Kommande försäljning lägenhet på Hägerneholmsvägen 7B, våning 2 i Hägerneholm
Hägerneholm

Hägerneholmsvägen 7B, våning 2

Varmt välkommen till denna otroligt välplanerade etta om 29 kvadratmeter i populära Hägerneholm!

Kommande

Varmt välkommen till denna otroligt välplanerade etta om 29 kvadratmeter i populära Hägerneholm!

Välplanerade etta om 29 kvadratmeter i populära Hägerneholm!

Här erbjuds en välkomnande hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor direkt till vänster. I hallen finns platsbyggd garderob samt hatthylla. Till höger hittar du lägenhetens förråd med cykelplats, idag inred som en walk in closet. Vidare in i bostaden har du köket på vänster sida och badrummet in till höger innan du kommer till det öppna och ljusa allrummet. Bostaden är genomgående ljus och stilfull, du får en känsla av hemtrevnad så fort du kliver innan för dörren. Öppen planlösning mellan kök och allrum med direktutgång till bostadens mysiga inglasad balkong med plats för mindre utomhusmöblemang. Allrummet är ljust och erbjuder plats för säng, soffa och mindre matbord för sociala middagar med vänner. Välplanerat kök med arbetsyta via bänkskiva och förvaring via stilrena köksluckor. Modernt helkaklat badrum utrustat med dusch, wc, handfat samt tvättmöjligheter via kombimaskin.

Här i Hägerneholm bor du med närhet till allt du behöver. Goda kommunikationsvägar via roslagsbanan samt flertal bussar ifrån Arninge Centrum som tar dig till Stockholm City, Danderyd och Täby C. Under rusningstrafik går även direktbuss från Hägerneholm till Humlegården. Arninge handelsplats med flertal butiker och restauranger finns här för all service du behöver. I närområdet finns även flera fina badplatser, promenadstråk, gym, restaurang och golfbanor på sommaren. Under vintertid finns längdskidbana med kort avstånd från bostadshuset.

Brf Sirius är den andra av fyra etapper/kvarter som Hemgården kommer att uppföra i Hägerneholm. Det är 177 st. lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök. Parkeringsplatser finns att hyra utomhus eller i garage. Här erbjuds även en bilpoolslösning som tecknats med Bilpoolen AB. Föreningen har utrymmen för rullatorer och barnvagnar. Föreningen har även ett miljörum, städförråd samt föreningsförråd. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer och underhåll av uppkomna skador.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
Sara Bjerwe, 073-443 11 13

Visa mer
Hägerneholmsvägen 7B, våning 2 Hägerneholmsvägen 7B, våning 2 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Boarea: 29 kvm föreningens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 2 av 5, hiss finns
 • Avgift: 2 495 kr. Avgiften höjdes med 10% från och med 2023-09-01. INGÅR: I avgiften ingår värme, vatten, renhållning och bostadsrättstilläggsförsäkring. TILLKOMMER: Obligatoriskt tillägg för bredband/Tv.
 • Förening: BRF Sirius i Hägerneholm
 • Byggnadsår: 2021
 • Område: Hägerneholm, Täby

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sara Bjerwe

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Hägerneholmsvägen 7B, våning 2

 • Inglasad balkong i västerläge
 • Öppen planlösning
 • Fint skick
 • Låg avgift
 • Förråd i lägenheten
 • Populärt område
 • Nära kommunikationer
 • Nära Arninge centrum

Allrum

Allrummet är ljust och erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord, soffa med tillhörande bord samt ett mindre matbord för sociala middagar med vänner.

Balkong

Mysig inglasad balkong i härligt västerläge. Här finns plats för mindre utomhusmöblemang och har stor inredningspotential.

Kök

Välplanerat kök med arbetsyta via bänkskiva och förvaring via stilrena köksluckor. Köket är utrustat med ugn, spis, spisfläkt, kyl/frys och givetvis en diskho. Här finns även ett städskåp och en garderob.

Hall

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor direkt till vänster. I hallen finns platsbyggd garderob samt hatthylla. Till höger hittar du lägenhetens förråd med cykelplats, idag inred som en walk in closet. Här är det rymligt med plats för cykel. Kan även användas som ett arbetsrum. Precis efter eget tycke och behov.

Badrum

Modernt helkaklat badrum utrustat med dusch, wc, handfat samt tvättmöjligheter via kombimaskin. Vita väggar i kombination med mörkt golv.

Exteriör

Den nya stadsdelen Hägerneholm med närhet till vatten, city och park växer fram i utkanten av Täby. En blandning mellan moderna, nyproducerade bostäder med grönskan runt hörnet. Expansivt område där Arninge centrum rustas upp och expanderar i snabb takt. I direkt närhet finns ett av Norrorts största handelsområde - Arninge. Här finns gott om livsmedelsbutiker, restauranger, outlets, apotek etc. Nya tillskottet är Costco varuhus som öppnade hösten 2022 på 13 000 kvadratmeter. Här finns både dagligvaru- och sällanköpshandel, med mat och bland annat apotek och optiker. Buss 615 från Arningeområdet tar dig till Täby centrum på 18 min. Buss 629 tar dig direkt in till Danderyds sjukhus och tunnelbanan. Snabbuss 608 till Humlegården. Roslagsbanan tar dig från Arninge station till city på 20 min. Fri parkering på gatan. Se vägskyltar

Gemensamma föreningsutrymmen

Parkeringsplatser finns att hyra utomhus eller i garage. Här erbjuds även en bilpoolslösning som tecknats med Bilpoolen AB.

Övriga bilder

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 495 kr, Avgiften höjdes med 10% från och med 2023-09-01.

INGÅR:
I avgiften ingår värme, vatten, renhållning och bostadsrättstilläggsförsäkring.

TILLKOMMER:
Obligatoriskt tillägg för bredband/Tv.
Antal rum
1 rum + Kök
Boarea
29 m² föreningens information
Våning
2 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,45899 %
Andel av årsavgift
0,4786 %
Nettoskuldsättning
407 758 kr, Som underlag till beräkningen har föreningens årsredovisning (2022) använts. Den indirekta nettoskuldsättningen har beräknats på följande sätt: föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar minus likvidamedel multiplicerat med andelstalet för årsavgift (i decimalform).
Uteplats
Mysig inglasad balkong i härligt västerläge. Här finns plats för mindre utomhusmöblemang och har stor inredningspotential.
Bilplats
Parkeringsplatser finns att hyra utomhus eller i garage. Här erbjuds även en bilpoolslösning som tecknats med Bilpoolen AB.

50 garageplatser för 550 kr/månad finns att hyra samt 22 parkeringsplatser för 360 kr/månad, därutöver 2 handikappanpassade garageplatser för 500 kr/månad.
Övrigt
KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren & föreningen. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Köparen uppmanas även att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakt tas med föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

ÖPPEN BUDGIVNING:

Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer, samt information om de bud som inkommer, till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Föreningen

Namn
BRF Sirius i Hägerneholm
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
177 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
2 006 kr
Pantsättningsavgift
860 kr
Allmänt om föreningen
Brf Sirius är den andra av fyra etapper/kvarter som Hemgården kommer att uppföra i Hägerneholm. Det är 177 st. lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök.

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo.

Fastighetsel levereras av God El och nätavgift betalas till Elevio.

Fjärrvärme levereras av EON.
Information om månadsavgiften
Avgiftshöjning med 10% från och med 2023-09-01.

INGÅR:
I avgiften ingår värme, vatten, renhållning och bostadsrättstilläggsförsäkring.

TILLKOMMER:
Obligatoriskt tillägg för bredband/Tv.
Tv och Bredband
Fastigheten fiberansluts till Telia Öppen Fiber där 11 tjänsteleverantörer är anslutna. Bostadsrättshavare väljer själv leverantör av bredband/tele/TV liksom utbud av Tv-kanaler och hastighet på bredband.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har utrymmen för rullatorer och barnvagnar. Föreningen har även ett miljörum, städförråd samt föreningsförråd.

Föreningens fastighet Öreslandet 1 deltar i gemensamhetsanläggningen Täby Öreslandet GA:1. Gemensamhetsanläggningen består av väg Bostadsrättsföreningens fastighet Öreslandet 1 har en sammanlagd andel om 1/4 i gemensamhetsanläggningen Täby Öreslandet GA: 1. En vägsamfällighet är under bildandet och samtliga parter har accepterat de stadgar som Ordf. i Brf Sirius tagit fram.
Parkering
Parkeringsplatser finns att hyra utomhus eller i garage. Här erbjuds även en bilpoolslösning som tecknats med Bilpoolen AB.

50 garageplatser för 550 kr/månad finns att hyra samt 22 parkeringsplatser för 360 kr/månad, därutöver 2 handikappanpassade garageplatser för 500 kr/månad.
FÖRSÄKRING
Fastigheten inklusive byggnad är fullvärdeförsäkrad hos Brandkontoret. I försäkringen ingår styrelseansvar, kollektiv bostadsrättsförsäkring och försäkring mot ohyra.

Bostadsrättstillägg för samtliga bostäder ingår i bostadsrättsföreningens fastighetsförsäkring och ingår i månadsavgiften.
Övrigt
Antal våningar: 5 våningar plus vindsplan ovan garage.

Markarbeten: Betongplattor, asfalt, armerat gräs, träd, buskar, cykelställ.

Bottenbjälklag ovan garage: Isolerat skivbeklätt regelverk i trä

Mallenbjälklag: Dubbla isolerade skivbeklädda regelverk i trä.

Yttertak: Yttertak i bärande konstruktion av trä.

Yttervägg: Isolerat skivbeklätt regelverk.

Fasadmaterial i träpanel och skiva.

Fönster: 3-glas

Innevägg: Dubbla isolerade och skivbeklädda regelverk i trä
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer och underhåll av uppkomna skador.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2021
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el) och fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
F med återvinning
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Gemensamma föreningsutrymmen:

Föreningen har utrymmen för rullatorer och barnvagnar. Föreningen har även ett miljörum samt städförråd.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,207%
Pantsatt
Ja

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2021-08-20
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
80 kWh per kvm och år

Allmänt om området

I de nordöstra delarna av Täby ligger nybyggda och populära Hägerneholm. En helt ny stadsdel med både villor, radhus och bostadsrätter samt hyresrätter. En blandning mellan moderna, nyproducerade bostäder med grönskan runt hörnet. Expansivt område vars Arninge Rescentrum nyligen uppförts där även Roslagsbanan stannar.

I Hägerneholm har du direkt närhet till både vatten, natur och handelsområde.

Hägerneholms torg ligger i anslutning till den nordvästra delen av Arninge verksamhetsområde där det finns ett grönt torg med bland annat sittplatser, träd och planteringar. Torget övergår västerut i stadsparken som innehåller lekplatser, utomhusgym , idrottsplats för spontana sportinfall, mindre pulkabacke, odlingslotter, utsiktsplatser och gångvägar.

Hägerneholmsparken är en lekfull, vacker och spännande aktivitetspark vars karaktär och identitet präglas av det gamla kulturlandskapet. Parken är en mötesplats för alla åldrar – ett utflyktsmål för såväl Täbybor som besökare utifrån. I parken finns två lekplatser, lekplatsen ”Stallet” för småbarnslek och den större lekplatsen ”Åkerspöket” för lite äldre barn. Utöver lekplatserna finns det mycket annat i parken som lockar till aktivitet. Här finns en multisportplan med innebandy-, basket- och fotbollsmål, ett elektroniskt bollplank, utegym samt grillplatser.

Hägerneholmsparken anlades 2015-2016 som en del av stadsdelen Arninge-Ullna. Den stora stadsparken sträcker sig genom området Hägerneholm, runt Hägerneholms gård och de äldre husen i kulturmiljön kring gården. Via en gång- och cykelväg kopplar parken samman Hägerneholm med Skavlötens naturreservat, Rönninge by i söder och bostadsområdet Ullna strand i norr.

Kommunikation

Buss 615 från Arningeområdet tar dig till Täby centrum på 18 min. Buss 629 tar dig direkt in till Danderyds sjukhus och tunnelbanan. Snabbuss 608 till Humlegården. Roslagsbanan tar dig från Arninge station till city på 20 min.

Närservice

I direkt närhet finns ett av Norrorts största handelsområde - Arninge. Här finns gott om livsmedelsbutiker, restauranger, outlets, apotek, träningsanläggningar etc. Nya tillskottet är Costco varuhus som stod klart hösten 2022.

En ny skola och förskola invigdes 2019 i Hägerneholm och har fått namnet Hägerneholmsskolan. Skolan är en F-9 och har plats för 600 elever, två klasser i varje årskurs. Skolgården är uppdelad i två delar. I den inhägnade delen som tillhör förskolan finnas sandlåda, pulkabacke och cykelslinga. På den resterande ytan finns hinderbana, längdhoppsbana och bollek. Dessutom finns en amfiteater för bland annat undervisning utomhus.

Intill skolan finns en fullstor idrottshall - Hägerneholmshallen.
Idrottshallen är byggd i två plan med en total yta på cirka 3 200 kvm och läktare som rymmer 500 åskådare.

Parkering

Det finns gott om parkeringsmöjligheter i området.

Övrigt

Vi är din lokala fastighetsmäklare i Täby och har stenkoll på allt ifrån kommunikationer, skolor och förskolor till nöjen, restauranger och mataffärer. Utöver vår goda lokalkännedom har vi en lång erfarenhet inom branschen. Vårt kontor ligger i Hägernäs Strand men vi är även verksamma och säljer mycket i Hägerneholm.

Vi erbjuder en personlig och professionell service och lägger stor vikt i att både köpare och säljare ska vara nöjda med affären. Vi på Svenska Mäklarhuset i Täby tycker att vi har världens roligaste jobb och vi vill vara det självklara valet av mäklare, både när du ska sälja din nuvarande bostad, men även när du är på jakt efter ditt nästa boende. Vi har som mål att alltid se till våra kunders bästa och se till att samtliga parter i bostadsaffären blir nöjda. Detta kan bevisas då vi har många återkommande kunder som ger oss förtroende att vara mäklare igen. Vi ser fram emot att sälja din bostad i Hägerneholm.

Mäklare Hägerneholm:
https://svenskamaklarhuset.se/omrade/som89d518e7e38e44f38ffdce1f3b190b11-taby-hagerneholm/

Mäklare Täby:
https://svenskamaklarhuset.se/kontor/taby/

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Bjerwe

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Bjerwe

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allrum

Balkong

Kök

Hall

Badrum

Exteriör

Gemensamma föreningsutrymmen

Övriga bilder