Såld lägenhet på Brännkyrkagatan 52 i Södermalm - Maria
Södermalm - Maria

Brännkyrkagatan 52

Mariaberget - Yteffektiv planlösning i charmig sekelskiftesarkitektur

Såld

Mariaberget - Yteffektiv planlösning i charmig sekelskiftesarkitektur

Mariaberget - Underbar sekelskifteslägenhet i attraktivt och centralt, samtidigt lugnt läge i historiska kvarter. Nära till allt; ca 300 m till T-bana, flera busslinjer och 800 m till pendeltåget vid Södra Station. Välsorterade livsmedelsbutiken Willys - Mariahallen finns runt knuten. Populära, härliga kvarter med charmiga småbutiker, kaféer och restauranger samt modedesigners och fotostudios alldeles i närheten. På Mariaberget njuter du av vacker natur och fina vyer över Riddarfjärden och staden. Mariatorget, Slussen, Götgatsbacken och Medborgarplatsen når du på några minuter till fots. Dessutom är detta ett utmärkt läge för cyklister. In till city tar det 5-10 minuter.

På Mariaberget har flertalet byggnader sitt ursprung i en unik stenhusbebyggelse från 1700-talet av synnerligen stort kulturhistoriskt och arkitektoniskt intresse.
I närkvarteren har många svenska konstnärer och författare levt och verkat. Särskilt kan nämnas skalden Carl Mikael Bellman, konstnären Eugène Jansson, målaren Märtha Tynell, författaren Ivar Lo-Johansson och tonsättaren Ture Rangström.
Bland kulturpersonligheterna på Mariaberget finns Ebba Witt-Brattström, forskare och författare.

Lägenheter av det här slaget, med tanke på bostadens unika egenskaper och historiska läge, bjuds sällan ut på marknaden. En ny undersökning presenterades nyligen där Södermalm röstats fram som det i särklass populäraste området i Stockholms län.

Brf Gårdsbjörken är en välskött förening med mycket god ekonomi, endast ca 2 Mkr i lån på fastigheten, dvs ca 1900 kr per kvm.

Ovanligt välplanerad lägenhet med ett tyst och rofyllt gårdsläge. Rymligt vardagsrum i öppen planlösning med kök samt en naturlig sovplats. Bevarade tidstypiska detaljer som furugolv, sk tiljor, höga golvsocklar, takrosett, djupa och breda fönsternischer samt en hög rymdgivande takhöjd. Trevlig innergård med träd, buskar och planteringar samt två möblerade utomhusmiljöer med grill och sällskapstält där man kan njuta av långa sommarkvällar med vänner och bekanta.

Bostaden är i mycket fräscht och fint skick med nyslipade furugolv i original, nymålade väggar, helkaklat badrum med golvvärme samt nyrenoverat kök med nya skåpluckor. Köket har en komplett vitvarupark inkl diskmaskin.
Bara att flytta in, trivas och njuta!

Välkommen på visning! PGA Covid, vänligen boka ett tidsintervall för visning. Klicka på boka. (Om du är på hemnet klicka först "Läs mer hos mäklaren")

OBS! Om du vill använda bolånekalkylatorn längst ned i annonsen, behöver du själv fylla i korrekt månadsavgift om 959 kr i kalkylatorn samt övriga parametrar efter dina individuella förutsättningar (förifyllda uppgifter i kalkylatorn är lika oavsett bostad).

Visa mer
Slutpris

2 850 000 kr

Ansvarig mäklare

Michael Schlumpf

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.