Kommande försäljning lägenhet på Solhemsvägen 4 i Västerhaninge
Västerhaninge

Solhemsvägen 4

Flexibel planlösning med möjlighet till 2 sovrum

Kommande

Flexibel planlösning med möjlighet till 2 sovrum

Fin 2,5:a med mycket bra planlösning och en stor inglasad balkong som blir till ett extra rum under stora delar av året. Lägenheten erbjuder idag ett stort sovrum samt ett mindre rum med fönster som kan inredas till ett sovrum eller hemmakontor. Här bor man i en förening där el, vatten, värme och tv (basutbud) ingår i avgiften.

Visa mer
Solhemsvägen 4 Solhemsvägen 4 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Fast pris: 1 600 000 kr
  • Boarea: 69 kvm
  • Antal rum: 2.5 rum
  • Våning: 1 av 1
  • Avgift: 5 366 kr
  • Förening: Brf Ribbyberg
  • Område: Västerhaninge, Haninge
Fast pris

1 600 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Solhemsvägen 4

Varmt välkomna till denna fina 2,5:a bekvämt placerad på 1 tr. Insynsskyddat och fritt läge med en stor inglasad balkong i sydöst. Den härliga balkongen blir till ett extra rum under stora delar av året.

Lägenheten är genomgående i fint skick med enhetligt parkettgolv i samtliga rum och stambytt badrum i modernt utförande. Välplanerade kvadratmetrar som fördelar sig över ett stort vardagsrum som ger bra sociala ytor att umgås på. Vardagsrummet har en trevlig kontakt mot den rymliga matplatsen som sedan ansluter direkt till köket. Från vardagsrummet har man access till den fina balkongen. Ett stort sovrum med gott om plats för en dubbelsäng. I lägenheten finns även ett mindre rum med fönster som kan inredas till ett sovrum eller hemmakontor. Generöst med förvaringsmöjligheter i flera garderober samt ett förråd.

I avgiften ingår värme, vatten, el, tv och bredband. Området ligger fint placerat med närhet till natur, busskommunikationer, mataffär, restaurang, förskolor och skolor. På ca 10 minuters promenad når man Västerhaninge C med service samt tåg till Stockholm C.

RUMSBESKRIVNING

Rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här ryms även en hallmöbel om så önskas. Vitmålade väggar och ekparkett på golv som pryder samtliga golv i alla rum.

Stort sovrum som nås via hallen, här ryms det med enkelhet en dubbelsäng. Bra förvaringsmöjligheter finns i flera garderober. Målade väggar i en ljusgrå ton samt en mönstrad fondvägg.

I direkt anslutning till hallen ligger även ett mindre rum som kan inredas till ett hemmakontor, klädkammare eller mindre barnrum, fönster finns.

Stort vardagsrum med lättmöblerade ytor som rymmer en större soffgrupp samt annat möblemang. Från vardagsrummet har man utgång till den inglasade balkongen i sydöst. Tapetserade väggar i ett ljust och diskret mönster.

Från vardagsrummet har man kontakt mot köket och den rymliga matplatsen. Köket har vita snickerier och är utrustat med kyl/frys, spis med ugn samt en fläkt.

Modernt helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggar. I badrummet finns en vägg-hängd wc, handfat med kommod, spegelskåp och badkar. Badrummet har även förberett för installation av tvättmaskin.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mikaela Hertzman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Fin 2,5:a med mycket bra planlösning och en stor inglasad balkong som blir till ett extra rum under stora delar av året. Lägenheten erbjuder idag ett stort sovrum samt ett mindre rum med fönster som kan inredas till ett sovrum eller hemmakontor. Här bor man i en förening där el, vatten, värme och tv (basutbud) ingår i avgiften.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 366 kr
Antal rum
2.5 rum
Boarea
69 m²
Våning
1 av 1
Andel i förening
0,27984 %
Andel av årsavgift
0,27984 %
Uteplats
Stor och inglasad balkong som kan nyttjas under stora delar av året. Här kan man njuta av solen på förmiddagen och fram till sen eftermiddag.

Föreningen

Namn
Brf Ribbyberg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
335 lägenheter varav 1 hyresrätt, 36 lokaler
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 691 kr
Pantsättningsavgift
725 kr
Allmänt om föreningen
Om BRF Ribbyberg

BRF Ribbyberg ligger i Västerhaninge c:a 2,5 mil söder som Stockholm.

De första husen byggdes 1968 och föreningen grundades 1971.

Föreningen består av 15 hus med totalt 336 lägenheter.
Information om månadsavgiften
Fram till Dec 2022 ingår hushållselen i avgiften. Från jan 2023 går föreningen över till individuell avläsning av elen där boende betalar för sin egen förbrukning medan föreningen står för abonnemanget.
Tv och Bredband
BRF Ribbyberg är anslutna till Comhem och Bredbandbolaget. Det digitala TV nätet är gratis och innehåller kanaler 1-12.
Gårdsplats
I föreningen finns flera välskötta gårdar med lekplatser, grillplatser, sittbänkar och fotbollsplan.
Gemensamma utrymmen
Föreningslokal på Solhemsvägen 7 är till för att du som boende i föreningen ska kunna kan låna vid te.x. dop, barnkalas, övernattning för tillresta vänner eller annan sammankomst.
Lokalen har ett fullt utrustat kök och ett handikappanpassat badrum. Solhem kan även användas för övernattning då det finns både bäddsoffa och viksängar.

Cykelförråd finns utanför entrén och barnvagnsrum finns inne i entréerna.

Föreningen har 9 stycken tvättstugor som finns i hus 4, 11 och 17 – alla finns i källarplan.

I källaren i hus 11 finns en snickarboa med hyvelbänk och två arbetsbänkar för den som vill snickra. I källaren i hus 4 finns en vävstuga.

Sophus finns på parkeringen utanför hus 1, 7, 13 och 19.
Parkering
Som medlem i BRF Ribbyberg har du möjlighet att hyra en parkering med elstolpe för motorvärmare, garage eller p-plats.

Parkering 130 kr/mån
Parkering med motorvärmarutttag 230 kr/mån
Garage 419 kr/mån

Totalt 306 parkeringar.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2020-2022: Stambyte med totalrenovering av badrummen i samtliga lägenheter.

2015 -2017: Nytt yttertak på samtliga hus, utbyggnad samt inglasning av balkonger.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Hiss
Nej
Övrigt om byggnaden
2020-2021: Stambyte badrum.
2021: Nya parkettgolv i hela bostaden, målning och tapetsering av väggar.

Ekonomi

Fast pris
1 600 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,021%
Pantsatt
Ja

Allmänt om området

Västerhaninge ligger i Haninge kommuns södra del. I Västerhaninge finns flertalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera nya bostadsområden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter.

Kommunikation

Pendeltågsstationen ligger i centrala Västerhaninge. Kommunikationen är väl utbyggd, och tar dig till Stockholm C eller Nynäshamn på ca 30 minuter. Vid stationen finns också en bussterminal med många busslinjer.

Närservice

Västerhaninge Centrum ligger invid pendeltågsstationen och här finns matvarubutiker, café, specialbutiker, apotek, systembolaget, bibliotek samt infartsparkering.

Övrigt

I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier samt förskolor.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning