Surbrunnsgatan 7 Östermalm
Östermalm

Surbrunnsgatan 7

Unik sekelskifteslägenhet med "townhouse-känsla" i vacker byggnad anno 1897.

Till salu

Unik sekelskifteslägenhet med "townhouse-känsla" i vacker byggnad anno 1897.

Smakfullt renoverad sekelskifteslägenhet med radhuskänsla. Här kombineras exklusiva nutida material med bevarade originaldetaljer såsom inte mindre än tre fungerande kakelugnar. Stuckaturer, takrosetter och en generös takhöjd på ca 3,3 m skapar en charmig atmosfär och där höga fönster i djupa nischer fyller lägenheten med ljus. Att föreningens grönskande trädgård nås direkt från lägenheten gör att känslan av att bo i hus mitt i stan är påtaglig. I denna oas kan du skörda plommon och dricka kaffe under ett äppelträd samtidigt som citys puls och bekvämligheter är precis runt hörnet!
Välskött förening med extremt låg belåning. Varmt välkommen på visning av denna enastående lägenhet!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 12 495 000 kr
 • Boarea: 107 kvm faktisk mätning med mätintyg
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 0 av 5, hiss finns
 • Avgift: 3 481 kr I avgiften ingår värme, vatten, bredband och basutbud Kabel-TV.
 • Förening: Bf Trasten n:o 2 u.p.a.
 • Byggnadsår: 1897
 • Område: Östermalm, Stockholm
Utgångspris

12 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Anna Sjögren

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Surbrunnsgatan 7

 • Möjlig 4:a
 • Idyllisk villakänsla
 • Magiskt ljusinsläpp
 • Stora fönsterpartier
 • Smakfullt renoverad
 • Ca 3,3 meter i takhöjd
 • Vackra sekelskiftesdetaljer
 • Tre dekorativa och välfungerande kakelugnar
 • Genomgående fönster i två motsatta väderstreck
 • Trygg och stabil förening med väldigt låg belåning
 • Låg avgift
 • Säkerhetsdörr
 • Vacker fastighet anno 1897
 • Föreningen äger den friköpta marken

Vardagsrum

Generöst vardagsrum med stora fönsterpartier, fint ljusinsläpp och bedårande välfungerande kakelugn. Vardagsrummet bjuder in till umgänge, med gott om plats för både soffgrupp, tv-möbel och större matsalsbord. Det fina brädgolvet är ljust och väggarna är målade med stockholmsvit som lyfter fram de vackra stuckaturerna. Taket pryds av förtjusande takrosett. Från bostadens vardagsrum nås det rymliga köket.

Visa mer

Kök

Köket är mycket välplanerat och det finns gott om både bänkyta och förvaring. Köksskåpen har gråa luckor och lådor, och bänkskivan är i massiv ek. Partiet ovanför arbetsbänken är klätt i vitt kakel. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, vägghängd köksfläkt, diskho samt kyl och frys från exklusiva Smeg. Plats finns för matbord. Kökets väggar är målade i stockholmsvit och golvet är ljust brädgolv.

Visa mer

Sovrum 1

Det extrastora master bedroom vetter mot föreningens lugna och välskötta innergård som bjuder på grönskande plommon- och äppelträd samt vackra blommor. Rummet erbjuder gott om förvaring i inbyggd garderob samt gott om plats för både dubbelsäng och annat önskvärt möblemang i form av exempelvis fristående förvaring och arbetsyta. Rummet karakteriseras av praktfulla detaljer såsom förtjusande stuckaturer, en välfungerande kakelugn, takrosett och spröjsade fönster med spanjoletthandtag och djupa fönsternischer. Ljusa väggar och ljust brädgolv.

Visa mer

Sovrum 2

Det andra sovrummet erbjuder också gott om plats för dubbelsäng, förvaring samt arbetsyta. Även i detta rum finns vackra stuckaturer, takrosett och en välfungerande kakelugn. En stor balkongdörr ger egen utgång till den grönskande innergården. Ljusa väggar och ljust brädgolv.

Visa mer

Badrum

Badrummet är som ett lyxigt hemmaspa med både spatiös duschhörna med takdusch och extrastort bubbelbadkar. Här finns också handdukshängare, handfat med kommod, stor spegel samt WC. Väggarna är vita som delvis pryds av vacker turkos italiensk mosaik och golvet är belagt med gråfärgad klinker med golvvärme. Taket har dimbara spotlights som ger möjlighet att anpassa belysning till önskad atmosfär. Stort fönster med frostat glas ger fantastiskt ljusinsläpp.

Visa mer

Gäst-wc

Fräsch gäst-wc utrustad med WC, handfat med kommod samt spegel med inbyggd belysning. En skjutbar dörr delar av wc:n med tvättpelare med smart förvaring. Väggarna är vita som delvis pryds av vitt kakel och golvet är belagt med blå klinker med golvvärme.

Visa mer

Hall

Bostadens ljusa och välkomnande hall erbjuder gott om plats för förvaring och avhängning av ytterkläder och skor i inbyggd skjutdörrsgarderob som går hela vägen upp till tak. Säkerhetsdörr.

Visa mer

Förråd

Bostadsrättsinnehavaren disponerar i dagsläget ett källarförråd.

Visa mer

Föreningen

Bf Trasten n:o 2 u.p.a. (org. nr 702002-3789) är en s.k. äkta bostadsförening som äger fastigheten Trasten 9. Föreningen består av ett flerbostadshus och omfattar 14 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt. Välskött fastighet uppförd 1897. Stabil förening med extremt låg belåning.

Visa mer

Uteplats

Uteplatsen tillhör inte lägenheten. Bostadsinnehavaren nyttjar en uteplats som föreningen disponerar.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Andel i bostadsförening
Månadsavgift
3 481 kr, I avgiften ingår värme, vatten, bredband och basutbud Kabel-TV.
Antal rum
3 rum
Boarea
107 m² faktisk mätning med mätintyg
Våning
0 av 5, hiss finns
Andel i förening
8,58 %

Föreningen

Namn
Bf Trasten n:o 2 u.p.a.
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
14 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Allmänt om föreningen
ALLMÄNT
Bostadsföreningen Trasten n:o 2 u.p.a. äger fastigheten Trasten 9 med adress Surbrunnsgatan 7. I fastigheten finns 14 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger den friköpta fastigheten, d.v.s. ej tomträtt med belastande tomträttsavgäld. Föreningen klassas som en äkta bostadsförening.

EKONOMI
Välskött bostadsförening med trygg och stabil ekonomi och oerhört låg belåning (1557 kr/kvm). Föreningen tar ej ut överlåtelseavgift eller pantsättningsavgift.

För mer information angående föreningens ekonomi vänligen se bilagd årsredovisning 2020.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme, vatten, bredband och basutbud Kabel-TV.
Tv och Bredband
TV via Com Hem - bostadsrättsinnehavaren tecknar eget abonnemang. Bredband ingår i avgiften.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga
Innergård
Grovsoprum
Parkering
I området råder boendeparkering där tillstånd ansökes hos Stockholms Stad. Boendeparkeringstillstånd låter dig parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar:
1982: Stammar kök
1986: Stammar badrum
1997: Kall/varmvattenstam
2001: Balkonger
2007: Hiss
2009: Fjärrvärmecentral
2015: Renovering Fönster gård
2018: Målning Fönster gata
2019: OVK

Planerat underhåll:
2022-2023: Målning Fönster gata

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1897
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
12 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

PRIMÄRENERGITAL
110 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

I denna fina bostad bor du i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan med promenadavstånd till såväl Kungliga Djurgården, Lill-Jansskogen, Stureplan och Odenplan. Området är känt för sin imponerande arkitektur och de stora kulturarven, men erbjuder också mycket mer. Med närhet till vatten, grönska och naturen, men också till pulsen, shopping, kvarterskrogar och uteliv, finns allt man kan önska sig här!

Kommunikation

Kommunikationerna i området är väldigt goda med både tunnelbana från Odenplan och Tekniska Högskolan och pendeltåg från Östra station bara några minuter bort. Även bussförbindelserna är mycket bra.

Närservice

Här bor du i centralt belägna kvarter, där allt som du kan önska går att finna. Närområdet erbjuder ett stort utbud av mysiga restauranger, caféer, butiker, matvaruaffärer och vardagsservice.

Parkering

På Östermalm råder boendeparkering där tillstånd ansökes hos Stockholms Stad. Boendeparkeringstillstånd låter dig parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.