Kommande försäljning lägenhet på Vendelsömalmsvägen 195 i Vendelsö
Vendelsö

Vendelsömalmsvägen 195

Välplanerad och fin etta med stor sovalkov

Kommande

Välplanerad och fin etta med stor sovalkov

Stor och välplanerad 1:a med smart sovalkov som rymmer en större säng. Genomgående modernt med fina ytskikt, ett helkaklat badrum och bra kök med full maskinell utrustning. Smidigt boende med ingång direkt från markplan mot innergården. Populär och omtyckt förening med god ekonomi.

Visa mer
Vendelsömalmsvägen 195 Vendelsömalmsvägen 195 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 55 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1.5 rum
  • Avgift: 3 330 kr I avgiften ingår värme, vatten, el, tv ( basutbud) och bredband.
  • Förening: Brf Alfågeln
  • Område: Vendelsö, Haninge

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Vendelsömalmsvägen 195

Välkommen till denna fina, ljusa och rymliga 1,5:a i Vendelsö.

I denna välplanerade lägenhet finns det gott om utrymme för att möblera efter smak och tycke, goda möjligheter till förvaring i flera garderobslösningar. I varje rum finns det fönster som släpper in härligt med ljus. Du välkomnas av en ljus och rymlig hall med flera garderober. Köket är modernt med snickerier i ek och full maskinell utrustning i rostfritt. Vidare in i lägenheten finner du det välplanerade vardagsrummet där en soffgrupp, kontorshörna och en rymlig sovalkov samsas. Helkaklat och modernt badrum med tvättmaskin. Ytskikten i hela lägenheten går i sammanhängande toner med parkett och fint valda laminatgolv. Till lägenheten finns även ett tillhörande separat källarförråd.

Lägenheten tillhör föreningen Brf Alfågeln som är stabil och välskött.
Föreningen bildades 1983 och består av 212 lägenheter, 48 lokaler/förråd samt 226 parkeringsplatser. Det finns möjlighet att hyra P-plats med och utan el.

Från lägenheten har du nära till det mesta. Utmärka busskommunikationer som tar dig till Gullmarsplan, Tyresö, Haninge Centrum samt Handen Terminalen m.fl. Här kommer du bo nära naturen och flera badsjöar, vackra Tyresta Nationalpark ligger inte heller långt bort. På kort gångavstånd når du en matbutik, postombud och en pizzeria.
Du har även gång- eller cykelavstånd till två stormarknader, Coop Forum och ICA MAXI stormarknad samt shopping i Port 73.

RUMSBESKRIVNING

Här välkomnas du in i en ljus och rymlig hall med gott om förvaring i platsbyggda garderober, för den som söker mer förvaring så finns även utrymme för en separat hallmöbel.
Hallen pryds med ljusa laminatgolv och ljust målade väggar samt en mönstrad fondvägg.

Till vänster om hallen finner du ett välutrustat kök med snickerier i ek och full maskinell utrustning i rostfritt.
Det finns gott om plats för ett matbord som rymmer flera personer, utrymme finns även för annat möblemang som exempelvis vitrinskåp. Köket följer hallens ljusa inredning med det ljust laminatgolvet och ljust målade väggar, samt en fondvägg i tegelimitation. Köket fylls med ett fint ljusinsläpp tack vare det generösa fönstret.

Rakt fram från hallen finns ett stort allrum där nuvarande ägare byggt upp en vägg som bildar ett separat sovdel/ alkov. I alkoven finns det generöst med förvaring i skjutdörrsgarderob och utrymme för en större säng.
Allrummet rymmer en större soffgrupp och idag finns även en skrivbordshörna.
Golven är av ekparkett med gråa väggar samt mönstrad tapet och med stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus.

Badrummet är modernt och helkaklat med mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggarna.
Bakom handfat och spegel har man valt att designa med ett mörkare kakel som matchar golvets klinkers.
För den som gillar att koppla av lite extra så finns även ett badkar. I badrummet finns även en wc-stol, tvättmaskin och överskåp samt fönster.

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mikaela Hertzman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Stor och välplanerad 1:a med smart sovalkov som rymmer en större säng. Genomgående modernt med fina ytskikt, ett helkaklat badrum och bra kök med full maskinell utrustning. Smidigt boende med ingång direkt från markplan mot innergården. Populär och omtyckt förening med god ekonomi.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 330 kr, I avgiften ingår värme, vatten, el, tv ( basutbud) och bredband.
Antal rum
1.5 rum
Boarea
55 m² föreningens information

Föreningen

Namn
Brf Alfågeln
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
212 lägenheter, 48 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 656 kr
Pantsättningsavgift
710 kr
Allmänt om föreningen
Brf Alfågeln.
Föreningen bildades 1983 och består av 212 lägenheter, 48 lokaler/förråd samt 226 parkeringsplatser.

Det finns P-plats med och utan el att hyra.
Till p-platserna är det separat kö.
För kötider och kostnader, läs mer om föreningen på hemsida www.alfageln.net.

Föreningen har expeditionstid öppen enligt anslag i portarna ; Vendelsömalmsvägen 189. Tel: 08-777 70 10.

Medlemskap i HSB är obligatoriskt, inträdesavgift 500 kr per köpare och årsavgift på 300 kronor per år.

LITE OM OMRÅDET:
Här är det nära till allt. Vendelsömalm ligger i Haninge kommuns nordöstra del endast ca 2,5 km från Haninge Centrum. Här bor man nära naturen med bekvämt avstånd till Brandbergens centrum. I centrum finns livsmedelsbutiker, affärer, post, restauranger, apotek, bibliotek med mera. Två stormarknader, Coop Forum och ICA MAXI Stormarknad, ligger inom gång- och cykelavstånd.

FRITID:

Tyresta nationalpark ligger inom promenadavstånd. I Tyresta by finns härliga strövområden och gott om orörd natur. I Vendelsömalm finns ett centralt parkområde. I anslutning till detta finns bollplaner och lekytor. Friluftsbad finns vid Ramsjön strax öster om Vendelsömalm. Söder om Brandbergen finns bostadsnära naturområden med motionsspår.

KOMMUNIKATIONER:

Brandbergen har mycket goda kommunikationer. Busslinjer till Haninge Centrum och pendeltåg samt till andra kommundelar och Tyresö. Direktbusslinjer till Stockholm. Restid till Stockholm cirka 20 minuter med bil. Snabbuss till Gullmarsplan tar lika kort tid.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Svartbäcksskolan har årskurs 1-5, förskola, fritidshem och särskola och ligger på väg mot Tyresta. Förskolorna i området heter Orren och Tjädern.

Dessutom finns i Brandbergens centrum Brandbergsskolan, grundskola från årskurs 4-9, med musikklasser och kommunal musikskola. Klockarbergsskolan har årskurs 1-5, montessoriinriktad klass, förskola och fritidshem. Förskolorna Dragspelet, Trombonen, Trumman och Tamburinen.
Tv och Bredband
Föreningen har för närvarande ett gruppavtal med Telenor. Bredband ingår i månadsavgiften.
Com Hem Kabel-TV
Parkering
Det finns P-plats med och utan el att hyra. Till p-platserna är det separat kö.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2000 Installerades bredband(Bredbandsbolaget)
2002. Fasader målades, nya porttak, skifferplattor lades på trapporna. Sidorna vid portar kaklades och sittbänkar byggdes.
2003-2004 Yttre miljö, gårdarna fick en uppfräschning.
2006 Fastigheternas ventilationssystem renoverades.
2008 Dränering av vissa fastigheters grunder samt omledning av dagvatten och takavlopp.
2010 Installation av elektroniskt passagesystem i fastigheter.
2012 Nya tak på samtliga hus.
2013 Undercentralerna byttes ut.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Hiss
Nej
Övrigt om byggnaden
2020: Målning av innertak i kök och vardagsrum. Tapetsering i hall samt sovalkov. Ny säkerhetsdörr.
2021: Trådat om elen, jordade uttag samt nytt elskåp.
2022: Nytt laminatgolv i hall och kök. Nytt kakel i köket.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten hör ett separat källarförråd.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
32,021%
Pantsatt
Nej

Allmänt om området

Vendelsö i Haninge kommun är en idyllisk och vacker plats som lockar till sig både naturälskare och stadsmänniskor. Med närheten till både skog och hav är Vendelsö den perfekta platsen för den som söker en harmonisk livsstil i ett naturskönt område, samtidigt som det finns gott om möjligheter till cityliv och kultur.

När du väljer att bosätta dig i Vendelsö får du tillgång till ett brett utbud av friluftsaktiviteter. I närheten finns både skogar och sjöar där du kan vandra, fiska och bada. Dessutom är havet och de fina stränderna i Haninge bara en kort bilfärd bort. För den som söker stadsliv finns det gott om shopping, restauranger och nöjen i närheten.

Kommunikation

Vendelsö har dessutom goda kommunikationer till både Stockholm och Södertälje. Med bil tar det bara cirka 20 minuter in till Stockholm, och det går även smidigt att åka kollektivt till city. Dessutom är Vendelsö ett lugnt och tryggt område med goda skolor och service.

Direktbuss finns till Gullmarsplan, Tyresö och Nacka samt lokala busslinjer som passerar såväl Haninge centrum som pendeltågstationen.

Närservice

Vendelsö gränsar även till Drevviken är den största sjön i kommunen. Det finns flera anordnade badplatser och vintertid finns möjligheter till skridskoåkning samt andra vinteraktiviteter.

Vendelsö gränsar också till Tyresta nationalpark och naturreservat, med milsvida strövområden i vacker urskog. I Tyresta By finns äldre gårdsbebyggelse, café, lanthandel, 4-H gård och Nationalparkernas hus.

Servicen är i huvudsak koncentrerad till Sågens centrum. Där finns Hemköp, närlivs med postombud samt en pizzeria med mera. En kilometer sydost om Sågens centrum finns även vårdcentral. Nära till ligger Coop Forum, Port 73 och ICA MAXI stormarknad.
I Vendelsö finns Hagaskolan och Lyckebyskolan. Det finnsäven ett flertal förskolor och ett äldreboende, Hagagården..

Övrigt

Vendelsö är en plats som passar för alla, oavsett om du söker en aktiv livsstil i naturen eller en bekväm livsstil med närhet till storstadens puls. Här kan du njuta av det bästa av två världar och hitta din egen oas i Vendelsö. Välkommen till ett fantastiskt boende i Haninge kommun!

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Kök

Entré vy

Hall

Vardagsrum med skrivbord