Kommande försäljning lägenhet på Vallagränd 49, våning 5 i Handen
Handen

Vallagränd 49, våning 5

Välplanerad och fin 2:a med stor balkong i sydvästläge!

Kommande

Välplanerad och fin 2:a med stor balkong i sydvästläge!

Letar du efter ditt nya drömhem som är belägen högt upp i huset som har ett fantastiskt ljusinsläpp och exeptionellt bra planlösning? Då har du hittat rätt.
Välkommen till denna fina tvåa om 53 kvm.
Med en optimal planlösning så får du känslan av att ditt hem rymmer allt och lite till. Lägenheten är belägen högt upp i huset med en balkong i sydvästläge som fångar solens bästa timmar.

Visa mer
Vallagränd 49, våning 5 Vallagränd 49, våning 5 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 53 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 5 av 6, hiss finns
  • Avgift: 3 564 kr I månadsavgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer en kostnad om 133 kr per månad för tv och bredband.
  • Förening: Brf Södertuvan 3
  • Byggnadsår: 2017
  • Område: Handen, Haninge

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jennifer Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Cassandra Ståhl

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Vallagränd 49, våning 5

Stilren 2:a med optimal planlösning och balkong i sydvästläge! Våning 5 av 6.

- Fint genomgående ljusinsläpp
- Optimalt planerad tvåa
- Mysig balkong med utgång från vardagsrummet med eftermiddag/kvällssol
- Välskött förening
- Nyproduktion från 2017

Välkommen till denna fina 2:a om 53 kvm. Bostaden har ett fint genomgående ljusinsläpp som sträcker sig från köket till vardagsrummet. Köket är i vitt utförande med full maskinell utrustning. Med en öppen och social planlösning är bostaden optimal för trevliga middagar och sociala sammanhang. Bostaden som producerades år 2017 har en modern och härlig känsla. Här finns även ett stort och helkaklat badrum i grått och vitt. Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Badrummet nås via ingång från hallen. Ett mysigt sovrum med två ingångar från vardagsrummet med plats för dubbelsäng och garderob samt klädkammare i hallen. Rymlig balkong nås från vardagsrummet. Separat förråd finns!

Vallagränd ligger med gångavstånd till Handen Terminalen och Haninge Centrum där ett större utbud av shopping och restauranger erbjuds. Alldeles runt hörnet finns en busshållplats med bussar till Gullmarsplan och andra delar av Haninge. För den som gillar natur ligger Rudans friluftsområde nära, här finns möjlighet att utöva flertal olika aktiviteter samt två badsjöar att svalka sig i under varma sommardagar. Slätmossens naturreservat som är en gömd liten pärla ligger också nära.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jennifer Hertzman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jennifer Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Letar du efter ditt nya drömhem som är belägen högt upp i huset som har ett fantastiskt ljusinsläpp och exeptionellt bra planlösning? Då har du hittat rätt.
Välkommen till denna fina tvåa om 53 kvm.
Med en optimal planlösning så får du känslan av att ditt hem rymmer allt och lite till. Lägenheten är belägen högt upp i huset med en balkong i sydvästläge som fångar solens bästa timmar.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 564 kr, I månadsavgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer en kostnad om 133 kr per månad för tv och bredband.
Antal rum
2 rum
Boarea
53 m²
Våning
5 av 6, hiss finns
Andel i förening
2,08673 %
Andel av årsavgift
2,24593 %

Föreningen

Namn
Brf Södertuvan 3
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
44 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
BRF Södertuvan 3 består av ett bostadshus med 44 st lägenheter på en total bostadsyta om 2373 kvm.
Lägenheterna fördelas enligt följande:
5 st 1 rok
16 st 2 rok
23 st 3 rok

Föreningen har tillgång garageplatser som ingår i gemensamhetsanläggningen Söderbymalm GA:37. Utöver det så delar föreningen gårdsyta, två övernattningsrum, ett mötesrum, en bastu, lägenhetsförråd, cykelförråd och matarledning avseende fjärrvärme gemensamt med föreningarna Södertuvan 1 och Södertuvan 2 i samma område.

Med en bra placering erbjuder BRF Södertuvan 3 närhet till natur, friluftsområden, badsjöar samt närhet till linjetrafik såsom bussar och pendeltåg till bland annat Stockholm C.
Information om månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme och vatten.
FÖRENINGENS EKONOMI
Styrelsen fattar beslut i nov varje år om avgiftshöjningar i samband med budget. Avgiftshöjning kommer även ske 2024, men hur mycket det blir kommer besked om senare i år.
Tv och Bredband
Föreningen har avtal med Tele2 om bredband 50/10 och TV grundutbud. Avgiften är 133 kr per månad (20230101) som betalas till föreningen. Avgiften är obligatorisk. Beställning sker via Tele2. Boende kan mot ett tillägg teckna mer omfattande abonnemang med Tele2. Tillägget betalas direkt till Tele2.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns cykelförråd, bastu 50 kr/mån och två övernattningslägenhet som går att hyras genom grannföreningen Brf Södertuvan 2 för 200 kr/natt per lägenhet.
Parkering
Föreningen har 27 parkeringsplatser, varav 12 i det egna egna huset och 15 platser i det garage som delas med BRF Södertuvan 1 och BRF Södertuvan 2.

Föreningen tillämpar separat kö till parkeringsplatserna. De följer inte med lägenheten. För att ställa dig i kö maila styrelsen. Avgiften är 850 kr per plats och månad inkl. moms (20230101). En uppläggningsavgift på 350 kr tillkommer samt en administrationsavgift för handsändaren till garageporten på 500 kr.

Bilpool finns i föreningen.
Du som är medlem i Södertuvan 3 i Haninge har fritt medlemskap (ingen månadsavgift) hos
Volvo On Demand t.o.m. 31 januari 2028.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg tecknas av varje bostadsrättshavare.
Övrigt
Husen värms upp via fjärrvärme och ventilationen är mekanisk frånluft.

Hushållssopor och matavfall slängs i soprummen på innegården mellan husen på Vallagränd.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Enligt styrelsen (2023-08-21) finns det inga inplanerade renoveringar de närmaste åren eftersom det är en relativt nybyggd fastighet. De har en underhållsplan som de följer.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme & Värmepump-frånluft (el)
Fönster
3-glas
VENTILATION
F med återvinning
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
2021 - ommålning väggar
2022 - ommålning tak
2023 - uppsättning av skåp i badrum

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
32,018%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 459 kr/år
Försäkring
2 760 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 219 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2020-11-25
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
67 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Handen är ett område som ligger i Haninge kommun, söder om Stockholm. Det är ett växande område med både bostäder och arbetsplatser. Handen centrum är en viktig knutpunkt för lokaltrafiken i södra Stockholm och här finns bland annat en pendeltågsstation och flera busslinjer.

Området kring Handen har också mycket vacker natur med skogar och sjöar. Det finns flera fina strövområden och naturområden där man kan ta långa promenader eller cykelturer. Handen ligger också nära kusten och det är möjligt att ta sig till flera fina badplatser längs kusten med bil eller kollektivtrafik.

Kommunikation

Pendeltåget går fyra gånger i timmen under dagtid. Det tar 25 minuter till Stockholm central och drygt 40 minuter till Nynäshamn. Med bil tar det cirka 20 minuter till Stockholm.

Handens bussterminal ligger vid pendeltågsstationen, och en rad olika busslinjer täcker in både närområdet och grannkommunerna. Handen har ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Närservice

Haninge centrum är ett ljust och modernt köpcentrum med ett 60-tal butiker, post, bank, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger med mera. Ett handelsområde, beläget inom gång- och cykelavstånd, ligger i anslutning till Handens trafikplats och innefattar bland annat Biltema, Port73, Coop Forum och Ica MAXI

Handen har en väl utbyggd barnomsorg och grundskola. Här finns också Fredrika Bremergymnasiet, restaurangskola, Komvux, Kunskapslyftet, Fria gymnasieskolan och Walters gymnasium.

Rudans friluftsområde är både ett populärt friluftsområde och naturreservat nära pendeltågsstationen. Här finns promenadvänliga skogar, stora ängar, friluftsbad, ädelfiske, motions- respektive skidspår med konstsnö, elljusspår, grillplatser och även en teaterlada. Sörmlandsleden passerar här.

Torvalla är Haninge kommuns största idrottsanläggning med bland annat sport- och simhall, ishallar och tennishall. Eskilsparken med lekpark och stora gräsytor används för evenemang.

Övrigt

Handen är en del av Haninge kommun som är en av Sveriges största kommuner till ytan. Haninge är en kommun som präglas av mångfald, natur och närhet till både stad och skärgård.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning