Södra Catalinagränd 29 Hägernäs Strand
Hägernäs Strand

Södra Catalinagränd 29

Kommande

SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Boarea: 77 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 0 av 3, hiss finns
 • Avgift: 4 348 kr Inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
 • Förening: Brf Catalinastranden
 • Byggnadsår: 2003-2004
 • Område: Hägernäs Strand, Täby

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Rikard Sölling

Rikard Sölling

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Södra Catalinagränd 29

Välplanerad 3:a om 77 kvm med stor uteplats i söderläge. Lugnt och bra läge i Hägernäs Strand ca 30 meter från Stora Värtan. Fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt utsikt över föreningens grönområde. Lägenheten har ett vitt kök med matplats för 4-6 personer, delvis öppen planlösning mot vardagsrum, två sovrum, helkaklat badrum samt en hall med rymlig klädkammare i anslutning. Ekonomiskt stabil och välskött förening där fasadrenovering nyligen genomförts.

Hägernäs Strand ligger på den nedlagda sjöflygflottiljens område i Södra Hägernäs i Täby. Området som är mycket attraktivt beläget vid vattnet bjuder på en vidsträckt sjöutsikt och är ett av norra StorStockholms attraktivaste bostadsområden. Båt kan man hyra på den lokala båtklubben om du blir medlem. (Hägerns Strands bryggor). I närområdet finns även ett gym som är öppet kl. 05-23 samt ett hunddagis.

I området finns bl a ett antal butiker, 3 restauranger samt ett bageri. Här går den 7 km långa strandpromenaden förbi som sträcker sig bort mot Näsby Park. På gångavstånd finns ytterligare restauranger, badplats, fotbollsplan, sporthall samt en hockeyhall. Inom bekvämt räckhåll finns ett flertal golfbanor och alldeles i närheten ligger Rönninge by, ett naturreservat med en levande bondgård och café. Mer information på: www.hagernasstrand.se

Hägernäs Strand har fullgoda kommunikationer. En lokal busslinje (604) som går mellan Danderyds sjukhus via Täby Centrum till Hägernäs Station går genom området. Buss 629 som har hållplats vid Flygsvängen går mellan Danderyds sjukhus och Ullna strand via Arninge, samt nattbussen 691 som går mellan Odenplan och Hägernäs. Roslagsbanan från Hägernäs Station tar dig till Stockholm och Östra Station på cirka 20-25 minuter. Vill man ta bilen tar det bara några minuter till Täby Centrum och Arninge Centrum med dess kommers och kultur.

För mer information om lägenheten, kontakta mäklaren Rikard Sölling 0706 45 25 84, rikard.solling@smh.se

Tillträde från mars 2023.

 • Ca 30 m till vattnet
 • Stor uteplats i söderläge
 • Stora fönsterpartier
 • Bra planlösning
 • Välskött förening
 • Förråd

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 348 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
77 m² föreningens information
Våning
0 av 3, hiss finns
Andel i förening
2,681 %
Andel av årsavgift
2,68 %

Föreningen

Namn
Brf Catalinastranden
Antal lägenheter
33 lägenheter
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen registrerades 2002-12-20. Föreningen är en äkta förening. Fastigheten bebyggdes 2003-2004 och består av två flerbostadshus, 4-5 våningar, med totalt 33 bostadsrätter samt två mindre byggnader innehållande lokaler. Fastighetsbeteckningen är Hydroplanet 2. Den totala tomtytan är 3458 kvm och boytan är ca 3052 kvm. I fastigheten finns också sex lokaler med en total uthyrningsbar yta på 179 kvm.

Föreningen disponerar 33 garageplatser och 18 parkeringsplatser utomhus. Platserna får ej överlåtas med lägenheten vid försäljning. Föreningen har 33 förråd som följer lägenheten. Cykelförråd finns.

Uppvärmningen är vattenburen fjärrvärme. Lägenheterna har kabel-TV via Comhem, som också erbjuder telefoni och bredbandsuppkoppling.
Information om månadsavgiften
Inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2003-2004
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,891%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 500 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Driftskostnad enligt schablon.

Allmänt om området

Täby kommun ligger cirka två mil norr om Stockholm, nära skärgården, innerstaden och Arlanda. I kommunen bor ca 70 000 invånare. Täby har vuxit snabbt under de senaste decennierna och sedan 1948 har antalet invånare mer än femdubblats. Kommunen har dock kvar sin ursprungliga prägel, med flera orörda grönområden runt knuten. Föreningslivet är stort och rymmer bland annat många idrottsklubbar.

Täbys skolor är av mycket god kvalitet visar en granskning av Skolverket. I Täby får man välja skola, och de kommunala skolorna arbetar under samma villkor som privata förskolor och skolor. Även annan omsorgsverksamhet drivs i stor omfattning av privata utförare.

I Täby verkar över 5 000 aktiva företag. De flesta är mindre företag med verksamhet inom tjänstesektorn, handel och elektronik/IT.

Täbys yta omfattar cirka 66 kvadratkilometer och gränsar i söder till Danderyd, i norr till Vallentuna och Österåker, i väster till Sollentuna och i nordväst till Upplands-Väsby.

Skogen och vattnet är framträdande i Täby där vi har flera stora grönområden, flera sjöar, en kuststräcka och två av Sveriges största småbåtshamnar.

Täbys historia går långt tillbaka och många av de 37 runristningar som finns i trakten vittnar om vikingarnas liv och leverne. Den mest omtalade vikingen var Jarlabanke - en bondehövding som sade sig "äga hela Täby".

Kommunikation

Hägernäs Strand har fullgoda kommunikationer. En lokal busslinje (604) som går mellan Danderyds sjukhus via Täby Centrum till Hägernäs Station går genom området. Buss 629 som har hållplats vid Flygsvängen går mellan Danderyds sjukhus och Ullna strand via Arninge, samt nattbussen 691 som går mellan Odenplan och Hägernäs. Roslagsbanan från Hägernäs Station tar dig till Stockholm och Östra Station på cirka 20-25 minuter. Vill man ta bilen tar det bara några minuter till Täby Centrum och Arninge Centrum med dess kommers och kultur.

Närservice

Mataffär finns uppe i Hägernäs centrum samt vid motorvägspåfarten vid Mc Donalds. Stora ICA Stop ligger vid motorvägen vid Viggbyholmsavfarten. Till Täby centrum med hela dess gigantiska utbud är det ca 5 kilometer och vid Arninge handelscentrum 4 km bort hittar man flera av de kända stormarknaderna.

Övrigt

Täby har ett stort utbud av förskolor och familjedaghem, där de flesta drivs i fristående regi. Täbys gymnasieskolor har ett brett utbud av teoretiska, yrkesinriktade och specialutformade program och ett väl utvecklat samarbete med både näringsliv, högskolor och universitet. I Hägernäs Strand finns bl a Flottiljens förskola.

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.