset, ofta lediga tider.

Föreningen Blomgården har en väldigt god ekonomi, är en äkta förening och äger marken. Föreningen bildades 2001 och består av totalt 116 lägenheter varav 6 upplåts med hyresrätt och 1 lägenhet kan användas för övernattningslägenhet för till exempel släktingar eller gäster till medlemmar i föreningen. Dessa hyresrätter utgör enligt föreningen ett förmögenhetsvärde på ett uppskattat marknadsvärde om ca 20 miljoner kronor. Föreningens kassa beräknas till lite drygt 2 240 000 kr. Från fastighetsköpet år 2001 har föreningen minskat lånen från 33,8 miljoner kronor till endast 14,6 miljoner kronor. En väldigt god nivå speciellt med tanke på de många antal lägenheterna, det framtida värdet i hyresrätterna och den goda kassan. En A+ förening att trivas i!

Området Rudviken i centrala Solna erbjuder ett utmärkt läge för att bo och trivas mycket bra oavsett var i livet man befinner sig, gammal som ung, med närhet till Solna C, kommunikationer och naturen. Trots sitt lugna läge är det cirka 5 minuters promenad till Solna Centrum med ett stort utbud av serviceinrättningar, butiker och restauranger och flertalet kommunikationer såsom tunnelbana, bussar och tvärbana. I närliggande Arenastaden vid Solna Station ligger Nordens största köpcentrum - Westfield Mall of Scandinavia. Här hittar du även Europas modernaste arena för fotboll och andra populära evenemang nämligen Friends Arena.

Vill du ta dig in mot innerstan når du Vasastan på endast ca 10-15 min med cykel eller så kan man ta en av flertal bussar som går ditåt. På väg mot innerstan hittar du både Karolinska Institutet och sjukhuset. Vid Solna Centrum finns T-bana, tvärbana och busstorg med en mängd olika busslinjer. Solna Station som erbjuder pendeltåg ligger endast 10-15 min promenad bort, dit går även bussar från den närbelägna busshållplatsen. På gångavstånd finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Inom räckhåll finns även Hagaparkens underbara gröna sluttningar som erbjuder ett vackert utflyktsmål. Här finns även båtklubb, flertalet sevärdheter såsom till exempel Parkmuséet och Koppartälten, populära Fjärilshuset och fina motionsspår. Läget kan helt enkelt inte bli bättre.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 43 kvm
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 3 av 6, hiss finns
 • Avgift: 2 118 kr Inkl. VA, VÄ, förråd samt TV och bredband.
 • Förening: Brf Solna Blomgården
 • Byggnadsår: 1985
 • Område: Rudviken, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Josefin Ruthman Lloyd

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Blomgatan 20

 • Fantastiskt välplanerade 43kvm
 • Balkong med sol morgon och kväll
 • Låg avgift
 • Nära kommunikationer och City

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
43 m²
Våning
3 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,68491 %

Föreningen

Namn
Brf Solna Blomgården
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägandeskap accepteras. Förekommer olika procensatser (ex. 10-45-45).
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Blomgården består av totalt 116 lägenheter varav 6 upplåts med hyresrätt på adresserna Blomgatan 12–22. Föreningen bildades 2001.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras pantsättaren.

FÖRRÅD
Förråd finns i entréplan.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 4 st tvättstugor. De är utrustade med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en mangel, en stor disk/tvättho. En grovtvättmaskin finns i Tvättstuga 2. Närmsta tvättstuga är placerad på entréplanet.

ÖVERNATTNINGSLÄGENHET
En övernattningslägenhet som disponeras av föreningen finns i huset (port 22, 2tr). Det går bra att hyra lägenheten för övernattningar för besökande anhöriga och bekanta. Kostnaden är 400 kr/natt.

Besök gärna föreningens hemsida: http://solnablomgarden.bostadsratterna.se/
Läs även i föreningens årsredovisning för mer information.
Information om månadsavgiften
Inkl. VA, VÄ, förråd samt TV och bredband.
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget (2021-07-09) finns inga beslut om att förändra avgiften.
Parkering
I området råder boendeparkering. Avgift ca 1000kr/kvartal alternativt 400 kr/månad. För mer information vänligen besök www.solna.se.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Samtliga hissar (6) renoverade 2010-2012
Låsbyte till lägenheter 2010
Ombyggnad och modernisering undercentral 2010
Rengöring av norrfasaden, 2010
Tvättstuga 2002
Uppsnyggning av norrsida 2013
Snygga till husgrunden med start 2013
Målning entréplan 2014
Dränering kring fastigheten avslutat 2015
Takbesiktning och åtgärder pågår 2017
Nya planteringar sydsida 2016
Modernisering av fläktrum påbörjas 2017
Stamspolning 2017

KOMMANDE RENOVERINGAR
Planerar för fönsterbyte inkl. balkongdörrar i fastigheten och kan bli under 2022.
Denna renovering ska inte påverka våra avgifter.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,453%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2020-03-05
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
136 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2020-03-05

Omgivning

Allmänt om området

Välkommen till ett av Solnas mest attraktiva och centrala lägen. Här bor Ni bara några minuters promenad från Solna centrum som erbjuder ett brett utbud av service såsom systembolag, flera stora livsmedelsbutiker, banker, mode i mångfald, restauranger och caféer. I Solna C finns också goda kommunikationer med en mängd olika busslinjer, tvärbana och tunnelbana.

Rudviken ligger på bekvämt avstånd från tullarna och city, ca 30 minuters promenadavstånd in till S:t Eriksplan och endast 15 minuter till Karolinska sjukhuset. Fina cykelvägar hela vägen in till Stockholms city. På cykel tar det endast 15 minuter till Centralstationen (Vasagatan).

På gångavstånd finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Här finns stora gröna ängar för picknicksugna, ett rikt fågelliv och Café Gröna stugan som är ett omtyckt utflyktsmål.

Inom räckhåll finns även Hagaparkens underbara gröna sluttningar som erbjuder ett vackert utflyktsmål. Här finns även båtklubb, flertalet sevärdheter såsom till exempel Parkmuséet och Koppartälten, populära Fjärilshuset och fina motionsspår. Läget kan helt enkelt inte bli bättre.

Kommunikation

Kommunikationerna är utmärkta! Tunnelbanestation Solna Centrum ligger inte långt från lägenheten. Härifrån tar ni er in till city på bara 9 minuter.
Från busstorget i Solna Centrum avgår också flera olika busslinjer. Tvärbanan går också från Solna C.

Buss 70 (Odenplan/Universitetet) och 507 (S:t Eriksplan) går längs Solnavägen och nås inom ett par minuters promenadavstånd.

Närservice

Stenkast från Solna Centrum med ett brett utbud av butiker och restauranger. Även nära till Mall of Scandinavia!

Parkering

Här råder Solnas boendeparkering till en kostnad av 1000kr/kvartal alternativt 400kr/månaden.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.