Norr Mälarstrand 72, 3 tr. Acceptpris Kungsholmen
Kungsholmen

Norr Mälarstrand 72, 3 tr. Acceptpris

Ljus våning med balkong, sjöutsikt och öppen spis

Till salu

Ljus våning med balkong, sjöutsikt och öppen spis

Acceptpris. Låg avgift i stilenligt renoverad och ljus våning i toppskick med balkong med sjöutsikt samt öppen spis. Lugnt och rofyllt läge där du, dels njuter blickfånget av kvarterets öppna blomstrande trädgårdar, dels utsikten över Riddarfjärdens solglittrande vatten och grönskan över Norr Mälarstrands trädtoppar; alldeles på perfekt håll ostört från trafik.
Från kök, sovrum 2 och sovrum 3 får du mer än en glimt över de magiska solnedgångarna i skiftande färger över Västerbron och de vackra båtarna i Västerbrohamnen.

Ljus och rymlig våning med fina bevarade tidstypiska arkitektoniska detaljer från byggåret 1931 i en vacker mix av klassicisms och tidig funkis; speglade dörrar, speglade bröstpaneler, vackra lister, tavellister, takrosetter och stora perspektivfönster med fina spanjoletter i djupa och breda fönsternischer som dekoreras av fönsterbänkar i kolmårdsmarmor. Bostaden har en hög rymdgivande takhöjd om ca 3 meter med ömsom stavparkett i sällskapsutrymmen och sovrummen, ömsom golv i vacker marmor och kalksten i hall och kök. Bostaden renoverades 2020 med påkostade, högkvalitativa, exklusiva materialval, bl a kök och serveringsskåp från Marbodal i tidsenlig stil. All el är nydragen, infälld i väggarna och har nya elkontakter och eluttag i tidsenlig stil. Dessutom finns fiber indraget till själva lägenheten, inte bara till huset, vilket gör internet grymt snabbt, 1 Gbit/sek upp och ned! Bostaden har gott om förvaringsutrymmen och flera klädkammare i original.

Denna härliga bostad ligger i ett av Kungsholmens mest attraktiva och historiskt intressanta kvarter. Här bor du i ett centralt läge, samtidigt lugnt vid Riddarfjärden och Norr Mälarstrand med dess fina strandpromenad samt trevliga och populära restauranger längs med kajen. Här njuter du av vacker natur och fina vyer över vattnet och staden. Bekvämt och tidsbesparande läge med promenadavstånd till både Kungsholmstorg och Fridhemsplans rikliga utbud med bl a två t-banelinjer och all service. I närkvarteren finns flera av de mest praktiska busslinjerna; 1, 3, 54 m. fl. Här finner du även en flora av trendiga och trevliga restauranger med mat från både Svenska, Europeiska och internationella kök. Dessutom är detta ett utmärkt läge för cyklister och du tar dig snabbt in till city på de fina cykelvägarna.

Äkta bostadsrättsförening med låg belåning (potentiellt helt skuldfri), som äger marken och har en mycket välskött fastighet med byggnad i en charmig mix av klassicism och tidig funkis.
Norr Mälarstrand är en paradgata i Stockholm som löper längs den norra stranden av Riddarfjärden i Mälaren. Bebyggelsen längs Norr Mälarstrand kom till i två faser. Den första östliga delen byggdes ut huvudsakligen kort före, och efter sekelskiftet 1900, den andra västra delen uppstod på 1930- och 1940-talen. År 1930 antogs en ny stadsplan för den här delen av Kungsholmen och Norr Mälarstrand förvandlades till en paradgata. Nya huskroppar byggdes med kortsidorna ut mot Riddarfjärden av framstående arkitekter som T E Lindhberg, Nils Einar Eriksson, Björn Hedvall, Cyrillus Johansson, Birger Borgström och Ture Ryberg. Husen från 1930-talet utgör idag tillsammans med Stockholms stadshus Kungsholmens mest utpräglade signum.

Bostaden är genomgående i mycket fint och påkostat skick. Totalrenovering genomfördes 2020-2021 förutom badrum som renoverades av föreningen i samband med stambytet 2008. Bara att flytta in, trivas och njuta!

Säljaren är villig att sälja för det åsatta acceptpriset. Skulle fler samtidiga intressenter finnas kan spontan budgivning fortfarande uppstå. Slutpriset kan då komma att avvika från acceptpriset.

Varmt välkommen! Boka dig gärna på visning och håll dig uppdaterad! Klicka på boka (om du är på hemnet klicka först "Läs mer hos mäklaren").

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Accepterat pris: 14 500 000 kr
 • Boarea: 118 kvm Faktisk mätning med mätintyg
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 3 av 7, hiss finns, Hiss från 1/2 tr från huvudentrén. Hiss till köksentrén från Baltzar von Platens gata 2.
 • Avgift: 4 262 kr inkl värme, vatten och comhem. Obl bredbandstillägg 187 kr/mån. Obl. Balkongtillägg 75 kr/mån.
 • Förening: Brf Pontonjären Nr 1
 • Byggnadsår: 1931
 • Område: Kungsholmen, Stockholm
Accepterat pris

14 500 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Michael Schlumpf

Michael Schlumpf

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Norr Mälarstrand 72, 3 tr. Acceptpris

 • Balkong med sjöutsikt
 • Underbart ljusinsläpp
 • Öppen spis
 • Byggnad i klassicism och tidig funkis
 • Charmiga detaljer i original
 • Rymdgivande takhöjd om ca 3 m
 • Vardagsrum/matsal om ca 40 kvm
 • Stilenligt renoverad bostad
 • Högkvalitativa, eleganta materialval
 • Tunnelbanor och shopping ca 500 m
 • Trevliga restauranger i närkvarteren
 • Lågt belånad och välskött förening
 • Välunderhållen byggnad
 • Äkta Brf som äger marken

Vardagsrum/matsal

Underbart ljust och rymligt vardagsrum och matsal med generösa perspektivfönster och balkongdörrar mot blomstrande förgårdar samt balkong med fin utsikt över Riddarfjärden. Ett magnifikt sällskapsrum för dig som tycker om att ha gäster. Golvytan är ca 8,6 x 4,5 meter, dvs knappa 40 kvm. Ytskikten består av fiskbensmönstrad stavparkett på golv, väggar i grå nyans, antikvita snickerier och vitmålat tak.

Visa mer

Balkong

Underbar balkong i lugnt och grönskande läge mot blomstrande trädgårdar. Vackert smidesräcke. Möblerbart för kafébord, stolar och grill samt blommor i lådor och krukor. Här njuter du förmiddagssol och eftermiddagssol fram till ca kl 13. På eftermiddagen får du in det sekundära solljuset som reflekteras i den ljusa fasaden mittemot.

Visa mer

Kök

Högkvalitativ köksinredning från Marbodal med vitvaror från Siemens. Tåliga köksbänkar i kvartssten komposit från Venato Grigio. Bra arbetsytor, smart skafferi, serveringsgång med platsbyggd inredning från Marbodal, Ölandskalksten på golv, generös skåpsförvaring samt en klädkammare med en extra kyl. Frukostplats vid fönstret, delvis med sjöutsikt samt köksentré med en charmig extra hiss utan trappor som endast delas av en granne. Denna hiss leder dig ned till husets andra entré på Baltzar von Platens Gata 2.

Visa mer

Sovrum 1

Master Bedroom med två klädkammare; en större för henne, en aningen mindre för honom :-) samt badrum. Fiskbensmönstrad stavparkett på golv, väggar i ljust grå nyans, antikvita snickerier och vitmålat tak. Delvis sjöutsikt.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum som helrenoverades av föreningen i samband med stambytet 2008. Vitkaklade väggar, grå dekorbård och matchande grå golvklinkers. Rymlig duschplats, handduksvärmare, wc, tvättställ med två badrumsskåp samt en smart tvättmaskin/torktumlare för 8,5 kg tvätt och 5 kg torktumling. Takinfällda spotlights, ljusdimmer, golvvärme och nydragen el till TM/TT.

Visa mer

Sovrum 2

Stort rum, ursprungligen matsal för de exklusiva i 1930-talets välbeställda kretsar som hade förmånen att kunna uppvisa dessa spatiösa sällskapsytor. Detta härliga rum kan användas som stort sovrum, kontor, bibliotek eller större matsal med direktförbindelse till serveringsgången och vidare till köket. Stavparkett på golv, väggar i grå nyans, antikvita snickerier och vitmålade tak. Även här får man en glimt av Riddarfjärden och Västerbron.

Visa mer

Sovrum 3

Bostaden har ovanligt nog den charmiga planlösningen i original bevarad och här finner du den ursprungliga "Jungfrukammaren" som passar perfekt som barnrum, gästrum/arbetsplats med plats för en normalstor säng och ett skrivbord. I rummet finns även en rymlig garderob och överskåp i original. Rummet som vetter mot Baltzar von Platens Gata, har delvis sjöutsikt mot Västerbron och båtlivet vid Västerbrohamnen. Ytskikten består av fiskbensmönstrad stavparkett på golv, väggar i grå nyans, antikvita snickerier och vitmålade tak.

Visa mer

Gästtoalett

Gästtoalett, med wc och handfat, i anslutning till hallen och kapprummet. Grå klinkers på golv, vitt kakel vid handfat samt vitmålade tak och antikvita snickerier.

Visa mer

Hall

Hall med praktisk hatthylla och vackra klädkrokar i original. Vackert stengolv. Rakt fram de sociala ytorna, till vänster serveringsgång/förvaring och kök samt sovrum 2 och sovrum 3. Till höger leds du in till Master Bedroom med två klädkammare och privat badrum. I hallen finns ingången till gästtoaletten.

Visa mer

Föreningen

Välskött, äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och som äger marken. Gemensam, nyrenoverad och helkaklad tvättstuga med ny maskinpark, gemensamt cykelrum med plats för barnvagnen samt soprum vid entrén till husets andra entré som finns på Baltzar von Platens gata 2. Till lägenheten finns, dels ett mindre källarförråd/matkällare, dels ett vindsförråd. För den som behöver bilparkering i garage så finns Brf Göken på Pontonjärgatan 28, ett kvarter från bostaden. De har ett garage med ca 280 bilplatser och bl a elstolpar samt mc-platser. De hyr även ut garageplatser externt.

Visa mer

Boarea

Den faktiska boarean är uppmätt av auktoriserad mätfirma till 118 kvm enl dagens mätnormer; Svensk Standard 14141 med mätbevis. I föreningens register är lägenheten registrerad som en 4:a om 116 kvm vilket baseras på äldre uppgifter från ekonomisk plan vid föreningens bildande.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Michael Schlumpf

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Michael Schlumpf

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 262 kr, inkl värme, vatten och comhem. Obl bredbandstillägg 187 kr/mån. Obl. Balkongtillägg 75 kr/mån.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
118 m² Faktisk mätning med mätintyg
Våning
3 av 7, hiss finns
Andel i förening
4,70235 %
Andel av årsavgift
4,70235 %
Kommentar till andelstal
Föreningen anger ett andelstal per lägenhet

Föreningen

Namn
Brf Pontonjären Nr 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
25 lägenheter varav 1 hyresrätt, 1 lokal
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Välskött och lågt belånad äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningens långfristiga lån ligger på 3 336 kr per kvm. Totala långfristiga skulder på fastigheten är 9 248 tkr.

Det finns ingen planerad avgiftsförändring. Enl ordföranden skulle föreningen klara en räntenivå om 5% utan att behöva ändra avgiften.

Det finns en hyresrätt om 116 kvm kvar i föreningen, vilken utgör en potentiell avsevärd dold tillgång då den på sikt kan säljas och upplåtas med bostadsrätt av föreningen. Sådan intäkt är skattefri för föreningen. Potentiellt blir föreningen helt skuldfri efter en sådan försäljning.

Föreningen omförhandlade avtalet för hyreslokalen vilket gäller från 2021-03-01.

En amortering om 500 000 kr på föreningens lån har gjorts under 2021.

Föreningen registrerades 1981 och äger fastigheten med adress Norr Mälarstrand 72 och Baltzar von Platens gata 2.

För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bifogad årsredovisning, stadgar och energideklaration.
Tv och Bredband
Tv via Comhem ingår i avgiften. Bredband via Banhof ingår i det obligatoriska tillägget.
Övrigt
För de lägenheter som inte har balkong i originalutförande från husets byggår 1931, utan byggt till år 2016, tar föreningen ut en kostnad om 75 kr/mån för balkongunderhåll av bostadsrättsinnehavaren.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar och större underhållsarbeten:
Renoverade hiss 2002
Stambyte köks- och badrumsstammar 2008
Elstammar 2008
Fasadunderhåll och balkonger 2010
Radiatorbyte hösten 2015
Tillbygge av balkonger till vissa lägenheter 2016
Tvättstuga inkl ny maskinpark 2020
Föreningens hissar är besiktigade med godkänt resultat 2021
Enligt ordföranden en mycket välskött fastighet som har underhållits så snart åtgärder har behövts.
Det finns i dagsläget inte några större underhåll planerade enl ordföranden. I underhållsplan finns på sikt fönster. På några års sikt finns tankar om att installera bergvärme om möjligt enligt samtal med ordföranden.

Alla öppna spisar i huset inspekterades 160510 av sotare från Stockholms 2:a sotningsdistrikt. Alla spisar var godkända och utan anmärkning.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1931
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
Isolerglas
VENTILATION
Självdrag (F)
Hiss
Ja, Hiss från 1/2 tr från huvudentrén. Hiss till köksentrén från Baltzar von Platens gata 2.

Ekonomi

Accepterat pris
14 500 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
5 900 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 900 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Ca driftskostnader per år. Elförbrukning ca 2 400 kWh/år. Driftkostnaden kan variera beroende individuella vanor och avtalsvillkor.
Energideklaration
Utförd 2019-01-18
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
154 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Varmt välkommen till ett av Kungsholmens attraktivaste och bästa bostadslägen!
Mycket attraktivt och centralt belägen bostad i lugna och kulturhistoriska kvarter på Nedre Kungsholmen invid Norr Mälarstrands idylliska miljö, Riddarfjärdens rogivande vatten och den vackra strandpromenaden, Kungsholms Strandstig, som löper utmed vattnet runt hela Kungsholmen.
Om man går strandpromenaden österut kommer man till pampiga Stadshuset och till City, efter att ha passerat bl a den populära oasen Mälarpaviljongen samt välrenommerade Trattorian och Orangeriet. Väljer man istället att promenera västerut kommer man strax till stora grönskande Rålambshovsparken, där bl a nya Boulebar, friluftsteater, badplats med sandstrand och mängder av rekreationsmöjligheter erbjuds. Ett par kvarter bort ligger uppfräschade Kronobergsparken med bl a utegym och hundrastgård. Bredvid Kronobergsparken ligger den nyrenoverade simhallen Kronobergsbadet som är öppen för allmänheten.
Tack vare bostadens centrala läge erbjuds bekväm och tidsbesparande närhet till precis allt man vill ha för att göra vardagen enkel, t ex postkontor, banker, apotek, systembolag, mataffärer, butiker, träningsanläggningar och simhall. I närområdet finns även flera av Stockholms populäraste bagerier, kaféer, restauranger, barer och nattklubbar, däribland Norra Strandbageriet, Petit France, Newt, Café Corniche, Sthlm Tapas, Primo Ciao Ciao, Nagg, Mamadou, Boulebar, Lokal, Lemon Bar.
Bara några minuters promenad till såväl Kungsholmstorg som till pulserande Fridhemsplan, där bästa kollektivtrafik finns samt Västermalmsgallerian med ett generöst utbud av shopping.

Kommunikation

Goda kommunikationer med promenadavstånd till T-bana Rådhuset samt Fridhemsplan med både grön och blå linje. Vid Fridhemsplan finns även Kungsholmens knutpunkt för många busslinjer, bl a stamnätbussarna 1, 3 och 4. Buss 61 som går mellan Hornsberg-Ruddammen har hållplats på Pontonjärgatan. Flera busslinjer även på Hantverkargatan, Scheelegatan och Fleminggatan, bl a stamnätbussarna 1, 3 och busslinje 54.

Parkering

Föreningen har inget eget garage men det finns ett flertal fastighetsägare med garage i närheten, bl a Brf Göken ett kvarter bort i korsningen Balzar von Platens gata och Pontonjärgatan, som har ett stort varmgarage i två våningsplan med sammanlagt ca 280 parkeringsplatser.

Övrigt

# Strandpromenad med populära restauranger
# Nära alla kommunikationer och shopping

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.