Råsundavägen 101, 3tr Råsunda
Råsunda

Råsundavägen 101, 3tr

Fantastisk 3:a med perfekt planlösning, exklusiv interiör och fina tillval!

Till salu

Fantastisk 3:a med perfekt planlösning, exklusiv interiör och fina tillval!

Accepterat pris!

Unikt tillfälle att förvärva en fantastisk trerummare i omåttligt populära projektet Råsunda 101. I denna fantastiskt planerade lägenhet med öppen planlösning finner du en väldigt hög standard på alla materialval samt det påkostade tillvalet "Intelligenta hem" som erbjuder en mängd olika tekniska finesser som t.ex. röststyrning, dimbar belysning överallt, "godnatt/hejdå" knapp som släcker all belysning i lägenheten med ett knapptryck.

Den allmänna interiören består av vita väggar och en fantastisk 2-stav ekparkett genomgående i hela lägenheten bortsett från hallen som försetts med ett praktiskt, mörkt klinkergolv som ett av lägenhetens tillval. Vidare fortsätter den smakfulla färgsättningen med ett modernt, grått kök från Ballingslöv med integrerade vitvaror från Siemens i rostfritt utförande. Köket är påkostat med en ljus bänkskiva i kompositsten som även pryder väggen upp till överskåpen. Rymligt badrum i direkt anslutning till hallen med klinker i Carraramarmor och stora kakelplattor som pryder väggarna, utrustat med golvvärme, takdusch samt tvättmaskin + torktumlare. Du finner även två rymliga sovrum placerade mot innergård med en med stor walk in closet/klädkammare och utgång till södervänd balkong mot lugn innergård. Allt detta tillsammans med den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som också har utgång till fransk balkong mot Råsundavägen gör detta till en av projektet allra bästa 3or.

I Brf Råsunda 101 bor du i anrika gamla kvarter fast med modern bekvämlighet. Du finner garage i huset som du når med hissen ner, övernattningslägenhet och en stor gemensam takterass med fantastiska vyer över Solna samt en gemensamhetslokal med kök att hyra. I Råsunda bor du i ett fantastiskt läge med närhet till allt! Stråket med dess restauranger, bageri, närservice, olika gym, naturområden längs med Råstasjön och Lötsjön samt shopping i både Solna centrum och Mall of Scandinavia. Utanför dörren går buss 515 som tar dig till Odenplan på nolltid, du har även tunnelbana, tvärbana samt pendeltåg i närheten av bostaden.

Kontakta mäklare Joakim Wihlbäck vid intresse/mer information 0708122244

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Accepterat pris: 6 000 000 kr
 • Boarea: 75 kvm
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 3 av 6, hiss finns
 • Avgift: 3 788 kr Inkl värme och kallvaten. Obligatoriskt tillägg om 220kr/m för Telia Triple Play (Bredband, tv och telefoni)
 • Förening: Brf Råsunda 101
 • Byggnadsår: 2019-2021
 • Område: Råsunda, Solna
Accepterat pris

6 000 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Joakim Wihlbäck

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Råsundavägen 101, 3tr

 • Södervänd balkong mot innergård
 • Stora sociala ytor
 • Exklusiva materialval
 • Intelligent hem

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i en öppen planlösning med köket och bjuder på mängder av olika möbleringsalternativ. Två stora fönsterpartier samt en glasdörr till en fransk balkong som vetter mot Råsundavägen.

Visa mer

Kök

Köket från Ballingslöv är modernt och stilsäkert i varmgrå nyans, "tryck för att öppna" på överskåpen och rostfria handtag på underskåpen. matchas otroligt snyggt med både bänkskiva och stänkskydd i ljus kompositsten och bänkbelysning med spotlights. Utrustningen inkluderar induktionshäll, ugn och mikro i högskåp, fullstora och rostfria A++ klassad kyl och frys samt helintegrerad diskmaskin.

Visa mer

Balkong

Trevlig balkong placerad i söderläge mot den stängda innergården.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum mot lugn innergård med utgång till lägenhetens balkong i söderläge. Plats för säng och möblemang samt fantastisk förvaring i klädkammare om ca 3kvm. Lägenhetens enda rum i annan färg än vitt, här finner ni på väggarna en stilsäker grågrön nyans.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum mot lugn innergård, plats för säng och möblemang samt två befintliga garderober för förvaring.

Visa mer

Badrum

Badrummet är stilrent inrett med klinker i Carraramarmor på golvet och vitt kakel (25x40cm) med liggande sättning på väggarna. Här finns ytterligare tillval i form av golvvärme, takdusch samt vitt spegelskåp med belysning och vit kommod med kromad blandare. Detta rymliga badrum är också utrustat med tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänkyta ovanpå och överskåp ovan det.

Visa mer

Hall

Rymlig hall som binder ihop lägenheterna på ett praktiskt sätt. Golvet pryds av praktiskt klinker i mörk nyans och bra förvaring finns i skjutdörrsgarderob, hatthylla och städskåp.

Visa mer

Förening

Byggnaderna
Kvarteret ligger i ett fint souterrängläge mellan Råsundavägen, Charlottenburgsvägen och Östervägen. Höjderna varierar mellan fyra till nio våningar och de fem trapphusen omsluter en privat innergård. Fasaderna är i puts med socklar i natursten och plåt.

Takterrass med unik stadsutsikt
I stort sett alla lägenheter har balkong, uteplats eller terrass – de största lägenheterna har till och med två balkonger. Högst upp i trapphus 5 finns det kanske finaste med hela kvarteret: en gemensam takterrass på hela 80 kvadratmeter som blickar ut över Råsunda. Här får de boende chansen att umgås på en privat, avskild och rymlig uteplats som räcker till för alla, dessutom med en unik stadsutsikt.

Gemensamma lokaler
I direkt anslutning till den gemensamma takterrassen kommer alla boende att ha tillgång till en 30 kvadratmeter gemensamhetslokal med pentry och toalett – ett extra utrymme för alla! På entréplan i trapphus 2, ut mot Charlottenburgsvägen, finns en gemensam övernattningslägenhet med dusch och toalett. Perfekt för gäster som behöver stanna över natten.

I bottenvåningen mot Råsundavägen och Östervägen finns det kommersiella lokalerna med restauranger , grekisk deli och second hand butik för barn.

Garage och förråd
Garage finns i två plan med totalt 64 platser och 7 stycken laddningsplatser för elbilar, för dig som kör miljömedvetet. I anslutning till garaget hittar du förråd till samtliga bostäder, de flesta med plats för cykel. Särskilda barnvagns- och rullstolsförråd kommer att byggas i anslutning till trapphusen. I ett källsorteringsrum finns avfallssortering, ett hållbarare sätt att hantera sopor.

Visa mer

Intelligenta hem

Intelligenta hem finns som ett tillval till lägenheten. När du vaknar på morgonen är kaffet redan färdigbryggt. När du lämnar bostaden släcker du all belysning och apparater med ett knapptryck, i appen eller med rösten. Och när du kommer hem välkomnas du av en upplyst bostad. Med Intelligenta hem från JM blir din vardag mer hållbart, tryggt och bekvämt. Läs mer om detta i bilagan "Intelligenta hem" under dokument.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Joakim Wihlbäck

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 788 kr, Inkl värme och kallvaten. Obligatoriskt tillägg om 220kr/m för Telia Triple Play (Bredband, tv och telefoni)
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
75 m²
Våning
3 av 6, hiss finns
Allmänt om lägenheten
LÄGE I HUSET
Belägen på 2 trappor i ett 9-våningshus. Hiss finns

KABEL-TV / INTERNET
Föreningen är ansluten med Telia Triple Play som levererar bredband, tv och telefoni.
Övrigt
FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd

FÖRENINGENS GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en övernattningslägenhet, cykelrum, barnvagnsrum och ett källsorteringsrum.

Föreningen

Namn
Brf Råsunda 101
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
113 lägenheter, 5 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, med krav om minsta ägarandel 10 %.
Allmänt om föreningen
Råsunda 101 ligger på ett av Råsundas mest eftertraktade lägen och har allt från små och yteffektiva bostäder om två rum och kök till större lägenheter om fem rum och kök. Merparten har minst en balkong eller uteplats, med en stor gemensam takterrass högst upp i kvarteret.

Överlåtelseavgift 2,5% av prisbasbeloppet debiteras köparen. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet betalas av pantsättaren.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har inte planerat någon avgiftsändring (2022-08-28)
Tv och Bredband
Föreningen har ett gruppavtal för Telia Triple Play (Bredband, TV, Telefoni) som avser samtliga bostadsrätter. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månaden tillkommer på månadsavin.
Gemensamma utrymmen
- Takterass med festlokal utrustat med pentry
- Övernattningslägenhet som går att hyra för 400kr per dag/dygn
- Källsorteringsrum
- Cykelrum, barnvagnsrum, rullstolsförråd
Parkering
Föreningen har garage i två plan med totalt 64 parkeringsplatser för bil. Av dessa är 9 med laddstolpe för elfordon. 4 platser är avsedda för rörelsehindrade varav en med laddstolpe. Det finns även 4 platser för MC. Hyran för en vanlig P-plats är 1 500 kr/månad, ett fåtal "trånga" P-platser för mindre bilar 1 000 kr/månad, P-plats med laddstolpe 2 100 kr/månad medan hyran för en MC-plats är 500 kr/månad. Det är kö både till vanliga P-platser och till P-plats med laddstolpe. Anmälan till kö för garageplats kan göras fr o m medlemsinträdet, dvs det datum som står på blanketten för medlemsansökan och som innebär att föregående bostadsrättshavares medlemskap upphör och den nya innehavarens medlemskap startar, normalt sett tillträdesdagen.

I övrigt råder boendeparkering i området via Solna Stad. Kostanden är 400 kr/månad alternativt 1 000kr/kvartal. Vänligen läs mer på www.solna.se
Övrigt
Till varje lägenhet tillhör ett förråd med nätgaller i källaren. Förrådens storlek är beräknad på antal rum som lägenheten har. Ett rum motsvarar cirka 1 kvadratmeter förråd.

Radonmätning görs våren 2022.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Viss förstärkning av skalskyddet har genomförts vår och sommar 2022 genom montering av brytskydd på dörrar till garage och källarförråd. Ett projekt om inglasning av balkonger mot innergården pågår samt ett som avser utökning av antalet laddstolpar i garaget.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2019-2021
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

Accepterat pris
6 000 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 600 kr/år
vatten
1 530 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 530 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Beräkning enligt schablon. VA står för beräknad kostnad för varmvatten/år
Energideklaration
Utförd 2022-03-04
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
73 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Attraktiva Råsunda är det område i Solna kommun som har den äldsta bevarade bebyggelsen och många av husen i området är från sekelskiftet med dess speciella charm. Området har gradvis fått växa fram och idag finns det hus från varje årtionde de senaste 100 åren, vilket präglar området och gör det unikt.

Längs med Råsundavägen och Stråket ligger ett flertal restauranger, butiker, caféer, mataffärer och nu även biograf vid K-märkta Gamla Filmstaden. Råsunda ligger i närheten av Råstasjön och Lötsjön som erbjuder härliga promenadstråk längs vattnet och villakvarteren i Råsunda.

Det är ca 5 minuters gång till Arenastaden med Mall of Scandinavia, som är Nordens största köpcentrum med över 230 butiker, 20 restauranger, Sveriges första IMAX biograf med Nordens största dukar och VIP-salonger. I Råsunda når man också Solna Centrum på mindre än 10 minuter. Affärsgallerian har ca 120 stycken butiker och restauranger samt är en fullservice inrättning.

Kommunikation

Med kort promenad från lägenheten når du tunnelbana vid Solna centrum eller Näckrosen. Det finns även tvärbana, bussar samt Pendeln att tillgå.

Parkering

Här råder Solnas boendeparkering till en kostnad av 1000kr/kvartal alternativt 400kr/månaden.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.