Kommande försäljning lägenhet på Viktor Sjöströms Väg 9 i Gamla Filmstaden
Gamla Filmstaden

Viktor Sjöströms Väg 9

Fantastisk 4a högt upp i huset med stor balkong i bästa solläge!

Kommande

Fantastisk 4a högt upp i huset med stor balkong i bästa solläge!

Varmt välkomna till en av Filmstadens finaste 4or och denna unika möjlighet att förvärva en riktig drömlägenhet. Här bor du med stora fönsterpartier, dubbla badrum, terrassliknande balkong i bästa solläge, samt med genomgående och halvöppen planlösning. Här bor du med närhet till härliga promenadstråk nere vid Råstasjön och Lötsjön, kommunikationer, förskolor/skolor, restauranger, shopping och gym. Du bor även i en fantastisk förening med lummig innergård som har fina gräsytor, grillmöjligheter och lekplats, föreningen har god ekonomi, garage och gästlägenhet.

Visa mer
Viktor Sjöströms Väg 9 Viktor Sjöströms Väg 9 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 108.5 kvm
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 4 av 5, hiss finns
  • Avgift: 6 128 kr Inkl. Värme, VA, Digital-TV, Bredband 100 Mbit, Bostadsrättstilläggsförsäkring
  • Förening: Brf Rival
  • Byggnadsår: 2006-2008, 2006
  • Område: Gamla Filmstaden, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Viktor Sjöströms Väg 9

  • Stor balkong i bästa solläge
  • Dubbla badrum
  • Sällan till salu

Vardagsrum

Stort rum som naturligt blir lägenhetens nav och binder ihop rummen på ett härligt sätt. Här hittar du även stora fönster från två väderstreck samt utgång till den terrassliknande balkongen.

Balkong

Terrassliknande balkong med Filmstadens kanske bästa läge där du har sol från 12 till solnedgång samt med gott om plats för sittgrupp och grill.

Kök

Vitt och fullt utrustat kök i perfekt halvöppen planlösning med vardagsrummet. Här har du rymlig matplats med utrymme för stort sällskap, fullstor kyl/frys, gott om arbetsytor, massor av praktisk förvaring, diskbänk, diskmaskin, spishäll, köksfläkt, varmluftsugn och mikro. För den som vill ha separat kök kan man med enkelhet sätta upp en mellanväg för att skärma av.

Sovrum 1

Charmigt sovrum med en sned vägg som ger rummet karaktär och bjuder på många olika möbleringsmöjligheter. Här finns gott om plats för stor säng, skrivbord, extra garderob/ byrå och övrigt möblemang. Här finns även en av lägenhetens klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2

Trevligt sovrum med ingång från vardagsrummet. Plats för stor säng, skrivbord och nattduksbord med gott om extra utrymme. Här finns gott om förvaring i garderobsvägg och en av lägenhetens klädkammare.

Sovrum 3

Perfekt som arbets/gäst/barnrum som nås från hallen, här finns plats för säng, skrivbord och förvaring i form av garderob/byrå.

Badrum 1

Stort och helkaklat badrum i stilrena färger med gott om praktiska ytor och förvaring. Utrustat med arbetsbänk, hyllor, tvättmaskin, torktumlare, dusch med glasvägg, golvvärme och WC.

Badrum 2

Perfekt extra badrum som också är välutrustat med dusch, spegel, handfat, golvvärme, handdukstork och WC.

Hall

Innanför säkerhetsdörren möts man av en välkomnande hall som sträcker sig åt två håll och bjuder på förvaring i både garderob samt plats för avhängning och skohyllor. Här finner du lägenhetens båda badrum samt parkettgolv och tapetserade väggar.

Förening

Föreningen Brf Rival är en äkta bostadsrättsförening med 134 lägenheter i två flerbostadshus. I föreningen finns garage i källarplan som går att hyra för 800kr/m (för närvarande kö). Övriga utrymmen föreningen har är bl.a. gästlägenhet, tvättstuga, cykelrum, barnvagns- och rullstolsrum. Föreningens ekonomi är god och då fastigheten fortfarande är relativt nybyggd finns inga större reparationer/underhåll planerade.

Omgivning

I Filmstaden bor du i ett fantastisk område med närhet till naturområden, promenadstråk vid Råstasjön och Lötsjön tunnelbana, restauranger, biograf, gym och mycket mer.

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Joakim Wihlbäck

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Varmt välkomna till en av Filmstadens finaste 4or och denna unika möjlighet att förvärva en riktig drömlägenhet. Här bor du med stora fönsterpartier, dubbla badrum, terrassliknande balkong i bästa solläge, samt med genomgående och halvöppen planlösning. Här bor du med närhet till härliga promenadstråk nere vid Råstasjön och Lötsjön, kommunikationer, förskolor/skolor, restauranger, shopping och gym. Du bor även i en fantastisk förening med lummig innergård som har fina gräsytor, grillmöjligheter och lekplats, föreningen har god ekonomi, garage och gästlägenhet.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 128 kr, Inkl. Värme, VA, Digital-TV, Bredband 100 Mbit, Bostadsrättstilläggsförsäkring
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
108.5 m²
Våning
4 av 5, hiss finns

Föreningen

Namn
Brf Rival
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
134 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägandeskap accepteras.
Allmänt om föreningen
Föreningen Brf Rival är en sk. "äkta" bostadsrättsförening. Denna består av 134 bostadsrättslägenheter, 1 styrelselokal samt 1 gästlägenhet i två flerbostadshus.
I föreningen finns även tvättstuga, cykelrum, barnvagns- och rullstolsrum.
Föreningens adress är Viktor Sjöströms väg 3, 5, 7, 9, och 11 samt Edvin Adolphsons väg 6, 8, 10 och 12.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp per pant debiteras pantsättaren.

HEMSIDA:
- Besök gärna föreningens hemsida för mer information.
http://www.brf-rival.se
FÖRENINGENS EKONOMI
Inga planer att ändra avgiften. (2022-09-01)
Tv och Bredband
Trådbundna nätverksuttag i alla rum.
Digital-TV via Tele2 där grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband via Tele2 där 500 Mbit fiberoptiskt bredband ingår i avgiften.
Gemensamma utrymmen
TVÄTTSTUGA Föreningen har en väl tilltagen tvättstuga som bokas genom hemsidan.
ÖVERNATTNINGSLÄGENHET Föreningen har en övernattningslägenhet som bokas genom hemsidan. Kostar 300 kr/natt och har utrymme för 4 bäddar.
Cykelrum samt barnvagns- och rullstolsrum
Parkering
Föreningen disponerar 59 garageplatser som går att hyra för 800 kr/månad. För närvarande kö. 5 platser är försedda med elbilsladdare.

Boendeparkering inom Filmstadens område köps av Aimo Park, avgift 750kr/kvartal. Utanför området finns också gatuparkering med rabatterat pris för boende 400kr/m eller 1000kr/kvartal, se www.solna.se
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat fastighetsförsäkring med Trygg Hansa. Denna fastighetsförsäkring inkluderar bostadsrättstillägg och avskrivningselimineringsskydd. Fastighetsförsäkringen omfattar inte skador på ytskikt i din lägenhet som t.ex. golv och väggar men föreningen har även tecknat en gemensam tilläggsförsäkring för bostadsrätt som täcker skador som du som bostadsrättsinnehavare svarar för, t.ex. ytskikten i lägenheten. Du behöver därmed inte teckna en egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt.
Övrigt
Föreningen har installerat gemensam el i alla lägenheter. Detta innebär att föreningen står för kostnaden för ett gemensamt abonnemang för alla lägenheter. Lägenhetsinnehavarna tecknar inget eget elavtal. Den löpande elkostnaden debiteras respektive lägenhet efter faktisk elkonsumtion/ förbrukning. Den gemensamma upphandlingen minskar den enskilde bostadsrättsinnehavarens abonnemangskostnad/ anslutningsavgift och ger bättre pris på den upphandlade elen. 3-fas el är indraget. Föreningen informerar att den upphandlade elen betalar föreningens medlemmar genom ett fast elpris.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR
2018 Bytte ut vattenrör
2018 Stammar spolades
2020 Omfattande renovering av gården som har innefattat bla. ny gräsmatta, nya buskar och växter samt plattläggning av gångar.

Föreningen ingen kommande renovering förutom att de kommer att fortsätta arbeta med och underhålla renoveringen/uppfräschningen av innergården, där de bl a lagt stenplattor i de gamla grusgångarna och planterat nya buskar och gräs. Föreningen har ett projekt på gång där fönstren i föreningen målas om och renoveras, vilket ingår i underhållsplanen.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2006-2008
Kommentar BYGGNADSÅR
2 006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,45%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
6 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Kommentar
Observera att driftskostnaderna endast är uppskattade och kan variera.
Energideklaration
Utförd 2010-11-11
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
109 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Gamla Filmstaden är ett av Solnas mest populära områden. Här bor ni i en tät och lummig stadsdel med anor från förr. Längs smala gator byggs husen i hela kvarter, med en sida öppen mot de grönskande gårdarna. Gamla Filmstaden är ett levande område både på dagtid och kvällstid. Bostäder blandas med arbetsplatser, gammalt med nytt. Här finns biografer, restauranger, affärer, kaféer med mera.

Ni kommer också bo invid motionsslingorna kring Råstasjön och Lötsjön där även vacker natur och rikt djurliv kan upplevas. Här finns gröna ängar perfekta för lek, solning och grillning. Råsunda erbjuder också ett brett utbud av restauranger, caféer, frisörer, butiker och mataffärer.

Till Solna centrum kan ni promenera på ca 10 minuter. Solna centrum är en stor inomhusgalleria med bl.a. en uppsjö av butiker, flera banker, två apotek och ett systembolag.

ARENASTADEN MED MALL OF SCANDINAVIA
Mall Of Scandinavia är Solnas alldeles egna shoppinggalleria med 100 000 kvm shopping. Gallerian invigdes under hösten 2015 och i anslutning till denna byggs just nu Arenastaden. Hela detta nya område är beläget på kort och bekvämt gångavstånd. Arenastaden är Nordens främsta destination för evenemang, shopping, arbete, boende och rekreation. En helt ny och unik stadsdel med bland annat Sveriges nya nationalarena för fotboll och andra evenemang som invigdes 2012, ett av Skandinaviens största shoppingcenter med Nordens största SF-biograf, flera mataffärer, SATS och många restauranger. I området finns även Stockholms högsta hotell och omkring 10 000 arbetsplatser samt 2 000 bostäder. I Solna tillförs det många bostäder och arbetsplatser, vilket skapar behov av att köpa bostäder. Detta kombinerat med den låga kommunalskatten gör att Solna i framtiden kommer att få en ännu starkare position i Stockholmsområdet.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationsmöjligheter för dig som åker kommunalt.

Tunnelbana: Kort gångavstånd om 2 minuter till tunnelbana, station Näckrosen (två uppgångar) som går mot Fridhemsplan och Centralen (11 min restid) i ena riktningen samt mot Kista och Akalla i den andra riktningen.

Buss: Nära busshållplatsen vid Råsundavägen där busslinje 515 går till Solna station och Odenplan och i andra riktningen till Sundbyberg station. Bussen avgår flera gånger i timmen och har en restid om ca 15 min in till city. Busslinje 505 avgår nere på Sjövägen och går i ena riktningen mot Solna Centrum och i den andra riktningen mot Ulriksdals pendeltågsstation. Bussen avgår flera gånger i timmen.

Parkering

Föreningen disponerar 59 garageplatser under huset, avgift 800 kr/mån. Samtliga är för närvarande uthyrda och kön är lång.

Markparkering finns inom Filmstadens område i form av boendeparkering.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vardagsrum

Balkong

Kök

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 3

Badrum 1

Badrum 2

Hall

Förening

Omgivning

Övriga bilder