Kommande försäljning lägenhet på Klarabergsvägen 13A i Vendelsö
Vendelsö

Klarabergsvägen 13A

Kommande

Välkommen till denna stilrena 4:a endast en trappa upp i huset. Genomgående modern med fina ytskikt, bra planlösning med tre sovrum, ett badrum samt en separat wc. Renoverat kök i vitt utförande med full maskinell utrustning. Balkong med eftermiddag- och kvällssol.

* En trappa upp
* Renoverat kök med full maskinell utrustning
* Helkaklat badrum samt Gäst-WC
* Nära till utmärkta kommunikationer
* Närhet till Tyresta Nationalpark och badsjöar
* Närhet till flera förskolor och skolor
* Balkong med eftermiddag- och kvällssol

En trappa upp i huset finner du denna smakfulla lägenhet om 87 kvm. Lägenheten är välplanerad med genomtänkta materialval och kulörer som samsas fint ihop med varandra.
Här är det bara att flytta in och trivas, inga renoveringar behövs.

Här bor man i en mycket omtyckt förening som har en god ekonomi och är en av Haninges mest eftertraktade föreningar att bo i.

Från lägenheten har du smidiga kommunala möjligheter med buss. Precis utanför huset går det bussar med tät trafik direkt till Gullmarsplan , Tyresö och Haninge C m.fl. En kort promenad bort finner du även bussar som i rusningstrafik går direkt in till Stockholm C.

Det finns ett flertal skolor/förskolor att välja mellan i nära anknytning till föreningen. Här finns skolor med förskoleverksamhet och upp till årskurs nio. Smidigt och nära för barnen att själva promenera till skolan. Alldeles runt hörnet finns även en matbutik, ett närlivs med postombud, en pizzeria och restaurang. Stora matbutiker som Ica Maxi, Coop och Willys ligger inte långt bort.

Välkomna att kontakta ansvarig mäklare Jennifer Hertzman 070 95 95 642 för mer information.

Visa mer
Klarabergsvägen 13A Klarabergsvägen 13A [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 87 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Avgift: 5 190 kr. I månadsavgiften ingår värme, varmvatten, gruppavtal bredband, TV och bostadsrättstillägg.
  • Förening: HSB brf Anden
  • Byggnadsår: 1965
  • Område: Vendelsö, Haninge

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jennifer Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Klarabergsvägen 13A

Övriga bilder

Planlösning

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 190 kr, I månadsavgiften ingår värme, varmvatten, gruppavtal bredband, TV och bostadsrättstillägg.
Antal rum
4 rum
Boarea
87 m² förvaltarens information
Andel i förening
0,00441 %

Föreningen

Namn
HSB brf Anden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
252 lägenheter, 12 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Brf Anden är en mycket omtyckt och populär förening i hjärtat av Vendelsömalm. Föreningen består av 252 lägenheter med en total boyta om 19 318 kvm. I föreningen finns lägenheter om 1, 2, 3 och 4 rum o kök, allt från 33,5 till 105 m2.

Till föreningen hör även närliggande mataffär Coop, pizzeria och närlivs med postombud.
Information om månadsavgiften
Värme. varmvatten, gruppavtal bredband, TV och bostadsrättstillägg. I fastighetsförsäkringen ingår gemensamt bostadsrättstillägg.


OBS medlemmen tecknar eget elavtal - Vattenfall är nätägare.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 8% den 1 juli -23. I dagsläget finns ingen planerad avgiftshöjning framåt. (Kontrollerat 2023-08-02). Föreningen kommer att behöva höja avgiften vid kommande stambyte.
Tv och Bredband
Föreningen har installerat bredband till samtliga lägenheter och har ett gruppavtal med Telenor. Den enskilde medlemmen kan utan månadskostnad teckna avtal med Telenor (tidigare Bredbandsbloaget) om internetuppkoppling och/eller telefoni. Avgifter för tilläggstjänster och samtalsavgifter tillkommer.

Föreningen har tecknat gruppavtal för digital-tv med ComHem/Tele2. Detta ger alla tillgång till digital-tv motsvarande abonnemanget "Digital-tv Small". Kostnaden ingår i årsavgiften för lägenheten.
Gårdsplats
Brf Anden har under senare år fräschat upp sin utemiljö och gårdarna har successivt iordningsställts med mycket grönska, gräsmattor, träd, buskar och blommor Ingen gård är den andra lik och de boende har varit med vid planeringen. Gungor och lekredskaps har bytts ut och placerats på ett sådant sätt att barnen får en trygg lekmiljö som håller EU-kraven.

Gårdarna har gott om sittplatser och bord och är utrustade med grillplats, vilket inbjuder till samvaro och kanske en och annan gårdsfest.

Även boulebana finns inom föreningen.
Gemensamma utrymmen
På Klarabergsvägen 8 finns förenings- och styrelselokal, allmänt kallad Åttan. Åttan används för olika aktiviteter.

På Klarabergsvägen 5 har föreningen ett motionsgym och en bastu.

Fintvättstugor finns i Klarabergsvägen 4, 9 (2 st), 12 samt 20. Grovtvättstuga fiins i Klbv 12.

Källarförråd
Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Förrådet är märkt med lägenhetsnumret.

Matkällare
I föreningen finns ett begränsat antal matkällare. Kölista för matkällare finns hos trappombudet.

Extra förråd
I föreningen finns även en del mindre förråd till uthyrning.
Parkering
På föreningens område finns 225 st parkeringsplatser för uthyrning, varav 78 är platser med elstolpe, 10 st bredare p-platser avsedda för mindre lastbilar och 2 st lastbilsparkeringar. Dessutom finns 18 st gavelgarage och 26 platser för bil och 2 st för mc i ”Konsum”-garaget till uthyrning. 27 st platser på "Konsum"-parkeringen är 2-timmarsplatser avsedda för korttidsparkering för daghemmet Tjädern och Coop Konsums kunder.

Garageplatser finns dels på vissa husgavlar och dels under Konsumbutiken. Det finns 18 gavelgarage och 26 garageplatser i Konsumgaraget. Åtta av bilplatserna i Konsumgaraget är s k Troaxburar. Dessutom finns där två burar för motorcyklar.

Föreningen har ett tvättgarage där
medlemmarna kan tvätta sina fordon.

Priserna för de olika objekten är följande:
P-plats 100 kr/mån.
P-plats med motorvärmaruttag 200 kr/mån.
Gavelgarage 600 kr/mån.
Garage under butikshuset - utan bur 450 kr/mån, med bur 550 kr/mån.
Motorcykelplats med bur 275 kr/mån.

Under 2023 tänker föreningen byta ut lastkajen på butikshuset och anordna 12 st laddplatser för elbilar.
FÖRSÄKRING
Folksam via RBförsäkring.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Just nu pågår byte av butikens lastkaj och uppsättning av laddplatser. Föreningen planerar även för ett kommande stambyte ( tidigast 2025 enligt styrelsen).

För mer information om kommande samt utförda renoveringar vänligen besök föreningens hemsida.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1965
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
F
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
32,018%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Kommentar
kostnad för el och försäkring tillkommer
Energideklaration
Utförd 2019-02-12
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
108 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Vendelsö i Haninge kommun är en idyllisk och vacker plats som lockar till sig både naturälskare och stadsmänniskor. Med närheten till både skog och hav är Vendelsö den perfekta platsen för den som söker en harmonisk livsstil i ett naturskönt område, samtidigt som det finns gott om möjligheter till cityliv och kultur.

När du väljer att bosätta dig i Vendelsö får du tillgång till ett brett utbud av friluftsaktiviteter. I närheten finns både skogar och sjöar där du kan vandra, fiska och bada. Dessutom är havet och de fina stränderna i Haninge bara en kort bilfärd bort. För den som söker stadsliv finns det gott om shopping, restauranger och nöjen i närheten.

Kommunikation

Vendelsö har dessutom goda kommunikationer till både Stockholm och Södertälje. Med bil tar det bara cirka 20 minuter in till Stockholm, och det går även smidigt att åka kollektivt till city. Dessutom är Vendelsö ett lugnt och tryggt område med goda skolor och service.

Direktbuss finns till Gullmarsplan, Tyresö och Nacka samt lokala busslinjer som passerar såväl Haninge centrum som pendeltågstationen.

Närservice

Vendelsö gränsar även till Drevviken är den största sjön i kommunen. Det finns flera anordnade badplatser och vintertid finns möjligheter till skridskoåkning samt andra vinteraktiviteter.

Vendelsö gränsar också till Tyresta nationalpark och naturreservat, med milsvida strövområden i vacker urskog. I Tyresta By finns äldre gårdsbebyggelse, café, lanthandel, 4-H gård och Nationalparkernas hus.

Servicen är i huvudsak koncentrerad till Sågens centrum. Där finns Hemköp, närlivs med postombud samt en pizzeria med mera. En kilometer sydost om Sågens centrum finns även vårdcentral. Nära till ligger Coop Forum, Port 73 och ICA MAXI stormarknad.
I Vendelsö finns Hagaskolan och Lyckebyskolan. Det finnsäven ett flertal förskolor och ett äldreboende, Hagagården..

Övrigt

Vendelsö är en plats som passar för alla, oavsett om du söker en aktiv livsstil i naturen eller en bekväm livsstil med närhet till storstadens puls. Här kan du njuta av det bästa av två världar och hitta din egen oas i Vendelsö. Välkommen till ett fantastiskt boende i Haninge kommun!

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jennifer Hertzman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jennifer Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Här betar får, hästar och kor

I Tyresta finns många fina vandringsleder

Café med mysig uteservering

Tyresta by med 4-h gård, café och lanthandel

Naturum Nationalparkernas hus

Ramsjön med sandstrand och klippbad