Östermalm

Birger Jarlsgatan 44

Sällsynt tillfälle att förvärva unik 3:a i Östermalms mest attraktiva kvarter

Kommande försäljning

Sällsynt tillfälle att förvärva unik 3:a i Östermalms mest attraktiva kvarter

I rofyllt och ljust läge i ståtlig fastighet från 1928, belägen på toppadress i hjärtat av Stockholm alldeles intill Humlegården och Stureplan, ligger denna väldisponerade och stilrena lägenhet om 66 maximalt yteffektiva och väldisponerade kvadratmeter.

Lägenheten har en utmärkt planlösning som är yteffektiv och tillgänglig med genomgående hög standard och alla tänkbara moderna bekvämligheter. Här ges öppna och härliga sällskapsytor med luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsbord. Här finns även inbyggda bokhyllor samt 4 st vinkylar. Snyggt HTH-kök i stilrent vitt utförande med komplett maskinell utrustning från AEG samt rymlig matplats. I övrigt finns två bra sovrum, båda lugnt belägna vetter mot föreningens innergård. Här finns ett större master bedroom samt ett utmärkt barn-, gäst- eller arbetsrum. Renoverat badrum med golvvärme, takdusch, wc, handfat på kommod samt tvättpelare. Välkomnande entré med plats för avhängning och skor, samt passage med garderobsvägg.

Välkommen till ett kvalitetsboende i välskött och ståtlig fastighet med god ekonomi. Här bor du i ett oslagbart läge på Östermalm i city med allt som Stockholm har att erbjuda inom ett stenkast, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Humlegården, Strandvägen och Djurgården.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Pris: 8 500 000 kr
 • Boarea: 66 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1 av 5
 • Avgift: 1 751 kr
 • Förening: Brf Asken 17
 • Byggnadsår: 1928
 • Område: Östermalm, Stockholm

8 500 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Oscar Bäverstam

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Birger Jarlsgatan 44

 • Smakfullt renoverad med detaljer på plats såsom inbyggda vinkylar, bokhyllor samt golvvärme i kök och entré.
 • Väldisponerad och yteffektiv planlösning
 • Lugnt belägen mot föreningens grönskande innergård
 • Oslagbart läge på Östermalm i city-läge med allt som Stockholm har att erbjuda inom ett stenkast

Bostaden

Välkommen till en suverän 3:a om 66 väldisponerade kvm i mycket bra skick. Lägenheten är ljust belägen vetter mot föreningens lummiga innergård. Oslagbart läge på Östermalm i city med allt som Stockholm har att erbjuda inom ett stenkast.

Visa mer

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med plats för önskad möblering i form av soffgrupp och matsalsbord. Fina detaljer med inbyggda bokhyllor samt 4 st vinkylar. Vackert fiskbensparkett.

Visa mer

Kök

Snyggt HTH-kök i stilrent vitt utförande med komplett maskinell utrustning från AEG samt rymlig matplats. Här finns spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Golvvärme.

Visa mer

Sovrum

Två bra sovrum, båda lugnt belägna vetter mot föreningens innergård. Här finns ett större master bedroom samt ett utmärkt barn-, gäst- eller arbetsrum.

Visa mer

Hall

Välkomnande entré med klinkergolv och golvvärme samt plats för avhängning och skor. Passage med garderobsvägg.

Visa mer

Föreningen

Trygg och klok förening som äger marken med välskött fastighet och god ekonomi.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
66 m² föreningens information
Våning
1 av 5
Andel i förening
2,419 %

Föreningen

Namn
Brf Asken 17
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
21 lägenheter, 6 lokaler
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Brf Asken 17 förvärvade fastigheten med tomt 2009, och består av 21 bostadsrättslägenheter samt 6 lokaler. Lägenhetsytan uppgår till 2 728 kvm, lokalyta till 613 kvm, och totalt 3 341 kvm.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1928
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2022-01-23

Omgivning

Allmänt om området

I denna fina bostad bor du mitt på Östermalm med promenadavstånd till såväl Kungliga Djurgården, Lill-Jansskogen, Östermalmstorg och Stureplan. Området är känt för sin imponerande arkitektur och de stora kulturarven, men erbjuder också mycket mer. Med närhet till vatten, grönska och naturen, men också till pulsen, shopping, kvarterskrogar och uteliv, finns allt man kan önska sig här!

Kommunikation

Kommunikationerna i området är väldigt goda med både tunnelbana från Karlaplan, Stadion och Östermalmstorg och pendeltåg från Östra station bara några minuter bort. Även bussförbindelserna är mycket bra.

Närservice

På Östermalm bor du i centralt belägna kvarter, där allt som du kan önska går att finna. Närområdet erbjuder ett stort utbud av mysiga restauranger, caféer, butiker, matvaruaffärer och vardagsservice.

Parkering

På Östermalm råder boendeparkering där tillstånd ansökes hos Stockholms Stad. Boendeparkeringstillstånd låter dig parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.