Vasavägen 31, 0,5tr Råsunda Vasalund
Råsunda Vasalund

Vasavägen 31, 0,5tr

Kommande

Varmt välkommen till denna ljusa och perfekt planerade etta där det bara är att ställa in möblerna och börja trivas. Här präglas tillvaron av ett väldisponerat och fullt utrustat kök, stambytt badrum och stora fönster samt mycket god förvaring. Här bor du med närhet till allt i ett attraktivt område med goda kommunikationer i mängder, flertalet busslinjer utanför dörren, närhet till pendeltåg och tunnelbanans blåa linje i Solna Centrum och Näckrosen. Välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 31 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 0.5 av 3, Hiss finns ej i fastigheten.
 • Avgift: 1 798 kr inkl. Värme, VA (Bredband,TV och telefoni via Com-hem finns med ett obligatoriskt tillägg om 215 kr/mån).
 • Förening: Brf Framnäs 2
 • Byggnadsår: 1938
 • Område: Råsunda Vasalund, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Joakim Wihlbäck

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Vasavägen 31, 0,5tr

 • Stambytt badrum
 • Genomgående bra skick
 • Stabil förening
 • Rymligt och välutrustat kök

Allrum

Stort och bra vardags/allrum med stora fönsterpartier som skänker ett härligt ljusinsläpp. Känslan är fräsch med parkettgolv, ljusa väggar och tak.

Visa mer

Kök

Fräscht kök med goda arbetsytor och förvaring i mängder. Utrustat med diskbänk, hyllor, överskåp, gasspis, köksfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Ytskikten pryds av mörkt klinker och vitmålade väggar.

Visa mer

Badrum

Fint, helkaklat och stambytt badrum med väldisponerade ytor. Här består utrustningen av flertalet högskåp, handfat, dusch och WC. Här finns även plats för en mindre tvättmaskin om man vill.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter från golv till tak. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Förening

Visa mer

Omgivning

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 798 kr, inkl. Värme, VA (Bredband,TV och telefoni via Com-hem finns med ett obligatoriskt tillägg om 215 kr/mån).
Antal rum
1 rum
Boarea
31 m² förvaltarens information
Våning
0.5 av 3
Andel i förening
3,10098 %
Allmänt om lägenheten
FÖRRÅD
Vindsförråd finns till lägenheten

PARKERING
Föreningen äger egna parkeringsplatser (6st) som finns att hyra för ca 300 kr/månad. För närvarande är det kö. I övrigt råder boendeparkering i området. Avgift 400 kr/månaden alternativt 1000 kr/kvartal. För mer information vänligen besök www.solna.se.

KABEL-TV
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga samt torkrum finns i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en centrifug, en tumlare samt ett torkskåp.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelförråd finns i källaren.

Föreningen

Namn
Brf Framnäs 2
Antal lägenheter
19 lägenheter, 2 lokaler
Allmänt om föreningen
Brf Framnäs upplåter 19 st bostdsrättslägenheter och 2 lokaler.

En överlåtelseavgift på f.n 1.110 kr debiteras köparen. En pantsättningsavgift på f.n 445 kr/pant debiteras köparen.

Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Delat ägandeskap accepteras.

I dagsläget (2020-01-15) finns inga beslut om att förändra avgiften. Två sänkningar genomförda under en två-års period. Den senaste i Q1 2019.
Information om månadsavgiften
inkl. Värme, VA (Bredband,TV och telefoni via Com-hem finns med ett obligatoriskt tillägg om 215 kr/mån).
Tv och Bredband
Föreningen har avtal med Com-hem gällande Tv och bredband, den kostnaden betalar bostadsrättshavaren en gång varje månad enskilt
Parkering
Föreningen tillhandahåller sex (6 st) parkeringsplatser. Inga medlemmar i kö just nu. Ansökan om P-plats sker efter godkänt inträde i föreningen. Avgift 300 kr/mån i nuläget.

I området råder boendeparkering i området. Avgift 1 000 kr/kvartal alternativt 400 kr/månad. För mer information vänligen besök www.solna.se.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
RENOVERINGAR:
2006: Ny takbeläggning
2008: Stambyte i kök samt vissa badrum (andra badrum renoverades tidigare)
2009: Ny elstigare samt elcentraler i lägenheterna
2010: Renovering av tvättstuga. Fasad-, fönster- och balkongrenovering.
2011: Bygge av vindsvåning
2014: Entréporten byts ut och nytt kodlås installerades.
2015: Markarbeten på baksidan utförs. Ytan i en av hyreslokalerna i källaren utökas med 17 kvm. Den utökade ytan var tidigare cykelrum och förråd. Yta för medlemmars cyklar bereds istället i pannrummet.
2017: Säkerhetsdörrar och postfack installerade
2018: Källarens uppfräschad
2019: nya maskiner i tvättstuga
2019: ny undercentral för fjärrvärme installerad 2019

KOMMANDE:

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej, Hiss finns ej i fastigheten.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,45%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2017-02-04
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
151 kWh per kvm och år

Allmänt om området

OMRÅDET
Attraktivt och populärt läge i Råsunda/Vasalund. I Vasalund är småstadsidyllen påtaglig. Här finns inga höga flerbostadshus och det finns trevliga kvartersrestauranger och en omtyckt välsorterad Coop butik precis inpå knuten.

Gamla Råsunda består av gedigna kvarter med en lång och spännande historia bakom sig. Här finns idag ett flertal caféer och restauranger, blomsterbutiker, ICA-butik, bankomat och i närheten finns klassiska Filmstaden med sin egen biograf.

Promenadavstånd om ca 6-8 minuter till Solna Centrums rika utbud av butiker, där finns flera banker, stora matbutiker, apotek, systembolag, stor busstation samt tunnelbana.

I närheten finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Här finns stora gröna ängar för picknicksugna, ett rikt fågelliv och café Gröna Stugan som är ett omtyckt utflyktsmål. Det är även gångavstånd till grönskande Hagaparken.

NATIONALARENAN/ARENASTADEN
Uppförandet av Sveriges nya nationalarena påbörjades under 2009 och stod klart 2013. Platsen för den nya arenan kommer vara i vad som kallas Solna Stationsområde där det idag byggs för fullt. Här byggs just nu även nordens största köpcentrum som beräknas att stå klart i år.

Kommunikation

KOMMUNIKATIONER
Tunnelbana inom kort promenadavstånd (Solna Centrum)
Buss 515 avgår från Råsundavägen som tar er i ena riktningen till Odenplan på ca 15 minuter, och i den andra riktningen till Sundbyberg. Bussen går flera gånger i timmen och även under natten. Här avgår också buss 502, 509, 156 och 595. Det är även mycket nära till Solna pendeltågsstation, därifrån tar ni er på ett ögonblick (endast en station) till Karlberg (S:t Eriksplan) och Stockholm city.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.