Granitvägen 18A Tyresö Centrum
Tyresö Centrum

Granitvägen 18A

Ljus och välplanerad 3:a med stora fönsterpartier och balkong med sol hela dagen!

Till salu

Ljus och välplanerad 3:a med stora fönsterpartier och balkong med sol hela dagen!

Centralt beläget i Tyresö finner du denna trivsamma och yteffektiva lägenhet med härliga sociala ytor och goda förvaringsmöjligheter. Här erbjuds 80 väldisponerade kvadratmeter i fint skick med stora fönsterpartier i två väderstreck. Generös balkong med sol hela dagen och fin utsikt över grönska. På eftertraktade Granitvägen bor du i ett grönskande, lugnt område med serviceutbud, restauranger och naturliv runt husknuten.

Fastigheten har barnvagnsförråd, cykelförråd samt rymliga källarförråd för god förvaring. Området är bilfritt, vilket ger området en parkliknande känsla där det finns en trevlig bouleplan, lekplatser, grillplatser samt en liten basketplan. Föreningen har i övrigt två gästlägenheter och två nyrenoverade tvättstugor. På cirka 10 minuter kan du infinna dig i Tyresö C med all dess service och goda kommunikationer, där du även finner de två större mataffärerna ICA samt Coop. Från Tyresö C når du Gullmarsplan på 15 minuter. Flertalet förskolor och skolor finns på gångavstånd.

Varmt välkommen på visning av denna trevliga lägenhet!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 250 000 kr
 • Boarea: 80 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1 av 3
 • Avgift: 4 844 kr
 • Förening: Brf Solhöjden i Tyresö
 • Byggnadsår: 1964
 • Område: Tyresö Centrum, Tyresö
Utgångspris

2 250 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Anna Sjögren

Anna Sjögren

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Granitvägen 18A

 • Möjlig 4:a
 • Ingen insyn
 • Parkeringsplatser
 • Gott om förvaring
 • Optimalt planerad
 • Balkong i soligt läge
 • Fantastiskt ljusinsläpp
 • Fönster i två väderstreck
 • Utsikt över härlig grönska
 • Separat dusch och wc från 2015
 • Stor och trygg förening med god ekonomi
 • Närhet till all tänkbar service samt goda kommunikationer

Vardagsrum

Väl tilltaget och optimalt planerat vardagsrum med plats för större soffgrupp med tillhörande tv-möbel och annat önskvärt möblemang. Det finns även möjlighet att möblera med extra förvaring eller kontorsutrymme om så skulle önskas. Från vardagsrummet nås den fantastiska balkongen med sol hela dagen och utsikt över grönområden och blomstrande träd. Balkongdörrens stora glaspartier, tillsammans med de stora fönsterpartierna, ger rummet ett fantastiskt ljusinsläpp och känsla av rymd.

Visa mer

Balkong

När du öppnar balkongdörren, med glasparti hela vägen ner, möts du av en rymlig balkong med vacker utsikt över härlig grönska. På denna soldränkta balkong finns gott om plats för större soffgrupp och trädgårdsmöbler, där du kan avnjuta både frukosten och middagen i den värmande solen. Trallgolv.

Visa mer

Sovrum 1

Det extrastora master bedroom vetter mot härlig grönska och är helt fritt från insyn. Detta rogivande sovrum erbjuder gott om plats för dubbelsäng, extra förvaring, kontorsutrymme eller annan möblering om så skulle önskas. Härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Vackert parkettgolv med holländskt mönster och vita väggar.

Visa mer

Sovrum 2

Det andra sovrummet erbjuder också gott om plats för dubbelsäng, förvaring samt arbetsyta. Även i detta rum är det ingen insyn och utsikt över lummig innergård.

Visa mer

Kök

Praktiskt och väl tilltaget kök som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i såväl över- som underskåp och lådor. Vita köksluckor och svart kakel pryder väggarna över den tåliga bänkskivan i trä samt diskbänken i rostfritt utförande. Maskinell utrustning i form av kyl och frys, spis, ugn samt köksfläkt. I detta ljusa och hemtrevliga kök finns plats för ett större matbord, där du kan se ut mot härlig grönska genom bostadens stora fönsterpartier.

Visa mer

Badrum

Ljust och fräscht badrum med vita kakelplattor och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, wc samt duschkabin med skjutdörrar i glas. Här finns också två stycken handfat med tillhörande spegelskåp. Fönstret i badrummet bidrar till härligt ljusinsläpp. Två ingångar till badrummet samt en dörr som avskiljer wc från dusch.

Visa mer

Hall

Ljus och välkomnande hall som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i flertalet inbyggda garderober och hyllor. Grått klinkergolv. Säkerhetsdörr.

Visa mer

Föreningen

BRF Solhöjden i Tyresö är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 429 lägenheter med bostadsrätt samt 79 lägenheter med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Välskött förening med god ekonomi.

Visa mer

Förråd

Bostadsrättsinnehavaren disponerar i dagsläget över ett källarförråd.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 844 kr
Antal rum
3 rum
Boarea
80 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,25388 %
Andel av årsavgift
0,25388 %

Föreningen

Namn
Brf Solhöjden i Tyresö
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
508 lägenheter varav 79 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande med minsta andel 10%.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Husen är byggda 1964-1966. Ägare av fastigheten innan ombildning till bostadsrättsförening var Akelius. Ombildningen skedde 14 oktober 2009. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Antal lägenheter totalt – 508 st. I slutet av 2021 fanns det 79 hyresrätter kvar, storlekar är blandat. I föreningen finns det: 50 st 1:or 25 st 2:or osv 34 st 1rok, 111 st 2 rok, 280 st 3rok, 39 st 4rok, 26 st 5 rok. Föreningen har även några ateljeer där vissa är omklassade till lägenheter. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Fastigheten och föreningen är försäkrad, se Denna sida om försäkring
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjs normalt i början av året för att kompensera för prishöjningar i avtal med HSB och andra entreprenörer. Ingen avgiftshöjning beslutad i dagsläget, kontrollerat 2022-07-06.
Tv och Bredband
Finns TV från ComHem och Telia båda ingår i avgiften.

Observera att det ska finnas en Telia box till varje lägenhet och den ska lämnas kvar då den tillhör lägenheten. Köpare av lägenhet där box saknas får själv bekosta en ny sådan. Det är inte föreningen ansvar att Telia boxen finns i lägenheten om säljaren av lägenhet valt att ta med eller kasta denna. Bredband ingår inte men är möjligt att teckna abonnemang hos antingen ComHem eller Telia. Ny utrustning installerad så Telia kan idag erbjuda en lösning med fiber med hastighet upp till 1 000 Mb.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelrum i varje hus. Barnvagnsrum finns i nästan varje port, ingång från porten. Förråden som man kan hyra extra är 5 kvm och uppåt, i dagsläget är det kö. Det finns två tvättstugor, med totalt åtta maskiner och fyra torktumlare samt fyra torkskåp. I varje tvättstuga finns det två "stationer" som går att boka var för sig. Det finns även en grovtvättmaskin i tvättstugan på Granitvägen 38. Den andra tvättstugan finns på baksidan av port 22.

Se också här om tvättstugorna I anslutning till vändplan finns ett återvinningsrum för glas, metall, plast, kartong, pappersförpackning, papper samt ljuskällor och batteri. Begränsade öppettider men öppet varje dag.
Ca en gång i månaden kommer en grovsopbil för upphämtning av brännbart grovavfall.

Övernattningslägenhet finns på Granitvägen 10 C, kostar 300 kr dygnet för boende på Solhöjden. Ny föreningslokal skall etableras, där kan man i framtiden hyra för kalas eller liknande för dagtid. Fest på kväller kommer tyvärr inte vara möjligt.
Parkering
Föreningen har totalt ca 330 parkeringsplatser. Några fler platser tror vi inte är möjligt att få bygglov för från kommunen. En uthomhusplats kostar 136-200 kr/mån . Garageplats med elstolpe (flerbil) 420 kr/ mån och utan el 309 kr/mån. I dagsläget är det kö. MC-plats 200 kr/mån. Det finns gästparkering för personbilar vid första stora parkering med infart från backen. Köar gör man genom att kontakta HSB service center. Vi planerar för att kunna erbjuda varmgarage i samband med att nybygget på vår gamla stora parkering vid gamla affären är helt klart. Alla avgifter för parkering är under utredning och en höjning för att komma i linje med gängse pris på marknaden är planerad, dock inte när denna skall ske.
FÖRSÄKRING
Fastighetsförsäkring med brandkontoret.
Övrigt
Om du ska bygga om din lägenhet vänder du dig till styrelsen med en ritning och beskrivning vad som ska göras. I vissa fall krävs en besiktning av en byggnadsingenjör vilket ägaren av lägenheten står för. Detta ska göras så att styrelsen kan fatta beslut om godkännande eller avslag.

Renovering som kan påverka fastigheten får inte påbörjas innan styrelsen gett sitt godkännande.

Man får som boende bara installera en kolfilterfläkt i sitt kök.

Föreningen godkänner delat ägande med minsta andel 10%.

Man behöver inte vara medlem i HSB för att bli godkänd medlem hos föreningen.

När det gäller andrahandsuthyrning följer föreningen bostadsrättslagen - om
man har giltiga skäl, studier, test av samboboendet etc. godkänner man det i normalt max 6 månader.

Avgift för andrahandsuthyrning enligt föreningen stadgar.

Det finns extraförråd att hyra, i dagsläget är det kö. Befintliga hyrda förråd övergår inte till ny köpare vid överlåtelse.

Föreningen har ingen obligatorisk städdag.

Man får efter godkännande från styrelsen sätta upp parabol på balkongen dock
inte utanför balkongräcket och man får ej borra i fasaden.

Om man vill sätta upp markiser måste man få styrelsens godkännande. Man får inte sätta fast dem i fasad eller att de sitter utanför balkongräcket.

Pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet debiteras köparen.
Överlåtelse avgift på 2,5% av prisbasbeloppet debiteras köparen.

Den Teliabox som ska finnas i lägenheten hör till lägenheten och lämnas således kvar till köparen. Om det inte finns en teliabox får man som boende köpa en av Telia. Föreningen står ej för den kostnaden.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR:

-Byte av samtliga fönster i fastigheten - 2020
-Byte av samtliga portar och installation av passagesystem - 2020
-Färdigställt två nya tvättstugor, Grv 38 + Grv 22 (dessa driftsätts runt årsskiftet 20/21)
-OVK klar i dec 2020
-Stambyte är klart 2015
-Trapphusen har renoverats 2017.
-Taken är renoverade 2010-2011, det sista säkerhetsarbetet är utfört 2013.
-Renovering av flerbilsgaraget gjordes 2016
-Fläktarna i fastigheten är bytta 2016
-Radonmätning är gjord och godkänd 2017
-Byte av radiatorventiler i samtliga lägenheter klart 2018
-Elstigarna är inte utbytta. I vissa lägenheter finns tre-fas indraget.
Det avsätts pengar varje år enligt stadgarna till en yttre fond för renoveringar.

KOMMANDE RENNOVERINGAR:

-Renovering av balkonger och fasad beräknas ske tidigast 2022
-Nybyggnation sker just nu av nya bostadsområden som inte ingår i vår föreningen. Se detaljplan för Granitvägen https://www.tyreso.se/bollmorabacken
-Efter nybyggnation skall föreningen anlägga nya parkeringsplatser (inte fler totalt) på vårt område istället för de tillfälliga parkeringar som nu finns. Vi kommer också att kunna erbjuda plats i varmgarage som byggs i de nya områden.
Håll utkik på föreningens hemsida under nyheter där vi titt som tätt informerar om kommande renoveringar och projekt.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 250 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,841%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-12-02
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
119 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Området är bilfritt, vilket ger området en parkliknande känsla där det finns en trevlig bouleplan, lekplatser, grillplatser samt en liten basketplan. Föreningen har i övrigt två gästlägenheter och två nyrenoverade tvättstugor. På cirka 10 minuter kan du infinna dig i Tyresö C med all dess service och goda kommunikationer, där du även finner de två större mataffärerna ICA samt Coop. Från Tyresö C når du Gullmarsplan på 15 minuter. Flertalet förskolor och skolor finns på gångavstånd.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.