Kommande försäljning tomt på Olsängsvägen 1 i Vega
Vega

Olsängsvägen 1

Kommande

Olsängsvägen 1 Olsängsvägen 1 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Fastighetsbeteckning: Hermanstorp 1:93
  • Tomtarea: 1 042 kvm
  • Område: Vega

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jennifer Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Olsängsvägen 1

Äntligen till salu! Plan och fin tomt med stor potential i natursköna Hermanstorp. Idag står en stuga på tomten med renoveringsbehov. Perfekta förutsättningar att bygga just ditt drömhus!

Generös byggrätt enligt nya detaljplan som trädde i kraft i mars i år. Största byggnadsarea för huvudbyggnad är 130 kvm per fastighet, därutöver får komplementbyggnader med högst 40 kvm sammanlagd byggnadsarea uppföras. Högst en huvudbyggnad per fastighet får uppföras. Minsta fastighetsstorlek är 1000 m2. Huvudbyggnad ska placeras minst 4 meter från fastighetsgräns. Komplementbyggnad ska placeras minst 1 meter från fastighetsgräns. Utöver detta får attefallsregeln tillämpas när det gäller tillbyggnad m.m.

Högsta totalhöjd för huvudbyggnad inom bostadsändamål är 10,0 meter. Totalhöjden mätt i fasadliv mot gata får dock inte överstiga 12,0 meter Högsta totalhöjd för komplementbyggnader är 4,5 meter. Utöver angiven totalhöjd får utskjutande byggnadsdelar som t.ex. skorsten sticka upp högst 1,5 meter.

Se dokument och länkar för mer information.

Tomten är ej knuten till husleverantör - välj din egen!

Gatukostnad tillkommer köparen om 299 500 kr.
Anläggningskostnad för anslutning till kommunalt VA tillkommer köparen om 258 403 kr.

Hermanstorp är ett lugnt område som erbjuder allt en barnfamilj kan tänkas behöva. Här finns fantastiska grönområden, naturreservat och badplats.

På några få minuters promenad når du populära Vega som växer och utvecklas till en ny stadsdel i Haninge. Här finns flera förskolor/skolor, mataffärer, restauranger och utmärkta busskommunikationer. På några minuters promenadväg ligger Vega station, pendeltåg direkt in till Stockholm C på endast 20 min. Här finns även nära anslutning till motorvägen mot Stockholm och Nynäshamn.

Kontakta ansvarig mäklare Jennifer Hertzman 070 95 95 642 för visning och mer information.

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jennifer Hertzman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Jennifer Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Hermanstorp 1:93
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
Tomtarea
1 042 kvm

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Last: Officialservitut Vägslänt, 0136K-2021/7.1
Planbestämmelser
Detaljplan (2019-12-09)

dokument

Allmänt om området

Vega är ett nytt bostadsområde som har tagits fram med fokus på hållbarhet och livskvalitet. Här har man tänkt på allt för att skapa en trivsam och smidig vardag för både barnfamiljer och singelhushåll. Du finner moderna och energieffektiva bostäder i olika storlekar och utföranden, från små och smidiga lägenheter till radhus och stora villor.

Kommunikation

I Vega finns en pendeltågsstation som tar dig till Stockholm central på cirka 20 minuter. Det finns även bussar mot bland annat Länna handelsplats och Jordbro. För dig som är bilburen tar väg 73 dig bekvämt till och från såväl Stockholm city som Handen och vidare till Nynäshamn.

Närservice

I centrala Vega erbjuds ett bra utbud av service, två mataffärer, flera restauranger, postombud, gym, padelbanor, frisör och ett härligt bageri med tillhörande café.

Det barnvänliga området är rikt på förskolor och skolor. I augusti 2023 öppnade nya Vega skolan och aktivitetshuset upp sina portar. Här finns allt från förskoleklass till årskurs 9, anpassad grundskola samt fritidshem.

Området har närhet skog och natur med fina strövområden. Det finns flera badplatser och bra fiske vid sjöarna Drevviken och Rudan. Dessa ligger på gång- och cykelavstånd från Vega.

I Haninge finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhall, padelbanor, tennisbanor, och fotbollsplaner. I närliggande Rudan friluftsområde finns två sjöar och trevliga skogsspår samt vintertid även elljusspår. I närliggande Tyresta naturreservat finns natursköna strövarområden och ett mysigt café.

Inom bekvämt avstånd från Vega finns Haninge Centrum, Port 73 och Länna köpkvarter med flertalet butiker.

Övrigt

Sammanfattningsvis är Vega ett område som har allt du kan önska dig när det gäller ett smidigt boende. Goda kommunikationer, närhet till natur och bad samt fokus på gemenskap och hållbarhet är det svårt att hitta ett bättre ställe att bo på. Vi hälsar dig varmt välkommen till Vega!

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder