Såld lägenhet på Folkungagatan 96, 4 tr i Södermalm
Södermalm

Folkungagatan 96, 4 tr

Smakfullt helrenoverad 2,5:a (möjlig 3,5:a) med balkong i söder och fransk balkong

Såld

Smakfullt helrenoverad 2,5:a (möjlig 3,5:a) med balkong i söder och fransk balkong

Välkommen till Folkungagatan 96/Nytorgsgatan 23A, Brf Båtsmannen Mindre 13, ett läge som erbjuder mycket mer utöver en helt underbar lägenhet - en livsstil i Stockholms pulserande SoFo-område. Bara ett stenkast från Nytorget, erbjuder detta härliga boende en unik blandning av stadsliv och lugn komfort, vilket gör bostaden till en sällsynt pärla i ett av stadens mest eftertraktade närområden.

Underbart ljus och rymlig bostad fyra våningar upp med solig balkong i söderläge så väl som i lugnt gårdsläge. På balkongen njuter du mysiga helgfrukostar, luncher och härliga middagar tillsammans!

Här bor du högt upp i en mycket ljus och tyst lägenhet samtidigt som alla bekvämligheter finns på armlängds avstånd. Så snart du stiger över tröskeln till denna underbara bostad känner du harmoni, glädje och välbehag. Här trivs du, här vill du bo. Möjligheten att omvandla lägenheten till en 3,5:a med ytterligare ett sovrum erbjuder dessutom flexibilitet för dina boendebehov.

Lägenheten är smakfullt helrenoverad till toppskick med fina, högkvalitativa materialval som kompletterar dess bevarade hantverkssjäl och originaldetaljer. Här bor du många år framöver utan att behöva tänka på renovering, vilket gör ditt köp enkelt och bekvämt så väl som till en god investering.

I denna välbevarade bostad anno 1931 upplever du själen av gediget hantverk med de fina detaljer i original som kännetecknar blandningen och övergången från klassicistisk till funktionalistisk arkitektur; speglade dörrar, takrosetter, vackra listverk och det eleganta och tidstypiska parkettgolvet med fiskbensmönster. Därtill finns en charmig fransk balkong i original med pardörrar och vackra spröjsade fönster. Takhöjden om ca 2,8 meter ger en härligt rymdgivande känsla.

Dessa kvarter, även kallat SoFo i folkmun ("South of Folkungagatan"), erbjuder en underbart charmig boendemiljö med ett brett utbud av design- och vintagebutiker, gallerier samt ett populärt kafé- och restaurangliv. SoFo är även känt för sin kulturella mångfald, med regelbundna evenemang och marknader som speglar områdets kreativa och innovativa anda. SoFo har utvecklats till ett av Stockholms mest trendiga och dynamiska närområden, där gammalt möter nytt i en spännande blandning av kultur, historia och modern stadsutveckling. Här finner du även alla vardagsbekvämligheter "runt knuten"; Coop, ICA, Lidl, tunnelbanans gröna linje, busslinjerna 2, 3, 53, 55, 66 med flera. Mycket bättre kan det knappast bli.

Med närheten till parker och natur finns något för alla här; du kan koppla av i glada vänners lag vid Nytorget, promenera i vackra Vitabergsparken eller blicka ut över Saltsjön, Gamla Stan, City och Djurgården från charmiga Fjällgatan. Närområdet är fyllt av små gröna oaser som Axel Landquists park, Katarina Kyrka och Stigbergsparken för att nämna några.

Föreningens medlemmar har privilegiet att ha tillgång till en stor gemensam takterrass som erbjuder panoramautsikt över ikoniska byggnader, himmel och Söders vackra takåsar. Dessutom finns en festlokal och gästlägenhet med egen terrass, vilket ger en exklusiv touch för dina gäster och sociala sammankomster.

På vinden, två våningar upp från bostaden, finns ett ovanligt stort lägenhetsförråd. I föreningen finns en fräsch och fin tvättstuga med stort torkrum med fläkt, två stora tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. På den gemensamma innergården finns mycket grönska, kryddodlingar (som kan hämtas till egna hushållets matlagning) och trädgårdsmöbler om sommaren samt en engagerad trädgårdsgrupp.

Här bor du i en trygg, stabil förening med välunderhållen byggnad i originalutformning. Det är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi, som äger sin mark och har en belåning om endast 2 360 kr per kvm bostadsrättsytor (PS. Det är jättebra!) Ta gärna del av föreningens senaste årsredovisning, stadgar och energideklaration som finns som bilagor i web-annonsen under rubriken dokument.

För dig som är i behov av parkering så finns på bekvämt gångavstånd från bostaden garage Stigberget vid Tjärhovsplan. Garaget har dag-, natt och helgparkering, laddstolpar samt bilpool. Även på Tjärhovsgatan 21 finns garage med laddstolpar. Självklart finns även boendeparkering på gatorna.

Varmt välkommen att ställa frågor inför ditt bostadsköp. Jag förklarar gärna de begrepp som du eventuellt inte är bekant med. Tillsammans kan vi även göra jämförelser med andra bostadsrättsföreningar, till exempel vad gäller dess ekonomi och fastighetens skick.

För att hålla dig uppdaterad under försäljningsprocessen, förboka gärna ditt visningsdeltagande! Om du ser annonsen på t ex hemnet, booli eller boneo så klicka på "Läs mer hos mäklaren". Då kommer du till annonsen på Svenska Mäklarhuset – smh livings hemsida där du kan föranmäla dig till visning och bli uppdaterad under försäljningsprocessen.

Jag ser fram emot att höras av och ses på visning. Välkommen!

Allra bästa hälsningar,
Michael på Svenska Mäklarhuset - smh living

Visa mer
Slutpris

7 850 000 kr

Ansvarig mäklare

Michael Schlumpf

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.