Flygvillevägen 17 Hägernäs Strand
Hägernäs Strand

Flygvillevägen 17

Fantastiskt fin fyra med optimal planlösning i populärt område!

Kommande

Fantastiskt fin fyra med optimal planlösning i populärt område!

Flygvillevägen 17 Flygvillevägen 17 info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Boarea: 85 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 1 av 6, hiss finns
 • Avgift: 5 496 kr Inkl värme, vatten och bostadsrättsförsäkring, abonnemang för hushållsel tecknas och betalas av medlemmen. Fr.o.m. den 1 april 2021 har Brf Parkhöjden ett gruppavtal med Telia. Kostnad för bredband, TV Lagom, Bredbandstelefoni samt Telia Play tillkommer på 225:-/månad och betalas via hyresavin. Medlemmen tar själv kontakt med Telia Avgiftshöjning med 5% fr.o.m april 2023.
 • Förening: Brf Parkhöjden
 • Byggnadsår: 2008
 • Område: Hägernäs Strand, Täby

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sara Bjerwe

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Flygvillevägen 17

Välplanerad och ljus 4:a (möjlig 3:a) om 85 kvm med rymlig balkong i västerläge, eventuell möjlighet till inglasning. Bostaden har genomgående fina ytskikt med parkettgolv och ljusa väggar. Uppfräschat kök med köksö som skapar en otroligt trevlig och social planlösning mot vardagsrummet. I anslutning till vardagsrummet finns ett väl tilltaget sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaring. Direkt innanför dörren kommer du in i den ljusa hallen med gott om plats för förvaring i och med de inbyggda garderoberna. Här kommer du sedan vidare in till de andra två sovrummen. Bostaden är utrustad med ett större helkaklat badrum och en mindre WC. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, badkar, tvättställ med kommod, skåp och WC.

Här kan du förslagsvis börja dagen med att ta på dig morgonrocken och på några minuters promenadavstånd gå ner till vattnet för ett morgondopp.

Brf Parkhöjden ligger i Hägernäs Strand nära vattnet och är en stadsdel i nordöstra Täby vid den vackra Hägernäsviken. I närområdet har vi sköna naturområden, tennishall, ishall och fotbollsplaner samt shopping i Täby Centrum. Föreningens fastighet Markan 4 består av 50 stycken lägenheter i två flerfamiljshus i sju våningar, totala boytan ca 3794 km. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007.

Det finns källarförråd till samtliga lägenheter. Det finns även ett större gemensamt förråd i källaren för förvaring av utemöbler mm under vintern.

Hägernäs Strand ligger på den nedlagda sjöflygflottiljens område i Södra Hägernäs i Täby. Området som är mycket attraktivt beläget vid vattnet bjuder på en vidsträckt sjöutsikt och är ett av norra StorStockholms attraktivaste bostadsområden. Båt kan man hyra på den lokala båtklubben om du blir medlem. (Hägerns Strands bryggor). I närområdet finns även ett gym som är öppet kl. 05-23 samt ett hunddagis.

I området finns bl a ett antal butiker, 3 restauranger samt ett bageri. Här går den 7 km långa strandpromenaden förbi som sträcker sig bort mot Näsby Park. På gångavstånd finns ytterligare restauranger, badplats, fotbollsplan, sporthall samt en hockeyhall. Inom bekvämt räckhåll finns ett flertal golfbanor och alldeles i närheten ligger Rönninge by, ett naturreservat med en levande bondgård och café. Mer information på: www.hagernasstrand.se

Hägernäs Strand har fullgoda kommunikationer. En lokal busslinje (604) som går mellan Danderyds sjukhus via Täby Centrum till Hägernäs Station går genom området. Buss 629 som har hållplats vid Flygsvängen går mellan Danderyds sjukhus och Ullna strand via Arninge, samt nattbussen 691 som går mellan Odenplan och Hägernäs. Roslagsbanan från Hägernäs Station tar dig till Stockholm och Östra Station på cirka 20-25 minuter. Vill man ta bilen tar det bara några minuter till Täby Centrum och Arninge Centrum med dess kommers och kultur.

 • Rymlig balkong med kvällssol
 • Genomgående fint skick
 • Ljus lgh med stora fönsterpartier
 • Optimal planlösning
 • Naturskönt och lugnt område
 • Välskött förening
 • Källarförråd
 • Möjlighet till parkeringsplats, även el

Exteriör

Brf Parkhöjden bildades 2007.

Föreningens fastighet består av 50 stycken lägenheter i två flerfamiljshus i sju våningar.

Adresserna är: Flygvillevägen 15-17.

Omgivning

Hägernäs Strand ligger på den nedlagda sjöflygflottiljens område i Södra Hägernäs i Täby. Området, som är mycket attraktivt beläget vid vattnet, bjuder på en vidsträckt sjöutsikt och är ett av norra StorStockholms attraktivaste bostadsområden.

Här finns cirka 780 lägenheter, samt ett stort antal lokaler. Flera olika arkitekter har gett sin prägel på husen. Kvarteren är små, gröna och lummiga med många gamla löv- och barrträd bevarade. Många av lägenheterna har direkt sjöläge och samtliga är utrustade med härliga uteplatser, balkonger eller terrasser. Utanför dörren ligger saltsjön, som erbjuder bad och segling sommartid, samt skridskoåkning vintertid. Båt kan man hyra på den lokala båtklubben om du blir medlem. (Hägerns Strands bryggor)

Vid Catalinatorget finns det ett antal butiker, bageri samt två restauranger som även erbjuder lunch. Här går den 7 km långa strandpromenaden förbi som sträcker sig bort mot Näsby Park. På gångavstånd finns ytterligare restauranger, badplats, fotbollsplan, sporthall, gym, samt en hockeyhall. Inom bekvämt räckhåll finns ett flertal golfbanor och alldeles i närheten ligger Rönninge by, ett naturreservat med en levande bondgård och café.

Mer information på: www.hagernasstrand.se

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Bjerwe

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Bjerwe

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 496 kr, Inkl värme, vatten och bostadsrättsförsäkring, abonnemang för hushållsel tecknas och betalas av medlemmen.

Fr.o.m. den 1 april 2021 har Brf Parkhöjden ett gruppavtal med Telia.

Kostnad för bredband, TV Lagom, Bredbandstelefoni samt Telia Play tillkommer på 225:-/månad och betalas via hyresavin. Medlemmen tar själv kontakt med Telia

Avgiftshöjning med 5% fr.o.m april 2023.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
85 m² föreningens information
Våning
1 av 6, hiss finns
Andel i förening
2,198 %
Andel av årsavgift
2,2 %
Nettoskuldsättning
515 848 kr, (26 333 116+204 804-3 090 306x0,022)
Bilplats
Det finns ett par parkeringsplatser kvar på P-däcket. Carporten och el laddstolpar är för tillfället fullbokade. Parkeringsplatser kostar idag 300 kr/mån att hyra och carport kostar 600 kr/mån. Uppsägningstid är 3 mån. Ett par carport-platser är utrustade för laddning av el-bil (max 12 platser). För parkeringsplats med laddstolpe tillkommer en avgift på 150 kr/månad.

Carport-platserna är försedda med eluttag för motorvärmare likaså de båda handikapplatserna.
Övrigt
KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren & föreningen. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Köparen uppmanas även att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakt tas med föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

ÖPPEN BUDGIVNING:

Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer, samt information om de bud som inkommer, till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Föreningen

Namn
Brf Parkhöjden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
50 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Brf Parkhöjden ligger i Hägernäs Strand nära vattnet och är en stadsdel i nordöstra Täby vid den vackra Hägernäsviken. I närområdet har vi sköna naturområden, tennishall, ishall och fotbollsplaner samt shopping i Täby Centrum.

Föreningens fastighet Markan 4 består av 50 stycken lägenheter i två flerfamiljshus i sju våningar, totala boytan ca 3794 km. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007.

Adresserna är: Flygvillevägen 15-17.

Den 1 mars 2018 omvandlades en gemensamhetsanläggning som tidigare ägdes av JM AB, omfattande lokalgata, parkeringsplatser, parkerings garage samt dagvattenledningar, till en samfällighetsförening med benämningen Flygvillans Samfällighets förening. Den ägs nu av Brf Parkhusen, Brf Parkängen, Brf Skogshusen och Brf Parkhöjden.

Överlåtelseavgift tas ut av föreningen med 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift tas ut av föreningen med 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av bostadsinnehavaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Norrorts Boservice AB sköter om den ekonomiska förvaltningen. ROFAS AB sköter om den tekniska förvaltningen.

Fr.o.m. den 1 april 2021 har Brf Parkhöjden ett gruppavtal med Telia. De tjänster som ingår är bredband 1000/1000, TV Lagom, Bredbandstelefoni samt Telia Play. Kostnaden för det är 225:-/månad och betalas via hyresavin fr o m april.

Det finns källarförråd till samtliga lägenheter. Det finns även ett större gemensamt förråd i källaren för förvaring av utemöbler mm under vintern.

Det kommer genomföras ett fasadbyte på föreningens fastigheter. Som prognosen ser ut nu så kommer detta genomföras med start 2025.
Information om månadsavgiften
Inkl värme, vatten och bostadsrättsförsäkring, abonnemang för hushållsel tecknas och betalas av medlemmen.

Fr.o.m. den 1 april 2021 har Brf Parkhöjden ett gruppavtal med Telia.

Kostnad för bredband, TV Lagom, Bredbandstelefoni samt Telia Play tillkommer på 225:-/månad och betalas via hyresavin. Medlemmen tar själv kontakt med Telia

Avgiftshöjning med 5% fr.o.m april 2023.
Gemensamma utrymmen
Det finns källarförråd till samtliga lägenheter. Det finns även ett större gemensamt förråd i källaren för förvaring av utemöbler mm under vintern.
Parkering
Det finns lediga platser att hyra idag. Till carport är det kö. Parkeringsplatser kostar idag 300 kr/mån att hyra och carport kostar 600 kr/mån. Uppsägningstid är 3 mån. Ett par carport-platser är utrustade för laddning av el-bil (max 12 platser). För parkeringsplats med laddstolpe tillkommer en avgift på 150 kr/månad.

Carport-platserna är försedda med eluttag för motorvärmare likaså de båda handikapplatserna.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdes försäkrad hos Trygg-Hansa Stockholm.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:

*2021: Högtrycksspolning av samtliga avlopp, tvättställ och diskhoar.

*2021: Juridisk rådgivning och konsulttjänster avseende garantiåtgärder på fasader.

*2022: Installation av ett antal laddstolpar för el/hybridbilar.

*2022: Beslut gällande fasaden.


PLANERAT UNDERHÅLL:

- Golvpolering

- Kanalrensning, rensning av frånluftsventilationen med åtföljande OVK

- Slutföra förhandlingarna med JM AB angående husens fasader, åtgärder och dess detaljplanering.


PLANERAD VERKSAMHET FÖR KOMMANDE ÅR:

- Arbete med föreningens hemsida.

- Se över möjligheterna till att minska de ökande kostnaderna för fjärrvärme, el och vattenförbrukning.

- Studera möjligheten att placera solpaneler för elproduktion på husens tak.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
F
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:

*2021: Högtrycksspolning av samtliga avlopp, tvättställ och diskhoar.

*2021: Juridisk rådgivning och konsulttjänster avseende garantiåtgärder på fasader.

*2022: Installation av ett antal laddstolpar för el/hybridbilar.

*2022: Beslut gällande fasaden.

*2022: Kanalrensning och OVK.


PLANERAT UNDERHÅLL:

- Golvpolering

- Slutföra förhandlingarna med JM AB angående husens fasader, åtgärder och dess detaljplanering.


PLANERAD VERKSAMHET FÖR KOMMANDE ÅR:

- Arbete med föreningens hemsida.

- Se över möjligheterna till att minska de ökande kostnaderna för fjärrvärme, el och vattenförbrukning.

- Studera möjligheten att placera solpaneler för elproduktion på husens tak.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns källarförråd till samtliga lägenheter. Det finns även ett större gemensamt förråd i källaren för förvaring av utemöbler mm under vintern.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,891%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2013-07-22
PRIMÄRENERGITAL
110 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Vi är din lokala fastighetsmäklare i Täby och har stenkoll på allt ifrån kommunikationer, skolor och förskolor till nöjen, restauranger och mataffärer. Utöver vår goda lokalkännedom har vi en lång erfarenhet inom branschen. Vårt kontor ligger även här i Hägernäs Strand.

Vi erbjuder en personlig och professionell service och lägger stor vikt i att både köpare och säljare ska vara nöjda med affären. Vi på Svenska Mäklarhuset i Täby tycker att vi har världens roligaste jobb och vi vill vara det självklara valet av mäklare, både när du ska sälja din nuvarande bostad, men även när du är på jakt efter ditt nästa boende. Vi har som mål att alltid se till våra kunders bästa och se till att samtliga parter i bostadsaffären blir nöjda. Detta kan bevisas då vi har många återkommande kunder som ger oss förtroende att vara mäklare igen. Vi ser fram emot att sälja din bostad här i Hägernäs Strand.

Täby kommun ligger cirka två mil norr om Stockholm, nära skärgården, innerstaden och Arlanda. I kommunen bor ca 70 000 invånare. Täby har vuxit snabbt under de senaste decennierna och sedan 1948 har antalet invånare mer än femdubblats. Kommunen har dock kvar sin ursprungliga prägel, med flera orörda grönområden runt knuten. Föreningslivet är stort och rymmer bland annat många idrottsklubbar.

Täbys skolor är av mycket god kvalitet visar en granskning av Skolverket. I Täby får man välja skola, och de kommunala skolorna arbetar under samma villkor som privata förskolor och skolor. Även annan omsorgsverksamhet drivs i stor omfattning av privata utförare.

I Täby verkar över 5 000 aktiva företag. De flesta är mindre företag med verksamhet inom tjänstesektorn, handel och elektronik/IT.

Täbys yta omfattar cirka 66 kvadratkilometer och gränsar i söder till Danderyd, i norr till Vallentuna och Österåker, i väster till Sollentuna och i nordväst till Upplands-Väsby.

Skogen och vattnet är framträdande i Täby där vi har flera stora grönområden, flera sjöar, en kuststräcka och två av Sveriges största småbåtshamnar.

Täbys historia går långt tillbaka och många av de 37 runristningar som finns i trakten vittnar om vikingarnas liv och leverne. Den mest omtalade vikingen var Jarlabanke - en bondehövding som sade sig "äga hela Täby".

Mäklare Hägernäs Strand:
https://svenskamaklarhuset.se/omrade/som5a16b110edb840508b35173117a53faa-taby-hagernas-strand/

Mäklare Täby:
https://svenskamaklarhuset.se/kontor/taby/

Mäklare Hägernäs:
https://svenskamaklarhuset.se/omrade/som82931241be344df28ddd51d4862752a2-taby-hagernas/

Kommunikation

Hägernäs Strand har fullgoda kommunikationer. En lokal busslinje (604) som går mellan Danderyds sjukhus via Täby Centrum till Hägernäs Station går genom området. Buss 629 som har hållplats vid Flygsvängen går mellan Danderyds sjukhus och Ullna strand via Arninge, samt nattbussen 691 som går mellan Odenplan och Hägernäs. Roslagsbanan från Hägernäs Station tar dig till Stockholm och Östra Station på cirka 20-25 minuter. Vill man ta bilen tar det bara några minuter till Täby Centrum och Arninge Centrum med dess kommers och kultur.

Närservice

Mataffär finns uppe i Hägernäs centrum samt vid motorvägspåfarten vid Mc Donalds. Stora ICA Stop ligger vid motorvägen vid Viggbyholmsavfarten. Till Täby centrum med hela dess gigantiska utbud är det ca 5 kilometer och vid Arninge handelscentrum 4 km bort hittar man flera av de kända stormarknaderna.

Övrigt

Täby har ett stort utbud av förskolor och familjedaghem, där de flesta drivs i fristående regi. Täbys gymnasieskolor har ett brett utbud av teoretiska, yrkesinriktade och specialutformade program och ett väl utvecklat samarbete med både näringsliv, högskolor och universitet. I Hägernäs Strand finns bl a Flottiljens förskola.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Exteriör

Omgivning