Kommande försäljning villa på Mariebergsvägen 14 i Vendelsömalm
Vendelsömalm

Mariebergsvägen 14

Klassiskt 60-tals hus om totalt 187 kvm på stor och härlig tomt

Kommande

Klassiskt 60-tals hus om totalt 187 kvm på stor och härlig tomt

Klassiskt 60-tals hus i ett plan med inredd källarvåning. Huset erbjuder många rum, perfekt för den stora familjen eller egenföretagaren. Planlösningen möjliggör även generationsboende eller möjlighet till uthyrningsdel. Stor och fint tomt med bra solläge.

Visa mer
Mariebergsvägen 14 Mariebergsvägen 14 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 92 kvm + 95 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1962
  • Område: Vendelsömalm, Haninge
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Vendelsö 3:1072

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Mariebergsvägen 14

Varmt välkomna till detta klassiska 60-tals hus i ett plan med inredd källarvåning, totalt 187 kvm. Huset erbjuder många rum, perfekt för den stora familjen eller egenföretagaren. Planlösningen möjliggör även generationsboende eller möjlighet till uthyrningsdel. Nyligen installerat bergvärmesystem vilket kommer generera låga driftskostnader.

Lummig och fin tomt med sol från morgon till kväll. På den stora fina tomten bjuds det in till kubb, spring och lek samt underbart sommarhäng med familj och vänner. Här finns gott om plats att bygga ett Attefallshus, växthus, pool eller fristående garage.

Entréplan fördelar sig över ett rymligt kök, tre sovrum, vardagsrum med kamin som värmer gott och ger en hög mysfaktor. På entréplan finns även ett badrum samt utgång till tomten via altandörr.

Källarvåningen består av ett sovrum och ett nyinredd arbetsrum/ hemmakontor som även kan användas som ett sovrum. Här finns även en tvättstuga/pannrum, förrådsutrymme, matkällare samt tidigare garage som kan inredas efter behov.

Huset ligger placerat i ett omtyckt och mycket barnvänligt villaområde med gångavstånd till flera förskolor/skolor upp till årskurs 9, mycket bra busskommunikationer, restauranger, matbutiker och natur med Hörliga badsjöar. Här blir vardagen smidigt för hela familjen, varmt välkomna att trivas.

ENTRÉPLAN

Hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder, vitmålade väggar samt schackmönstrat golv. Vidare öppnar huset upp sig till en större inre hall med möblerbara ytor. Här övergår golvet till ett parkettgolv i original med holländskt mönster.

Rymlig vardagsrum med gott om plats för möblemang. Större fönsterpartier som släpper in bra med ljus och skapar en luftig känsla. Hög mysfaktor med murad öppens spis i tegel med en braskamin i gjutjärn. Holländsk ekparkett på golv och tapetserade väggar i en mörk beige ton.

Rymligt kök i äldre utförande med generösa förvaringsytor, bra med bänkytor och full maskinell utrustning. Matplats för 4-6 personer invid fönsterparti. Ljust laminatgolv och vita väggar.

Sovrum 1 i väl tilltagen storlek med gott om plats för en dubbelsäng. Förvaring finns i platsbyggda garderober. Tapetserade väggar med motiv och korkmatta på golv.

Sovrum 2 utgör det mindre sovrummet, plats för säng och skrivbord. Här finns en altandörr som leder ut till tomten. Holländsk ekparkett på golv och tapetserade väggar med motiv.

Sovrum 3 i mycket generös storlek med gott om plats för möblemang. Förvaring finns i platsbyggda garderober. Holländsk ekparkett på golv. ljusa väggar samt en tapetserade fondvägg.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv, vitt kakel på väggar med en bård som bryter av. I badrummet finns en wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp och ett badkar.

KÄLLARVÅNING

Sovrum 4 passar utmärkt för tonåringen, här finns en separat nyrenoverad wc. Ljust laminatgolv och målade väggar i vitt med fondvägg i rosa.

Nyligen renoverat och stort arbetsrum inrett med akustikpanel på väggar vilket ger ljuddämpande egenskaper. Detta rum har många användningsområden så som sovrum, arbetsrum, tv/bio-rum eller hobbyrum.

Stor renoverad tvättstuga med klinkergolv och vita väggar. Generöst med bänkytor, tvättmaskin och torktumlare samt en tvättho.

Tidigare garage är idag inrett och används till förvaring, i källarvåningen finns ytterligare förvaring i gamla pannrummet samt en matkällare.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mikaela Hertzman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Klassiskt 60-tals hus i ett plan med inredd källarvåning. Huset erbjuder många rum, perfekt för den stora familjen eller egenföretagaren. Planlösningen möjliggör även generationsboende eller möjlighet till uthyrningsdel. Stor och fint tomt med bra solläge.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Vendelsö 3:1072
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
92 m² + 95 m² biarea taxeringsinformation
Kommentar till areakälla
Enligt uppmätning
Tomtarea
995 kvm
Bilplats
Grusad infart med plats för 2 bilar. Stort inbyggt garage.
Finns även goda möjligheter att bredda infarten för den som önskar mer yta.
Tomt
Stor och härligt trädgård tomt men mycket luft till grannarna. Uppväxt trädgård med buskar, träd och rabatter.

Gott om plats för spring och lek för barnen på plana gräsytor.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme (2022), luft/luftvärmepump, braskamin
BYGGNADSÅR
1962 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Tegel
Fönster
Isolerglaskassetter och och kopplade fönster
Tak
Plåt
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betonghålsten & blå lättbetong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
2022: Installation av bergvärme (vintern 2022). Fiber indraget och betalat. Ny ytterdörr med kodlås samt nya ytterdörrar till källarvåningen. Inredning av arbetsrum med akustikpanel på väggar. Installation Luft/luftvärmepump i källarplan. Ytskiktsrenovering av kökssnickerier.
2020/2021: Nya avloppsstammar i källarvåningen. Nyrenoverad tvättstuga och separat wc. Ny forcerad fläkt i källaren. Ny elcentral, ny utomhusbelysning. Tapetsering och målning av väggar på entréplan. Nya vitvaror så som diskmaskin, tvättmaskin, torkskåp, frys till källaren.
Dränering och grundisolering med ISODRÄN på husets västra, norra och östra sidor. Breddat infarten som nu ger parkeringsplats för 2 bilar.
Renovering ny pump till elpanna och vattenradioatorer. Borttagning av gammal oljetank.

Övrigt:

- Skorsten besiktad, sotad och godkänd.
- Radonmätning gjord, 140bq (under gränsvärde).
- Torktumlare ingår ej i köpet.
- Säljarna har ansökt om bygglov 2021 för en tillbyggnad om ca 50 kvm. Arkitektritningar, bygglovshandlingar och
konstruktionsritningar finns.
- Pantbrev finns uttaget till en summa om 3 485 000 kr.

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
9 287 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,021%
TAXERINGSVÄRDE
2 837 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 296 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 485 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
22 000 kr/år
VA
4 776 kr/år
Renhållning
1 040 kr/år
Sotning
195 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
28 011 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2020-06-09
Energiprestanda primärenergital
170 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
106 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
F

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Byggnadsplan

Allmänt om området

Vendelsömalm ligger i Haninge kommuns nordöstra del, cirka 2,5 km nordost om Haninge Centrum. Kommundelen har cirka 7 000 invånare. Vendelsömalm gränsar i öster mot strövområden, sjöar och Tyresta nationalpark.

Kommunikation

Genom Vendelsömalm passerar ett flertal busslinjer. Några ansluter till pendeltåget i Haninge Centrum medan andra förbinder andra delar av Haninge med bland annat Tyresö, Gullmarsplan och Stockholm C.

Det finns gång- och cykelvägar till Haninge Centrum, Brandbergen samt till Tyresta by.

Närservice

Port 73, ICA-Maxi, Biltema m.m

Övrigt

Bebyggelsen består huvudsakligen av småhus byggda under 1950-, 60- och 70-talen.

Vendelsömalmsskolan har undervisning från 5-6-årsverksamhet till årskurs 9.

Vendelsömalm gränsar till Tyresta nationalpark och naturreservat, och ligger på cykel- och promenadavstånd från Tyresta by. Där finns äldre gårdsbebyggelse, café, minizoo och Nationalparkernas hus.

Bollplaner och lekplatser finns på flera platser och i Vendelsömalmsgropen centralt i området finns boll- och idrottsplaner. Friluftsbad finns vid Ramsjön strax öster om Vendelsömalm

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning