Fridhemsgatan 3, 3,5 tr. Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Kungsholmen - Norr Mälarstrand

Fridhemsgatan 3, 3,5 tr.

Solig balkong, öppen spis och stora perspektivfönster

Till salu

Solig balkong, öppen spis och stora perspektivfönster

Alldeles underbar funkislägenhet med solig balkong, öppen spis, härligt ljusinsläpp och vackra bevarade detaljer i original. Brf har tre fina takterrasser, varav en med lokal/relax, pentry och bastu. Ifrån den stora terrassen i syd-sydväst njuter man en minst sagt magisk utsikt över Riddarfjärden, vårt vackra Stockholm och många av dess ikoniska byggnader (se alla bilder). Måste ses och upplevas!

Bostaden har balkong och burspråk med vackra perspektivfönster som vetter, dels mot Fridhemsgatan, dels mot Riddarfjärden, Norr Mälarstrand och gångbron över Rålambshovsparken i sydost med underbar grönskande utsikt.

Föreningens byggnad ligger på hörntomten Fridhemsgatan och Norr Mälarstrand uppe på höjden. Här bor du i en lugn, grönskande oas nära såväl Sysslomansparken, Rålambshovsparken som Riddarfjärdens vatten. Samtidigt bor du i ett bekvämt, centralt läge med bästa kommunikationer (grön och blå t-bana, buss 1, 3, 4 m fl) samt utmärkt shopping och en flora av trendiga och trevliga restauranger med mat från både Svenska, Europeiska och internationella kök.

På 3 minuter når du härliga Rålambshovsparken samt Riddarfjärden med dess fina strandpromenad samt populära restauranger längs med kajen. Här njuter du av vacker natur och fina vyer över vattnet och staden. Dessutom är detta ett utmärkt läge för cyklister och du tar dig snabbt in till city på de fina cykelvägarna.

Högst upp finns tre gemensamma, möblerade takterrasser med sol hela dagen och kvällen. Detta måste bara upplevas! I anslutning till den stora terrassen, finns en lokal/relaxavdelning med helglasade skjutdörrar som gör att du kan öppna upp längs hela lokalens sida. Dessutom finns en fin bastu med fönster samt ett pentry i öppen planlösning med utsikt över terrassen. Dessa faciliteter är något du verkligen kommer att uppskatta och njuta av. Tänk att börja bjudningen för dina vänner med ett glas bubbel på takterrassen och njuta av den magiska utsikten över stad, vatten och parker! Dessutom är solnedgången i skiftande färger över Västerbron obeskrivligt vacker.

Brf Hängboken är en välskött, äkta förening som äger marken. Huset är renoverat och i mycket gott skick. Arkitekturen är tidstypisk funkis med vackra bevarade detaljer i original i entré och trapphus. Byggnaden ritades av Hakon Ahlberg (1891-1984). Ahlbergs verk kännetecknades av tidens ombrytning i arkitekturstilen. Här fanns allt, från svensk nationalromantik och 20-talsklassicims, internationellt även kallat Swedish grace, till funktionalism. Han hade en huvudroll som ideell ledare för 1900-talets svenska arkitekter som deras organisatör och talesman. År 1936 tog han initiativet till organisationen Svenska Arkitekters Riksförbund (SAR) som han ledde som ordförande till 1944.

Denna ljuvliga bostad har stora perspektivfönster som ger ett rikligt ljusinsläpp och en härlig känsla av rymd. Lägenheten har vackra fiskbensmönstrade parkettgolv i vardagsrum och sovrum, fönsterbänkar i marmor, dörrar och handtag i original, fönsterbeslag i original samt en fungerande öppen spis. Takhöjden är ca 2,7 meter. Det finns rikligt med garderober och förvaringsutrymmen. Lägenheten har kök med en matplats/matrumsdel som skulle kunna bli till en stängbar del att användas t ex som barnrum eller arbetsrum med stort fönster (se alternativ planlösning). Det rymliga vardagsrummet rymmer, dels en bekvämlighetsdel med soffa, fåtölj och soffbord vid öppna spisen, dels en ordentlig matplats i burspråket.

Bostaden är i gott och välhållet skick sedan ommålning ca 2010. Väggarna är släta och fina, vilket gör det lätt att måla om utan någon bredspackling. Badrum och kök är i fräscht skick från renoveringen i samband med stambytet 2005. Eventuellt vill man byta linoleummattorna i kök och hall mot t ex trä- eller klinker-/stengolv. Det är dock inget akut och det går utmärk att flytta in som lägenheten är idag för den som vill göra stegvisa förbättringsarbeten. Bostaden har utbytta tidsenliga vägguttag och elkontakter och en modern elundercentral. Badrummet är el- och vattenförberett för tvättmaskin. Välkommen till en underbar funkislägenhet i en trevlig och välskött förening i ett lugnt, vackert samtidigt centralt läge vid Norr Mälarstrand.

Varmt välkommen! Boka dig gärna på visning och håll dig uppdaterad! Klicka på boka (om du är på hemnet klicka först "Läs mer hos mäklaren").

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Pris: 6 295 000 kr
 • Boarea: 65 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 3.5 av 7, hiss finns, Hiss går upp till helplanen.
 • Avgift: 3 825 kr Inkl bredband 1000/1000, k-tv basutbud, värme och vatten
 • Förening: Brf Hängboken i Stockholm
 • Byggnadsår: 1939
 • Område: Kungsholmen - Norr Mälarstrand, Stockholm

6 295 000 kr

Visningar

18 Aug 17:30 - 18:15
Öppen visning! Håll dig uppdaterad, boka gärna. Klicka på "Läs mer hos mäklaren"
Håll dig uppdaterad
21 Aug 12:30 - 13:15
Öppen visning! Håll dig uppdaterad, boka gärna. Klicka på "Läs mer hos mäklaren"
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare
Michael Schlumpf

Michael Schlumpf

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Fridhemsgatan 3, 3,5 tr.

 • 4 min till tunnelbana och bussar
 • 5 min till shopping och all service
 • 3 min till Riddarfjärdens vatten
 • Nära trendiga restauranger
 • Lugnt, högt och grönskande läge
 • Solig balkong mot grönska
 • Fungerande öppen spis
 • Underbart ljusinsläpp
 • Stora fönster och burspråk
 • Välplanerad lägenhet
 • Hög rymdgivande takhöjd
 • Vackra funkisdetaljer i original
 • Generösa garderobsutrymmen
 • Tre takterrasser i brf; vy över stad & vatten
 • Lokal/relax med pentry samt bastu vid brf terrass
 • Äkta brf som äger marken

Balkong

Underbar balkong med grönskande utsikt och luftigt läge mot breda, lugna delen av Fridhemsgatan vid Norr Mälarstrand med stort avstånd till motstående byggnader. Rymlig möblerbar balkong om ca 4 kvm. Förmiddags- och eftermiddagssol till ca kl 14 (vid fototillfället i slutet av juli).

Visa mer

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med stora, vackra perspektivfönster samt öppen spis. Vackert fiskbensmönstrat parkettgolv, släta fina väggar målade i grå nyans, fondtapet, vitmålade tak och snickerier. Vacker fönsterbänk i ljus marmor. Praktisk, vägginfälld skjutdörr till köket.

Visa mer

Sovrum

Rymligt sovrum med gott om förvaring i garderobsvägg med överskåp. Vackert fiskbensmönstrat parkettgolv, släta fina väggar målade i grå nyans, fondtapet, vitmålade tak och snickerier. Vacker fönsterbänk i ljus marmor.

Visa mer

Kök

Kök med härlig matplats vid stort perspektivfönster med utsikt mot grönska. Släta vita skåpsluckor med bokhandtag, bänkskiva i boklaminat samt praktisk diskbänk. Belysning och eluttag. Vitvaror består av spis med ugn, fläkt samt kyl/frys. Ljus linoleummatta på golv, vitmålade tak, väggar och snickerier. Matplatsens väggar är målade i grå nyans.

Visa mer

Hall

Välkomnande och precis lagom rymlig hall med ingång till samtliga rum. Två inbyggda garderober i original med överskåp. Ljus linoleummatta på. golv, släta fina väggar målade i grå nyans, vitmålade tak och snickerier.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med vitkakaklade väggar med beige dekor samt matchande golvklinkers. Rymlig duschplats/alternativt plats för badkar, handduksvärmare, wc, handfat, badrumsskåp med belysning och eluttag. El- och vattenförberett för tvättmaskin.

Visa mer

Takterrass

I föreningen finns tre underbara takterrasser med trädgårdsmöbler och grill. Den stora takterrassen i syd-sydvästläge erbjuder magiska vyer över Riddarfjärdens vatten, Rålambshovsparken, Västerbron och flera av Stockholms mest ikoniska byggnader. Loungen med kök samt bastu och helglasad, öppningsbar vägg bjuder in till skön avkoppling som få andra platser.

Visa mer

Föreningen

Brf Hängboken är en välskött, äkta förening som äger marken. Huset är renoverat och i mycket gott skick. I föreningen finns två tvättstugor, cykelförråd inomhus och cykelparkering utomhus, källsortering för sopor samt lägenhetsförråd i källaren. Boende i föreningen har möjlighet att boka en gästlägenhet i grannföreningen Äppelträdet på Norr Mälarstrand 94-96.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 825 kr, Inkl bredband 1000/1000, k-tv basutbud, värme och vatten
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
65 m² föreningens information
Våning
3.5 av 7, hiss finns
Andel i förening
1,4795 %
Andel av årsavgift
1,57 %

Föreningen

Namn
Brf Hängboken i Stockholm
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
60 lägenheter varav 4 hyresrätter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja föreningen äger marken
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Hängboken registrerades år 1999 och förvärvade fastigheten kv Systern 7 med adresserna Fridhemgatan 1 och 3, år 2010. I föreningen finns totalt 60 lägenheter, varav 4 st är upplåtna med hyresrätt, samt en lokal vilken hyrs ut.

De 4 hyresrätterna i föreningen utgör en mycket stor dold tillgång i föreningens ekonomi då de på sikt kan upplåtas till bostadsrätter och säljas av föreningen.
Föreningen förvaltas av Delagott.
Avgiften har varit oförändrad sedan 2010. Det finns ingen planerad avgiftsförändring enl förfrågan till styrelsen 2022-07-29.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp vilket debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen om denna önskar pantsätta bostadsrätten som säkerhet för upptagande av nya lån. Föreningen accepterar ej juridisk person.

För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, se bilagda pdf:er med årsredovisning, stadgar och energideklaration.
Information om månadsavgiften
Inkl bredband 1000/1000, k-tv basutbud, värme och vatten
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften har varit oförändrad sedan 2010. Det finns ingen planerad avgiftsförändring enl förfrågan till föreningen 2022-07-29.
Tv och Bredband
Tele2 (Comhem) och Ownit
Gemensamma utrymmen
3 st takterrasser, 2 tvättstugor med vardera 2 maskiner, 1 torktumlare samt torkrum, cykelförråd i byggnaden samt cykelparkering på gården, källsortering för sopor. Boende i föreningen har möjlighet att boka en gästlägenhet i grannföreningen Äppelträdet på Norr Mälarstrand 94-96 till en kostnad av 350 kronor per natt, högst sex nätter i följd.
Till lägenheten finns ett källarförråd.
Parkering
Gatuparkering, s k boendeparkering
FÖRSÄKRING
Föreningen har ett avtal med IF som inkluderar bostadsrättsförsäkring för medlemmarna. Avtalet löper ut för omförhandling 2022-09-08.
Övrigt
Boende ska vara mantalsskriven i lägenheten.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Välskött och renoverad fastighet i mycket gott skick. Kommande planerat underhåll avseende hissen på Fridhemsgatan 1. På Fridhemsgatan. 3 har hissen renoverats. För detaljerad information om genomfört underhåll och renoveringar, se bilagd årsredovisning för 2021.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja, Hiss går upp till helplanen.

Ekonomi

Utgångspris
6 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
El och hemförsäkring enl schablon.
Energideklaration
Utförd 2019-05-28
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
183 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Bostaden ligger lugnt och trevligt på Kungsholmen med utsikt över grönskande Sysslomansparken. Samtidigt som du har bekväm och tidsbesparande närhet till Fridhemsplan och all tänkbar service i form av post, banker, apotek, systembolag, mataffärer och butiker. Populära Västermalmsgallerian erbjuder ett brett utbud av olika sorters butiker med det mesta i shoppingväg.

I närområdet hittar du ett flera trevliga restauranger, kaféer och bagerier som Petit France, Roppongi, Café Corniche, Tapas 28, Primo Ciao Ciao, At Kungsholmen, Mamadou, Mälarpaviljongen och Boulebar.

5 min från porten kliver du rakt in grönskande Rålambshovsparken, där bl a Boulebar, friluftsteater, badplats med sandstrand och mängder av rekreationsmöjligheter erbjuds, bl a utomgym och skateboardbana. Ett par kvarter bort ligger Kronobergsparken med bl a utegym och hundrastgård. Bredvid Kronobergsparken finns simhallen Kronobergsbadet som är öppen för allmänheten.

Kommunikation

Goda kommunikationer med kort promenadavstånd till T-bana Fridhemsplan med både grön och blå linje. Vid Fridhemsplan finns även Kungsholmens knutpunkt för många busslinjer, bl a stamnätbussarna 1, 3 och 4.

Parkering

Boendeparkering på gatorna. Det finns även ett stort garage i en av grannföreningarna, Sysslomansgaraget. Garaget har cirka 280 parkeringsplatser, varav 60 för laddfordon för bil och 20 mc-platser. Vi kommer löpande att utöka antalet platser med laddmöjlighet.

Övrigt

# 4 min till tunnelbana bussar
# Vid Norr Mälarstrand, Rålis och Riddarfjärden

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.