Ahlsellvägen 6 Hjorthagen
Hjorthagen

Ahlsellvägen 6

Nyrenoverad och välplanerad etta i populära Hjorthagen!

BUDGIVNING PÅGÅR

Nyrenoverad och välplanerad etta i populära Hjorthagen!

Välkommen till denna totalt nyrenoverade 1:a om 24 väldisponerade kvm i eftertraktade Hjorthagen! Bostaden ligger i suterräng, vilket gör att det faktiska våningsplanet är beläget 2 trappor ovan mark höjdmässigt. Tack vare bostadens gavelläge samt fönster i två väderstreck ges ett rikligt ljusinsläpp i hela lägenheten, samt en känsla av rymd. Bostadens välkomnande hall erbjuder gott om förvaring i form av platsbyggd garderob och plats för avhängning och skor. Rymligt vardagsrum i öppen planlösning till det ljusa, fina köket med plats för både större soffgrupp, matplats och annat önskvärt möblemang. Nyrenoverat badrum som erbjuder bekvämligheter som tvättmaskin, handdukstork och golvvärme. En bostad som fungerar utmärkt både för paret och för singeln.

Mycket attraktivt läge i Hjorthagen intill lummiga grönområden, vatten och goda kommunikationer. I denna fina och optimalt planerade lägenhet bor du med promenadavstånd till såväl Kungliga Djurgården som till Lill-Jansskogen och Stora Skuggan. Med närhet till vatten, grönska och naturen, men också till pulsen, shopping, kvarterskrogar, finns allt man kan önska sig här! Området är mycket trevligt och citynära, men med en charmig småstadskänsla.

Kontakta ansvarig mäklare för privatvisning på 0709 71 11 02!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 395 000 kr
 • Boarea: 24 kvm Faktisk uppmätning SS 21054:2009
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: -1 av 3
 • Avgift: 1 882 kr Inklusive basutbud av TV-kanaler och bredband 100/10, värme och vatten.
 • Förening: Brf Hjorthagshöjden
 • Byggnadsår: 1937
 • Område: Hjorthagen, Stockholm
Högsta BUD

2 395 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Anna Sjögren

Anna Sjögren

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ahlsellvägen 6

 • Optimalt planerad
 • Totalt nyrenoverad
 • Exklusiva materialval
 • Förening med mycket god ekonomi
 • Stora fönster som ger fint ljusinsläpp
 • Oslagbart läge med närhet till grönska, vatten och kommunikationer

Bostaden

Välkommen till denna totalt nyrenoverade 1:a om 24 väldisponerade kvm i eftertraktade Hjorthagen. Mycket attraktivt läge i Hjorthagen intill lummiga grönområden, vatten och goda kommunikationer. På några minuter är du i Norra Djurgårdsstaden som erbjuder allt från shopping, trevliga restauranger, mysiga cafeér, livsmedelsbutiker och stort serviceutbud. En bostad som fungerar utmärkt både för paret och för singeln.

Visa mer

Kök

Modernt, stilfullt och praktiskt kök med öppen planlösning mot vardagsrum. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter i såväl över- som underskåp. Vita släta köksluckor och ljus bänkskiva i exklusiv marmor. Integrerad kyl och frys samt diskmaskin, gasspis och elugn. I detta hemtrevliga kök finns gott om arbetsyta.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrummets fönsterpartier i söderläge ger bostaden ett genomgående fint ljus. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en härlig känsla av rymd. Välplanerat och rymligt vardagsrum som erbjuder gott om plats för såväl soffmöblemang, matbord, tv-möbel och annan önskvärd möblering. Vita väggar och ljust ekparkettgolv.

Visa mer

Sovrum

Rymlig sovdel med plats för en 1,80 säng. Vita väggar och ljust golv i form av ekparkett.

Visa mer

Badrum

Nyrenoverat helkaklat badrum med vita kakelplattor och matchande klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, WC, tvättmaskin, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp samt golvvärme.

Visa mer

Hall

Bostadens välkomnande hall erbjuder gott om förvaring, i form av platsbyggd garderob och plats för avhängning och skor.

Visa mer

Föreningen

Välskött bostadsrättsförening med trygg och stabil ekonomi. De 12 lokalerna i föreningen inbringar goda intäkter. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året (2021). Amortering sker enligt plan.

Visa mer

Förråd

Bostadsrättsinnehavaren disponerar i dagsläget ett källarförråd.

Visa mer

Boarea

Lägenhetens area är 24 kvm enligt uppmätning och 27 kvm enligt föreningen.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 882 kr, Inklusive basutbud av TV-kanaler och bredband 100/10, värme och vatten.
Antal rum
1 rum
Boarea
24 m² Faktisk uppmätning SS 21054:2009
Våning
-1 av 3
Andel i förening
0,47782 %
Andel av årsavgift
0,47877 %

Föreningen

Namn
Brf Hjorthagshöjden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
129 lägenheter, 12 lokaler
Äger föreningen marken
Fastigheterna är upplåtna med tomträtt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Förening omfattar de tre husen längs Ahlsellvägen, de två vid Wenströmsvägen och det röda huset vid Älvkarleövägen, nr 22-26. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna. Det finns 129 lägenheter i föreningen som samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 12 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening.
Information om månadsavgiften
Inklusive basutbud av TV-kanaler och bredband 100/10, värme och vatten.
FÖRENINGENS EKONOMI
Välskött bostadsrättsförening med trygg och stabil ekonomi. De 12 lokalerna i föreningen inbringar goda intäkter. Amortering sker enligt plan. För mer information angående föreningens ekonomi vänligen se bilagd årsredovisning 2021.
Tv och Bredband
Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 där basutbud av TV-kanaler och bredband 100/10 erbjuds alla medlemmar utan kostnad.
FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via IF.
Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.
Övrigt
Gemensamhetslokal i form av hobbyrum, tvättstuga, cykelförråd.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2006 och sträcker sig fram till 2025:

2019-2021 - Ny permanent lösning för hantering av hushållssopor och matavfall, projektering pågår. Insamling av matavfall blir obligatoriskt i Stockholms stad fr.o.m. 2023
2019-2020 - Totalrenovering av fönster samt utvändiga dörrar och portar, avser utvändig målning av lägenhetsfönster i omfattning enligt stadgar
2017 - Byte av stamventiler för värmesystem
2017-2018 - Installation av termostatventiler på radiatorer
2015 - Stamspolning
2014 - Renovering av tvättstuga, inklusive inrättande av duschrum
2012-2013 - Trapphusrenovering, ommålning samt nya portregister
2010 - Byte av hängrännor och stuprör
2010 - Omputsning av fasader, utom gavel- och sydfasader Ahlsellvägen 4-6 (omputsade 2001)
2010 - Ommålning av fönster, avser utvändig målning av lägenhetsfönster i omfattning enligt stadgar.
1997 - Byte av elstigare
1992-1994 - Stambyten
1985-1986 - Omläggning av tak
Föreningens ekonomi är stabil.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Nätbolag
Ellevio
Energideklaration
Utförd 2019-06-11
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
197 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Hjorthagen är en stadsdel i Östermalms stadsdelsområde och är beläget strax innanför tullarna, precis före Lidingöbron och nära Lill-Jans Skogen och Stora Skuggans naturområden. Här hittar du den lilla byn i stora staden. Området var ursprungligen en park för kungens hjortar, därav namnet, men mellan 1897 - 1965 byggdes stadsdelen upp i syfte att ge bostäder till arbetare på gasverket.

Det finns få träbyggnader kvar i området, en av dem var stadsdelens första skola, invigd 1902. Där ligger numera Gerleborgsskolan för konstutbildning. Den andra skolan, byggd 1925, är uppförd i nationalromantisk stil av arkitekten G. A. Nilsson, där ligger numera Stockholms skolmuseum.

Abessinien är ett område med smalhus som byggdes på 1930-talet. De nya smala lamellhusen var en idé från Tyskland som ansågs yteffektivare. Detta var första gången man prövade ett storskaligt seriebyggande av bostäder, och kan ses som ett arkitektoniskt experiment där husen ligger i östvästlig riktning för att få bästa solförhållande. Området är byggnadsminnesmärkt.

I denna fina och optimalt planerade lägenhet bor du med promenadavstånd till såväl Kungliga Djurgården som till Lill-Jansskogen och Stora Skuggan. Med närhet till vatten, grönska och naturen, men också till pulsen, shopping, kvarterskrogar, finns allt man kan önska sig här! Området är mycket trevligt och citynära, men med en charmig småstadskänsla.

Kommunikation

Kommunikationerna i området är väldigt goda med tunnelbana från Ropsten (röda linjen) bara några meter bort, där du tar dig till Östermalmstorg och Stureplan på endast några minuter. Även bussförbindelserna är mycket bra där buss nr 54 (Hjorthagen-Reimersholme) har en mycket närliggande station. Cykelavstånd till hela city.

Närservice

I Hjorthagen bor du i lugna och grönskande kvarter, med fina promenadstråk kring bl.a. Lill-Jans Skogen, Gärdet och Stockholms Universitet. Här finns allt som du kan önska endast några minuter bort. Närområdet erbjuder serviceutbud som matbutiken Tempo, restauranger och bibliotek. I Hjorthagen finns också lekplatser, vackra Hjorthagskyrkan, idrottsplats samt förskola och skola med klass upp till årskurs 6. Endast 5 minuters cykelväg till Karlaplan med shoppinggallerian Fältöversten.

Parkering

I området råder boendeparkering och det finns många parkeringsplatser. Både dag- och kvällstid är det lätt att få tag i plats. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad. Boendeparkeringstillstånd låter dig parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande.

Garage med 1 600 parkeringsplatser i bergrummet Hjorthagsberget. 320 av de 1 600 p-platserna ska vara för elbilar från 2022 och till år 2030 kommer alla p-platser i garaget att ha laddningsmöjligheter.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.