Solhemsvägen 23 Västerhaninge
Västerhaninge

Solhemsvägen 23

Lugnt läge med stor inglasad balkong som vetter mot naturen

Till salu

Lugnt läge med stor inglasad balkong som vetter mot naturen

Mycket fin och nyrenoverad 3,5:a med ett lugnt läge längst in på återvändsgata. Helt insynsskyddad boende med stor inglasad balkong som blir till ett härligt extra rum. Här kan man njuta av den vackra naturen utanför samt fågelkvitter. Stora sociala ytor med öppen planlösning mot det väl tilltagna köket och en flexibel planlösning med möjlighet till tre sovrum.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 1 695 000 kr
  • Boarea: 77 kvm Enligt bostadsrättsföreningen
  • Antal rum: 3.5 rum
  • Våning: 1 av 2
  • Avgift: 6 001 kr I avgiften ingår värme, vatten och tv (basutbud).
  • Förening: Brf Ribbyberg
  • Område: Västerhaninge, Haninge
utgångspris

1 695 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Mikaela Hertzman

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Solhemsvägen 23

På Solhemsvägen 23 finns nu möjligheten att förvärva denna stora och mycket välplanerade 3,5:a med möjlighet till tre sovrum. Lägenheten har ett mycket bra läge i området längst in på återvändsgata med naturen som granne. Stor inglasad balkong som blir till ett härligt extra rum att vistas på under stora delar av året. Nuvarande ägare har senaste året renoverat samtliga ytskikt i hela lägenheten så här är det bara att flytta in och trivas.

Lägenheten fördelar sig över ett stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp, kök med väl tilltagna ytor, två sovrum samt ett separat kontor som kan inredas till ett extra sovrum eller en walk-in closet. Helkaklat badrum i tidlöst utförande från stambytet. Bra sociala ytor mellan kök och vardagsrum som ligger i en öppen planlösning.

Området ligger fint placerat med närhet till natur, busskommunikationer, mataffär, restaurang, förskolor och skolor. På ca 10 minuters promenad når man Västerhaninge C med service samt tåg till Stockholm C.

RUMSBESKRVNING

Rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt plats för hallmöbel som så önskas. Praktiskt klinkergolv som sedan övergår till ett enhetligt parkettgolv som pryder samtliga golvytor.

Stort vardagsrum i öppen och luftigt planlösning mot kök vilket ger fina sociala ytor att umgås på. I vardagsrumsdelen ryms en större soffgrupp samt ett matbord. Här finns utgång till den stora och inglasade balkongen som ligger i privat läge mot naturområde. Balkongen blir till ett extra rum att kunna nyttja under stora delar av året.

Fint kök i klassisk modern design med vita snickerier, ljus bänkskiva i trä och grått kakel på vägg ovan bänkytor. Väl tilltaget med skåpförvaring, full maskinell utrustning samt en praktisk köksö som ger bra med arbetsyta.

Sovrum 1 utgör master bedroom och här ryms en dubbelsäng. Vitmålade väggar samt en fondvägg i vitmålat trä. Förvaring finns i flera garderober.

Sovrum 2 passar utmärkt som barnrum. Vitmålade väggar samt en fondvägg med en fin barntapet.

Separat hemmakontor i väl tilltagen storlek med gott om plats för möblemang. Detta rum kan även inredas till ett extra sovrum eller en walk-in closet.

Helkaklat och modernt badrum från nyligen utfört stambyte. Svart klinkergolv med golvvärme och vitt kakel på väggar. I badrummet finns en vägghängd wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp, badkar samt en tvättmaskin.

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mikaela Hertzman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 001 kr, I avgiften ingår värme, vatten och tv (basutbud).
Antal rum
3.5 rum
Boarea
77 m² Enligt bostadsrättsföreningen
Våning
1 av 2
Andel av årsavgift
0,31213 %
Uteplats
Stor och inglasad balkong som vetter mot rofullt naturområde. Denna balkong blir till ett extra rum att vistas i under stora delar av året.

Föreningen

Namn
Brf Ribbyberg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
335 lägenheter varav 1 hyresrätt, 36 lokaler
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 691 kr
Pantsättningsavgift
725 kr
Allmänt om föreningen
Om BRF Ribbyberg

BRF Ribbyberg ligger i Västerhaninge c:a 2,5 mil söder som Stockholm.

De första husen byggdes 1968 och föreningen grundades 1971.

Föreningen består av 15 hus med totalt 336 lägenheter.
Information om månadsavgiften
Fram till sommaren 2022 ingår hushållselen i avgiften under/efter sommaren 2022 går föreningen över till individuell avläsning av elen där boende betalar för sin egen förbrukning medan föreningen står för abonnemanget.
Tv och Bredband
BRF Ribbyberg är anslutna till Comhem och Bredbandbolaget. Det digitala TV nätet är gratis och innehåller kanaler 1-12.
Gårdsplats
I föreningen finns flera välskötta gårdar med lekplatser, grillplatser, sittbänkar och fotbollsplan.
Gemensamma utrymmen
Föreningslokal på Solhemsvägen 7 är till för att du som boende i föreningen ska kunna kan låna vid te.x. dop, barnkalas, övernattning för tillresta vänner eller annan sammankomst.
Lokalen har ett fullt utrustat kök och ett handikappanpassat badrum. Solhem kan även användas för övernattning då det finns både bäddsoffa och viksängar.

Cykelförråd finns utanför entrén och barnvagnsrum finns inne i entréerna.

Föreningen har 9 stycken tvättstugor som finns i hus 4, 11 och 17 – alla finns i källarplan.

I källaren i hus 11 finns en snickarboa med hyvelbänk och två arbetsbänkar för den som vill snickra. I källaren i hus 4 finns en vävstuga.

Sophus finns på parkeringen utanför hus 1, 7, 13 och 19.
Parkering
Som medlem i BRF Ribbyberg har du möjlighet att hyra en parkering med elstolpe för motorvärmare, garage eller p-plats.

Parkering 130 kr/mån
Parkering med motorvärmarutttag 230 kr/mån
Garage 419 kr/mån

Totalt 306 parkeringar.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2020-2022: Stambyte med totalrenovering av badrummen i samtliga lägenheter.

2015 -2017: Nytt yttertak på samtliga hus, utbyggnad samt inglasning av balkonger.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Hiss
Nej
Övrigt om byggnaden
2021:

- Nya vitvaror i kök samt ny kombimaskin för tvätt och tork i badrum.
- Nya ytskikt i hela lägenheten såsom ny gips på gipsväggar, bredspackling betongväggar, målning väggar och tak, lackning av innerdörrar samt nya golvlister.
- Ny el dragen i köket för induktionshäll samt köksö med massiv ek. Ny bänkskiva, diskho, klinkers på vägg, ny smartbelysning i kök och ny köksblandare.
- Samtliga eluttag utbytta till petsäkra, nya lamputtag och lampknappar, nytt elskåp samt ny el (kabelstam till lägenheten).
- Ny garderober från Ballingslöv med inredning.

2022:

- Nytt klinkergolv i hall.
- Nytt trallgolv på balkongen.
- Ny köksfläkt.
- Förbättring ventilation kontor.

Ekonomi

utgångspris
1 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,021%
Pantsatt
Ja

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer

Allmänt om området

Västerhaninge ligger i Haninge kommuns södra del. I Västerhaninge finns flertalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera nya bostadsområden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter.

Pendeltågsstationen ligger i centrala Västerhaninge. Kommunikationen är väl utbyggd, och tar dig till Stockholm C eller Nynäshamn på ca 30 minuter. Vid stationen finns också en bussterminal med många busslinjer. Västerhaninge Centrum ligger invid pendeltågsstationen och här finns matvarubutiker, specialbutiker, post, bank, apotek, bibliotek samt infartsparkering och taxistation. Flera av bostadsområdena har också egna närbutiker. I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier samt förskolor.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.