Fridhemsgatan 3, 3,5 tr. Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Kungsholmen - Norr Mälarstrand

Fridhemsgatan 3, 3,5 tr.

Solig balkong, öppen spis och stora perspektivfönster

Såld

Solig balkong, öppen spis och stora perspektivfönster

Alldeles underbar funkislägenhet med solig balkong, öppen spis, härligt ljusinsläpp och vackra bevarade detaljer i original. Brf har tre fina takterrasser, varav en med lokal/relax, pentry och bastu. Ifrån den stora terrassen i syd-sydväst njuter man en minst sagt magisk utsikt över Riddarfjärden, vårt vackra Stockholm och många av dess ikoniska byggnader (se alla bilder). Måste ses och upplevas!

Bostaden har balkong och burspråk med vackra perspektivfönster som vetter, dels mot Fridhemsgatan, dels mot Riddarfjärden, Norr Mälarstrand och gångbron över Rålambshovsparken i sydost med underbar grönskande utsikt.

Föreningens byggnad ligger på hörntomten Fridhemsgatan och Norr Mälarstrand uppe på höjden. Här bor du i en lugn, grönskande oas nära såväl Sysslomansparken, Rålambshovsparken som Riddarfjärdens vatten. Samtidigt bor du i ett bekvämt, centralt läge med bästa kommunikationer (grön och blå t-bana, buss 1, 3, 4 m fl) samt utmärkt shopping och en flora av trendiga och trevliga restauranger med mat från både Svenska, Europeiska och internationella kök.

På 3 minuter når du härliga Rålambshovsparken samt Riddarfjärden med dess fina strandpromenad samt populära restauranger längs med kajen. Här njuter du av vacker natur och fina vyer över vattnet och staden. Dessutom är detta ett utmärkt läge för cyklister och du tar dig snabbt in till city på de fina cykelvägarna.

Högst upp finns tre gemensamma, möblerade takterrasser med sol hela dagen och kvällen. Detta måste bara upplevas! I anslutning till den stora terrassen, finns en lokal/relaxavdelning med helglasade skjutdörrar som gör att du kan öppna upp längs hela lokalens sida. Dessutom finns en fin bastu med fönster samt ett pentry i öppen planlösning med utsikt över terrassen. Dessa faciliteter är något du verkligen kommer att uppskatta och njuta av. Tänk att börja bjudningen för dina vänner med ett glas bubbel på takterrassen och njuta av den magiska utsikten över stad, vatten och parker! Dessutom är solnedgången i skiftande färger över Västerbron obeskrivligt vacker.

Brf Hängboken är en välskött, äkta förening som äger marken. Huset är renoverat och i mycket gott skick. Arkitekturen är tidstypisk funkis med vackra bevarade detaljer i original i entré och trapphus. Byggnaden ritades av Hakon Ahlberg (1891-1984). Ahlbergs verk kännetecknades av tidens ombrytning i arkitekturstilen. Här fanns allt, från svensk nationalromantik och 20-talsklassicims, internationellt även kallat Swedish grace, till funktionalism. Han hade en huvudroll som ideell ledare för 1900-talets svenska arkitekter som deras organisatör och talesman. År 1936 tog han initiativet till organisationen Svenska Arkitekters Riksförbund (SAR) som han ledde som ordförande till 1944.

Denna ljuvliga bostad har stora perspektivfönster som ger ett rikligt ljusinsläpp och en härlig känsla av rymd. Lägenheten har vackra fiskbensmönstrade parkettgolv i vardagsrum och sovrum, fönsterbänkar i marmor, dörrar och handtag i original, fönsterbeslag i original samt en fungerande öppen spis. Takhöjden är ca 2,7 meter. Det finns rikligt med garderober och förvaringsutrymmen. Lägenheten har kök med en matplats/matrumsdel som skulle kunna bli till en stängbar del att användas t ex som barnrum eller arbetsrum med stort fönster (se alternativ planlösning). Det rymliga vardagsrummet rymmer, dels en bekvämlighetsdel med soffa, fåtölj och soffbord vid öppna spisen, dels en ordentlig matplats i burspråket.

Bostaden är i gott och välhållet skick sedan ommålning ca 2010. Väggarna är släta och fina, vilket gör det lätt att måla om utan någon bredspackling. Badrum och kök är i fräscht skick från renoveringen i samband med stambytet 2005. Eventuellt vill man byta linoleummattorna i kök och hall mot t ex trä- eller klinker-/stengolv. Det är dock inget akut och det går utmärk att flytta in som lägenheten är idag för den som vill göra stegvisa förbättringsarbeten. Bostaden har utbytta tidsenliga vägguttag och elkontakter och en modern elundercentral. Badrummet är el- och vattenförberett för tvättmaskin. Välkommen till en underbar funkislägenhet i en trevlig och välskött förening i ett lugnt, vackert samtidigt centralt läge vid Norr Mälarstrand.

Varmt välkommen! Boka dig gärna på visning och håll dig uppdaterad! Klicka på boka (om du är på hemnet klicka först "Läs mer hos mäklaren").

Visa mer
Slutpris

5 900 000 kr

Ansvarig mäklare

Michael Schlumpf

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.