Mäster Simons väg 6a Ritorp
Ritorp

Mäster Simons väg 6a

Renoverad och fin hörnlägenhet med stor balkong!

Kommande

Renoverad och fin hörnlägenhet med stor balkong!

- Hörnlägenhet med härligt ljusinsläpp!
- Balkong med vacker utsikt mot mysig innergård!
- Stilrent, modernt och socialt kök
- Öppen planlösning

Fin och renoverad hörnlägenhet med enormt ljusinsläpp i ett av Solnas attraktivaste områden. En väldisponerad planlösning med gott om förvaring, genomgående nya ytskikt, generös takhöjd och stor balkong. Gångavstånd till Mall of Scandinavia och goda kommunikationer, närhet till service och grönområden. Välkomna!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 63.5 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 3, hiss finns
  • Avgift: 4 918 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
  • Förening: Brf Majgläntan
  • Byggnadsår: 2006
  • Område: Ritorp, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Erika Eriksson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Mäster Simons väg 6a

Vardagsrum

Välplanerat vardagsrum i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här kan ni enkelt få plats med både soffgrupp, tv-möbel och matbord. Rymligt och ljust vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck.

Balkong

Stor balkong med trevlig utsikt mot innergård.

Sovrum 1

Sovrummet är beläget i lugnt läge mot innergården. Kan med fördel möbleras med en dubbelsäng och från sovrummet finns utgång till balkongen i söderläge.

Kök

Renoverat och fint kök med bra arbetsytor gör detta till ett kök att trivas i. Den öppna planlösningen gör att ni från köket har en trevlig blick över vardagsrum och matplats. Här kan du socialisera med familj och vänner samtidigt som du arbetar i köket.

Sovrum 2

Ljust sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Rummet har ett lugnt och insynsfritt läge med utsikt mot lummigt närområde.

Badrum

Stort badrum med vitt kakel på väggar och samma vita färg på klinkergolvet. Badrummet är utrustat med stor kommod med handfat, spegel med spotlights ovan, toalett, regndusch med vikbara glasdörrar, handdukstork och vädringsfönster. För en enklare vardag finns det installerat en tvättmaskin och torktumlare. Här finns även ett vädringsfönster som släpper in bra med ljus.

Hall

En välkomnande hall inbjuder dig till resten av denna väldisponerade och ljusa lägenhet. Direkt till höger finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och härifrån når man både kök och vardagsrum. Till höger om hatthyllan finns också en praktisk klädkammare om cirka 2 kvm För lättare städning finns ett fint klinkergolv i hallen, fräscha ytskikt i form av ljusmålade väggar samt en säkerhetsdörr. Från hallen når ni badrummet.

Visa mer

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Erika Eriksson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Erika Eriksson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

- Hörnlägenhet med härligt ljusinsläpp!
- Balkong med vacker utsikt mot mysig innergård!
- Stilrent, modernt och socialt kök
- Öppen planlösning

Fin och renoverad hörnlägenhet med enormt ljusinsläpp i ett av Solnas attraktivaste områden. En väldisponerad planlösning med gott om förvaring, genomgående nya ytskikt, generös takhöjd och stor balkong. Gångavstånd till Mall of Scandinavia och goda kommunikationer, närhet till service och grönområden. Välkomna!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 918 kr, inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
63.5 m² förvaltarens information
Våning
3, hiss finns
Andel i förening
3,67717 %
Andel av årsavgift
3,6774 %
Nettoskuldsättning
602 682 kr

Föreningen

Namn
Brf Majgläntan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
28 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen accepterar delat ägandeskap med krav på minsta ägarandel om 10%.
Allmänt om föreningen
Brf Majgläntan bildades 2006 och består av 28 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

Överlåtelseavgift om 3,5% av gällande basbelopp debiteras förvärvaren. Pantsättningsavgift om 1,5% av gällande basbelopp per pantnotering debiteras låntagaren.

Besök gärna föreningens hemsida: www.majglantan.se
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen informerar att det diskuteras om en höjning av månadskostnaderna för parkeringsplatserna. Detta för att finansiera installering av laddstolpar för elbilar. Föreningen informerar att de inte utesluter en kommande eventuell höjning av månadsavgifterna men detta är ingen som diskuteras i dagsläget. (2022-07-26)
Tv och Bredband
Bredband: Bredband via Bredband2, 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften.
Kabel-TV: De marksända tv-kanlerna ingår i avgiften. Önskas större utbud kan man på egen bekostnad teckna avtal via Boxer, Canal Digital eller Telia.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.
Cykelförråd för förvaring.
Parkering
Föreningen har egna parkeringsplatser 10st, kostnad 350 kr/månad samt 11st carportplatser, kostnad 550 kr/månad. Motorvärmaruttag finns vid samtliga platser och ingår i avgiften.
I dagsläget finns det lediga platser både med och utan tak. (2022-07-26). Föreningen diskuterar i dagsläget en höjning av månadskostnaderna för parkering, en höjning omkring 200-250 kr/månad. Detta för att finansiera elstolpar för elbilar. (2022-07-26)

I övrigt gäller boendeparkering via Solna Stad till en kostnad av 400 kr/månaden alternativt 1 000 kr/kvartal. Läs mer på www.solna.se
Övrigt
Ett förråd tillhör samtliga lägenheter.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR
2016 OVK-besiktning av fastigheten.
2016 Målat om planket på innergården.
2016 Carporten har målats om.

KOMMANDE RENOVERINGAR

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
TVÄTTSTUGA
Tvättstugan finns placerad på entréplan, intill lägenheten. Här finns två tvättmaskiner (Miele), torktumlare och torkskåp.

GEMENSAMMA YTOR/UTRYMMEN
Föreningen har en mycket trevlig innergård, med planterad tomt och lekplats.

Medlemmarna har tillgång till tvättstuga, barnvagns- och cykelförråd.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,453%
Pantsatt
Ja

Allmänt om området

Här bor ni i ett underbart läge med närhet till mängder av utflyktsmål och grönområden. Inom gångavstånd nås bl.a. Brunnsviken för bad och äventyr på sommaren och skridskoåkning om vintern, Ulriksdals golfklubb, Hagaparken för picknick i det gröna eller ett besök på Fjärilshuset. Överjärva Gård är även det ett populärt utflyktsmål med bl.a. fårhage, marknader och olika aktiviteter. Solna C och Kista C nås enkelt med bil eller buss.

Områden runt omkring Ritorp som t.ex Järvastaden, Ulriksdal, Frösunda och Ursvik är i dag under ständig bebyggelse, vilket innebär att Ritorp i framtiden kommer att betraktas som en mer central och om möjligt ännu mer attraktiv stadsdel i Solna.

I Ritorp bor man med Arenastadens puls och kommunikationer som granne. Här finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum.
I Arenastaden skapas även tusentals arbetstillfällen där flera stora företags huvudkontor är belägna.

Närservice

I Frösunda finns en välsorterad livsmedelsbutik (Hemköp) och i närheten finns Mall of Scandinavia med flera olika livsmedelsbutiker med stort utbud.

Parkering

Här råder Solnas boendeparkering till en kostnad av 1000kr/kvartal alternativt 400kr/månaden.

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.