Meteorvägen 44 TÄBY
TÄBY

Meteorvägen 44

Välkommen till denna 3:a belägen högst upp i huset!

Kommande

Välkommen till denna 3:a belägen högst upp i huset!

Välkommen till en genomgående 3:a med smakfulla och stilrena materialval om 81 kvm med stor insynsskyddad balkong i söderläge! Perfekt planerad planlösning med stor, central hall med möjlighet för avhängningsmöjligheter, luftigt vardagsrum med fint ljusinsläpp och utgång till balkong, stilrent kök med bred maskinell utrustning. Här finns även två rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter.

Trevligt område med närhet till Täby Centrum samt kommunikationer såsom roslagsbanan som tar dig till Stockholm Östra på ca 15 min samt bussar till Danderyds Sjukhus m.m. Föreningen Hsb Brf Venus består av två flerbostadshus, totalt 704 lägenheter fördelade på Meteorvägen med fyra våningar och 264 lägenheter och Kometvägen med elva våningar och 440 lägenheter. Garage och förråd finns även.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 81 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 3 av 3, hiss finns
 • Avgift: 4 712 kr Inkl: värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.
 • Förening: HSB Brf Venus i Täby
 • Byggnadsår: 1961
 • Område: TÄBY, Täby

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sherwin Shokofan

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Meteorvägen 44

 • Stor inglasad balkong!
 • Bo med närhet till Täby Centrum och goda kommunikationer
 • Ljus och luftig
 • Aktivitetsrum, pingis, gym, dart, boule
 • Genomgående bra standard

Hall

Välkomnande och rymlig hall med förvaringsskåp för avhängningsmöjligheter. Hallens centrala läge i lägenheten gör att du når dom flesta rum härifrån. klinkergolv i hela hallen.

Visa mer

Vardagsrum

Stort vardagsrum med god plats för soffgrupp, soffbord och annan inredning. Det finns även yta för extra matplats. Fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och direktutgång till balkongen.

Visa mer

Kök

Rymlig och fullutrustad kök där du får plats för matbord för 6 personer. Vita luckor med gråa handtag. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt samt mikro.

Visa mer

Sovrum 1

Ljust och rymlig sovrum med god plats för dubbelsäng och sängbord. Finns även möjlighet till förvaring. Genomgående golv och fondvägg och vitmålade väggar.

Visa mer

Sovrum 2

Ljust och rymligt sovrum med olika möjligheter till möblering. Även detta sovrum erbjuder plats för fullstor dubbelsäng och möjlighet till förvaring i garderob. Genomgående golv och vitmålade väggar.

Visa mer

Balkong

Inglasad dubbelbalkong i söderläge.

Visa mer

Exteriör

HSB Brf Venus i Täby bildades 1960.

Brf Venus består av två flerbostadshus, totalt 704 lägenheter fördelade på Meteorvägen med fyra våningar och 264 lägenheter och Kometvägen med elva våningar och 440 lägenheter. Det finns också en lokal med bostadsrätt samt 209 övriga lokaler (garage, förråd m.m.) med hyresrätt. Finns även ett aktivitetsrum där det finns pingis, gym, dart och boule. Det finns även en lokal som går att hyras av föreningen för fester och engagemang.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 712 kr, Inkl: värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
81 m² föreningens information
Våning
3 av 3, hiss finns
Andel i förening
0,13866 %
Andel av årsavgift
0,13881 %
Övrigt
KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren & föreningen. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Köparen uppmanas även att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakt tas med föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

ÖPPEN BUDGIVNING:

Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer, samt information om de bud som inkommer, till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Föreningen

Namn
HSB Brf Venus i Täby
Antal lägenheter
704 lägenheter, 209 lokaler
Allmänt om föreningen
HSB Brf Venus i Täby bildades 1960.

Brf Venus består av två flerbostadshus, totalt 704 lägenheter fördelade på Meteorvägen med fyra våningar och 264 lägenheter och Kometvägen med elva våningar och 440 lägenheter. Byggnadernas totala boarea (BOA) är 57.850,5 kvm och lokalarea (LOA) är 2.651,70 kvm. Den totala ytan är alltså 60.502,20 kvm. Det finns också en lokal med bostadsrätt samt 209 övriga lokaler (garage, förråd m.m.) med hyresrätt.

I föreningen finns även ett fritidscenter, Galaxen, som innehåller gym, boulebanor, dart, pingis och bastu med relaxavdelning samt en samlingslokal, Grindtorpssalen, som kan bokas för olika tillställningar av de boende eller utomstående.

Lägenheterna fördelas enligt följande:
* 33 stycken: 2 rum och kokvrå
* 202 stycken 2 rum och kök
* 271 stycken 3 rum och kök
* 187 stycken 4 rum och kök
* 11 stycken 5 rum och kök

Adresserna är: Meteorvägen 2-64 och Kometvägen 1-23.

Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp (ca 1690,5 kr) tas ut av föreningen. Pantsättningsavgift 1% (Ca 724,5 kr) tas ut av föreningen. Överlåtelseavgift betalas av säljaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Föreningen är ansluten till HSB och köparen måste därför vara medlem. För att bli medlem i HSB läggs en depositionsavgift på 500 kr.

Föreningen har ett eget förvaltningskontor med två anställda som sköter om den ekonomiska förvaltningen. Fastighetsskötsel, markskötsel och förvaltning sköts av HSB Stockholm AB och lokalvården av Samhall. Avtalen löper på ett år i taget.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Gjensidige Forsikring ASA. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt ett bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Panncentralen City Samfällighetsförening. Samfälligheten består av bostadsrättsföreningarna Brf City, Brf Jupiter och Brf Venus. Samfällighetens uppgift är att sköta och driva värmen till föreningens fastigheter.

Stamrenovering har genomförts med tekniken relining, vilket innebär att rören rensas och infodras istället för att bytas. Detta har genomförts under 2010 och avslutades våren 2011.

Det finns ett övernattningsrum och festlokaler att hyra för bostadsrättsinnehavare och deras gäster. Medlemmarna i föreningen har även tillgång till tvättstuga, miljörum, elektronikrum samt källar- eller vindsförråd. Det finns tvättstuga i varje port i höghuset (Kometvägen) och i var fjärde port i låghuset (Meteorvägen). Tidningar, kartonger, glas och mindre grovsopor kan lämnas i miljörummen, ingång från gatan vid Kometvägen 1,5,13,17,21 och Meteorvägen 6-8, 14-16, 46-48, 54-56. Elektronikavfall (= allting med sladd eller batteri) som vitvaror, hushållsapparater, TV, radio, datorer mm samt glödlampor, lysrör och små batterier kan lämnas i elektronikrummen, som finns vid Kometvägen 9 och Meteorvägen 38-40. Till miljö- och elektronikrummen samt källaren finns särskilda koder, som meddelas bostadsrättshavaren.

I höghuset finns speciella barnvagnsrum respektive cykelrum märkta med skyltar med ingång från gården. Där finns också några låsbara cykelburar att hyra. I låghuset finns gemensamma utrymmen för barnvagnar och cyklar i varje entréplan från gatusidan.

Tidigare genomförda större projekt under de senaste åren
* Stamrenovering (relining)
* Tilläggsisolering tak Meteorvägen
* Byte av samtliga frånluftfläktar till tryckstyrda fläktar
* Anläggande av Galaxen fritidscenter
* Ombyggnad av varmvattencirkulationen på Kometvägen
* Installation av elektroniskt passersystem
* Byte av tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare
* Byte av fönster
* Byte av kallvattenledningar samt asbestsanering
* Ombyggnad av undercentraler på sekundärsidan
* Ombyggnad av undercentraler på primärsidan
* Installation av nyckeltuber i lägenheterna
* Omfattande renovering av innergården
Information om månadsavgiften
Inkl: värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Mekaniskt frånluft
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,891%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Uppvärmning
4 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 800 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2019-11-04
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
131 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Kortare gångavstånd till Näsbydal där du hittar en ICA-Nära butik, bageri, pizzeria samt bensinmack.

Dessutom finner du Täby Centrum som är ett av Sveriges största köpcentrum inom promenadavstånd. Där hittar du allt och mycket mer i flertalet butiker och restauranger. Där finns även en ny biograf samt annan service såsom bank, post och husläkarmottagning.

Grindtorps närområde erbjuder dessutom kemtvätt, frisör och pizzeria.

Kommunikation

I Grindtorp har du behagligt avstånd till allt i och med det centrala läget I Täby. Goda kommunikationer med buss och lokaltåg som tar dig till Stockholm på ca. 15 min.

Närservice

Flertal skolor i närliggande områden som b.la:
Ytterbyskolan (åk 1-5)
Näsbydalsskolan (åk 6-9)
Byängsskolan (åk 1-9)
Habiliteket (åk 1-10)
Nytorp Förskola o Friskola (åk 1-9)
Kristinaskolan (åk 1-9)
Svalnäs (åk 6-9).
Förskolor finns i området.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.