Lanforsvägen 43 Hjorthagen
Hjorthagen

Lanforsvägen 43

Yteffektiv funkispärla i populära Hjorthagen med utsikt över fantastisk grönska!

Kommande

Yteffektiv funkispärla i populära Hjorthagen med utsikt över fantastisk grönska!

Välkommen till denna optimalt planerade 2:a om 44,2 väldisponerade kvm i eftertraktade Hjorthagen! Bostaden har ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare dess stora fönster i två väderstreck. Bostadens rymliga och välkomnande hall erbjuder plats för avhängning av kläder och skor. Rymligt vardagsrum i öppen planlösning till det ljusa, fina köket med plats för både större soffgrupp, matplats och annat önskvärt möblemang. Ljust helkaklat badrum med wc, handfat med kommod och takdusch med duschvägg. En bostad som fungerar utmärkt både för paret och för singeln.

Mycket attraktivt läge i Hjorthagen intill lummiga grönområden, vatten och goda kommunikationer. I denna fina och optimalt planerade lägenhet bor du med promenadavstånd till såväl Kungliga Djurgården som till Lill-Jansskogen och Stora Skuggan. Med närhet till vatten, grönska och naturen, men också till pulsen, shopping och kvarterskrogar, finns allt man kan önska sig här! Området är mycket trevligt och citynära, men med en charmig småstadskänsla.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 44.2 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 3
 • Avgift: 3 050 kr Inklusive värme, vatten och Kabel-TV (basutbud).
 • Förening: Brf Värtahus
 • Byggnadsår: 1936
 • Område: Hjorthagen, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Anna Sjögren

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Lanforsvägen 43

 • Fint ljusinsläpp
 • Högt upp i huset
 • Social planlösning
 • Optimalt planerad
 • Utsikt mot grönska
 • Stora fönsterpartier
 • Goda kommunikationer
 • Fönster i två väderstreck
 • Stabil förening med god ekonomi
 • Närhet till grönska, vatten och promenadstråk

Bostaden

Välkommen till denna optimalt planerade 2:a om 44,2 väldisponerade kvm i eftertraktade Hjorthagen. Mycket attraktivt läge intill lummiga grönområden, vatten och goda kommunikationer. En bostad som fungerar utmärkt, både för paret och för singeln. På några minuter är du i Norra Djurgårdsstaden som erbjuder allt från shopping, trevliga restauranger, mysiga cafeér, livsmedelsbutiker och stort serviceutbud. Hjorthagen ligger endast ett stenkast från natur, vatten och city med närhet till Husarviken, Ryttarstadion, Kungliga tennishallen, Lill-Jansskogen och Östermalms IP. Promenadavstånd till Stora Skuggans värdshus och 4H gård.

Visa mer

Kök

Stilfullt och praktiskt kök med öppen planlösning mot vardagsrum. Vita släta köksluckor och bänkskiva i trä. Köket erbjuder kyl och frys, diskmaskin, gasspis och elugn. I detta ljusa och hemtrevliga kök kan du se ut genom de stora fönsterpartierna.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrummet erbjuder stora fönsterpartier med utsikt över lummiga grönområden. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en härlig känsla av rymd. Välplanerat och rymligt vardagsrum som erbjuder gott om plats för såväl soffmöblemang, matbord, tv-möbel och annan önskvärd möblering. Vita väggar och trägolv i holländskt mönster.

Visa mer

Sovrum

Rymligt och ljust sovrum med fönster mot härlig grönska. Det finns även möjlighet till annat möblemang i form av exempelvis garderober, tv-möbel och arbetsyta. Vita väggar och trägolv i holländskt mönster.

Visa mer

Badrum

Ljust helkaklat badrum med WC, handfat med kommod och takdusch med duschvägg. Fönster med frostat glas.

Visa mer

Hall

Bostadens välkomnande och rymliga hall erbjuder plats för avhängning av kläder och skor.

Visa mer

Förråd

Bostadsrättsinnehavaren disponerar i dagsläget ett källarförråd.

Visa mer

Föreningen

Brf Värtahus (org. nr 702002-5842) är en s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheterna Säkerhetsproppen 1, Transformatorn 3, Dynamon 1 och Magnetspolen 1 år 1936. Föreningen består av fyra flerbostadshus och omfattar 127 lägenheter med bostadsrätt samt 9 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt. Välskött fastighet uppförd 1936. Förening med mycket stark ekonomi.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 050 kr, Inklusive värme, vatten och Kabel-TV (basutbud).
Antal rum
2 rum
Boarea
44.2 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,7838 %

Föreningen

Namn
Brf Värtahus
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
127 lägenheter, 9 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej. Upplåts med tomträtt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja. Föreningen ser gärna att den som ska bosätta sig på adressen ska äga 5/10, men undantag görs.
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Värtahus förvärvade fastigheterna 1936 och är en sk äkta bostadsrättsförening. Ombyggnadsår 1993. Fastigheterna som föreningen omfattar är upplåtna med tomträtt sedan 1936 (avtalet löper på 10 år och förnyades senast 1/1-2016). Fastigheterna består av 4 hus i 3 våningar. Föreningen upplåter 127 lägenheter med bostadsrätt samt 9 lokaler med hyresrätt.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok: 3 st
2 rok: 118 st
3 rok: 6 st
Information om månadsavgiften
Inklusive värme, vatten och Kabel-TV (basutbud).
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har god ekonomi.
Parkering
I området råder boendeparkering där tillstånd ansökes hos Stockholms Stad. Boendeparkeringstillstånd låter dig parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande.
Övrigt
Föreningens hemsida har adress www.sbc.se/vartahus
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2041.

Genomförda renoveringar:
1979, 1981 - Omputsning av fasad
1981, 1990 - Renovering av balkonger
1991-1992 - Elstambyte
1993-1994 - Rörstambyte
2002 - Omläggning av tak
2006 - Målning av trapphus
2006 - Renovering av värmeC (byte elektronik och shuntar)
2007 - Fönstermålning norr
2007 - Installation bredbandsnät (Ownit)
2010 - Fönstermålning söder
2011 - Byte Fjärrvärmecentraler
2012 - Fasadrenovering Älvkarleövägen
2015 - Infordring vågräta avloppsstammar (den del som inte renoverades på 1990-talet)
2016 - Underhållsstamspolning
2016 - Byte brevinkast
2016 - Målning av golv i tvättstugor
2019 - Fasadrenovering Lanforsvägen (slutbesiktning skedde 2020)
2020 - Omgrävning avloppsbrunn Älvkarleövägen
2021 - Värme-radiatorer

Planerat underhåll:
2022 - Värmestambyte (byte av radiatorer och
värmestammar)

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 500 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Kostnaderna baseras på uppgifter från säljaren
Nätbolag
Fortum
Energideklaration
Utförd 2017-11-22
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
167 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Hjorthagen är en stadsdel i Östermalms stadsdelsområde och är beläget strax innanför tullarna, precis före Lidingöbron och nära Lill-Jans Skogen och Stora Skuggans naturområden. Här hittar du den lilla byn i stora staden. Området var ursprungligen en park för kungens hjortar, därav namnet, men mellan 1897 - 1965 byggdes stadsdelen upp i syfte att ge bostäder till arbetare på gasverket.

Det finns få träbyggnader kvar i området, en av dem var stadsdelens första skola, invigd 1902. Där ligger numera Gerleborgsskolan för konstutbildning. Den andra skolan, byggd 1925, är uppförd i nationalromantisk stil av arkitekten G. A. Nilsson, där ligger numera Stockholms skolmuseum.

Abessinien är ett område med smalhus som byggdes på 1930-talet. De nya smala lamellhusen var en idé från Tyskland som ansågs yteffektivare. Detta var första gången man prövade ett storskaligt seriebyggande av bostäder, och kan ses som ett arkitektoniskt experiment där husen ligger i östvästlig riktning för att få bästa solförhållande. Området är byggnadsminnesmärkt.

I denna fina och optimalt planerade lägenhet bor du med promenadavstånd till såväl Kungliga Djurgården som till Lill-Jansskogen och Stora Skuggan. Med närhet till vatten, grönska och naturen, men också till pulsen, shopping, kvarterskrogar, finns allt man kan önska sig här! Området är mycket trevligt och citynära, men med en charmig småstadskänsla.

Kommunikation

Kommunikationerna i området är väldigt goda med tunnelbana från Ropsten (röda linjen) bara några meter bort, där du tar dig till Östermalmstorg och Stureplan på endast några minuter. Även bussförbindelserna är mycket bra där buss nr 54 (Hjorthagen-Reimersholme) har en mycket närliggande station. Cykelavstånd till hela city.

Närservice

I Hjorthagen bor du i lugna och grönskande kvarter, med fina promenadstråk kring bl.a. Lill-Jans Skogen, Gärdet och Stockholms Universitet. Här finns allt som du kan önska endast några minuter bort. Närområdet erbjuder serviceutbud som matbutiken Tempo, restauranger och bibliotek. I Hjorthagen finns också lekplatser, vackra Hjorthagskyrkan, idrottsplats samt förskola och skola med klass upp till årskurs 6. Endast 5 minuters cykelväg till Karlaplan med shoppinggallerian Fältöversten.

Parkering

I området råder boendeparkering och det finns många parkeringsplatser. Både dag- och kvällstid är det lätt att få tag i plats. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad. Boendeparkeringstillstånd låter dig parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande.

Garage med 1 600 parkeringsplatser i bergrummet Hjorthagsberget. 320 av de 1 600 p-platserna ska vara för elbilar från 2022 och till år 2030 kommer alla p-platser i garaget att ha laddningsmöjligheter.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.