Fridensborgsvägen 19 Järvastaden
Järvastaden

Fridensborgsvägen 19

Stor och fräsch 2a med perfekt planlösning och stor balkong!

Kommande

Stor och fräsch 2a med perfekt planlösning och stor balkong!

Varmt välkomna till denna stilrena och yteffektiva tvårummare i populära Järvastaden. Lägenhetens suveräna läge samt stora fönsterpartier ger ett perfekt ljusinsläpp som i kombination med den öppna sociala planlösningen ger lägenheten en luftig känsla. Balkong med kvällssol i trevligt läge med körsbärsträd utanför. Populärt och barnvänligt område med närhet till både kommunikationer samt grönområden. Sammanfattningsvis en lägenhet där din tillvaro präglas av ljusa ytskikt, en stor balkong med kvällssol, suveränt med förvaringsmöjligheter, stort fräscht helkaklat badrum med både golvvärme, torktumlare samt tvättmaskin, fina parkettgolv och ett fullt utrustat kök med plats för stort middagssällskap. Dessutom med närhet till kommunikationer, endast 50m till buss och 500m till pendeltåg, grönområden, Mall of Scandinavia, Mulle Meck parken och Råstasjöns mysiga promenadstråk. Gillar man shopping har man dessutom Mall of Scandinavia på bekvämt avstånd. Verkligen både ett område samt lägenhet att trivas i.

Välkomna!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 53 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2, hiss finns
  • Avgift: 3 113 kr Inkl. Värme, vatten, Telia 1000/1000 Mbps Triple Play (Bredband, IP-telefoni och digital TV
  • Förening: Brf Svärdsliljan 1
  • Byggnadsår: 2009
  • Område: Järvastaden, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Joakim Wihlbäck

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Fridensborgsvägen 19

  • Stor balkong
  • Perfekt planlösning
  • Närhet till pendeltåg och närservice

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Joakim Wihlbäck

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 113 kr, Inkl. Värme, vatten, Telia 1000/1000 Mbps Triple Play (Bredband, IP-telefoni och digital TV
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
53 m² förvaltarens information
Våning
2, hiss finns
Andel i förening
1,0685 %
Andel av årsavgift
1,07 %

Föreningen

Namn
Brf Svärdsliljan 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Allmänt om föreningen
Brf Svärdsliljan 1 består av 68 bostadsrätter samt 1 lokal i fem trapphus, lokalen är idag uthyrd till et gym (Puls&Träning). Första inflyttningarna i husen skedde under juni 2009.

Överlåtelseavgift om 2,5 % av gällande prisbasbelopp tas ut av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av gällande prisbasbelopp per pant debiteras låntagaren.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har inte beslutat om en avgiftsändring men styrelsen informerar att under inledande budgetprocess pekar det mot en höjning i någon form. (2022-09-21)
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Triple Play från Telia Sonera. (Fiberkabelnät).
Multimediauttag finns i alla rum. Telia 1000/1000 Mbps Triple Play (Bredband, IP-telefoni och digital TV), ingår i avgiften
Gårdsplats
Föreningen har en mysig trädgård med lekplats.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har ett gemensamt barnvagnsrum, cykelförråd med ställ som går att låsa.
Parkering
Föreningen har 36 st garageplatser varav 9 st är utrustade med laddstolpe för elbil, kostnaden för att hyra en garageplats är 896 kr/månaden. Önskar man hyra en garageplats med laddstolpe kostar det 1200 kr + kostnad för förbrukad el tillkommer.
Föreningen har även 9 st parkeringsplatser med uttag för motorvärmare, kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 525 kr/månaden .

I övrigt råder boendeparkering via Solna stad, kostnaden för en boendeparkeringen är 400 kr/månad alternativt 1 000 kr/kvartal. Vänligen läs mer på www.solna.se
Övrigt
Samtliga lägenheter har tillhörande källarförråd.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR
2013 installerades brytskydd på samtliga portar
2013 installerades kameraövervakning i garaget.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget finns inga planerade omfattade renoveringar men investeringar är beslutade så som Solceller, IMD och fler laddstolpar. (2022-09-21)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2009
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 800 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 200 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Beräkning enligt schablon
Energideklaration
Utförd 2020-11-25
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
85 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Här bor man ca 10 minuter från city och har samtidigt ett rikt fritidsutbud med närhet till Igelbäckens naturreservat, Ursvik, hundklubbar och mycket mer.

I området finns två matbutiker, flera restauranger, gym mm. Inom gångavstånd nås Brunnsviken för bad och äventyr på sommaren och skridskoåkning om vintern eller Hagaparken för picknick i det gröna eller ett besök på Fjärilshuset.
Överjärva Gård är ett populärt utflyktsmål som erbjuder fårhage, marknader, café m.m. Ursvik med sin fina skidåkning under vintertid och löpning somartid. Solna C och Kista C nås enkelt via bil eller buss, alternativt via promenad/cykel om ca 5 km till de båda. Det är även promenadavstånd till fina promenad- och joggingvägar runt fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön. För den golfintresserade ligger Ulriksdals golfklubb ca 500 meter bort.

I Järvastaden bor man med Arenastadens puls och kommunikationer på bekvämt avstånd. Här finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum.

Kommunikation

Kommunalt tar man sig enklast till stan från Ulriksdal station där det finns pendeltåg (10 min till city). Buss 505 i området tar er bland annat till just Ulriksdal men även Solna C och Hallonbergen med tunnelbana. Från samma hållplats går buss 540 som tar er lätt och smidigt till pendeln (ca 10 min till city), Bergshamra, (T-bana) och Universitetet där T-banans röda linje ansluter mot stan (ca 9 min). Nattbussen är tänkt att inom kort, åka igenom Järvastaden. Idag finns hållplats ute på Enköpingsvägen.

För dig med bil så tar du dig snabbt och enkelt ut på E18, E20 och E4.

Närservice

Välsorterade ICA-nära med generösa öppettider nås på minuters promenadavstånd. På bekväma avstånd finns även Hemköp, Stora Coop och Willys. Järvastaden erbjuder en mångfald av förskolor samt skola upp till åk 6. Högstadieskola finns i Ulriksdal.

Parkering

Övrigt gäller Solna stads boendeparkering till en kostnad av 400 kr/mån alternativt 1000 kr/kvartal. Mer info finns på www.solna.se

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.