Kommande försäljning villa på Grindstuvägen 18 i Vendelsö
Vendelsö

Grindstuvägen 18

Arkitektritad familjedröm med härlig trädgård på en lugn återvändsgata!

Kommande

Arkitektritad familjedröm med härlig trädgård på en lugn återvändsgata!

Välkommen till denna representativa och smakfullt renoverade villa om hela 195 kvadratmeter. Med sin genomtänkta planlösning där varje kvadratmeter nyttjas är den här villan som gjord för den stora familjen eller för er som uppskattar gott om plats att kunna bjuda in till sociala tillställningar. Villan är belägen i ett attraktivt villaområde på en mindre återvändsgata helt utan genomfartstrafik där ni kan njuta av lugnet i ett ostört läge. Med sina 8 rum finns det gott om plats för hela familjens behov och önskemål.

Fördelar med bostaden:
- Många rymliga sovrum
- Klädkammare i anslutning till sovrummen på övre plan
- Inglasat uterum
- Carport med plats för två bilar
- Öppen spis
- Bastu
- Egen brunn för bevattning
- Separat tvättstuga med egen ingång
- Fin och välskött trädgård
- Närhet till kommunikationer
- Fiber
- Elbilsladdare
- Ett isolerat förråd samt ett kallförråd

På entrévåningen har du de stora sällskapsytorna som bjuder in till många och stora sociala sammanhang. Här ligger vardagsrummet med halvöppen planlösning till matsalen som har en härlig öppen spis som förgyller middagarna. . Från matsalen når du det som idag nyttjas som ett kontor men som kan göras om helt efter era behov. Från matsalen når du även vardagsrummet. Från vardagsrummet når du bostadens inglasade uterum som förlänger utesäsongen och där du kan njuta av de olika årstidernas färger. På entréplan finns även det nyrenoverade köket som har alla bekvämligheter som behövs för en fungerande vardag. Här finns induktionshäll och varmluftsugn och mikrovågsugn från Siemens, kyl och frys samt diskmaskin. På detta plan finns även ett sovrum, ett rum med möjlighet till sovrum, ett badrum med bastu, tvättstuga med groventré samt en gästtoalett.

Om du följer den nyrenoverade trappan till övre plan så når du tre gedigna sovrum med egna klädkammare, ett badrum med stort hörnbadkar och ett allrum som fungerar som ett perfekt sällskapsrum för barnen eller tonåringarna och deras vänner. Alla rum på övre plan har varsamt och smakfullt fräschats upp med nya golv, målade väggar och tak samt nya innerdörrar.

Till villan hör en stor och härlig trädgård med lekvänliga ytor för barnfamiljen eller gott om plats att odla för den trädgårdsintresserade. Här kan du njuta intill gräsmattan på den stora altanen i ostört läge och samtidigt blicka ut över trädgårdens många olika sorters blommor och buskar. I anslutning till carporten som har plats för två bilar, finns även ett isolerat förråd om 11 kvm.

Visa mer
Grindstuvägen 18 Grindstuvägen 18 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 8 rum
  • Boarea: 195 kvm
  • Tomtarea: 790 kvm
  • Byggnadsår: 1986 - Ombyggt 1989
  • Område: Vendelsö, Haninge
  • Fastighetsbeteckning: Vendelsö 3:1719

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jennifer Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Grindstuvägen 18

Övriga bilder

Planlösning

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Vendelsö 3:1719
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
8 rum, varav 5 - 6 sovrum
Boarea
195 m² taxeringsinformation
Kommentar till areakälla
Enligt fastighetsutdrag
Tomtarea
790 kvm

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Värmepump luft/vatten, Mitsubishi
BYGGNADSÅR
1986, Ombyggt 1989 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Träpanel
Fönster
2+1 glas kopplade
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Grundmur
lecabalkar på plintar
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
FTX (År 2022)

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,018%
TAXERINGSVÄRDE
4 336 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 786 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
5 940 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

VA
3 900 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
2 500 kr/år
Renhållning
3 000 kr/år
Försäkring
12 800 kr/år
Sotning
200 kr/år
Övrigt
2 568 kr/år
Kommentar
Då värmepumpen är ny från Maj 2023 går inte exakta driftkostnader för el och värme att ta fram. Under perioden 2023-05-01 till 2023-11-07 har säljarna haft en förbrukning på 3500 kwh
DRIFTKOSTNAD TOTAL
24 968 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-03-16
Energiprestanda primärenergital
129 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
72 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
E

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Haninge Vendelsö GA:29 ändamål: Vägar, Samfällighet: Haninge Vendelsö S:27
Last: Officialservitut Va, 0136-85/48.2
Planbestämmelser
Stadsplan (1986-10-09)

Allmänt om området

Vendelsö i Haninge kommun är en idyllisk och vacker plats som lockar till sig både naturälskare och stadsmänniskor. Med närheten till både skog och hav är Vendelsö den perfekta platsen för den som söker en harmonisk livsstil i ett naturskönt område, samtidigt som det finns gott om möjligheter till cityliv och kultur.

När du väljer att bosätta dig i Vendelsö får du tillgång till ett brett utbud av friluftsaktiviteter. I närheten finns både skogar och sjöar där du kan vandra, fiska och bada. Dessutom är havet och de fina stränderna i Haninge bara en kort bilfärd bort. För den som söker stadsliv finns det gott om shopping, restauranger och nöjen i närheten.

Kommunikation

Vendelsö har dessutom goda kommunikationer till både Stockholm och Södertälje. Med bil tar det bara cirka 20 minuter in till Stockholm, och det går även smidigt att åka kollektivt till city. Dessutom är Vendelsö ett lugnt och tryggt område med goda skolor och service.

Direktbuss finns till Gullmarsplan, Tyresö och Nacka samt lokala busslinjer som passerar såväl Haninge centrum som pendeltågstationen.

Närservice

Vendelsö gränsar även till Drevviken är den största sjön i kommunen. Det finns flera anordnade badplatser och vintertid finns möjligheter till skridskoåkning samt andra vinteraktiviteter.

Vendelsö gränsar också till Tyresta nationalpark och naturreservat, med milsvida strövområden i vacker urskog. I Tyresta By finns äldre gårdsbebyggelse, café, lanthandel, 4-H gård och Nationalparkernas hus.

Servicen är i huvudsak koncentrerad till Sågens centrum. Där finns Hemköp, närlivs med postombud samt en pizzeria med mera. En kilometer sydost om Sågens centrum finns även vårdcentral. Nära till ligger Coop Forum, Port 73 och ICA MAXI stormarknad.
I Vendelsö finns Hagaskolan och Lyckebyskolan. Det finnsäven ett flertal förskolor och ett äldreboende, Hagagården..

Övrigt

Vendelsö är en plats som passar för alla, oavsett om du söker en aktiv livsstil i naturen eller en bekväm livsstil med närhet till storstadens puls. Här kan du njuta av det bästa av två världar och hitta din egen oas i Vendelsö. Välkommen till ett fantastiskt boende i Haninge kommun!

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jennifer Hertzman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jennifer Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Fastighetskarta