Arvid Tydéns Allé 20 Västra Skogen
Västra Skogen

Arvid Tydéns Allé 20

Optimalt planerad 3:a belägen på omtyckta Arvid Tydéns Allé

Kommande

Optimalt planerad 3:a belägen på omtyckta Arvid Tydéns Allé

Välkomna till denna välplanerade 3:a belägen högt upp i huset!

- Två balkonger
- Flexibelt tillträde
- Öppen- och socialplanlösning
- Populär BRF
- Påkostade materialval
- Välplanerad
- Närhet till kommunikationer

Här bor ni i en lägenhet som disponeras över vardagsrum med öppen- och socialplanlösning mot kök, två balkonger, två sovrum, smakfullt badrum och en inbjudande entré. På Arvid Tydéns allé 20 bor ni med närhet till kommunikationer (tunnelbana samt buss) och natursköna områden kring Ulvsjundasjön. För mer information eller förhandsvisning, kontakta ansvarig mäklare Andreas Wahlgren 073-509 45 36.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 3 995 000 kr
  • Boarea: 56 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 6, hiss finns
  • Avgift: 3 107 kr Inkl. värme, VA, kabel-TV (grundutbud), bredband (100mb/s) samt bostadsrättstilläggsförsäkring.
  • Förening: BRF Diktaren
  • Byggnadsår: 2017
  • Område: Västra Skogen, Solna
Utgångspris

3 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Andreas Wahlgren

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Arvid Tydéns Allé 20

Vardagsrum

Vardagsrum i en öppen- och social planlösning mot köksdel. Rikligt ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier. Här finns även utgången till en av bostadens balkonger.

Visa mer

Kök

Stilrent och modernt kök från Marbodal i en ljusgrå kulör med en öppen planlösning mot vardagsrum. Ljus bänkskiva och grått stänkskydd ovan disk- och arbetsbänk. Maskinellutrustning i form av kyl/frys, induktionshäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn och integrerad diskmaskin.

Visa mer

Balkong 1

Trevlig balkong med plats för önskat möblemang.

Visa mer

Balkong 2

Stor balkong i ett härligt söderläge. Här finns god plats för önskat möblemang.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober. Här finns utgången till bostadens andra balkong.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum med plats för säng eller annat tilltalande möblemang.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med neutrala materialval och komfortgolvvärme. Inredningen består av tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, WC, tvättmaskin, förvaringsskåp, arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare samt badkar.

Visa mer

Entré

Välkomnande entré med plats för avhängning. Här finns plats för förvaring. På golvet ligger ett slitstarkt klinker.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 107 kr, Inkl. värme, VA, kabel-TV (grundutbud), bredband (100mb/s) samt bostadsrättstilläggsförsäkring.
Antal rum
3 rum + KÖK
Boarea
56 m² föreningens information
Våning
2 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,79507 %
Andel av årsavgift
0,76459 %
Allmänt om lägenheten
FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett förråd.

Föreningen

Namn
BRF Diktaren
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
120 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Vid delat ägande av lägenhet, där en eller flera ägare är bosatta någon annanstans, ska minst 10% av lägenheten ägas av den som är bosatt i den. Majoritetsägaren är ansvarig för lägenheten och månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1 690 kr
Pantsättningsavgift
724 kr
Allmänt om föreningen
Brf Diktaren består av 120 stycken lägenheter samtliga upplåtna som bostadsrätter och en hyreslokal (för förskola). Föreningen är belägen i Ingentingområdet i Solna med närhet till grönområden, kommunikationer och city. Huset delas in i 7 trapphus och har underliggande garage i 2 våningar. Huset har som mest 7 våningar mot gatan och 5 våningar mot gården.

Det krävs medlemskap i HSB för att kunna antas som medlem i föreningen. I samband med att du blir medlem i HSB betalar du också en andel i HSB:s kooperation på 500 kronor per person. Andelen får du tillbaka om du någon gång väljer att lämna HSB.

Bostadsrättsföreningen får ta ut överlåtelseavgift av säljaren med högst 3,5 procent av prisbasbeloppet.
Bostadsrättsföreningen får ta ut pantsättningsavgift av köparen med högst 1,5 procent av prisbasbeloppet.
Överlåtelseavgift vid ansökan om medlemskap. Pantsättningsavgift vid underrättelse om pantsättning
Information om månadsavgiften
Inkl. värme, VA, kabel-TV (grundutbud), bredband (100mb/s) samt bostadsrättstilläggsförsäkring.
FÖRENINGENS EKONOMI
Det finns i dagsläget inga beslut på avgiftsförändringar. (2022-04-27)
Tv och Bredband
Bostadsrättsföreningen har tecknat ett gruppabonnemang via Comhem med grundutbud för tv/telefoni/bredband 100mb/s . Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen varpå en fast kostnad om 208 kr tillkommer per lägenhet utöver månadsavgiften.
Gårdsplats
Innergården gränsar mot naturmark och blir en central mötesplats för de boende i föreningen, här skapas platser för både lek och avkoppling.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en föreningslokal med pentry, en grovtvättstuga, lägenhetsförråd, barnvagns- och rullstolsförråd. Det finns även gott om cykelparkeringsplatser i källaren och på föreningens innergård.
Parkering
Föreningen är delägare i en gemensamhetsanläggning för ett garage i två våningar under fastigheten, med infart öster om kvarteret. 41 platser avser reserverade platser och 20 oreserverade platser för föreningens medlemmar. Corepark ansvarar för parkeringsplatserna.
FÖRSÄKRING
Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg. Det betyder att individuell medlem inte behöver lägga till ett bostadsrättstillägg på sin hemförsäkring.
Övrigt
Till varje lägenhet hör ett gallerförråd som är placerat i källaren.

Förskola med plats för cirka 100 barn. Förskolan får en egen gård som är avskild med staket från bostadsrättsförening.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Fastigheten är nybyggd (2018) och ingen renovering är planerade då fastigheten är en nyproduktion med 5-årsgaranti.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
3 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
3 500 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Enligt schablon
Energideklaration
Utförd 2020-04-06
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
71 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Inom ca 5 minuters promenad nås flera grönområden, fridfulla promenadstråk längs Mälaren, Pampas Marina, Huvudstabadet med simbassäng, klipp- och bryggbad vid Mälarens strand m m. Även den populära restaurangen Restaurang Asplunds finns precis runt hörnet för goda luncher och bruncher. För dig som gillar att träna finns två gym bara ett fåtal minuter bort.

Vid närliggande Huvudsta Torg finns matvaruaffär, frisör, tobaksaffär, solarium, massage, pizzeria, restauranger och konditori.

Solna Centrum ligger på ca 10 minuters promenadavstånd. Här erbjuds ett brett urval av ca 120 butiker och restauranger. Här finns också flera olika banker, post, apotek, systembolag, bibliotek och hotell. En komplett förteckning över butiker och service i centret hittar du på www.solnacentrum.se.

För er som gillar att äta ute finns flera restauranger att välja på vid Solna Centrum, samt populära Pampas Marina med förstklassig mat och med mysig vy över Mälaren och Hornsbergsstrand.

HISTORIK
I dag är Ingentingskogen en ny stadsdel i Solna. Det som finns kvar från förr är bland annat Polisskolan som byggdes 1965. Men i den byggnaden finns idag postens verksamheter. Statens Bakteriologiska Laboratorium är borta sedan länge. Men en mycket bra restaurang har flyttat in i de gamla lokalerna på kullen. Asplunds restaurang med Fredrik Eriksson vid spisen ser till att Solnabor och andra kan äta gott på nära håll.

En ny stadsdel behöver nya gatunamn. Som till exempel Bolstomtavägen, där SÄPO har sitt högkvarter. Namnet Bolstomta kommer ifrån två byar som låg mot Karlbergskanalen. Bolstompt och Boltofta var deras namn. Som senare blev Bolstomta. Av detta namn blev det senare Tomteboda.

I Västra Skogen bor man med Arenastadens puls och kommunikationer på bekvämt avstånd. Här finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum. Här finner ni även Sveriges Nationalarena Fridens.

Kommunikation

Lätt att ta sig in till Stockholm innerstad.

Från bostaden når du på en kortare promenad tunnelbanestationen Västra skogen med två linjer och tät trafik som på 4 minuter tar dig till Fridhemsplan eller till T-centralen på 7 minuter.

På Armégatan trafikerar den populära linjen 507 till Odenplan och buss 152 till Liljeholmen. Från Solnavägen trafikerar flertalet bussar bland annat linje 67 till Skansen.

Väljer du att cykla eller gå så finns det gång- och cykelstråk längs vattnet som sträcker sig från Sundbyberg, via Huvudsta, ända in till city. Med en kort cykeltur på 7 minuter når du Rörstrandsgatan i Vasastan med med utbud av härliga caféer och restauranger.

Med bil kommer du snabbt ut på E4:an och det tar ca 5 min till Stockholm city via Pampaslänken. Kommunalt tar det ca 7 min till T-centralen och 4 min till Fridhemsplan med Tunnelbana (station Västra skogen har två linjer och tät trafik mot T-centralen). Tunnelbanan finns inom gångavstånd, både Västra skogen och Huvudsta. Solnas närtrafik (buss) nås ute på Huvudstagatan.

Parkering

I området råder Solna stad boendeparkering. Kostnad är 1000 kr/kvartal alt 400 kr/mån.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.