Grindtorps skolgränd 22 Täby Centrum
Täby Centrum

Grindtorps skolgränd 22

Till salu

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 5 995 000 kr
 • Boarea: 89 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 6 av 7, hiss finns
 • Avgift: 4 622 kr Inkl värme, kallvatten, digital-tv, bredband, telefoni (Telia Triple Play)
 • Förening: Brf Orion
 • Byggnadsår: 2016
 • Område: Täby Centrum, Täby
Utgångspris

5 995 000 kr

Visningar

26 Jun 11:00 - 11:45
Öppen visning, anmäl er gärna!
Håll dig uppdaterad
27 Jun 17:00 - 17:30
Öppen visning, anmäl er gärna!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Rikard Sölling

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Grindtorps skolgränd 22

Välkommen till denna ljusa och fina bostad på våning 6 av 7 i lugnt och avskilt område samtidigt som direkt närhet till Täby centrum. Genomgående 4:a om 89 kvm med inglasad balkong och 2 badrum. Interiören präglas av modern standard. Smidig access till garaget som ligger i källarplanet. Välskött förening med god ekonomi. På Grundtorps Skolgränd bor du med absolut närhet till kommunikationer, mataffär, butiker, restauranger och alltmer av det Täby Centrum har att erbjuda.

Varmgarage med 94 platser för personbilar och fyra platser för motorcyklar (tre med golvankare och en med kätting) finns i fastighetens källarplan. Garageplatserna disponeras enbart av föreningens medlemmar som kan hyra garageplats för bil för 1 000 kronor/månad och för motorcykel för 300 kronor/månad. För närvarande är sex av platserna anpassade för elbilar. Ett fast påslag, 700 kronor/månad, för dessa platser tillkommer.

Bredband genom Telia Triple Play. En Wifi-router till varje lägenhet ingår och hastigheten är 1000 Mbit/s. Telia Triple Play ingår i månadsavgiften.

I entréplanet finns förutom lägenheter utrymme för källsortering av sopor, styrelserum och gästlägenhet med övernattningsrum för långväga släkt och vänner.

För mer information kontakta mäklare Rikard Sölling, 070 645 25 84, rikard.solling@smh.se.

 • Högt läge
 • Genomgående lägenhet
 • Inglasad balkong
 • Nära Täby C
 • Garage under byggnaden
 • Övernattningslägenhet i föreningen

Balkong

Rymlig inglasad balkong med trätrall. Det höga läget ger fina vyer och bra ljusinsläpp.

Visa mer

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp och fönster åt två håll. Delvis öppen planlösning med bardisk mot köket och balkong i anslutning. Parkettgolv och målade väggar.

Visa mer

Kök

Stilfullt kök från Marbodal med vita skåpsluckor, bänkskiva i mörk laminat samt mörk mosaik som stänkskydd. Goda arbets- och förvaringsmöjligheter. Full maskinellutrustning i form av kyl, frys, induktionshäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror går i rostfritt och är från Siemens förutom fläkten som är från Franke. Matplats för 6 personer framför fönster. Härligt ljusinsläpp och fri utsikt. Parkettgolv och målade väggar med en tapetserad fondvägg. .

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum med plats för säng och arbetshörna. Parkettgolv och målade väggar.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum med god plats för dubbelsäng och sidobord. Förvaring i skjutdörrsgarderob med speglar. Parkettgolv och målade väggar med en tapetserad fondvägg. Fönster i 2 väderstreck med fri utsikt.

Visa mer

Sovrum 3

Mindre rum i anslutning till köket som idag används som barnrum. Detta rum är väl lämpat till såväl barnrum som hemmakontor. Förvaring i skjutdörrsgarderob. Parkgolv och målade väggar.

Visa mer

Badrum

Stort helkaklat badrum som är utrustat med wc, badkar, handfat med kommod samt spegel. Här finns också en tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ovan maskinerna finns en laminatbänkskiva och vägghängt skåp för förvaring.

Visa mer

Duschrum

Helkaklat duschrum i anslutning till hallen. Här finns dusch, wc, handfat med kommod och spegel.

Visa mer

Hall

Hall med praktiskt klinkergolv i grått. Förvaring i både skjutdörrsgarderob och 1 garderob.

Visa mer

Exteriör

Brf Orion i Täby är en lugn oas alldeles intill Täby centrum, med två minuters gångavstånd till Roslagsbanan och bussar. Fastigheten uppfördes av JM och inflyttning skedde under 2016.

Exteriört är Orion klätt i vita putsfasader med kontrasterande inslag av mörkt tegel och trädetaljer. Fastigheten är formad som en hästsko med åtta våningsplan. Här finns 123 lägenheter från 1 rok till 5-6 rok. Den lugna och skyddade innergården är rik på växtlighet och har en fin lekplats.

Gemensamt för medlemmarna finns en gästlägenhet med styrelserum, välordnad återvinning och källsortering, garage, cykelförråd samt barnvagnsrum. Till varje lägenhet hör ett förråd.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 622 kr, Inkl värme, kallvatten, digital-tv, bredband, telefoni (Telia Triple Play)
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
89 m² föreningens information
Våning
6 av 7, hiss finns
Andel i förening
0,8747 %
Andel av årsavgift
0,8747 %
Övrigt
KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren & föreningen. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Köparen uppmanas även att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakt tas med föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

ÖPPEN BUDGIVNING:

Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer, samt information om de bud som inkommer, till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Föreningen

Namn
Brf Orion
Antal lägenheter
123 lägenheter
Allmänt om föreningen
Brf Orion färdigställdes under 2016 och består av totalt 123 bostadsrättslägenheter. På entréplanet finns förutom lägenheter utrymme för källsortering av sopor, ett övernattningslägenhet och ett styrelserum. Den lugna och sköna innergården är rik på växtlighet och inrymmer även en fin lekplats med gungor, sandlådor och lekskulpturer. Under huset finns källarförråd och garage.

Varmgarage med 94 platser för personbilar och fyra platser för motorcyklar (tre med golvankare och en med kätting) finns i fastighetens källarplan. Garageplatserna disponeras enbart av föreningens medlemmar som kan hyra garageplats för bil för 1 000 kronor/månad och för motorcykel för 300 kronor/månad. För närvarande är sex av platserna anpassade för elbilar. Ett fast påslag, 700 kronor/månad, för dessa platser tillkommer. I källaren finns även cykelförråd, barnvagnsrum och lägenhetsförråd vars storlek är anpassat till lägenhetens storlek. Garageplatserna nås bekvämt via hiss från bostadsplanet vilket gör att man får en bilfri boendemiljö på gården.

Ingår i Telia Triple Play. En Wifi-router till varje lägenhet ingår och hastigheten är 1000 Mbit/s. Telia Triple Play ingår i månadsavgiften.
Varmvattenförbrukningen avläses och debiteras separat för varje lägenhet.

För arbete med övergång av bostadsrätt tas överlåtelseavgift ut av bostadsrättshavaren med 2,5 % av prisbasbeloppet enligt 2 kap 6 och 7 §§ socialförsäkringsbalken (2010:110). Köparen ansvarar för att överlåtelseavgiften betalas.

För mer information besök: www.brforionitaby.se
Information om månadsavgiften
Inkl värme, kallvatten, digital-tv, bredband, telefoni (Telia Triple Play)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk, både till- och frånluft.
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
Kostnad för varmvatten ingår inte utan debiteras enligt kollektivt avtal baserat på egen förbrukning. Individuell mätare för varje lägenhet. Den faktiska varmvattenförbrukningen faktureras i efterskott tillsammans med månadsavgiften.

Ekonomi

Utgångspris
5 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,891%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
5 000 kr/år
vatten
2 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 500 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Kommentar
VA= Varmvatten. Driftskostnader enligt schablon.
Energideklaration
Utförd 2022-04-03
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
89 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Kvarteret är beläget öster om Täby Centrum med kort promenadavstånd till köpcentrumet med ca 260 butiker, restauranger och kaféer. Omgivningen är mycket barnvänlig med bilfri parkmiljö utanför dörren. Dessutom har du och familjen nära till fritidsaktiviteter samt skola och barnomsorg.

Läget inte långt ifrån E18 är också strategiskt vad gäller kommunikationer. En gångväg med gångtunnel leder till bussarna på andra sidan vägen samt till Roslagsbanan.

Kommunikation

Kvarterets centrala läge gör att du alltid har nära till utmärkta kommunikationer. Pendla bekvämt till Stockholm city på 20 minuter med Roslagsbanan eller ta någon av alla busslinjerna som avgår från terminalen vid Täby centrum.

Närservice

I närheten finns ett stort antal förskolor samt Byängsskolan, Näsbydalskolan och Nytorps Friskola. Tibble gymnasium är ett fristående gymnasium med ett brett utbud av olika gymnasieprogram.

Övrigt

Övriga gemensamma utrymmen: Barnvagns- och rullstolsförråd finns i samtliga trapphus. Cykelförråd finns i källarplan. I föreningen finns också en övernattningslägenhet.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.