Såld lägenhet på Sysslomansgatan 22, 5 tr i Kungsholmen
Kungsholmen

Sysslomansgatan 22, 5 tr

Underbart ljusinsläpp, öppen spis och solig balkong med parkutsikt

Såld

Underbart ljusinsläpp, öppen spis och solig balkong med parkutsikt

Alldeles underbar funkislägenhet i toppskick med solig balkong och högt frontläge mot grönskande Sysslomansparken! Perfekt bostad för dig som vill ha funktionen av en mindre 3:a med ett extra sovrum och en arbetsplats. Här bor du i en lugn, grönskande oas på lilla Sysslomansgatan, samtidigt centralt med bästa kommunikationer (grön och blå t-bana, buss 1, 3, 4 m fl) samt utmärkt shopping och trendiga restauranger några minuter från porten. På 3 minuter når du härliga Rålambshovsparken samt Riddarfjärden och Norr Mälarstrand med dess fina strandpromenad samt populära restauranger längs med kajen. Här njuter du av vacker natur och fina vyer över vattnet och staden. Dessutom är detta ett utmärkt läge för cyklister och du tar dig snabbt in till city på de fina cykelvägarna.

Brf Sysslomannen är en äkta förening som äger marken. Huset är välskött och renoverat. Byggnaden, som ritades av arkitekterna Ancker-Gate-Lindegren, uppfördes 1939-1940. Arkitekturen är tidstypisk funkis med vackra bevarade detaljer i original i entré och trapphus. Högst upp finns en gemensam, möblerad takterrass med kvällssol, fin utsikt och grillmöjlighet.

Denna ljuvliga bostad, som är smakfullt renoverad till toppskick, har stora perspektivfönster som ger ett helt fantastiskt ljusinsläpp och en härlig känsla av rymd. Lägenheten har vackra fiskbensmönstrade parkettgolv, djupa fönsterbänkar i marmor, dörrar och handtag i original, fönsterbeslag i original samt en fungerande öppen spis. Takhöjden är drygt 2,7 meter. Det finns rikligt med garderober och förvaringsutrymmen. Lägenheten är registrerad som 2 rum i föreningens register, men har i praktiken även ett separat matrum som fungerar utmärkt som ett stängbart extra sovrum eller arbetsrum med stort fönster. Det stora vardagsrummet rymmer, dels en bekvämlighetsdel med soffa, fåtölj och soffbord vid öppna spisen, dels en ordentlig matplats i burspråket. Dessutom har det stora ljusa sovrummet en avskiljande drapperiskena i taket, vilket för den som vill ger rummet funktion både som "Master Bedroom" och en generös arbetsplats vid fönstret. Detta gör bostaden perfekt även för er som egentligen söker funktionen av en mindre 3:a med både en ordentlig arbetsplats och t ex ett separat barnrum.

Bostaden är genomgående i mycket fräscht och fint skick. Bara att flytta in, trivas och njuta!

Varmt välkommen! Boka dig gärna på visning och håll dig uppdaterad! Klicka på boka (om du är på hemnet klicka först "Läs mer hos mäklaren").

Visa mer
Slutpris

6 800 000 kr

Ansvarig mäklare

Michael Schlumpf

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.