Borensvägen 33B, 1 tr Årsta
Årsta

Borensvägen 33B, 1 tr

VÄLPLANERAD MED UNDERBAR BALKONG OCH MÖJLIG 3:A

Till salu

VÄLPLANERAD MED UNDERBAR BALKONG OCH MÖJLIG 3:A

Varmt välkommen till denna mycket trivsamma, ljusa, välplanerade och genomgående lägenhet. Trivsamt kök med stor matplats och stora fönsterpartier, rymlig vardagsrum med utgång till underbar balkong i söderläge och ett ordentligt sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt fräscht badrum med badkar. Möjlig 3:a om så önskas.

Bostaden är belägen på attraktiv adress i trivsamma Årstacentrum med kort promenadavstånd till både kommunikationer, livsmedelsbutiker, restauranger. Årsta är ett lugnt och trivsamt område som erbjuder stora naturområden. Ett stenkast bort ligger Årsta skogsområde och Årstaviken med bryggor för småbåtar. Området har flera promenadstråk längs med vattnet och det är även nära till tre större koloniområden. Härliga strövområden såsom sjön Trekanten och underbara Vinterviken samt fantastiska Årstaskogen med utomhusgym finns också att tillgå.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 3 500 000 kr
 • Boarea: 65 kvm Förvaltarens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 1 av 3
 • Avgift: 4 029 kr I avgiften ingår värme och vatten.
 • Förening: Brf Örsbaken 6
 • Byggnadsår: 1947
 • Område: Årsta, Stockholm
Utgångspris

3 500 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Anders Ljunglöf

Anders Ljunglöf

Reg. Fastighetsmäklare | Partner
Assisterande
Gustav Westerståhl

Gustav Westerståhl

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Borensvägen 33B, 1 tr

 • BOSTADENS FÖRDELAR:
 • Stora fönsterpartier
 • Fina marmorskivor
 • Härligt ljusinsläpp
 • Balkong i söderläge
 • Möjlig 3:a
 • Insynsskyddad
 • Optimalt planerad
 • Genomgående lägenhet
 • Luftig känsla
 • Bra matplats
 • Helkaklat badrum
 • Bra förvaringsmöjligheter
 • Stabil förening
 • Låg belåningsgrad
 • Nära Liljeholmen
 • Nära Gullmarsplan
 • Nära fina promenadstråk
 • Utmärkta kommunikationer

HALL

Vitmålad tapet och ljust klinkergolv. Bra avhängningsmöjligheter samt 3 garderober med överskåp. Säkerhetsdörr.

BADRUM

Ljust helkaklat badrum med badkar och fönster. WC, tvättställ med kommod och badrumsskåp.

KÖK

Arbetskök med vitmålade väggar och ekparkett öppet mot matplats. Gasspis från Electrolux, fläkt från Husqvarna, kyl/frys från Goranje. Vitt kakel ovan arbetsbänk i rostfritt, charmigt serveringsskåp och mycket bra med förvaringsmöjligheter.

MATPLATS

Rymlig matplats för 6-8 personer. Stort fönster med fin marmorskiva. Ljust målade väggar och ekparkett. Möjligt sovrum på ca 8 kvm.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med vitmålade väggar och ekparkett. Plats för soffgrupp, TV-bänk samt matplats. Utgång till mysig balkong i söderläge.

SOVRUM

Stort och ljust sovrum med 2 garderober och 4 överskåp. Vitmålade väggar och ekparkett. Fönster med ljus marmorskiva mot lummig allmänning.

BALKONG

Trevlig balkong om ca 4 kvm i rakt söderläge.

Visa mer

FÖRRÅD

Till lägenheten hör det idag ett källarförråd om ca 3 kvm.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anders Ljunglöf

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anders Ljunglöf

Reg. Fastighetsmäklare | Partner

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 029 kr, I avgiften ingår värme och vatten.
Antal rum
2 rum + KÖK
Boarea
65 m² Förvaltarens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
3,84159 %
Andel av årsavgift
3,84162 %

Föreningen

Namn
Brf Örsbaken 6
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
25 lägenheter varav 1 hyresrätt, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 24 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, gym, pingisrum, verkstadslokal, cykelrum, skyddsrum
Parkering
Boendeparkering
FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via brandkontoret
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Se årsredovisning

dokument

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
3 500 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person

Allmänt om området

Årsta är ett lungt och trivsamt område som erbjuder stora naturområden. Ett stenkast bort ligger Årsta skogsområde och Årstaviken med bryggor för småbåtar. Området har flera promenadstråk längs med vattnet och i Årsta Skog och det är även nära till tre större koloniområden. I området finns flertalet kommunala och privata förskolor, de närmaste är Solrosen (Ottsjövägen 12) och Rymden (Bränningevägen 30). Närmaste grundskola är Årstaskolan (Hjälmarsvägen 16). Området erbjuder även idrottsanläggningar i form av bowling-, racket- och simhall samt ridstall. Närliggande Årstafältet har en drivingrange med möjlighet att träna upp sin swing.
Årstabroarna är två parallellgående järnvägsbroar över Årstaviken i Stockholm och förbinder Årsta med Stockholms innerstad.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med flertalet bussförbindelser. Tvärbanan trafikerar Alvik och Sickla Udde med pendeltåg vid Årstaberg som tar dig norr och söderut. Tunnelbana hittar du vid Gullmarsplan, grön linje med tre förbindelser samt flygbussar. Röd linje vid Liljeholmen Centrum.

Närservice

I närområdet finns pizzeria och mataffär och inom gångavstånd finns Årsta centrum med ett stort utbud av närservice i form av välsorterade matvarubutiker, apotek och bank samt ett flertal affärer, restauranger, caféer och gatukök.

Vid Gullmarsplan finns vårdcentral, barnavårdscentral, apotek blomafffär, bank, systembolag. Flera matställen som pizzerior,
kebab, sushi och ett par kvarterskrogar.

Större shoppingmöjligheter finns i Liljeholmen och Marievik som erbjuder 90 butiker i form av restauranger, butiker, apotek, systembolag och annan service. Där finns direktingång från ett nybyggt garage insprängt i berget med 900 parkeringsplatser samt ingång även från tunnelbanan.

Övrigt

HISTORIK
Vid gatunamnsättning i området har man främst använt namn från kategorin "sjöar och vikar", exempel på detta är Storsjövägen, Siljansvägen och Sandfjärdsgatan.
Stadsdelen Årsta har fått sitt namn efter Årsta gård som är belägen nära Årstaviken. Årsta ska, under 1200-talet ha ägts av Birger Jarl. Genom gifte har Årsta kommit i den Oxenstiernska ättens ägo där den blev kvar i över 150 år. En av de mest kända av Årstas ägare är Märta Helena Reenstierna, även kallad "Årstafrun". Vars man, ryttmästare Christian Henrik von Schnell köpt Årsta år 1771. Under tiden hon bodde i Årsta dokumenterade hon sitt liv i sina dagböcker som senare gavs ut som bok under namnet "Årstadagboken" och skildrade hon livet på gården och i trakten under åren 1793-1839.

Årsta centrum utformades av Uno Åhrén (sveriges förste professor i stadsbyggnadskonst och dåvarande direktör på riksbyggen) tillsammans med arkitekt bröderna Tore och Erik Ahlsén år 1946-1953.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.