Kommande försäljning villa på Esplanaden 100 i Vendelsö
Vendelsö

Esplanaden 100

Mycket fint och välskött enplanshus på härlig trädgårdstomt i populära Vendelsö

Kommande

Mycket fint och välskött enplanshus på härlig trädgårdstomt i populära Vendelsö

Mycket fint och välskött enplanshus på stor trädgårdstomt med perfekta ytor för barnen. Stor infart med garage och carport samt gott om plats för flera bilar. Generös altan med uterum i söder att avnjuta solen på hela dagen. Utmärkt läge med närhet till det mesta som underlättar alla vardagsbestyren. Varmt välkomna att trivas.

Visa mer
Esplanaden 100 Esplanaden 100 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 152 kvm + 15 kvm biarea
  • Tomtarea: 1 224 kvm
  • Byggnadsår: 1993
  • Område: Vendelsö, Haninge
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Vendelsö 3:795

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Esplanaden 100

Varmt välkomna till Esplanaden 100, här erbjuds nu möjligheten att bli ny ägare till detta fina och mycket välskötta enplanshus. Stor och härlig trädgårdstomt med altan och uterum i bästa solläge. Vacker trädgård som blommar från vår till sensommar, här finns även två äppelträd samt ett körbärsträd. Perfekta lekytor för barnen på den väl tilltagna gräsmattan och på infarten ryms många bilar. Här finns även ett garage med vidbyggd carport.

Nuvarande ägare har vårdat och älskat detta trevlig hus under många år vilket innebär att huset är genomgång i mycket fint skick. Under de senaste åren har bland annat ytskikten, båda badrummen samt köket renoverats. Stilrent kök i klassisk design med bänkskiva i sten, två helkaklade badrum i modernt utförande med golvvärme, det stora badrummet har även en bastu. Mycket härligt vardagsrum som bjuder på stora ytor för socialt umgänge, här finns plats för både matgrupp och stor soffgrupp. Generösa fönsterpartier samt burspråk som släpper in rikligt med ljus. I vardagsrummet finns även en öppen spis som tillföra en fin mysfaktor till rummet. I huset finns även fyra sovrum och en tvättstuga med groventré.

Här finner ni ett mycket bekvämt boende i ett plan med låga driftskostnader. Ett lugnt läge som bjuder på närhet till förskolor, skolor, bussar till Gullmarsplan och Stockholm C, mataffärer, vacker natur samt badsjöar.

Här är det bara att flytta in och trivas, varmt välkomna att boka in er på visningen.

RUMSBESKRIVNING

Hall med praktiskt klinkergolv som sedan övergår till ett parkettgolv som pryder samtliga rum i hela huset. I hallen ryms en hallmöbel och förvaring erbjuds i inbyggda garderober. I direkt anslutning till hallen finns ett modernt helkaklat badrum med golvvärme och dusch.

Väl tilltaget kök med vita snickerier i klassisk design, svart bänkskiva i sten och vitt fasat kakel på vägg ovan bänkyta. Full maskinell utrustning samt en rymlig matplats invid generösa fönsterpartier. Från köket har man ingång till tvättstugan som har en separat groventré.

Stort vardagsrum med bra sociala ytor som rymmer både en större soffgrupp samt en extra matgrupp. Generöst med ljusinsläpp via fönster i flera väderstreck samt generöst burspråk. I vardagsrummet finns även en öppen spis som ger en hög mysfaktor till rummet. Från vardagsrummet har man utgång till uterum och altan i söder.

Sovrum 1 används idag som ett hemmakontor. Här ryms både säng samt annat möblemang. Förvaring erbjuds i en platsbyggd garderob.

Sovrum 2 passar utmärkt som barnrum. Generöst med förvaringsmöjligheter i flera inbyggda garderober.

Sovrum 3 i väl tilltagen storlek med gott om plats för en större säng. Generöst med förvaringsmöjligheter i flera inbyggda garderober.

Sovrum 4 utgör idag master bedroom och rymmer en dubbelsäng. Bra förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Utgång finns till altan i söder.

Helkaklat badrum i modernt och tidlöst utförande. Mörkgrått klinkergolv med golvvärme och vitt kakel på väggar. Här finns ett hörnbadkar, wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp, högskåp samt en bastu.

Övriga bilder

Planlösning

Om bostaden

Mycket fint och välskött enplanshus på stor trädgårdstomt med perfekta ytor för barnen. Stor infart med garage och carport samt gott om plats för flera bilar. Generös altan med uterum i söder att avnjuta solen på hela dagen. Utmärkt läge med närhet till det mesta som underlättar alla vardagsbestyren. Varmt välkomna att trivas.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Vendelsö 3:795
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea
152 m² + 15 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
1 224 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt
Uteplats
Altan med uterum i söder som blickar ut mot den fina trädgårdstomten.
Bilplats
Garage med vidbygg carport, rymmer totalt 2 bilar.

Asfalterad infart med plats för flera bilar.
Tomt
Plan trädgårdstomt med många fina planteringar som blommar från vår till sensommar. I trädgården finns 2 äppelträd och ett körsbärsträd. Stora fina lekytor för barnen. Tomten omgärdas av staket och häckar.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
El, FTX, Luft/luftvärmepump
BYGGNADSÅR
1993 
Byggnadstyp
1-plansvilla
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Utvändigt plåtarbete
Hängrännor och stuprör
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
FTX-ventilation
RENOVERINGAR MM.
2020: Ommålning av fasad.
2018: Renovering av kök samt ny diskmaskin, spis, ugn och mikro. Fiber indraget, nytt parkettgolv i alla rum ( ej vardagsrum).
2017: Målning invändigt.
2016: Två nya stödmurar till blomsterrabatt.
2014: Ny luft/luftvärmepump.
2012: Renovering av badrum och duschrum (kvalitetsdokument finns).
2010: Ny altan.
2001: Ny varmvattenberedare.
Övriga byggnader
Garage med plats för en bil, vidbyggd carport som rymmer ytterligare en bil.

På tomten finns även en separat förrådsbyggnad.

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,021%
TAXERINGSVÄRDE
4 542 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 771 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 544 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
19 971 kr/år
VA
3 588 kr/år
Renhållning
2 240 kr/år
Försäkring
7 291 kr/år
Kommentar
I uppvärmningskostnaderna ingår även hushållselen. Driftskostnaderna är individuella och ser olika ut beroende på antal personer i hushållet samt den egna förbrukningen och avtal.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
33 090 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Vattenfall

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2018-05-11
Energiförbrukning
28 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
B

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0136-90/92.1
Planbestämmelser
Detaljplan Detaljplan

Allmänt om området

Vendelsö är ett naturnära område i Haninge som har en blandning av flerbostadshus, radhus, kedjehus och villor. Förutom närheten till naturen finns även flera badsjöar så som Raman, Lycksjön och Svartsjön.

Vendelsö gränsar även till Drevviken som är den största sjön i kommunen. Det finns flera anordnade badplatser och vintertid finns möjligheter till skridskoåkning samt andra vinteraktiviteter.
Vendelsö gränsar också till Tyresta nationalpark och naturreservat, med milsvida strövområden i vacker urskog. I Tyresta By finns äldre gårdsbebyggelse, café, lanthandel, 4-H gård och Nationalparkernas hus.

Kommunikation

Direktbuss finns till Gullmarsplan, Tyresö och Nacka samt lokala busslinjer som passerar såväl Haninge centrum som pendeltågstationen. I rusningstrafik går direktbussar till Stockholm C med tät trafik.

Närservice

Servicen är i huvudsak koncentrerad till Sågens centrum. Där finns Hemköp, närlivs med postombud samt en pizzeria med mera. En kilometer sydost om Sågens centrum finns även vårdcentral. Nära till ligger Lidl, Coop Forum, Port 73 och ICA MAXI stormarknad.
I Vendelsö finns Hagaskolan och Lyckebyskolan. Det finns även ett flertal förskolor och ett äldreboende, Hagagården.

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mikaela Hertzman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.